zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Šesti Canadair vjerojatno neće nikada više letjeti

Promijenio se direktor a u ZTC-u sve po starom. I dalje postoje problemi u održavanju aviona, a najgore je što se nije ostvarilo obećanje prošlog direktora da će šesti Canadair CL-415 biti osposobljen do XI. mjeseca. Canadair registarskog broja 811 još uvijek je kanibaliziran i sa njega su poskidani dijelovi za ostale Canadaire. Sve je manja šansa da se on ikada više osposobi pa će Hrvatska vrlo vjerojatno pasti na pet Canadaira u floti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZTC

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zaista žalosno i ogromna šteta.Alene,ne bih se složio sa Vašim stavom u donjem komentaru da je to prava sitnica,pa i za Vladu RH(Hallo,Bing?). Mislim da bi ipak trebalo prikupiti novac za dovođenje u operativno stanje,bez obzira o kojoj sumi je riječ.To je aparat od velike upotrebne vrijednosti koja višestruko prevazilazi cijenu u novcu..Znamo koliko se čeka na isporuku novih i koliko to čekanje košta u ekološkom i svakom drugom smislu.U konačnici,ti dijelovi koji su poskidani zbog održavanja drugih zrakoplova u floti,skoro isto vrijede.Ponovit ću,zaista bi bila prava šteta.Pozdrav.

Sve što sam ja govorio se obistinilo… 💪😎😎

Da je Beriev Be-200 poluproizvod za kojega nema ni dijelova i nitko ga u svijetu ne želi naručiti. To je tvrdio.

Ti znaš da je pokuproizvod, jesi osobno letio na njemu da to tvrdiš? Ima vas stručnjaka koliko god hoćeš, a ne možete ni dječju igračku proizvesti a ne avion.

Pa da nešto vrijedi valjda bi ga netko iz država 3. svijeta kupio. A ne kupuje ga nitko.

Hoce li pasti vlada zbog ovih skandala u ZTC?

Izvinite, ali kanibalizacija aviona koji kosta $37 miliona nikako nije mala stvar. Avion je unisten i, prema Vasim recima, zavrsice na otpadu. 37 miliona ce zavrsiti u djubretu!! To je Vama mala stvar? Da li mediji pisu na naslovnicama o ovome? Neko bi morao da odgovara za ovaj skandal, a kako je vlasnik aviona vojska, ministar bi morao da podnese ostavku. To je najmanje sto se mora dogoditi ukoliko je Hrvatska pravna drzava koja se temelji na EU mentalitetu i demokratiji.

Nisu ludi valjda nije to neki stari krš pa da se tako lako otpiše.
Takva je situacija bila i sa mig29 vojske Srbije (oznake 101 mislim) bio je kanibalizovan i na kraju vracen u letno stanje.

Valjda se jos uvek zove Canadair?!

Suludo. 811 je najmlađi u floti, dakle zmaj tog zrakoplova ima i najviše života u odnosu na duplo starije 844 ili 855.

Pitanje se postavlja da li je avion strukturno ostecen pa se ne moze dovesti u plovidbeno stanje. Pogledajte epizodu serije Ice Pilots gde u Turskoj slecu CL-215 sa podignutim stajnim trapom, i taj avion je vrlo brzo vracen u letno stanje.
CL2/415 je napravljen da pretrpi znatna opterecenja zbog same namene aviona i nije ga bas tako lako dovesti u stanje nepopravljivosti

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!