zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Austrian u IV. mjesecu 101 let u regiji

Austrian trenutno leti iz Beograda za Beč 10 tjednih letova (po dva leta osim utorka i subote kada leti jedan, te nema letova srijedom). U prvom tjednu IV. mjeseca kompanija će imati po tri leta dnevno (21 let tjedno).

Za Zagreb Austrian leti četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja), što sa pet tjednih letova Croatie u code-share (svaki dan osim srijede i petka) znači 9 tjednih letova. U prvom tjednu IV. mjeseca Austrian će za Zagreb imati 9 tjednih letova (svaki dan dva, osim ponedjeljaka, srijede i subote kada ima jedan, te nema letova utorkom), dok će Croatia imati 5 letova (od ponedjeljka do petka), dočim će kompanija u code-share imati 14 tjednih letova.

Za Split početkom ljetnog reda letenja Austrian leti 6 tjednih letova (svaki dan osim utorka). Za Dubrovnik kompanija od početka IV. mjeseca leti 5 puta tjedno (svaki dan osim utorka i četvrtka). Za Zadar kompanija u istom tjednu leti jedan let (subotom). Kompanija ne leti za Rijeku i Pulu.

Za Podgoricu kompanija trenutno leti 9 tjednih letova (svakodnevno, dva leta četvrtkom i nedjeljom). No u prvom tjednu IV. mjeseca leti 12 tjednih letova (svaki dan dva, osim srijede i petka kada leti jedan let).

Za Sarajevo trenutno kompanija leti 11 tjednih letova (svaki dan dva, subotom jedan, utorkom nema letova). U prvom tjednu IV. mjeseca kompanija će letjeti 14 tjednih letova (svaki dan dva).

Za Prištinu Austrian trenutno leti 11 tjednih letova (svaki dan dva, osim utorka, četvrtka i subote kada leti jedan). U prvom tjednu IV. mjeseca kompanija će imati dva leta dnevno.

Austrian leti za Skopje 10 tjednih letova u ovom momentu (svaki dan dva, osim utorka i subote kada nema letova). I ovdje kompanija u 1. tjednu IV. mjeseca leti dva dnevna leta. Ovo znači da će Austrian u prvom tjednu IV. mjeseca imati 101 let u regiju (14,5 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

 

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Tu će još biti pomaka na sve strane. AUA trenutno enormno diže kapacitete prema leisure destinacijama jer je potražnja ogromna. Na primjer za austrijske uskršnje praznike ide 777 dvije subote VIE-HER.

Bravo za Beograd! Ubedljivo najvise frekvencija ima u celoj regiji.

Pa da i to pored 10 letova koje JU planira. Dakle BEG-VIE ce u martu imati 20 letova, dakle najprometnija destinacija iz Beca za nasu regiju.

JU jos nije napravila red letenja za april ali verujem da ce biti tu 11 do 12 nedeljnih letova. Posebno ce sada biti lakse kada krenu da pristizu novi ATRovi

Linija za Beč iz Sarajeva je jedna od najprometnijih, pa bi uspostavljanjem iste sa Wizz airom bio pun pogodak. Austiran bi dobio dobru konkurenciju, pa bi možda napokon smanjio cijene karata, jer su sada kao da putujemo iz Sarajeva za Cape Town, a ne u dalji komšiluk. A s obzirom da godišnje bude oko 200, 000 putnika na ovoj ruti, mislim da bi bilo dobro da Wizz uvede 4 sedmična leta

Bio bi pun pogodak, apsolutno. Samo treba “fightovati prijevoznike” (moj izraz za plansko, namjerno privlačenje opake konkurencije od strane aerodroma). Sarajevo bi trebalo, unatoč Austrianu, pokrenuti Bratislavu i Beč s Wizzairom. Bratislava je odlična turistička destinacija + blizu je Beču + BiH bi bila sa S. Makedonijom jedina povezana sa Slovačkom na cjelogodišnjoj bazi.

Auuuuu… pored Austriana povezati Wizz-om i Bec i Bratislavu??? Jel znate koliko putnika staje u jedan avion Wizz-a? Ko ce toliko leteti iz Sarajeva za Bratislavu?

2 puta sedmično je sasvim OK za Bratislavu, za Beč, kao što je IATA777 napisao, idealno je 4 puta sedmično (tako rade u Prištini pored Austriana). Wizz je letio Tuzla-Bratislava i popunjenost je bila više nego impresivna. Objasnite mi kako Skopje ima i letove do Bratislave i letove do Beča? Pa i Zagreb će dobiti letove za Bratislavu Ryanaira pored Austriana i Croatie za Beč (to sam zaboravio napisati u gornjem komentaru). Tko će letjeti? Turisti i dijaspora. Staje od 180 (A320) do 230 (A321).

Razmislite malo prije nego što napišete nešto.

Wizz nije uveo Bratislavu jer nije nužna destinacija iz Sarajeva. Ima još dosta linija koje nisu pokrivene od Wizz-a, a nužne su (BER, FDH, FKB, NUE, VXO , MXP i FCO). Tek su 2 aviona Wizz-a u Sarajevu i vidjet ćemo još dosta toga.

Da, Skopje i Priština jesu dalje, dosta ljudi dolazi automobilima iz Austrije, ali zašto onda Croatia i Austrian lete na ovoj liniji (VIE-ZAG), čak i po 2 puta dnevno? Zašto Ryanair uvodi naizgled nelogičnu liniju iz Bratislave za Zagreb? Očigledno postoji velika potražnja.

Zagreb je puno preblizu Bratislavi kako bi se održale linije. Za Sarajevo bi bilo logičnije. Austrian je u zadnjih par mjeseci dosta imao problema sa Zagrebom, kako li će tek Bratislava. Mogućnost održivosti tih letova jeste Ryanair, jer su karte prejeftine, ali opet ti gradovi su tako blizu, plus postoji autocesta, još kada Hrvatska uđe u Schengen, neće biti granične kontrole.

Upravu ste. Wizz air bi trebao uvesti barem jedan dnevni let svaki dan, a tokom ljetne sezone 2. Ne bih volio sada da Wizz Air sruši Austriana i da se ta aviokompanija povuće iz Sarajeva, jer ipak leti preko 20 godina na toj liniji

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!