zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

10.000 letova će biti otkazano radi Omikrona

Do 24.12. otkazano je preko 4500 letova diljem planeta. Najviše letova je otkazano u SAD-u, Kini, Indiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Razlog otkazivanja je manjak pilota radi otpuštanja tijekom pandemija na što je došao i Omikron soj Covida-19 koji je daleko zarazniji (iako i sa vrlo slabim posljedicama). Zbog Omirona velik broj pilota i kabinaca je u samoizolaciji i to 10 dana, radi čega aviokompanijama i aerodromima nedostaje radnika.

Pretpostavlja se da će do 6.1, tj. do kraja praznika, biti otkazano preko 10.000 letova. Situacija će se stabilizirati tijekom I. i II. mjeseca obzirom na daleko manji broj letova u to vrijeme, radi čega će trebati i bitno manje posada.

Delta je upravo radi ovog problema tražila da se samoizolacija od Omirkona smanji sa 10 na samo 5 dana. Deltin zdravstveni tim smatra da je inkubacija od Omikrona kraća, te posljedice bitno slabije. Evidentno pocijepljenost kod pilotske populacije koja je izuzetno visoka, poglavito u SAD, nije baš puno pomogla u tome da piloti nisu izvan pogona.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American Airlines

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Procijepljenost je pomogla! To se vidi po tome da mnogo redje zavrsavaju po bolnicama i da su simptomi dosta laksi. Virus se ponasa bukvalno knjiški. Onako kako smo ucili. Iz stadijuma u stadijum.

Procijepljenost kod omikrona ne pomaže koliko je crno pod noktom, što dokazuju brojne studije. I u međuvremenu se pretpostavlja da ni booster ne pomaže. Austrijska politika vrlo vjerojatno, i upravo sa tim izgovorom, povlači zakon o obaveznom cijepljenju. Stoga molim vas prestanite sa tom corona propagandom ovdje te komentirajte zrakoplovne teme…

Da, rece mi Prvi antivakser Zamaaero!

Jasno je da kompanijama odgovara što kraće odsustvo osoblja. Trpe gubitke. Ali mi to sve deluje odokativno, otprilike. Država kaže 10 dana, Deltini stručnjaci 5. Ipak je to individualno. Nekom treba i više, nekom manje. Zabrinjavajuće da sve više vakcinisanih oboljeva.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!