zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: ETF profitabilan

ETF je u VII. i VIII. mjesecu imao preko 1000 sati naleta, tj. prosječno 334 sata po avionu (za tri aviona). Avioni im doslovce lete po 12 sati. Kompanija je u posljednjih 12 mjeseci letjela na 120 različitih aerodroma. Kompanija je imala velike nesreće sa oštećenjima aviona u 2021, no ove godine su pokrili sve gubitke i biti će profitabilni. Nakon samo godinu i pola operacija. Svaka čast, veliki respect!

ETF se trudi avione zaposliti zimi, Stjepan Bedić, CEO kompanije, mi je rekao konkretne destinacije odakle imaju ogromnu šansu da lete zimi, ali dogovorili smo se da sa tim informacijama za sada još nećemo ići van. Čim dobijemo zeleno svjetlo o istom ćemo pisati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ETF

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Odlicno.
Sa ovim firmama sa jednim i pol avionom uvijek je bitno imat malo srece da se ne dogodi zec baboon ili albatros neki🙂
Ove godine su isto imali glupost na kvadrat koja ih je kostala ugovora na Reunionu i vjerojatno kazne od DGCAa. Ali i bez toga sva sreca ima posla. Kad pilot namjerno napravi takvu glupost osobno bi ga sprasio i isplatio njegov suvlasniki dio, posebno jel je poznat otprije po slicnim incidentima.

Kapetan Leđni, u narodu poznatiji kao Ministar.
Pitajte gosp. Bedića kad se čujete često.
Nestao je i video sa neta. Nadam se da je snimatelj digao neku lovu;)

Mog imenjaka Anonymousa ne bi komentirao.
Vjerojatno e-bojna Ministra na djelu.

Niti je kostalo ugovora niti je bila neka kazna. Napravljena je istraga, korektivne mjere i to je to.

Bio je long flare i avion je zakocio pred kraj piste. ATC je javio dry runway i wind calm, a na kraju je bio wet i dosta tailwinda. Piste nema touchdown zone markinge. Avion je zaplahutao prije dodira. Problem je kod vecine pilota kaj se nakon slijetanja odmah uhvate za reverser i samim time maknu mogucnost za balked landing.
Avion je mogao kociti i puno jace, ali nije bilo potrebe, napravljena je istraga, korektivne mjere i nema smisla pricati o kaznama i gubitku ugovora.

Prvo, biti profitabilan od januara do avgusta je ok, ali ajde da se cujemo sledeceg januara. Drugo, sta znaci biti profitabilan? Da li je to plus od 1000 evra na dan 31.8. i to ako ne racunamo inicijalne troskove pokretanja kompanije? Da li gledamo samo operativne troskove? Pausalne izjave poput ove mozemo da tumacimo na vise nacina. U svakom slucaju ne zelim da umanjim njihov uspeh, ali ih takodje ne bi ni dizao u nebesa.
Nek im je sa srecom u buducnosti!

Bedić sigurno isto ima koji ovakav slip od amex kartice 🙂
https://i.redd.it/prny416s35l91.jpg

Čovjek ušetao u trgovinu i kupio 737-400 na amex karticu 🙂 N418US, leti za kubu sad

DBV

429.878 u kolovozu, 82% od kolovoza 2019.

Ja nisam znao.

Ima li kakvih info o Trade Air-u? I njima avioni lete gotovo bez stajanja.

Apsolutno ne vjerujem da se čujete sa cijenom par puta tjedno jer ja se čujem jednom tjedno uvijek i to je dovoljno!!. S obzirom na njegovo opterećenje nedavno je bio tjedan dana u Istri na odmoru pa neću ga valjda zvati taj tjedan. Četiri puta godišnje ručam sa Marko Cvijin na žalost uvijek na pleso ali ima tamo jedan fini restoran

OFF

DBV
8/2022
429878

kad bu bil intervju z štefinom?

Naravno, niste izdržali da se ne pohvalite da ste dobili neke informacije, ali koje eto ne smijete objaviti.
Sujeta je čudo. ČUDO.

Prehuge.

Istinski!

Wow!

KOLUMNA ALENA ŠĆURICA: Ima li ETF šanse?
I odmah na početku odgovor. Jako malo. Kompanija bi trebala imati ludu sreću da uspije u svom naumu. Ništa, ali baš ništa ne govori u prilog ETF-u, a u zadnje vrijeme puno toga se desilo što je protiv kompanije.

Izgleda da ste ipak pogriješili u prvoj kolumni o ETF-u.

Da, i? I ja sam bio među onima koji nisu vjerovali da će uspjeti. U tom trenutku je sve govorilo protiv njih, ali se na svu sreću situacija na tržištu promijenila u njihovu korist. I sretan sam da je tako i da nisam bio u pravu. Vi ste sigurno cijeli život bili sa svim svojim predviđanjima u pravu? Sumnjam, jer samo osoba bez stava i mišljenja je uvijek u pravu…

Potpisujem

Ne velim ja za pogreške, svi griješimo. Stvar je principa, I potkopavanje novih Hrvatskih start-up kompanija u korijenu. Zanimljivo da gospodin Šćuric nema aviokompaniju, pa da nam on pokaže kako se ista vodi.

taj posao ste sami sebi dali, nitko vam drugi nije dao za to pravo, tako da se suzdrzite.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!