zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

American otvara hub u Seattleu

American je odlučio pretvoriti Seattle u hub za letove prema Aziji. American već ima hub za Aziju u Los Angelesu, no sada će uz njega razvijati i Seattle. Ovu odluku American je donio radi najbliže suradnje sa Alaskom, novim članom oneworlda čiji je Seattle najveći hub (101 linija iz Seattlea). Naime, Alaska nema širokotrupce i treba joj American kako bi uz uskotrupne letove mogli imati i prekooceanske konekcije. American trenutno ima samo 9 linija iz Seattlea.

American već leti za London Heathrow i indijski Bangalore (od 4.1.) iz Seattlea, a istu liniju leti i oneworld partner British. 2.11. letove za Dublin pokreće i Britishev Aer Lingus. Za Seattle leti i JAL za Tokyo Naritu. Qatar je prije par mjeseci pokrenuo letove za Dohu kako bi podržao Alasku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

American airlines je za 2022. opet najavio letove iz Chicaga za Dubrovnik,nakon što je 2020.
iste otkazao zbog pandemije Covida -19.United airlines će i 2022.letit iz EWK(Newark) za DBV,dok Delta airlines nema interes i sljedeću sezonu letit iz JFK(New York) za DBV ?!?!

iz pouzdanih izvora sa ZL DBV

Bas me zanima hoce li im DOJ stati u kraj i koliko bas mogu da rade i sa Alaskom i sa jetBlue… Jedan ili drugi, ali ne oba, jer Amerika pati od nedostatka jefitnih letova s pravim ULCC i generalnog nedostatka konkuretnosti i s 3 velike kompanije. Izgleda kao da AA kao najveca kompanija (poslije Southwesta u domacim letovima) fakticki ukida Jb i Alasku kao konkurente ne moze bas da mirise dobro DOJ. Vec ih jašu s jetBlue, tako da je mozda u tome fol s tom tuzbom, pripremaju ih na ono sto predstoji s Alaskom. Bice interesantno…

Pametan potez Americana. Svaka cast.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!