zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Granata na Sheremetyevu

Na aerodromu Šeremetjevo u ručnom prtljagu putnika pronađen je predmet sličan granati, koji su zaplenile i neutralisale službe sigurnosti aerodroma Šeremetjevo i Federalna služba Nacionalne garde Ruske Federacije (Rosgvardija). „Na aerodromu Šeremetjevo na ulazu u terminal B 26. 01. 2024. godine u 05:43 sati, zaposleni u Šeremetjevo obezbeđenju otkrili su predmet sličan granati prilikom pregleda ručnog prtljaga jednog od putnika. Regulatorne mere su odmah preduzete, odmah je pozvana policija, a obavešteni su bili i državni organi. Stigli su tehničari za eksploziv iz Ruske garde, a granatu su zaplenili i obezbedili pripadnici obezbeđenja iz Šeremetjeva i Ruske garde. Građanin je trenutno prebačen u policiju radi daljeg uviđaja”, saopšteno je iz pres službe.

Napomenuli su da ovaj incident nije uticao na rad aerodroma Šeremetjevo, već se stabilno servisiranje prtljaga i putnika nastavilo kao i obično.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Sheremetyevo

9 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U americi redovno zaplene brdo pištolja koje razni genijalci ponesu ket imaju dozvolu i za njih to pravilo me važi ili zaborave u ručnom prtljagu.
U Atlanti su delili kartnčiće da kaze da je zabranjeno unosenje pištolja u zonu ispred TSA pregleda

Ni slovca o “eksploziji” na Plesu???

Pod znacima navoda, pobogu. Pa kako niste culi za sumnjiv paket koji je na ZAG stigao iz VIE, a zbog koga je bila podignuta uzbuna?

Jednostavno rečeno, kako osoblje baca putničke torbe iz aviona tako su izbacili i jednu kutiju i

kad je pala na asfalt jedan airbag u kutiji se aktivirao i izazvao “eksploziju”, ostalo je povijest…

“Na Zračnoj luci Franjo Tuđman jučer se u poslijepodnevnim satima odvijala prava drama. Naime, policija je oko 14:20 sati zaprimila dojavu o ‘neobičnoj’ kutiji koja se našla pored zrakoplova koji je doputovao iz Beča. Kako ističu riječ je bila o oštećenoj kutiji veličine 50×70 centimetara, a na teren je izašla protueksplozijska ekipa.
– Odmah su poduzete sve mjere i radnje te je utvrđeno kako u kutiji nema eksplozivnih tvari. Nakon obavljenog protueksplozijskog pregleda i pregleda na RTG uređaju potvrđena je bezopasnost navedene kutije, s obzirom na to da se od dva zračna jastuka, jedan aktivirao bez ikakvih posljedica – istaknuli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Naime, najvjerojatnije zbog nespretnog rukovanja se aktivirao zračni jastuk volana za
osobni automobil.”

https://www.zagreb.info/vijesti/drama-na-zagrebackom-aerodromu-policija-u-sumnjivoj-kutiji-naisla-na-nesto-neocekivano/596391/

Kako sejes…

Ili je to neka teška budala pokušala prenijeti tko zna zašto ili to ima veze sa Ukrajinom. Kako god nije dobro. Naka su našli!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!