zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia platila 666.700 EUR za povrat u prijašnje stanje A320

U prvom kvartalu ove godine Croatia Tehnika je obavila dva dvanaestogodišnja pregleda, tri šestogodišnja pregleda, te jedan C pregled na zrakoplovima drugih kompanija. Maintenance svoje aktivnosti radi u tri hangara. Istovremeno na stajanci kompanije u prvom kvartalu još uvijek su zrakoplovi Austriana i Elinaira.

Za vračanje lezoru drugog Airbusa A320 i povrat u prijašnje stanje kompanija je potrošila 5 milijuna kuna (666.667 EUR). Avion je trenutno u Carlyle Aviation Partnersu pod registracijom LY-BJP.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Simpaticni ste mi s ovim brisanjem komentara ali to nece nista promjeniti. Nego vi fino sjedite i napisite ozbiljan clanak i analizu gubitaka Croatie u prvom kvartalu uzimajuci u obzir enormne troskove koje je firma imala za odrzavanje u tom periodu.

Ne zelim voditi ovakvu kafansku diskusiju i dijalog. Nemate volje niti pogledati konsolidirano financijsko izvjesce za I kvartal. Tamo cete pronaci usporedbu s I kvartalom prosle god i bit ce vam jasno koliko su troskovi odrzavanja bili veci (da nisu rasli gubitak bi bio manji nego 2021).Također cete vidjeti da je profit u odnosu na proslu god skoro udvostrucen. Ali je zarada zbog povecanja troskova operiranja (gorivo i sl) smanjena. To se zove analiza.

Vecina odrzavanja se knjizi na nacin da se rasporedi na onaj period za koji je to odrzavanje predvidjeno.
Dakle, ako imas neki check svakih 24 mjeseca, onda si trebao svaki mjesec knjizit 1/24 predvidjenog troska.
A ne da jedne godine proglasis profit, a onda te druge iznenade overhauli na motorima, koji se rade jednom u 5 godina. Proglasit dobit 4 godine i 11 mjeseci i onda gubitak od 2,5 mil eura u 12om mjesecu jer ti je na taj mjesec pao overhaul.
Isto tak nemres knjizit troskove odrzavanja u zimu za resurse koje si ispucao prek ljeta.

Lupate gluposti. To sto vi spominjete su Maintenance rezerve. I to svaka firma odvaja, naravno i Croatia. Ali se troskovi knjize prema stvarnom stanju i onda kada nastanu. Bilo kakvo drugacije knjizenje je krivicno djelo.

Koliki je Maintenance reserve u OU vi saznajte. Pa vi ste analiticar

Q? pa zar u naslovu nije A320?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!