zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

S7 više nije drugi u Rusiji

S7 je pao sa drugog mesta među najvećim avioprevoznicima u Rusiji. To može ukazivati ​​na to da su negativni procesi u aviokompaniji postali nepovratni. Prema podacima Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, na rang listi najvećih ruskih avioprevoznika po putničkom saobraćaju na kraju prvog meseca godine, S7 je izgubio drugo mesto i zamenila ga je niskotarifni prevoznik Pobeda.

Prošlog meseca promet putnika S7 pao je za gotovo 20% na godišnjem nivou. Štaviše, na letovima unutar Rusije, stopa pada aviokompanije je viša nego kod drugih prevoznika za gotovo 22%, a na međunarodnim letovima, naprotiv, porasla je za 1 postotak.

Silazak S7 sa drugog reda rejtinga posledica je smanjenja jesensko-zimskog reda letenja za 15-20% zbog poteškoća sa servisiranjem aviona Airbus 320/321neo sa američkim motorima Pratt & Whitney. Ove godine, malo je verovatno da će S7 moći da se vrati na drugu poziciju. Prema informacijama, u letnjoj sezoni avioprevoznik je planirao smanjenje putničkog saobraćaja za oko 30 odsto na godišnjem nivou. Ove godine S7 je stavio u prodaju manje sedišta od Pobede – za 7-18 odsto u zavisnosti od meseca.

dopisnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: S7

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Bili su baš dobra kompanija. Što je najvažnije u privatnom vlasništvu

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!