zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Hrvatska u lockdown kada drugi iz njega izlaze

U Hrvatskoj je od danas (subota, 28.11.) uveden soft lockdown, iako vlada naglašava da se ne radi o lockdownu. Zabranjene su gotovo sve aktivnosti osim rada škola i poduzeća, no zatvoreni su restorani, kafići, kockarnice i prostorije za klađenje, teretane, fitness klubovi, rekreacijski centri, amaterski klubovi, igraonice, plesne škole, zabranjene su svadbe, sajmovi, privatna okupljanja više od 10 ljudi, mise i druga okupljanja više od 25 osoba idr.

Iako putovanja nisu obustavljena sve ove mjere će utjecati na dodatno smanjenje broja putnika, posebno dolaznih u Hrvatsku. Poseban nonsens je što mjere traju do 21.12. dakle netom prije Božića. I dok su sve druge države mjere provele od početka 11. do početka 12. mjeseca, kada je najmanje šteta, a što je dovoljno prije Božića za kakav-takav božićni promet, Hrvatska i opet kasni mjesec dana. Stoga je promet smanjen u prošlih tri tjedna radi lockdowna drugih država, a sada će još tri tjedna promet biti smanjen radi hrvatskog lockwowna. Nema nikakvog razumnog objašnjenja da Hrvatska mjere nije napravila kada i svi ostali, što bi rezultiralo bitno manjim sveukupnim posljedicama.

Dio javnosti negoduje nad činjenicom da je prije samo 8 dana na mimohodu sjećanja u Vukovaru dozvoljeno više od 10.000 ljudi, a sada se provode najoštrije mjere, te se pitaju koliko je ta epidemiološka bomba utjecala na sadašnji rekordan broj zaraženih od preko 4000 osoba dnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!