zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

ZL Dubrovnik profitabilna 5,4 milijuna EUR

Zračna luka Dubrovnik će završiti 2023. sa preko 2,4 milijuna putnika, što je povećanje od 12,5% u odnosu na 2022. Prihodi ZL Dubrovnik u 2023. su 57 milijuna EUR, što je 13% više nego 2022. Rashodi će biti oko 51,6 milijuna EUR. Dobit Dubrovnika će biti oko 5,4 milijuna EUR.

Dubrovnik planira u 2024. imati oko 2,9 milijuna putnika, što je vrlo oprezna i konzervativna, te nadasve pesimistična procjena. Obzirom na broj najava sa 21 novom linijom, te dva bazirana aviona Ryanaira, ali i zimskim letovima, ZL Dubrovnik će imati bar 3,2, a vjerojatno i 3,3, milijuna putnika iduće godine. Kako god brojka će iduće godine biti veća od brojke iz 2019. godine. Povećanje kapaciteta najavili su i easyJet, Lufthansa, Vueling, Volotea, Jet2, TUI, Norwegian, British, Aer Lingus i Croatia Airlines. United će prometovati isti broj letova no letjet će sa bitno većim avionom B767-400 (32 sjedala više ili 1.152 sjedala mjesečno više).

ZL Dubrovnik je najavila zimske letove Ryanaira, Croatie Airlines, Turkisha i easyJeta, no naglašava da pregovara i sa nizom drugih kompanija za zimske letove na što stavlja fokus djelovanja.

autor: Alen Šćuric,  analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Aerodrom za primjer.

Toliko su dobri da su se doveli do toga da za bagazistu zaposljavaju ljude +50 godina

Off topic ali bitno:
28 je decembar 2023 godine, stizem na SJJ kako bih letio za Bec u 14:45.
U 13:40 predajem prtljag i krecem ka security. Tamo me doceka gomila putnika i ni manje ni vise nego JEDAN security check otvoren a u tom momentu je bilo 3/4 aktivnih odlazaka. U redu sam stao u 13:46 a prosao sam ga u 14:42, SKORO SAT VREMENA.
Putnici u panici pitaju sta ce biti s njihovim odlascima da bi aerodromska posada hladno i bez bilo kakvog razumjevanja tvrdila kako ce sve biti u redu. Tokom stajanja u redu se nisu ni sjetili pozvat putnike koji moraju prvi proci, nisu na speakeru ni rekli da je ukrcavanje pocelo, vec nas docekuje ”posljednji poziv za ukrcavanje” u sred guzve. Putnici koji su htjeli da preko reda prodju kolonu, je aerodromska posada poslala natrag u red iako su putnici za dubai komotno mogli dati prednost onima koji zure.
SRAM I STID DA VAS BUDE!
Letim redovno sa SJJ i ovo je nevidjeno!
Pitam se i da li je aerodrom napravio problem kompanijama koji zbog kasnjenja moraju transfer putnicima sredjivat nove letove.

Ne ususjujem se uopce pomisljat sta ce biti kada krene ljetna sezona, jedno je jasno, SECURITY VAM JE NULA! Napravili ste ju kao štalu a putnici nisu tu da vi vase frustracije lijecite na nama. SRAM I STID DA VAS BUDE! Pocevsi od momka u zutom prsluku i bradom pored securitya do kompletne organizacije!

Samo otvoreno. Kad treba i kritikovati. Ovo smatram velikim propustom. Ako uprava misli da je sve u zgradi i pisti, nije baš tako

nije dobro! zašto Alen ne nazove Bajića ili pr voditeljicu i ne pita o čemu se radi?

jer imate proslavu doma ili u firmi? jer dolaze i ostali poslovni partneri, oće bit i Suzana?

i kako je bilo na slavlju, jeste imali francusku i odojka? bar na jutarnjoj kavi možete pitati Belmu…

Strašno je to koliko su
Aerodromi CG profitabilniji od DBV a koliko bolju uslugu i konekcije DBV ima. Svi vidimo da zračne luke CG gule ovo malo putnika umjesto da gledaju da dovedu što više turista i time povećaju BDP. Tužno.

Kakva crnogorski aerodromi jedan Dubrovackom Aerodrom uzme eura za godinu dana sto crnogorski nemoze uzeti za 3 godine 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷✌️✌️✌️✌️

O priučenom osoblju u Tivtu da ne govorim. Policajci bahati

Rast BDP-a Crne Gore u ovoj godini je drugi najveći u Evropi.

Što je najavila Croatia Airlines?

Vrijeme je da je se dade u koncesiju kao i svu kritičnu infrastrukturu. Još da riješimo željeznice i onda smo pravi protektorat.

BiH je kolonija od postanka, a guvernera imamo. Samozvani visoki predstavnik

Komentar na mjestu, davanje ključne infrastrukture, koja nema alternativu, u koncesiju, kao npr. aerodrom glavnog grada jedne države a ostavljanje nacionalnog prijevoznika na milost i nemilost nesposobnim ili malicioznim ljudima je potez za koji je i svakom idiotu jasno da nema veze sa poslom ili dobrim namjerama nego nekim drugim interesima. Narod sve plaća, i zaslužio je da sve plaća jer je količina sveprisutne ignorancije i jeftinog oportunizma na svim nivoima društva dosegla nezapamćene razine.
Naravno, najveći račun tek dolazi, jer se figurativno rečeno, sada plaćaju kamate, end game će biti otplata glavnice i kolaps totalne oholosti i sveopćeg ludila koje je zahvatilo tzv. “razvijeni” svijet.
Na kraju krajeva nije to lokalna specijalnost, nego sveopći trend.
Nebi to čak nazvao protektoratom nego provincijom sa namjesnicima i guvernerima i pukom bez svijesti i savjesti.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!