zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Avion vlade Crne Gore slomio stajni trap

Avion Vlade Crne Gore oštećen je u ponedjeljak u 22 sata na Aerodromu Podgorica. U incidentu je slomljen staji trap aviona. Naime, došlo je do blokade kotača tijekom slijetanja, pa je pilot Pavle Ljesar aktivirao stajni trap ručno. Avion je neko vrijeme kružio iznad Podgorice. Po slijetanju avion je proklizao. Potom je delegacija napustila avion, a pilot je avion pokušao odvesti do hangara pri čemu je popustio prednji kotač.

U avionu je bila delegacija Skupštine Crne Gore predvođena predsjednikom Aleksom Bečićem, koja se vračala iz Ljubljane. Nitko u avionu nije povrijeđen. Policija i javni tužitelj su obavili uviđaj.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ash

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ali stvarno bi trebali imati nekoga tko zna o cemu pise. Aktivirao stajni trap rucno…kruzio iznad Podgorice….proklizao…popustio prednji kotac….ovo nema veze sa avijacijom…

Pročitao sam odličan komentar za to: “Nisu ga dobro tamjanisali” 🙂
(općenito mi se čini da taj tamjan baš ne radi dobro, kao da je lošije kvalitete)

Ovakve komentare bi trebalo brisati. Prvo nemaju veze sa temom, a drugo na neki način mogu biti uvredljivi za neke pripadnike crkve.

Na stranu to što je komentar sa društveno-političkog aspekta potpuno promašen, što i ne čudi s obzirom sa koliko neprofesionalizma, jednostranosti i površnosti su se mediji u Hrvatskoj odnosili prema temi dešavanja u Crnoj Gori.

A dobro je da su mediji iz Srbije obradili temu iz cg vrlo profesionalno , kako to znaju blic , informer i slicni toalet papiri.

Joj ljudi šta ste uvredljivi. Stvarno je smiješno to posvećivanje aviona, hidrocentrala, pa do tenkova. Meni kao inžinjeru i pomalo uvredljivo pa se ne vrijeđam kad ovi dođu sa svetom vodicom mahati po opremi na ćemu je hrpa stručnjaka i injžinjera radilo.

max I ja sam inženjer i mislim da se stvarno preteruje sa osveštavanjem svega i svačega. Zapravo je običaj da se osveštava porodični dom i to mi je potpuno u redu ukoliko neko ima potrebu za tim.

Ali to što je meni nešto čudno ili smešno ne daje mi za pravo da pišem takve komentare.

Inače, ne sećam se da su ovi avioni osveštani, pa komentar ima još manje smisla jer indirektno aludira na društveno-političku situaciju u Crnoj Gori u kojoj se SPC želi predstaviti kao vlast.

Tamjanisali je pokušaj pravljenja glagola od upotrebe tamjana prilikom pravoslavnih obreda. Naravno, niko ne koristi taj glagol.

@Loll Blic je nemačka firma. Od Informera, Alo, Kurira i ostalog smeća koje se naziva medijima u Srbiji nismo ni očekivali drugačiji pristup. Nažalost, ovu temu sam ispratio i po medijima iz Sarajeva i Zagreba i zaista je bilo teško pronaći iole nepristrasan i profesionalno odradjen tekst ili emisiju.

Upotreba tamjana u liturgiji nije uobičajeno samo u SPC nego i u Rimokatoličkoj crkvi. Stoga izraz “tamjanisati” u ovom kontekstu kojega je koristio Max ne vidim kao bilo kakvu uvredu ili pokušaj uvrede SPC nego kao aluziju na uobičajena blagoslivljanja svega i svačega od igle do lokomotive na našim prostorima bez obzira o kojoj se vjeri i/ili crkvi radilo.

Uviđaj? Ocevid…

Vidite da ste razumjeli. Kotač? Točak.
Nije teško.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!