zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Air Montenegro bi morao imati bolji raspored letova

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Montenegro

Zašto Air Montenego nema daleko bolji red letenja za Beograd koji bi mogao akumulirati sve putnike, poglavito poslovnjake, te putnike koji mogu obaviti isti dan posao u Beogradu i vratiti se bez potrebe za noćenjem (administrativni poslovi, sudovi, liječenje, obiteljske obveze, znanstvenici, novinari, vjerski uglednici, političari…)? Zimi kompanija ima višak kapaciteta i nikako ne mogu dokučiti zašto nema bolji red letenja, kada im avioni i ovako i onako stoje nezaposleni.

U ovom momentu Air Montenegro iz Podgorice za Beograd ide svaki dan u 7:30, te u 18:50, a ponedjeljkom u 13:35. U povratku kompanija ide iz Beograda ponedjeljkom i utorkom u 9:40, četvrtkom i nedjeljom u 16:55, ostalim danima u 11:55, te svim danima u 20:15. Krajnji nonsens. Kompanija bi iz Podgorice za Beograd trebala kretati oko 6:15, da bude u Beogradu oko 7:00, što bi omogućilo putnicima da obave poslove koji većinom počinju u 8:00 sati. Odmah potom u 7:45 kompanija bi se morala vraćati iz Beograda da bude u Podgorici u 8:30. Navečer kompanija bi morala letjeti u 19:45 iz Pogorice i biti u Beogradu u 20:30, te kretati iz Beograda u 21:15 i biti u Podgorici u 22:00 sata, tj. neposredno prije zatvaranja aerodroma. Ovime bi se dobilo da putnik može u Podgorici iz Beograda boraviti 11 sati, a putnik iz Podgorice u Beogradu boraviti 14 sati. U tom vremenu i jedni i drugi istinski mogu obaviti sve potrebne poslove. Sa sadašnjim redom letenja podgorički putnici su u Beogradu samo 12 sati, a Beogradski u Podgorici dva dana u tjednu 8 sati, tri dana u tjednu tek 6 sati, a dva dana u tjednu nemaju opcije ostanka u Podgorici. Puno premalo. U stanci između 8:45 i 19:45 sati kompanija ima više nego dovoljno vremena za obaviti letove iz Podgorice za Ljubljanu.

Jednako tako bi drugi avion trebao letjeti iz Tivta za Beograd oko 7:30 i vraćati se u Tivat oko 18:00 sati (tj. između sumraka i zore zimi). To bi omogućilo putnicima da budu u Beogradu punih 9 sati što je dostatno da obave poslove. Dva dana u tjednu kada kompanija leti za Istanbul (jedan od njih bi trebao biti i nedjelja kada ima manje putnika za obavljanje poslova u Beogradu, a kada let iz Tivta ide kasno popodne radi migranata) kompanije bi se trebala vratiti iz Beograda odmah kako bi mogla obaviti rotaciju za Istanbul. Tada ne bi bilo opcije obavljanja poslova isti dan u Beogradu.

Ovime bi Air Montenegro bio puno konkurentniji spram Air Serbie koja, usprkos bitno većem broju frekvencija, ima limitiranost letova vezano uz svoje valove.

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jako dobar clanak samo kaze se let iz tivta ne tivata

Piše se iz Tivta, prihvatite sugestiju

Air Montenegro sa rukovodstvom koje ima ubrzo nece ni postojati.

Stvarno nije jasno ako imaš toliko viška kapaciteta zašto to ne iskoristiš i ne napraviš logičniji red letenja?

Istinski nepotrebno glup red letenja. Zakaj bi neko tak glupo napravio letove?

Druze, tvoja utopijska kompanija je verovatno sampion u Evropi po gluposti reda letenja.

Tako je, na CA mislim.

OU, sorry 🙂

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!