zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Piloti Lufthanse prijete štrajkom

Nakon štrajka zemaljskog osoblja Lufthanse 27.7. kada je bilo otkazno više od 1000 letova, sada se Lufthansa hrvat sa još jednim štrajkom. Naime, piloti Lufthanse su sa 97,6%, a Lufthanse Cargosa 99,3% glasali za štrajk. Piloti traže povišicu od 5,5% zbog visoke inflacije.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Lufthansa

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Psihopati u vrhovima kompanija će prije dopustiti da se otkaže tisuće letova i izgubi milijune nego da daju radnicima novac… I da, svaki rat je klasni rat. Jedna klasa umjesto da igra šah nahuška sirotinju jedne na druge da se međusobno pobiju. I tako već tisuće godina

Tačno

Mislim da u tekstu nedostaje drugi deo zahteva a to je uskladjivanje plata sa inflacijom po povecanju plate od 5.5%. ili kako se drukcije kaze indeksacija plata. Ako situacija nastavi ovako od toga nema nista. Da ne osetite sva desavanja je nemoguce. Dakle ratni porez kroz inflaciju.

Gde je napisano? U ovih 6 redova pise o izglasa om strajku,zahtevu za povecanje plata u iznosu 5.5% zbog visoke inflacije i to je to. Zahteva se 1. Povecanje plata za 5.5%. zahtev broj 2 je . Kad povecaju za tih 5.5% da vrse uskladjivanje sa inflacijom. Dakle povecana plata pa posle 6 meseci + iznos inflacije recimo 4.5%. To ne pise a razlika je velika.

upravo je to napisanmo

Samo kao info za putnike sa LH u iduća dva tjedna: štrajk je od strane pilota odobren ali to ne znači automatski da se odmah ide u štrajk. Prvo se mora dati LH vremena da još jednom odgovori na zahtjeve pilota i tek kada ih definitivno odbije, može se ići u štrajk. Može se ići i u štrajk upozorenja na neko kraće vrijeme, ali i za to treba vremena. Stoga u iduća dva tjedna se ne bi smjelo ništa dogoditi.Po svoj prilici ce štrajkovi krenuti tek u rujnu ukoliko se ne postigne sporazum.

Tako se to obično radi… U svakom slučaju loptica je na menadžmentovom polju

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!