zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Zagreb dobiva 44 nova leta u idućih mjesec i pola

I dok kompanije u regiji masovno režu frekvencije, pa čak i ukidaju linije, poglavito Wizz Air, Zagreb dobiva značajan broj novih letova tijekom XII. i I. mjeseca. U regiji nekolicina kompanija povećava broj letova tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, a tu praksu u Zagrebu će imati Ryanair, Air Serbia, Eurowings i Croatia Airlines.

No, u Zagrebu od početka zimskog reda letenja imamo čak 11 novih linija:

 • od 31.10. Azur Zagreb-Moskva 1 let tjedno
 • od 1.12. Ryanair Zagreb-Malaga 2 leta tjedno
 • od 2.12. Ryaniar Zagreb-Dublin 3 leta tjedno
 • od 2.12. Ryaniar Zagreb-Manchester 2 leta tjedno
 • od 2.12. Ryanair Zagreb-Solun 2 leta tjedno
 • od 3.12. Ryanair Zagreb-Basel 2 leta tjedno
 • od 3.12. Rynaiar Zagreb-Eindhoven 2 leta tjedno
 • od 3.12. Ryanair Zagreb-Paphos 2 leta tjedno
 • od 4.12. Ryanair Zagreb-Malta 2 leta tjedno
 • od 13.12. My Wings Zagreb-Priština 3 leta tjedno
 • od 17.12. Ryanair Zagreb-Napulj 2 leta tjedno

 

Uz to broj letova na linijama povećali su:

 • već operira LOT 1 dodatni let
 • od 6.12. Croatia Airlines Zagreb-Zurich 3 dodatna leta
 • od 7.12. Croatia Airlines Zagreb-Copenhagen 2 dodatna leta
 • od 6.12. Croatia Airlines Zagreb-Bruxelles 5 dodatnih letova
 • od 13.12. Austrian Zagreb-Beč 1 dodatni let
 • od 27.12. FlyDubai Zagreb-Dubai 2 dodatna leta
 • od 11.1. Croatia Airlines Zagreb-Sarajevo 7 dodatnih letova tjedno

 

To znači da će Zagreb početkom XII. mjeseca imati 29 dodatnih letova, sredinom XII. mjeseca 37 dodatnih leotova, te od I. mjeseca 44 dodatna tjedna leta (preko 6 letova dnevno). Daleko više nego sve ostale zračne luke regije zajedno. Neznatno letova od drugog tjedna I. mjeseca do početka II. mjeseca u Zagrebu su smanjili Qatar, Eurowings, Croatia, British i KLM, ukupno 16 tjednih letova, no to još uvijek znači da će Zagreb sveukupno imati 28 letova tjedno više (4 dnevno). Hvala bogu više na dobrim vijestima iz Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

57 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Bokte. Pa to ogromno. Sva regija zajedno nema ni blizu toliko. Gdje je to od Beograda, Skopja ili Pristine koji imat tek par novih letova Wizza koji onda to ukida 9.1. pa sve do ozujka nema tih letova.

Ovako ce se Zagreb jako brzo vratiti na poziciju broj 2. Ako tako nastavi mogao bi i preskociti Beograd za 3-4 godine.

Niste u krivu.

Ne znam smijem li se usuditi reć, ali ja ZAG vidim uskoro kao ozbiljnog konkurenta BUD.

Ma da samo Budimpešta, Frankfurt je već u panici.

Ne vjerujem da će ZAG uskoro doći do rasta. Jednostavno tu nema puno turista tijekom COVID-a, uglavnom dijaspora je glavni adut.

Moguće, danas je za Manchester bilo svega 37 putnika.

Pa ako sam napisao da je od XXXX došla, čemu potreba da se to briše? Stvarno jadno.

U redu, no i prije se to ime pisalo, bez problema…

Jest par puta. OK razumijem, da to ne dopuštate ali mogli ste odmah napisati nakon brisanja zašto.

FR ide opasno gore. Dal dobija kakve benefite i za ove nove linije.
Videćemo koliko će nove linije povući putnika. Po meni je ovo nerealno povećanje. Covid će tek sad rezati. OU je živnula mada mislim da je opet u korist svoje štete.
JU već duže vremena ne koristi A320, čak ni za Rusiju. Jel ga mijenjaju (rečeno je da bi trebalo), da li je na servisu ili je pala potražnja.

Ovde se pisalo da JU povećava Zagreb, da li je to otpalo?

Mislim da njima JU kao srpska kompanija nije bitna, tj da je to firma manje vrednosti. Ali da, JU je povecala ZAG na 10 i uvela nocne letove. Upitno je da li ce biti potraznje za ovim letovima, tj da li je trziste dovoljno veliko.

Glupost, svaka kompanija je bitna.

“Njima” JU definitivno nije bitna kao srpska kompanija!!! Kao što “njima” ni LH nije bitna kao njemačka, ni OS kao austrijska, ni QR kao katarska, ni SU kao ruska, ni IB kao španjolska, ni AF kao francuska, ni KL kao nizozemska, BA kao britanska, TP kao portugalska, ….. “Njima” je bitno da te kompanije lete za ZAG, da donose putnike, da pridonose razvoju privrede i turizma, da omogućavaju svim stanovicima iz gravitacijske zone ZAG-a kvalitativne veze sa svijetom… Koja je zastava na zrakoplovu,da li je na repu neka ptica ili životinja ili je naprosto samo bijele boje, da li registracija zrakoplova počne sa A, B, C,… ili Z, “njih” ne zanima. “Oni” su gradjani svijeta i ne opterećuju se takvim sitnicama… Za razliku od nekih drugih…

čini mi se i da OU povećava Dablin privremeno, a posle ga čak kratko i ukida tako da ne razumem šta je tačno tema članka – ako su to trajna povećanja, onda ima viška, ako su to sva povećanja onda neko fali… koji je kriterijum za ulazak u 44 nova leta u narednih mesec ipo dana?

OU povećava Dublin na više od 2 leta tjedno? Ovo prvo put čujem.

Ovo za Ryanair je vec jako stara vest

I ako se ne varam ponovljena nekoliko puta.

Nije? 🤣🤣🤣

27.07.2021

“No, prije par dana Ryanair je najavio baziranje i 3. aviona, te otvaranje još 9 novih linija od početka XII. mjeseca. Prvo je najavio Manchester od 2.12, pa od 1.12. Malagu, od 2. 12. Dublin i Solun, od 3.12. Basel, Eindhoven i Paphos, od 4.12. Maltu i od 17.12. Napulj. Sve linije operiraju se dva puta tjedno osim Dublina koji se operira tri puta tjedno. Istim će kompanija imati čak 24 linije sa 61 tjednim polaskom.”

Napisat ću opet. Otvorite svoju stranicu/blog/portal i pišete što želite. Čovjek je sumirao sve novosti u ZAG za prosinac i koje su izezetno velike. Bile bi velike i da su u ljetnom redu letenja a kamoli sad u prosincu usred pandemije.Ako Vam smeta, preskočite ovaj url i čitate exyu aviation, svi sretni. 🙂

Sta je prosinac?
Pa samoproklamovani autor je reklamirao ovu stranicu na Instagramu, tako sam ja dosao do nje. Dakle ako prizeljkuje paznju sire javnosti onda mora biti spreman i na kritiku. Na kraju krajeva samo kroz kritiku moze uzdici sebe u ovom svetu vazduhoplovstva u kom se od skoro nasao. Nije kao da ima dan radnog iskustva u vazduhoplovstvu pa da sada deli to sa nama obicnim smrtnicima. Covek je aviation fan vise nego aviation professional.

Imaš razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika, a i Google prevoditelj.

Što je vazduhoplovstvo?

@anonimac 01.12. u 07.45: kao prvo pročitajte ono što je gospodin/gospodja “Anonymous” u 07.36 napisao/la. Kao drugo: gospodin Šćuric je osnovao ovaj portal, financirao ga i financira, materijalno i krivično odgovara za njega i stoga je njegovo pravo da ga vodi kako hoće, da piše o čemu i kako hoće, da trpi ili ne trpi kritiku, da briše postove ili ih ne briše,… Kao što je i Vaše pravo ovaj potral čitati ili ne čitati… Ali i Vaše je pravo osnovati svoj vlastiti potral te voditi ga kako Vi to želite, pisati o onome što Vi želite i to na način koji Vi želite, brisati sve po vama nepodobne postove…. Napadati nekoga tko je nešto podigao na noge, a sam se pri tome skrivati u anonimnosti i bez mogućnosti provjere Vaših dostignuća, ne da je jadno nego, s obzirom na učestalost tih napada, već i bolesno!!! I da, mržnja je patološka bolest!!!

Onda treba ponoviti samo ono sto je novo. Ovako prezvakavate vec stare vesti unedogled.

Iskreno mislim da ovakvim neosnovanim napadima na osnovu informacija koje su vec mnogo puta ponovljene i prezvakane samo pokusavate povecati vestackim putem broj komentara koji je u poslednje vreme u ozbiljnom padu.

Neki se vode onom – ako laž ponoviš dovoljan broj puta možda postane istina 🙂

Jel ta statistika pouzdana kao i ona vest da je aerodrom Beograd u gubitku?

Ne, nije aerodrom nego firma koja nadgleda koncesiju aerodroma.

Onaj deo za stjuardesu ste “slucajno” izbrisali? U koju se ona statistiku uklapa?

Šta je to bilo sa stjuardesom?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!