zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Je li logičnije da Turkish poveća Zagreb ili pokrene Split

Turkish evidentno leti Zagreb na nivou koji je letio 2019. Ljeti leti dva dnevna leta sa svojim najvećim avionima A321 i B737-900, a jedan tjedni let je letio i sa A330-300, koji je letio i još par puta tijekom sezone izvanredno. Ove zime Turkish je povećao zagrebačke letove sa 9 na 14 tjedno. Turkish cijele godine leti i liniju za drugih hrvatski grad: Dubrovnik, gdje ljeti leti 5 tjednih letova, a zimi 2.

Ovo znači da bi se Turkish iduće godine trebao širiti. I sada se postavlja pitanje gdje bi se mogao širiti? Logično bi bilo da kompanija poveća Dubrovnik na 7 tjednih letova, a kasnije i na 14. No, je li logičnije da kompanija poveća Zagreb na 21 tjedni let ili da uvede Split. Strategija kompanija bi svakako bila da pokrene Split i iskreno i zamaaero smatra da je to bitno logičnije nego da povećava Zagreb na 21 let.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

61 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

turkish vrime je

Glupo pitanje

Realno, samo je u interesu Croatie da jača hub u Zagrebu. Sve ostale kompanije stvaraju iz svog huba što širu mrežu, tj. mislim da je Turkishu više u interesu otvoriti Split i proširit hub Istanbula na Split nego jačat Zagreb. Što se tiče popunjenosti, čak tijekom ljetne sezone bi Split bio i jači. No, uvijek se postavlja pitanje isplativosti dogovora s aerodromom i kakve aerodrom uvjete postavlja za ostvarivanje leta.

Bolje bi bilo da krenu da lete za Split

Čitam komentare koji spominju manjak slotova ljeti na SPU. I tu me zanima jedno: da li postoji neka statistika ili pregled operacija po danima recimo za jedan tipičan tjedan u kolovozu 2023. za SPU. Da su vikendom preopterećeni, jasno mi je. Ali bilo bi zanimljivo vidjeti koja je situacija od ponedjeljka do četvrtka. Ne mogu vjerovati da se ne bi moglo tim danima TK ponuditi dobra vremena.

Vrime je za Split

Ima li najava da će Croatia uvesti liniju Pula-München?

Croatia leti za München iz 7 od 8 hrvatskih aerodroma, pa bi imalo smisla kompletirati ponudu.

No, nije to isto. Croatia leti svoje letove iz ostalih 7 aerodroma, zasto se ne kompletira ponuda?

Pa kako ne leti ZAD-MUC, pobogu? Evo linija juce pokrenuta!

Pricekajte leto 2024. godine.

Razlika je, pre svega, u ceni karata.

Ali samo za svoje letove, ne i za codeshare letove.

Nije istina.

Evo za 15. jul, Croatia prodaje ZAG-FRA za 130 EUR, dok za LH letove ima cenu od 240 EUR.
Za isti datum, Lufthansa prodaje Croatijin let za 363 EUR, dok svoje letove prodaje za 343 EUR.

Nedaj Bože!

Funkcioniralo bi samo van sezone. U sezoni bi se Split triba odrec neke kompanije kao SAS ili NAX sta se nece desit zbog dugogodišnjeg partnerstva

Ispravak netocnog navoda. BRA je prosle godine poceo letit sa A319,tokom korone nije bio toliki interes a prije korone su poceli letit par godina ali sa BAE146 aka jumbolino. Tako da imaju ugovor sigurnih 5 godina

Tako je, BRA je letio za SPU sa BAe 146

Ne znam zašto se uvijek u tom kontekstu spominje BRA? Ljudi moji: skandinavsko tržište je izuzetno bitno jer oni pune kapacitete i izvan uobičajenih 15.06.-15.09. Ista je stvar i sa Englezima.

Nisam mislio u kontekstu sa TK nego općenito. Skandinavsko tržište je za Dalmaciju jako bitno i svi letovi su važni.

Ovo je poredjenje baba i zaba. Struktura linija za Split i Zagreb su fundamentalno drugacije. Za Split bi leteli dolazni turisti, turski i ostali turisti, koji bi letovali na primorju, dok iz Zagreba primarno lete hrvatski gradjani za Tursku i za konekcije.

Takvih je bitno manje nego turista koji bi dolazili u Split.

Da, za razliku od Zagreba gde se prvenstveno Hrvati konektuju na IST. U tome je i poenta, zbog toga porediti ZAG i SPU u kontekstu Turkisha nema smisla.

Pa da, ima smisla. Ono sto nema smisla je birati Zagreb ILI Split, ta trzista su totalno razlicita i nezavisna jedna od drugog!

Zasto? Zasto ne bi mogla oba? Dakle i pokrenuti SPU i povecati ZAG?

U Zagrebu ima puno turista i stranih radnika (i to sad u ovom vremenu) tako da ne putuju samo Hrvati na relaciji ZG-IST. Naravno, ja sam za to da i ST dobije liniju za IST. Možda bi mogla Croatia probati sa tom linijom ako ne želi Turkish

Ja sam cesto na letu Zagreb İstanbul. İli letum St-Zg-İst ili autobusom idem do Zg jer mi se ponekad preklapaju letovi ako odvojeno kupim kartu. Mnogi me u Turskoj pitaju zasto ne postoji direktan let St-İst. To bi bilo super kad bi se otvorila i ova opcija. Prva bih koristila te letove jer mi odgovara vise direktan let nego leti gori pa se vracaj doli. A i vrijeme putovanja bi bilo krace.

Sve je to dobro zamišljeno pitanje je kada bi se to u uvelo da Turkish i krene sa letovima iz SPU koja vremena i koje slotove bi dobili uz situaciju koja se dole dešava prilikom sezone zbog ograničenja operacija na sat male stajanke za zaroplove koja ima svoje limite .
Vjerojatno bi bili u mogućnosti dobiti neke kasne ili veoma rane termine u nekim danima van vikenda .
Da li bi njima to bilo isplativo eh to je sad veliko pitanje ?

Jer Split je briga koja je kompanija u pitanju. Ajme sta vi baljezgate ovo je strasno hahaahahah

A Vi znate da bi TK leteo sa A321 i B739 za SPU, a ne sa A319 i A320?

Splitu je potpuno nebitno ime kompanije nego popunjenost slotova, malo je tuzno da to ne znate.

Zagreb je povećan sa 11 a ne sa 9 letova.

Ali poredimo sa 2019. godinom!

Jer je to bila rekordna godina.

Obavezno lol

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!