zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

BREAKING: Goldeck Flug leti Beč-Brač

Goldeck Flug leti iz business zračne luke Bečko Novo Mjesto (Wienner Neustadt) za Brač. Linija je za business putnike, te se obavlja dva puta tjedno četvrtkom i nedjeljom sa avionom Pilatus PC-12NG. Avion prima tek 6 putnika. Cijena je 750 EUR u jednom smjeru ili 1000 EUR povratna karta. Kompanija je u partnerstvu sa hotelom Lemongarden čiji smještaj promoviraju.

Kompanija najavljuje i letove za Tivat od VII. mjeseca također dva puta tjedno (četvrtkom i nedjeljom), sa Pilatusom PC-12NG.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Goldeck Flug

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Cijene su slijedece:
za putnike koji su bukirali hotel Lemongarden: OW od EUR 750.-, roundtrip od EUR 1400.-, ako su bukirali vise od 7 dana boravka povratna kosta od EUR 1200.-
za putnike bez bukiranog hotela Lemongarden: OW od EUR 900.-, povratna od EUR 1500.-

Pa to baš i nije Beč, ali ajde, i da ima aerodrom u Novom Sadu, Rajan bi ga prodavao kao Beograd (zbog čega bi lokalci besneli).

Nego, nisam znao da su dozvoljeni redovni letovi jednomotornim avionima? Ovaj Pilatus jeste hit u svetu.

u naslovu piše Beč?

Sa ovakvim avionom svako selo može da ima aerodrom, tj. livadu bez skupe infrastrukture. I karta mu uopšte nije skupa s obzirom da vozi 6 putnika (mislim da može max 9) a pogotovo ako se poredi sa OSI-ZAG PSO doplatom. I to me nervira, svi bi htjeli odmah JumboJet da im sleeće “u selo”, a ima toliko kreativnih rješenja. SET (single engine turbine) je odskora (par godina) postao legalan za komercijalni prevoz ljudi u EASA…

EASA je trebala decenije da odobri SET. Francuska i Švajcarska odavno odobravaju ovakve letove. U SAD je SET dozvoljen više od 20 godina. Pokazalo se da su dovoljno bezbedni. PC-12 je STOL pa mu ne treba dugačka pista. Između više zemalja Šengen prostora dozvoljeno je za avione iz tih država letenje između bilo koja dva aerodroma bez formalnosti, mislim na UL. Koliko znam to važi između Nemačke, Austrije i Češke.

O kakvom se avionu radi, možda je najbolje pogledati video https://youtu.be/ZP-9mWqFh3c
Fascinantno, veoma vješto ali i riskantno…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!