zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ukrajina raskinula sporazum sa Bjelorusijom

Ukrajina je raskinula sporazum o zračnom prometu sa Bjelorusijom. Ovo će imati ozbiljne posljedice i nakon završetka Rusko-ukrajinskog rata. Sporazum o zračnom prometu (air transport agreement ili air service agreement) je bilateralni sporazum koji dozvoljava međunarodne komercijalne letove između država potpisnica. Sporazum se temelji na Chicago Koncenciji (iz 1944.). On definira sve detalje o zračnom prometu dviju država potpisnica kao što su sigurnost zračnog prometa, sigurnosni nadzor, plovidbenost, navigaciju, zaštitu okoliša…

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Belavia

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sram te bilo, nacist i fašist ti je isprao mozak

Ne zna se ko ima veći zračni promet od ova dva entiteta tako da će posledica ove odluke biti nula. A kad se rat završi potpišu se novi ugovori ili poništi odluka o raskidanju i to je to.

O kojem sporazumu se radi, što je u njemu pisalo?

Što nam to konkretno znači, zar ne može 2 rečenice detalja ili da se igramo baba Vange što je bilo i što bi bilo kad bi bilo?

Ne znam zašto se pravite da se neke stvari podrazumijevaju? Još uvijek ne znamo koji su to DETALJI bili u sporazumu između Ukrajine i Bjelorusije, a bez toga baš i ne može znati koje će to ozbiljne posljedice imati nakon rata. A kao što vidite nisam jedini da vam daje prigovor.

Posledica je da nema letova bez sporazuma dve države koje nisu u Open Skiesu, to bi trebalo da je poznato.

Nije upitno je li ukinuto SVE sada, jer sada je s obzirom na okolnosti i uz sporazum sve ukinuto, kako god okrenete. Ali moje pitanje, na koje neću dobiti odgovor,je što se nalazilo u sporazumu i na koji način je bio reguliran zračni promet u “normalna vremena”.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!