zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Kanadska vlada ukida Covid restrikcije

Kanadska Vlada je najavila da od 1.10. ukida restrikcije na putovanja u Kanadu. Svi putnici sa pravom ulaska u Kanadu (strani putnici, državljani)

  • neće morati da pokazu dokaz o vakcinaciji prilikom ulazka
  • neće biti podvrgnuti testiranju prilikom dolaska u zemlju (obaveznom ili slučajnim izborom)
  • neće biti obavezni da se izoluju prilikom ulaska u zemlju
  • maske više neće biti obavezne u avionima, na aerodromima i u vozovima
  • registracija prilikom ulazka preko ArriveCAN aplikacije je opcionalna i nije obavezna

Kanada je jedna od poslednjih zemalja koja ukida obavezno nošenje maski u avionima, što je dovodilo do incidenata. ArriveCAN je jedan od glavnih uzroka velikih gužvi na imigraciji.
Nadamo se da će smanjeni broj putovanja u ovom periodu i ukidanje restrikcija pomoći normalizaciji saobračaja.

autor: Zoran Cetković, dopisnik (Toronto), foto: Air Canada

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

nije vezano za Kanadu/AC ali jeste za Star Alliance: UA ponovo suspenduje letenje s JFK-a. Znaci da JU sigurno nece njih odabrati za codeshare partnera :). s druge strane, izronilo s rocista vizavi AA/JetBlue Sjeveroistocnog partnerstva da je AA imao ekstra slotove na JFK na koje su jednostavno izgleda zaboravili. Cisto da se vidi da nije glupost rezervisana samo za nase krajeve 🙂

Dobro se setili… Samo da ne krenu opet na jesen

nema vise apetita za mjere protiv kovida nigdje osim u kini. kanadjani su bili prestrogi a sad su manje strogi od amera koji traze vakcinaciju i dalje (mada garantujem da vec sljedece sedmice ili one tamo to se ukida, pogotovo jer je dzo rekao da nema vise pandemije. inace te vrste objava izlaze petkom u SAD…

Ako ukidaju 01.10. sigurno ne planiraju ponovno uvesti 01.11. … U Austriji jučer oko 12.000 novopozitivnih. Još prije godine dana svi bi padali u nesvijesti i tražili zatvaranje svega i svačega. Sada se nitko ne uzbuđuje. Gotovo je, definitivno!!!

Mozda gotovo za sada.. Ali uveli su strah i poslušnost stanovništva, implementirali su covid sertifikate, tako da sada samo treba da objave da je sledeća zaraza postala pandemija i eto nas opet na početku igranke.

Vidjeti ćemo! Nemojte jedno zaboraviti: politika ne ukida mjere dragovoljno već pod pritiskom stanovništva. Da je po politici, imali bi pandemije još najmanje 10 godina. Pogledajte onog luđaka Lauterbacha u Njemačkoj.

Nije da nemate pravo, ali zaboravljajte faktor “narod” koji u gotovo svim zemljama polako ali sigurno otkazuje poslušnost… Mediji o tome šute jer se boje, ali preko društvenih mreža dolaze snimke. Pogledajte samo jučer onaj marš protiv vlade u Zwickauu u istočnoj Njemačkoj. U povorci su bili bubnjari koji su nosili smeđe vrste i policija ih je htjela uhapsiti jer su to “kao uniforme”. Masa ih je jednostavno odgurnula i policija je bila nemoćna. A to se događa svaki dan diljem ne samo Njemačke. Elite su polako u panici…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!