zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Qantasovi letovi za somewhere

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

 

Nakon niza Qantasovih, ali i letova drugih kompanija diljem planeta za nigdje („nowhere“) koji su započinjali u nekoj zračnom luci, a nakon nekoliko sati kruženja i niskih letova preko najvećih znamenitosti su se, uz posebnu hranu, suvenire i doživljaj, vraćali u tu zračnu luku bez slijetanja, Qantas je sada napravio novi, još zanimljiviji projekt kojim će smanjiti broj prizemljenih aviona i povećati prihode.

 

Kompanija je organizirala letove za „somewhere“. Prvi u nizu letova je za Uluru, masivni i mistični krajolik Sjevernog Teritorija. Qantas će ovaj let obaviti sa Boeingom 737 i 110 putnika, 5.12. Nakon preleta ovog prirodnog fenomena avion će sletjeti, nakon čega će putnici otići u Ayers Rock Resort premier hotel, gdje će imati večeru u tri slijeda i bogati rekreativno-zabavni program. Idući dan putnici će promatrati veličanstveni sumrak u Uluru, te dva izleta na prirodne fenomene. Nakon piknika dolaze u avion te se vračaju za Sydney. Cijeli program košta 2.873 USD po osobi u business klasi ili 2.134 USD za ekonomsku klasu.

 

Na ovom tragu bi i Croatia, koja ima potpuno nezaposlenu flotu mogla napraviti dva programa. Prvi je let do Dubrovnika (subota ujutro), prelet na niskim razinama Plitvica, morske obale, Dubrovnika, Velebita idr, smještaj u jednom od elitnih hotela uz zabavu i kvalitetne obroke, te izlete, te povratak u nedjelju uvečer). Jednako tako mogli bi organizirati i letove za Split, Brač i Pulu.

 

Uz to kompanija bi mogla napraviti i trodnevni kružni let Zagreb-Dubrovnik-Split-Pula-Osijek-Zagreb sa dva noćenja i kulinarskim doživljajima, niskim preletima, zabavom i izletima. Bila bi to zarada i za Croatiu, i za lokalne hotele, restorane, lokalne prijevoznike, trgovine i suvenirnice, i to u vrijeme kada su svi prazni i žude za bilo kojom mušterijom. Bila bi to i prilika građanima da odu nekamo i malo prekinu ovu depresivnu svakodnevnicu.

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

test

test

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!