zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

ZL Zagreb treba veću business ložu

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb); foto: Alen Šćuric

Sadašnja business loža MZL Zagreb je imala smisla 2017. kada se otvorio novi terminal i kada je Zagreb imao 2,8 milijun putnika, ali 2024. kada će imati preko 4,1 milijuna putnika više nema. Sjećam se prvih odlazaka u ložu, bila je vrlo prazna i mogli ste birati hoćete li na masažne fotelje, stolove ili fotelje. Tijekom mog zadnjeg odlaska u business ložu prije par mjeseci ista je bila pretrpana, o foteljama nisam mogao ni sanjati, a jedva sam našao i mjesto za stolom. Jednostavno nema dovoljno mjesta za putnike.

Stoga je MZL Zagreb odlučio ove zime preurediti ložu i povećati kapacitet iste. Izbacili su masažne fotelje koje su istinski već bile sramota pošto su se doslovce raspadale, nisu radile i otpala im je koža na dijelovima. Dislocirali su stolove za kompjutere, te smanjili zonu naslonjača. Dislocirali su i pult sa jelima koji je bio na srednjem dijelu lože. Istim su dobili daleko više stolova sa stolicama za jelo.

No, ovo nije rješenje. OK, loža sada ima bitno veći kapacitet, no ona više nema udobnost, ona je sada samo prosječni bar sa besplatnom ponudom pića i jednostavnih jela. To više nema veze sa business ložom koja u prvom redu mora biti udobna i ugodna za posjetitelje.

Stoga Zagrebu hitno treba nova loža. Zračna luka Zagreba je rekla da planira novu ložu napraviti na 3. katu, na prostoru gdje je nekada bila kontrola putovnica. Nije glupo rješenje. Istim bi se oslobodio prostor sadašnje lože gdje bi se mogao otvoriti restoran brze prehrane (najbolje McDonald’s, Burger King ili KFC koji su sve prisutni u Zagrebu), te a’la carte nacionalni restoran koji je i te kako potreban Zagrebu. Trenutno se u špici glavne sezone u restoranim i kafićima traži mjesto više. Zagreb je posegnuo za improvizacijom i dodao je ekstremno neudobne željezne stolice u čekaonici uz kafić Caffe Nero (između gatova 23 i 24), te još jedan priručni kafić sa željeznim stolicama u nonschengen zoni. No, to nije rješenje, to izgleda kao loša i neudobna terasa trećeklasnih zagrebačkih bircuza. Istim je smanjen i prostor čekaonice.

Kod mog zadnjeg dolaska u MZL Zagreb (prije tri tjedna) vidio sam da se preuređuje središnji prostor gdje su bile one udobne sjedalice čekaonice i izlog obližnje trgovine The Fashion Palace. Kako je ovaj prostor u sredini točno između Caffe Nero, Brewmark Puba i restorana Spread nadam se da će tamo postaviti udobne stolove koje će moći koristiti ova tri ugostiteljska lokala i time vratiti čekaonicu između gatea 23 i 24 koja je sada priručni kafić sa neudobnim metalnim stolicama.

Na koncu obzirom na širenje Zagreba uprava bi mogla razmisliti o otvaranju još jedne luksuznije lože za putnike 1. klase i najvišeg statusa ff putnika. To će uskoro imati Sarajevo, a i Beograd ima dvije lože, uskoro će imati i treću. Ta loža bi trebala biti daleko manja, ali bitno udobnija. Konačno aerodrom bi mogao dati i nekoj drugoj firmi da otvori komercijalnu ložu. Na starom terminalu ložu je imao Diners, toga danas više nema. Zašto ne? Putnika za tako što već ima i aerodrom je definitivno prevelik za samo jednu ložu.

107 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Već bar godinu dana se loža morala proširiti. Sad je već prekasno.

Zagreb treba veću business ložu i sa boljom ponudom. Trebalo bi poboljšati ponudu jela, pića su više manje ok. Trebalo bi i više radnih stolova. Puno putujem i ovakve stvari su strašno bitne (godišnje imam oko 100 letova). Treba i veći WC. Lufthansa business lože u Minhenu ili Frankfurtu bi trebale biti uzor.

Dok nismo bili u Šengenu nije se moglo u salon poslovne klase na domaćim letovima. Koja glupost. Jednom sam imao kartu u poslovnoj klasi za Split i nisam mogao ući u salon nego sam morao kupovati hranu u trafici

to ne mozete ni u americi u domacoj prvoj klasi – nekad se leti i 6-7 sati.

Zagreb-Minhen 2.4 LH1726 Lf 100% pun do zadnjeg mjesta.

A kaj da ti velim… Bilo bi interesantno znati LF jučerašnjeg 436 i jutrošnjeg 4436.

Bio je A319 a na letu Iz Zagreba za Minhen 29.3 je bio A320. Sad od početka ljetnog reda letenja na večernji let šalju A321 tako da je očito da linija jako dobro ide.

Lufthansa ne Croatia.

Ako nazivate ovu lozu birtijom s lošom hranom i pićem, kako biste tek nazvali staru Diners lozu :)? Trafika u cosku s kavom i colom (to je bila 1 prostorija s dnevnim/tjednim novinama, 15-ak stolica, a od ponude je bilo kava, cola na case iz 2l boce i ponekad napolitanke :), al ne svaki put ).

Inače tamo je radio simpatični gospodin zbog kojeg bi posjetio lozu na putu, Al trebali ste vidjet sok na facama kada su stranci shvatili kakva je ponuda u toj “loži”…

E da I imali ste makete aviona (obične, one komercijalne koje ste mogli kupiti), to je bilo ok ako vas ili vašu djecu tako nešto zanima, eto da vidite maketu od ANA ili takve “egzotične” kompanije koja se ne vidi u ZAG

Bilo je i Karlovacko na tocenje i pogled na apron – sta covek jos moze da pozeli 🙂

“Inače tamo je radio simpatični gospodin zbog kojeg bi posjetio lozu na putu, “… Mislite li na Damira?

Stvarno se ne sjećam imena gospodina…

Apsolutno ste u pravu. Stara Diners loza je bila prije securitya, tako da je više bila pogodna za popiti kavu dok čekate prijevoz prema doma (osobni taksist, obitelj)

Istina je da je sadašnja loza izgubila komfor (prostranost, nema kauča više), ali izbor hrane je proširen u odnosu na pocetke pri otvaranju terminala.

Kroz vrijeme su uveli palačinke, neko “kuhano” jelo (gulaš, zagrebački, grill piletina sa sirom + prilozi), uveden je doručak (kajgana, hrenovke). Da, kvaliteta tih jela nije na razini a la carte, ali budimo skroz iskreni, sto je na ZAG aerodromu na toj razini.

Vidi Hame u zelenoj majici.

“Stoga je MZL Zagreb odlučio ove zime preurediti ložu i povećati kapacitet iste. ”

MZLZ nema apsolutno nikakve veze sa ovime kad je loža privatna loža

BTA radi neovisno o MZLZ u zracnoj luci, pa vi blage veze nemate 🙂

Zagreb odmah mora krenuti raditi novu ložu da bude spremna za 4. mjesec iduće godine.

To je već trebalo biti napravljeno. Nažalost nema naznaka da će se išta napraviti.

Zagrebačka loža je za 5 zvjezdica naprema onom smeću u Splitu.

Posjetite i uvjerite se.

Ne bi bilo loše da napišete jednu opširniju kritiku nedostatka sadržaja na SPU.

The lounge at SPU is comfortable, but basic. The alcohol and soft drink options are good, but only food being peanuts and biscuits. It could be better.

SPU louge is a one room with seats. Split lounge is shit.

nemojte tako, u zadru je 4-5 stolica. i opet bolje nego nista 🙂

nije više, odnosno nije bilo prije dvije godine kad sam zadnji put putovao iz ZAD, proširili su čekaonicu s tim prostorom, jedino ako su ponovo otvorili “lounge”

u sept. je bila mala kao neki spajz veclicinom. prije pasoske kontrole.

Molim Vas otiđite tamo pa ćete vidjeti koji je to bezobrazluk . Kako ih nije sramota to nazvati salon poslovne klase. Salon je velik čak duplo veći od Zagrebačkog i tu se nema što prigovoriti ali zaboga kako može biti samo kikiriki i pakirani kroasani za jelo? Pa nema čak ni sendviča. Jednom kada sam ušao unutra bila je neka obitelj koji su sve kroasane i kekse potamanili ono bilo mi ih je žao gledati sigurno su bili vrlo gladni a onda ne nađu ništa za jelo osim kroasana. A oni taj ulazak masno naplate od kompanije koja je prodala karte za poslovnu klasu. Od pića ima sokove vodu ,pivo vino i jaka pića to je “ajde ajde” može proći. A kava je bljutava da ne može biti bljutavija da je nisam mogao popiti.

ZG lounge je i na starom i na novom terminalu veoma skroman. Nekada je bar mogao da se vidi appron. Sustinski, ovo je sve vreme polubirtija sa besplatnim jeftinim sendvicima i piticama i picem, nista tu nije ni L od luksuzno. Nisam skoro bio, pa ako vise nema ni mesta, onda je stvarno suludo na tolikom aerodromu da ne moze da se napravi nesto udobnije i malo ekskluzivnije.

P.s. nisam siguran da je ok slikati ljude u lounge-u i objaviti ovako sa sve licima, znate data privacy i to.

Vide se lica. Nije u redu

e sad cete dobiti prijavu, jer lica se vide, poput gospodina u zelenoj majci. Inace slika je preuzeta pa ce posluziti kao dokaz jer pravite ljude ludima na vlastite oci.

Ma i da nisu – ljudi koji su na javnom mestu (a aerodrom je javno mesto) ili javnom događaju ne treba da daju saglasnost za fotografisanje. Ako nešto kriju, nek ne idu na javna mesta i rešeno. U suprotnom, morate živeti sa tim da vam lice može izaći u novinama.

Alene, jerste već dobili tužbu air serbije? oćete na izvještavat o toku postupka ako bude javan?

ma tooooo!!! da se razumijemo ne želim vam tužbu ali pošto ste već pokazali da je se ne bojite, ako se dogodi jedva čekam vaše izvještaje, na meni je samo da 🍿 i 🍺

@anon 20.40: dajte promjenite ili terapiju ili liječnika… Najbolje oboje!

g. foglar jeste i vi na slici? da konačno spojimo lice i ime

A jel ovo buduća gđa Suzana?
Ako nije neukusno pitanje.

zar ne upravlja ložom Primeclass? Valjda su oni odlučili preurediti ložu a ne MZL Zagreb? Također, nije mi poznata nijedna premium loža za F i status putnike kojom upravlja aerodrom ili ju je aerodrom otvorio, znate li vi takav primjer? Obično ih otvaraju i upravljaju njima aviokompanije i kartičarske kuće

Tako je, Primeclass, ko ima Mastercard određeni nivo u određenim drzavama moze besplatno ući. Hrvatska, nisam siguran, kod nas su banke posebni lihvari.
@Alen
Kako vi znate da aerodrom nije nekom ponudio da se otvori jos jedna loza?
Ovo je takodjer slika stare lože. Nije da se nesto puno promijenila.
Dali ste primjer Zuricha da aerodrom otvara ložu, a mozete reci koliko je takvih primjera? Ako ih je ispod 10-20 posto u Europi onda to nije pravilo nego iznimka.

“ još jedne luksuznije lože za putnike 1. klase”

A odakle putnici prve klase u Zagrebu? Nijedna kompanija koja poseduje prvu klasu ne leti za Zagreb!

E tih sto se konektuju na prvu klasu ima mizerno malo! Pobogu, pa danas u Evropi prvu klasu imaju samo jos British, AirFrance, Lufthansa i Swiss i to vrlo mali broj sedista prve klase!

Dajte Alene o čemu vi. Rijetko tko više nudi prvi razred, a rijetko tko se i koristi istim.

Logično je da Zagrebu ne treba loža za prvi razred kad niti jedna kompanija koja leti za Zagreb ne nudi takav proizvod.

Vi ocito je razumijete kako to funkcionira. Kako može netko ići u prvu klasu ložu ako ne leti first class???

Sa Senator statusom ne.

Ne.

…sa Senator statusom se ulazi u Senator lounges (ukoliko postoji) a ako je nema odes u Business lounge. E sad da je Senator nesto bolji – pa i nije bas. Mozda je najveca razlika u guzvi odnosno u manjem broju gostiju. Izbor je skoro pa isti.
U First class lounge samo karta za first class, ili HON status.
A sto se tice lounge u ZG – ispodprosjecno, kao i ostatak aerodroma.

I? Kako to dokazuje da Zagrebu treba first class lounge. Tko bi ga uopće otvorio? Croatia?

Nego tko bi otvorio taj first class lounge?

U krivu ste po pitanju first class loungea, a niste po pitanju ostalog. Valja priznati pogrešku.

nevjerojatna glupost. ni svi aerodromi u svijetu koji imaju first class putnike na direktnim linijama nemaju takav lounge, a kamo tek jedan Zagreb koji nema ni prikladan business class lounge.

Tako i ja to vidim. Bolje još jedna bizniz nego nekih gluposti za prvu klasu, kojih Zagreb nema. Zagreb ni je MUC, LHR ili slično. A to sto SJJ dobiva, ne znaci da mora ZAG dobit. ZAG nije, hvalabogu, SJJ, koj živi od arapskih i muslimanskih gostiju

Ili to ili još jedan business lounge. Negdje je nedavno bio članak o tome, mislim u New York Timesu, kako business loungevi općenito više nisu što su nekad bili, oaze mira i ugode, već su pretrpani, ljudi glasno govore na telefon (u nekim loungevima postoje posebni dijelovi za to), djeca jurcaju okolo… Zaključak članka je bio da previše ljudi ima pristup loungevima preko raznoraznih kartica. Ako je netko npr. bio u Britishevom loungeu na Heathrowu u business loungeu na T5 ili T3 mogao se u to uvjeriti, a tamo recimo postoje i first class lounges. Na T2 npr. u Premium lounge više ne možete s Dinersom, samo s platinastim Americanom od kartica ili morate imati business kartu, valjda upravo zbog prekrcanosti. U Zg fali još jedan lounge bez ikakve sumnje, postoje prostori koji zjape prazni. Što se tiče ponude hrane u Zg, fali više kuhanih jela. Može bolje, ali da je lounge tako tragičan, pa i nije, čini mi se, za tako prostorno mali lounge u koji pristup ima hrpa ljudi, i business putnici i putnici s najvišim statusom, kao i oni koji ulaze preko kartica. Bio sam u gorim loungevima od zagrebačkoga, na većim i prometnijim aerodromima. Ono što bi isto moglo bolje je staff koji ne prebire po mobitelima, već skuplja čaše, čisti stolove, drugim riječima radi svoj posao bar malo bolje.

Plaza Premium Lounge na T2 na Heathrowu je opet dostupan kroz PriorityPass (i Diners).

pa dugo se nigdje i ne zovu business class lounges. uglavnom samo lounge ili VIP salon (admiral’s club, skyclub, crown lounge, air france lounge, itd.), upravo zbog tih pravila. delta je jako poostrila pravila za ulazak, pa ce od 2025. samo do 15 ulazaka moci s najskupljom karticom (koja je $650 godisnje) ako se ne leti delta one klasom (znaci biznis klasa ali ne i domaca prva klasa). to se ustvari jako isplati ljudima koji cesto lete kad je jedno pice na aerodromu $30 u SAD ogroman problem. opet ljudi cekaju – velim pice je $30. DL isto ubrzano gradi “delta one” lounges za one koji lete biznis klasom na LAX i JFK. cinjenica je da tu ima puno para kako god se okrene.

pa nijedna americka kompanija vise nema prvu klasu (AA je ukida) – 1. klasa polako odlazi u proslost (mislim da je u evropi imaju samo BA, LH i AF, i to nije uvijek lako ubosti – lako vam se moze dogoditi da bukrirate “la premiere” za JFK i da se promijeni avion. mislim da je dosta jasno da je autor mislio na biznis klasu, za cime uvijek postoji potreba.

ima i Swiss

ali ipak je tendencija smanjivanja na zapadu makar.

ludilo jedno. evo bas sam citao neki clanak na “one mile at a time” gdje je covjek napravio receziju top 12 prvih klasa. emirati prvi, japan airlines drugi i AF treci po njemu. kaze prije svega zbog hrane.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!