zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

OTKAZIVANJA: Finnair otkazao Ljubljanu

Nakon što je Finnair pokrenuo letove za Zagreb odlučio je prekinuti letove za Ljubljanu koje više neće pokretati. Ovo je još jedna linija koje ne može opstati u Ljubljani ako leti iz Zagreba. Osim Finnaira ove godine letove za Ljubljanu neće više obnoviti ni Iberia, a i Rossiya je prekinula sve letove.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je još jedna linija koje ne može opstati u Ljubljani ako leti iz Zagreba. – Ovo je VEOMA subjektivna procena (da ne kazem – zelja). Razlog zasto je ova linija otkazano sigurno nije blizina Zagreba.

Mislim da su od početka planirali prebaciti liniju u Zagreb. Usput su otvorili bookinge na obje destinacije i moguće dosta putnika preusmjerili iz LJU u ZAG nakon zatvaranja.

Zbog sankcija Finnair ima samo mali dio Azijskih destinacija, da leti normalno za aziju, lako moguce da bi i Lju i Zag bili operativni

Koliko god je činjenica da su dugo prometovali u LJU, također je činjenica da je ta linija očito dosegla plafon. Godinama je sezonalna bez pokušaja leta zimi, godinama su slične frekvencije. S druge strane, većina Slovenije se može uredno pokriti preko Zagreba + Zagreb je značajno veće tržište sa većim potencijalom za transfere za i prema Aziji.

Finnair je planirao dnevne lete u 2020 prije corone

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!