zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Saudijski investicijski fond kupio 10% Heathrowa

Javni investicijski fond Saudijske Arabije (PIF) je kupio 10% udjela u London Heathrowu. Deal se tek mora potvrditi od strane regulatora. Udio se preuzeo od Ferroviala, koji je imao ukupno 25% dionica u Heathrowu i koje je dao na prodaju. Ferrovial je prije imao 56% dionica, no već je prodao 25% za 2,37 milijardi GBP. PIF u portfoliju ima 700 milijardi USD.

Qatar Investment Authoroty ima 20% vlasništva u Heathrowu, a China Investment Corporation ima 10%,  što znači da će Katar, Kina i Saudijska Arabija imati čak 40% vlasništva Heathrowa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: London Heathrow

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ključna infrastruktura neke zemlje – prometnice, željeznička mreža, vodovodna mreža uključivo i opskrbu vodom, energetska mreža i zračne luke – to je najbolje da bude u vlasništvu države. U Hrvatskoj smo vidjeli da je i koncesija loše rješenje. Velika Britanija, bolje rečeno Margaret Teacher je odlučila većinu toga privatizirati, uključivo i zračne luke.

A onda nama posle nameću priču kako su nas pokupovali stranci.. Eto, i nekadašnju imperiju kupuju šeici i naftaši, bivši komunisti itd itd.. Kada pomislim kolike se tu cifre vrte i ko kome kolko dođe, nije mi dobro. Mi smo toliko siromašni jadni, da nam je w6 i fr ono što je najpotrebnije ovim prostorima da makar kolko tolko vidimo sveta, a oni što su otišli preko, da imaju jeftino da dolaze kući za praznike..

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!