zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Air China naručila 100 C919ER

Air China je potpisala ugovor sa COMAC-om oko kupnje 100 C919ER aviona (sa povećanim doletom). Kataloška vrijednost ovih aviona je 10,8 milijardi USD. Avioni će se isporučivati između 2024. i 2031. C919 će zamijeniti neke starije avione, ali i povećati kapacitete kompanije. Ovime će se broj naručenih C919 povećati na 111 komada u Air Chini. Air China ima 499 aviona u floti i 205 naručenih. Comac trenutno ima 1161 naručeni C919.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Comac

30 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Comac nema ni jednog stranog naručioca.

Za par godina, Kina će biti novi bauk sa istoka
SSSR na steroidima

Već sada su bauk sa istoka, zar ne vidite da ih kauboji pokušavaju sabotirati na sve moguće načine.

???? Pre ce biti da kinezi isporucuju delove Boeingu, nego obratno

Jeste li prespavali američki rat protiv TikTok-a, Huaweii-a, kineske 5G tehnologije? Dijelove za avione su isporučivali i Rusima, pa su ih onda prestali isporučivati, tko kaže da neće isto napraviti i Kinezima?

Preuzeće ulogu Rusije (SSSR-a)
Jer će postati opasan rival, ovi gorespomenuti idu u nebitnost

Negdje se mora poceti slicno se govorilo i za kineske mobitele, aute, laptope itd.

Kako stvari idu u Boeingu, za 10 god. ce i Ameri kupovati kinsekse avione.

Kad budu završili sa svojim aviokompanijama, i pokažu da su ok avioni, nije nemoguće da prodaju i stranim (zapadnim) po damping cenama. Kao što se sad kineska autoindustrija probija u Evropi, zbog čega su Nemci u panici i trude se da ih zabrane.

Alene, davno su prosla vremena kada su Kinezi izbacivali jeftine copy-paste proizvode. Dok Amerika i pogotovo Europa spavaju Kinezi su nas vec odavno prestigli u hrpi segmenata.U nizu proizvoda su dosli od nule do trzisnog lidera, zanimljivo kako svatko misli da eto bas u njegovoj bransi Kinezi nece postati dominantni na globalnom trzistu.

Da samo argumentiram malo da ne bacam pricu u prazno.

Ovo je nature index top 10 najboljih svjetskih tehnickih sveucilista:
https://www.nature.com/nature-index/institution-outputs/generate/all/global/all
7 od 10 su kineska.

Broj internacionalnih predatih patenata godisnje:
https://www.statista.com/statistics/256845/ranking-of-the-10-countries-who-filed-the-most-international-patent-applications/
Naravno, Kina je prva.

Australski institut za stratesku politiku (inace izrazito anti Kineski nastrojen):
https://thewire.in/world/china-critical-technology-india-us#:~:text='Wake%2DUp%20Call'%3A%20China,all%20instances%20is%20the%20US

Od 44 tehnoloske grane koje je institut promatrao, Kina je lider u cak 37.

Itd. mogao bi jos tu nabaciti hrpu raznoraznih statistika.

Od transportnih tehnologija Kina trenutno dominira auto industrijom (najveci svjetski izvoznik i proizvodac, proizvode kao narednih 3-6 zemalja zajedno, ovisnosti koju kategoriju promatramo), brodarskom industrijom (proizvode ~ 50% brodova na svijetu), i naravno (brze) zeljeznice.

Iduca transportna bransa koju su pikirali je civilna avio industrija. Godina koju u kojoj su uplanirali da ce poceti iskljucivati strane partnere iz proizvodnog procesa i godina za internacionalnu expanziju je 2035. Trenutni strateski partner je koliko znam Airbus (za transfer znanja). Tako ako vidis da Comac nema inozemnih narudzbi (iako se vec suska nesto za Indoneziju i Brunej) u narednih 10 godina, nemoj misliti da se radi o propalnom projektu. Takoder nemoj se iznenaditi ako se bude prodavao i van tkz. treceg svijeta.

Nije to nikakvo čudo što se prodao u tolikom broju, uzmite u obzir da Kina ima milijardu i pol stanovnika, duplo više nego cijela Europa. To su gomile i gomile putnika, kineske kompanije trebaju par tisuća aviona u narednih desetak godina. Kinezi iskopiraju tehnologiju, dakle uzimaju sve ono što je već ispitano i naprave na temelju toga svoj proizvod, skoro identičan originalu. A to kineska tehnologija dostigne bez problema. Ovaj Comac nije nikakva novost, ništa originalno, kinezi ga mogu proizvesti u nebrojenim stotinama primjeraka bez ikakvog rizika. I to će i napraviti, kinesko tržište će pokupiti nebrojene stotine proizvedenih Comaca, još će im i nedostajati ako ne prošire proizvodnju. Tu je još i dobar dio Azije koji ima s Kinom sasvim solidne odnose u tom pravcu, tako da i Azija predstavlja obećavajuće tržište za Comac. A kinezi su ipak napravili daleko, daleko bolji posao od ruskog samaljota.

Nisu Kinezi napravili bolji avion, koncept Ruskog aviona je daleko napredniji od Kineskog.
I Rusi i Kinezi su za razvoj aviona kupili tehnologiju zapadnih kompanija i tako razvile svoje avione. Rusi su sad u problemu zbog sankcija. Generalno je dizajn Ruskog MS21 najnapredniji od svih trenutno u proizvodnji singail aisle aviona. Kompozitna krila i wingbox, active sidestick, najnapredniju avioniku slicnu A350. E sad sto nece zaziveti zbog sankcija to je druga prica.

Mislio sam na koncept ne na to kako je ili kako ce biti izveden

Ko bi rekao da ce se C919 prodati u tolikom broju!

Vredi napomenuti da se jedan A220 prodao u manjem broju, za sada 914 primeraka.

A mislite da USB3 i EUB3 nikad nisu kupovali Boeing i Airbus po direktivama?

Naravno da su i oni kupovali po direktivi kada su se Boeing i Airbus razvijali.

Evo Boeing po direktivi prodaje vojne avione USAF-u.

Čekamo kad ih naruči netko van Kine. Ovo nije kritika ni hejt prema C919, dapače, osobno navijam da se taj avion probije na tržištu zbog konkurencije Airbusu i Boeingu. Ali svi znamo dok su narudžbe samo unutar Kine da je to drugačija priča.

S obzirom da su sve glavne komponente tih kineskih aviona zapravo američko/europske, mislim da nije realno u ovakvoj geopolitičkoj situaciji očekivati da će itko izvan Kine naručivati te avione i riskirati da ostane praznih ruku kada Ameri odluče opaliti sankcije i Kini.

Ako se na kraju nekim slučajem ispostavi da C919 postaje ozbiljna konkurencija, sigurno će se smisliti neki razlog da ih sankcionišu.
Iz tog razloga bi bilo pametno da paralelno rade na osamostaljenju pri proizvodnji, a ne navrat nanos kao Rusi sad.

Sankcije mogu ici i u suprotnom smjeru, samo pogledajte odakle dolaze sirovine ili tko je vlasnik rudnika tih sirovina koje se koriste u avio industriji, tko je vlasnik rafinerija tih sirovina, tko proizvodi elektroniku ili dio elektronike koja se koristi, magnete, itd.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!