zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Britanija u problemima radi novog soja virusa

Britanija ima sve više egzistencijalnih problema zbog izolacije u koju su je stavile ostale države a zbog straha da se ne proširi novi soj Covida-19 koji je pronađen u Velikoj Britaniji. Novi soj se širi 70% brže nego dosadašnji.

Kako je vlada Francuske zatvorila promet tunelom ispod La Manchea, te zabranila promet trajektima na liniji Calais-Dover tisuće kamiona su zarobljene sa obije strane kanala. Stoga je dobar dio kamiona britanska strana prebacila na Manston Aerodrom u Kentu koji je zatvoren od 2014. te ih je tamo parkirala. Kamioni su okupirali uzeltno-sletnu stazu, stajanke, rulnice, parkirališta i manevarske površine.

U Britaniji se već osjeća nestašica hrane, posebno povrća i voća. Stoga je Lufthansa poslala Boeing 777F sa pošiljkom od 80 tona namirnica u Veliku Britaniju.

Ogroman broj zemalja svijeta je reagirao vrlo brzo. Prvo je Nizozemska zatvorila granice prema Velikoj Britaniji te zabranila letove i pristajanje brodova iz Velike Britanije. U samo par sati preko 20 zemalja je zabranilo letove iz Velike Britanije, među njima i Hrvatska. Neke zemlje su zabranu postavile na 48 sati, dok ne vide što će biti sa novim sojem virusa, no nakon toga su mahom zabranu produžile do 31.12. Niz zemalja je zabranu postavio i u I/2021.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric (Lufthansa)

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!