zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Limitiranje letova je nonsens

Osobno sam veliki pobornik borbe za okoliš. Kod mene u dvorištu postoji 7 kanti za odvajanje otpada iako po zakonu moramo imati samo 3. Kod mene se opako pazi da jedan jedini dio otpada nije odvojen. Kupujem aparate koji štede energiju i za to plaćam bitno više novaca, imam isključivo sijalice koje štede energiju…

No, ovo za zračni promet smatram da je nonsens. Treba se motivirati kupovina novih aviona (kao i kod autobusa naplaćivati bitno više za letenje starim avionima), treba se motivirati kupovina prihvatljivog goriva, treba se motivirati da avio kompanije što više koriste prihvatljive mjere (uvode električne automobile, recikliraju na avionima i u upravi, uvode solarne elektrane, sade drveće…). Slažem se i da tamo gdje postoje brzi vlakovi linije do 300 ili čak 500 km moraju se ukinuti i mora se koristiti brze vlakove. No, limitiranje broja letova, enormno dizanje taksi i slične mjere su nonsensi. Ne može planeta nazad, tko će i kako sada smanjivati broj putnika. Notorni nonsens.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Limitiranje letova je nonsens, ali nonsens je i davanje velikih poticaja zračnom prijevozu putem povlaštenog poreznog tretmana. Ok, koliko znam, na kerozin se plaća trošarina i pdv i to u cijeloj EU (pretpostavljam, nisam siguran), ali na avio karte se pdv ne plaća? Ako ćemo realno gledati, nije u redu da se na cijene karata u cestovnom i željezničkom prometu plaća pdv, a u zračnom prometu ne.

Rekli ste da nećete političke komentare na ovom portalu, pa ću se nastojati toga držati. Samo ću reći da je mnogo toga što nam dolazi iz Bruxellesa čisti nonsens.
Ostavit ću link na video jer ima dodirnih točaka s ovim člankom, pa pogledajte (Audiatur et altera pars – neka se čuje i druga strana).

https://youtu.be/hvqp7tFQRCo?si=8qZvLTW_5XdA-2dA

U današnjim vremenima laži, govoriti istinu je revolucionarni akt…

Potpisujem

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!