zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto je udruženo oglašavanje bolje od direktnih subvencija?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Zadar

Činjenica je da ogroman broj aerodroma subvencionira linije avioprijevoznika u regiji. Čini to Ljubljana, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Brač, Osijek, Podgorica, Tivat, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Mostar, Skopje, Ohrid, Priština, dok Niš i Morava imaju vrlo skup PSO Air Serbie.

Istim za započela rasprava koji je oblik subvencija najisplativiji, najbolji za zračnu luku, koji najviše daje za putnike, zračnu luku, grad i državu. Subvencije u Skopju već godinama povećavaju broj linija Wizz Aira, a ove godine su dovele i Lufthansu. One su relativno male, samim time i uspješne. Ali nisu uspjele privući druge prijevoznike. Subvencije u Podgorici i Tivtu su doslovce dizajnirane za linije LCC koje su prijevoznici htjeli operirati i onda su se eto, taman one našle na „spisku“. Ljubljana je od Covida-19 retroaktivno subvencionirala prijevoznike za linije koje su oni već operirali, što je najveća glupost u povijesti zrakoplovstva regije jer ni na koji način ne motivira prijevoznike na nove linije i povećanje frekvencija.

Iskreno do sada je „udruženo oglašavanje“ koje je napravila Hrvatska najuspješniji oblik subvencija. Zašto? Na ovaj način Hrvatska turistička zajednica daje polovinu iznosa novaca, no ostalih 50% moraju dati lokalne županijske, gradske i općinske turističke zajednice, hotelijeri, turističke agencije i turoperatori, te ostale institucije lokalnog turizma. Na ovaj način aerodromi neće ulaziti u neracionalne linije i samo tražiti što veća sredstava jel i sama lokalna zajednica mora participirati u troškovima. Samim time lokalna zajednica će i te kako razmisliti koji prijevoznici i koje linije su im isplative za financiranje.

Na ovaj je način npr. Zadar otvorio čak 117 tjednih letova na čak 46 linija Ryanaira. Zadar je ovim subvencija uspio dostići čak 1,1 milijun putnika prošle godine. Uspješnost ovih subvencija su jasno vidljive i u ostalim jadranskim zračnim lukama Hrvatske.

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kolko kosta Ryanair-baza u ZAdru?

Oko 3€ po putniku. Zanemarivo zaista. Zasto i druge kompanije ne dobijaju ovako male subvencine? Eto OU za OMO dobija 21€ po putniku, cak 7 puta vise nego FR.

Jeste ali taj isti FR ne bi nudio konekcije iz Mostara za Osijek, Pulu, Brac, Dubrovnik, Mali Losinj, Skopje, Sarajevo, Frankfurt….

Udruženo oglašavanje je na kraju krajeva i daleko poštenije od toga da zračna luka sama snosi rizik i trošak. Svi gospodarski subjekti koji imaju direktnu korist od uvođenja novih linija bi trebali participirati u troškovima. U prvom redu tu mislim na hotele, hostele, apartmane, ugostiteljske objekte, lokalne turističke zajednice i ostale koji na račun putnika/turista zarađuju. Problem je u tome što oni u pravilu sudjeluju dobrovoljno i većina ih to eskivira jer nema načina da im se to zakonski uvede kao obveza.
Šteta zbog toga, jer je koristi od aviolinija nemjerljivo veća u odnosu na trošak.

Moze ih naterati lokalna samouprava kroz placanje odredjene takse za participaciji koju ona ulaze u zajednicko oglasavanje.

To onda nije korektno.

Udruženo oglašavanje je vid subvencije koja često zna da zalazi u “sivu” zonu polovanja.
Ne znam zašto pišete i stalno ponavljate veoma skup PSO Air Srbije ali nikad ne kažete nepotreban PSO Croatie

A sta cemo sa OSI-ZAG? To je glupost veka. Moglo bi se meriti sa idejom da JU otvori letove BEG-KVO, mada i oni nisu nemoguci jer JU svakako leti ferry let tu.

Mislim da je mnogo čistije da se stvari nazovu pravim imenom. Pošto se bavim oglašavanjem, video sam vrlo malo primera korisnog udruženog oglašavanja, najčešće je to samo forma koja zbog propisa treba da prikrije suštinu, a u suštini reč je o subvencijama.

Postovanje Alene,

Redovno citam sve vase clanke i dobra vecina je za pohvalu, zamoleo bih vas da napisete clanak ili ako vec imate neki stariji clanak objavite ga ponovo a tice se Adria Airways-a (od nastanka do nestanka). Cisto me interesuje sta se sve desavalo i sta je dovelo do kraha tako dobre i perspektivne aviokompanije. Da li je to halapljivost ili privatizacija?

Unapred veliko hvala.

Dragi Alene,

Znam da ste pisali i objavljivali clanke o Adria Airways-u, ali ja bih vas zamolio da u objavama starijih clanaka pustite i neki clanak o Adria Airways-u ponovo. Naravno ako moze.

Hvala vam.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!