zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Sarajevo otvorilo Kiss and Fly zonu

Sarajevo je još jednom reagiralo brzo i kvalitetno. Nakon što je aerodrom ustanovio da putnici zlorabe kraća besplatna zadržavanja kod terminala i isto ukinuo, u samo par dana je uveo Kiss & Fly zonu. Zona se nalazi pod novom nastrešnicom ispred Terminala B (prva lijeva traka) odmah uz traku za taxi vozila.

U Kiss & Fly zoni dozvoljeno je kratko i besplatno zadržavanje do najviše 3 minute od momenta ulaska u traku. Vozila ne smiju biti ostavljena bez nadzora. Ovu zonu mogu koristiti vlasnici privatnih vozila i taxi vozila koja dolaze sa drugih lokacija. Sarajevo za sada nema opciju rampi koje kontroliraju ovu zonu kod ulaza i izlaza, pa će vjerojatno zonu kontrolirati radnici osiguranja aerodroma.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

34 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Volio bih da g. Alen opet napravi intervju sa direktorom MAS, da vidimo presjek stanja, dokle se stiglo sa projektima, kakvi su sljedeći planovi i koraci,…

Biće ludilo sa arapima koji vraćaju rent a car vozila 😜😜

Rent a car nema parkiralište na aerodromu Sarajevo . Klijenti vraćaju vozila na parking kao i svi putnici .

Jedini u Evropi , nažalost . Ali trenutna uprava je rekla da će napraviti za godinu dvije rent a car city , tamo će biti poslovnice i parking .

Sad su rent a car poslovnice van terminala u privremenim prostorijama kod parkinga, jer kreće uređenje i starog dijela, ne bi trebalo biti toliko gužve onda

6 rent a car poslovnica su van terminala , od toga 2 poslovnice su aktivne .
Ostale rent a car poslovnice su unutar aerodroma . Aerodrom inkasira ozbiljan novac od rent a car poslovnica , jer nema odvojen rent a car parking .

Zato što kad se vraća vozilo 10 minuta besplatno bude dovoljno da se pregleda vozilo i izađe , a sad svako vozilo kojie se vrati je automatski 3 KM . Jer rent a car nema odvojen parking , pa u sezoni bude 150+ vraćanja dnevno samo od rent a car poslovnica na aerodromu, a gdje su ostali što nemaju poslovnicu na aerodromu ?

Naravno da imaju

Svaki poslovnica dobije jednu posebnu karticu gratis , ostale se dodatno plaćaju . Međutim klijenti kada vraćaju vozilo , uđu na “običnu” karticu i tu otkucava vrijeme .

Nije tačno. Ne otkucava vrijeme.

Hoćete da kažete kada uđete na parking i kada ostanete duže od 10 minuta ne platitet 3 KM ? Ustvari sada automatski plaćate 3 KM čim uđete na parking . Radim na aerodromu , nema potrebe da pišete neistine .

Radim i ja na aerodromu. Pitajte nekoga iz rent poslovnica kako to rješavaju.
U odgovoru napišite: pitao sam tu i tu agenciju i rekli su mi to i to.
Tako se dolazi do istine i preciznih podataka. Ko je rekao i šta je rekao.
Hvala

Radim u rent a car agenciji na aerodromu , vrlo lako se može sve provjeriti .

Pitao sam samog sebe jer radim u rent a car agenciji , imamo šalter na aerodromu . Pošto i vi radite na aerodromu recite mi na koji parking klijenti koji vrate vozilo parkiraju ? Evo ja ću vam reći , na parking gdje svi parkiraju i kada ulaze kao i svi ostali korisnici dobiju “običnu” papirnu karticu . Na tu karticu se prije moglo koristiti 10 minuta besplatno , sad je to od 1 jula ukinuto . Sada automatski kada kiljent vrati auto mi plaćamo 3 KM po vraćanju . Eto kako riješavamo , tako što platimo 3 KM i izađemo sa parkinga i onda uđemo opet na parking , ovaj put na plastičnu karticu ( na koju možete milion puta ući i izaći besplatno ) , koju smo dobili od aerodroma jer imamo šalter na aerodromu . Svako ko ima šalter na aerodromu dobije tu jednu plastičnu karticu besplatno , svaka dodatna se plaća mjesečno . E sad mi vi obajsnite šta vam je značio vaš komentar .

Pošto meni ne vjerujete , slobodno nazovite diretkora aerodroma da vam potvrdi ovo što sam ja napisao .

Tako je.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!