zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Može li to Rusija?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: UAC

Rusije trenutno ima oko 750 zapadnih aviona u svojim flotama. I te avione će u nekom momentu trebati zamijeniti, poglavito što je dio tih aviona u veći ozbiljnim godinama. Stoga je Rusija objavila da će do 2030. napraviti 500 ruskih aviona koji će zamijeniti ove zapadne. Rusija će proizvoditi prvenstveno MC-21, ali i značajan broj SJ-100, no proizvesti će i Tu-214, te Il-96.400 i Il-114. Prvotni plan je bio da se do 2030. proizvede 41 Il-114, 70 Tu-214, 14 Il-96-400, 140 SSJ-100, i 235 MC-21.

Pretpostavimo li da će Rusija u idućih 7 godina povećati broj putnika, a to svakako hoće, a i nešto starijih SSJ-100, Tu-204 i Tu-214, te ostalih ruskih aviona treba zamijeniti za novije, stoga  500 aviona ne može biti dosta. Stoga je Putin povećao ciljeve za 100% i rekao da će do 2030. proizvesti 1000 ruskih aviona. To je u prosjeku 166 aviona godišnje. Jel to realno? Bogami nije. Pa to je četvrtina proizvodnje Airbusa i trećina proizvodnje Boeinga. Nema šanse! Nema Rusija za to ni kapaciteta, ni kadra, ni resursa. A nove tvornice treba proizvesti, moderne strojeve treba uhodati, treba pribaviti ljude, resurse…

Drugi, a još veći problem je je činjenica da Rusija već 35 godina nema ozbiljne proizvodnje aviona. Sve što je nastalo u devedesetima je proizvedeno u vrlo skromnim brojevima. Tu 204 i 214 su proizvedeni u samo 89 primjeraka, Il-96 u 33 primjerka, YAK nije uspio ni proizvesti planirani YAK-46. Dobar dio tih aviona su letjele Vlada i vladine institucije koje su avione morali uzeti po nalogu vlasti bez obzira što su avioni bili žedni, kvarljivi i nepouzdani. Čak je i SSJ-100 bio potpuni fijasko. Tri kompanije koje su ga letjele na zapadu su ga ekspresno vratile lezoru, puno prije roka. Avion jednostavno nije bio dobar, a servisna podrška je bila tragična. U 12 godina proizvodnje proizvedeno je tek 229 primjeraka, ili u prosjeku 19 godišnje. Jako malo i nikako isplativa proizvodnja. Da se nije dao jasan naputak ruskim kompanijama da moraju kupovati SSJ-100 ni toliko ih ne bi bilo proizvedeno. Na koncu je od 229 proizvedenih primjeraka u operacijama tek 145 aviona. Katastrofa.

A ne imati 35 godina proizvodnje znači da više nema inženjera i drugih stručnjaka koji bi mogli razviti projekte, postaviti proizvodnju. 35 godina se ne može naknaditi u 5 godina. Za to treba vremena. I zato je ovaj plan puno previše nerealan i optimističan.

Rusija se uvjerava da je još uvijek SSSR. Jedina poveznica sa SSSR-om je što ruske kompanije nemaju alternative i moraju naručivati ruske avione, pa i više desetaka Tu-214 koji je više nego neisplativ avion (3 člana posade, jako žedan, kvarljiv). A tek Il-96 sa svojim puno premalim doletom, 3. članom posade, velikom potrošnjom i nepouzdanošću? U tom kontekstu nije bitno koliko će avioni trošiti (gorivo je u Rusiji vrlo jeftino), koliko će avioni biti kvarljivi, hoće li proizvodnja kasniti, hoće li biti osigurani rezervni dijelovi. Oni alternative nemaju i moraju prihvatiti jedinu opciju, kakve god ona bila. A proizvođači će to i te kako znati iskoristiti. OK, pritisak je od Putina na proizvođače, ali svi će morati trpiti njihove nepodopštine, kašnjenja i probleme.

1000 aviona je nerealno, ni 500 nije realno. Rokovi su još manje realni. I MC-21, i Tu-214, i SJ-100 bi trebali krenuti sa isporukama 2024. Rusija se nada da će u samo dvije godine izmijeniti sve bitne sustave na avionima, kao i motore, te da će obaviti sva testiranja. Desi li se to i te kako se treba zapitati koliko će ti avioni biti sigurni i koliko će padati radi prekratkih i nerealnih rokova testiranja. Stoga ne treba čuditi da su rokovi već probijeni i prolongirani. No, kako god bilo Putin je rekao da će poletjeti 2024. i oni će tada poletjeti. Pa i po cijenu da prvi primjerci kasnije budu odmah prizemljeni i odbačeni. Kao što je bio slučaj i sa SSJ-100.

I usprkos kašnjenjima koja su neminovna, i manjem broju isporučenih primjeraka od nerealnog plana, jedna stvar je sigurna. Rusija će morati napraviti par stotina aviona. Morat će! A što će više aviona proizvoditi to će proizvodnja po primjerku biti jeftinija. Tu-214, Il-114 i Il-96 neće biti isplativi u proizvodnji ali  MC-21 i SJ-100 i te kako hoće. 24 primjerka godišnje znači isplativu proizvodnju, a ova dva modela proizvoditi će se u većoj količini. I još jedna stvar je vrlo važna, godinama će Rusija ponovo stvoriti inženjere i druge stručnjake, što će više aviona proizvoditi to će avioni biti sigurniji, bolji, vremenom će se napraviti i nove, štedljivije, bolje, pouzdanije varijante aviona. Pa je dosta realno da će nakon 2030. Rusija krenuti sa izvozom aviona. Prvo u Iran, Kubu, CIS, a potom i u Afriku i druge države. I to će svakako biti pozitivna stvar svega ovog. Prihvatljiv avion će se napraviti na žrtvi Aeroflota, S7, Urala i drugih ruskih kompanija. No, on je realnost u idućih 10 godina.

56 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sto se tice rokova, mislim da gresite. Cak i velike firme ( Boing i Airbus) ne uspevaju da odrze svoja obecanja . Kasnjenja su isto talo po nekoliko godina. Sto se tice rezervnih delova, svi imaju problema, pa mnoge avio kompanije su prinudjene da kupuju polovne delove( ako ih nadju) a avioni koji se koriste se i kvare, tako da tu nema razlike da li su Ruski ili zapadni.

Čitam ove komentare i vidim podeljenost izmedju onih koji su za Zapad i onih koji su za Rusiju. Samo bih jedno zeleo da kazem, a to je da i na zapadu i Boing i Airbus probijaju rokove i to ne po par meseci nego i po par godina. Iako imaju vise iskustva i procese koji funkcioniš. Tako da netreba kuditi nikoga. Ako se da ” realni rok” svo se naslone i radi se opustenoje i naravno i onda dolazi do pomeranja rokova. A i ove dve najvece svetske firme imaju problema sa delovima. Sto u proizvonji a sto u odrzavanju aviona koji lete.

Били би добро направити прорачун исплативости руско према западном према кинеска али да се узме у обзир да јако често најновији западни авиони и мотори показују испаде.
Ено на другим вестима на порталу има о проблемима са Прат и Витни моторима, Б737,….

Svaki veći rat ili sukob je bio katalizator tehničkog napretka. Mislim da rusi imaju kapacitete da naprave vrhunske civilne avione, automobile i drugu tehniku ali samo ako bude volje za tim odnosno ako oligarsi dozvole razvoj ruskog proizvoda na štetu trgovine sa zapadom. Rusi, koliko god se trudili da prikažu suprotno, još uvek imaju stari socijalistički sistem koji pokušava biti kapitalistički ali ne uspeva. Dok god budu nešto između neće uspeti. Osim toga moraju naučiti vredno nagraditi naučnike kao i obične radnike poštenim platama a ne svu dobit prebacivati oligarsima.

Biće zanimljivo ovaj tekst ponoviti za 5 godina, pa da uporedimo Vaša predviđanja i tadašnje stanje.

Inače odličan članak, hvala.

Rusija se odrekla avio industrije zarad saradnje sa Zapadom, to je bio uslov na kraju sovjetske ere. Kupovaćemo Vaš gas a vi morate deo para da vratite, kroz avione i automobile. Taj kraj su sačekali sa TU 204 i Tu 334. Ovaj prvi sa stanovišta aerodinamike je savršen avion, pisali su i sami amerikanci o tome, ali motori PS 90 su bili tek na početku. Motor NK 93 je namerno sabotiran u Samari, plus zbog prečnika nije mogao ni pod krilo TU 204 ili IL 96. U Antonovu je već tada bio uradjen prototip još jednog širokotrupnpog aviona, sličnog sa DC 10. TU 334 je uništen zarad megalomanskog trošenja para za RRJ-100. Yak 42 je imao neku perspektivu i posle 1990. ali i njega su se odrekli.
Nijedna krajnost nije dobra. Rusi će obnoviti avio industriju u kom obimu videćemo. Nisam siguran u Putinove reći, jer je on više puta rekao da projekat NK093 mora biti završen, plus i on i Medvedev su u Zukovskom stajali pored Tu 334 i sve što su rekli ostalo je samp na priči.

Drugo je pitanje koliko oni delova mogu da osvoje za zapadne avione.

U svakom slučaju, nije pitanje alternative, biće i kineskih aviona u narednih 10 godina ali da li treba biti otvoren prema Zapadu na prethodni način je drugo pitanje.

Sovjetska era je ostavila traga:
AN 22 prvi širokotrupni avion u svetu
NK 12 još uvek nema konkurenciju u snazi
IL 18
TU 114

Mc-21 ce bit zvijer od aviona jedva cekam letjet s njim.

MS-21 kasni zbog opstrukcija Zapada. Zato se sada i sprovodi zamjena zapadnih djelova, kroz tzv.rusifikaciju i stvaranje MS-310. Što se tiče motora PD-14, na papiru deluje jako dobro. Konkretno, potrošnja mu je nesto neznatno veća od PW 1400. Mislim da će MS-21 biti dobar avion. Važno je dječije bolesti koje se budu pojavljivale, blagovremeno rešavati i imati kvalitetnu servisnu podršku.

Tzv rusifikacija neide tako lako niti brzo. Radi se o veoma komplikovanom i kompleksnom procesu. Projektovati sve zamjenske djelove. Nqci proizvođače. Proizvesti, isprobati. A onda spor proces sertifikacije… Sasvim je sigurno da će uspjeti. Ali treba vremena. Što se tiče postavljanja datuma i količina, to je obično politički marketing za domaće potrebe.

Već sam napisao. Politika, politički marketing, dodvoravanje građanima, podizanje morala….

Što se čudite? Takvim manipulacijama se koriste sve vlade svijeta.

Leteo sam ruskim avionima,ne vidim razliku od Zapadnih osim sto nisu toliko bucni kao Bongovi ili Erbasovi.U perspektivi oni u MS21 ugradice nove ekonomicne i veoma izdrzljive motore.Zemlja koja pravi izvrsne raketne motore napravice najbolje mlazne motore.Treba upoznati Rusiju Ruski duh i njihov inat.

U krivu ste. Ja zivim za taj dan kad cu s prozora prekrasnog i najboljeg putnickog zrakoplova danasnjice MC-21 gledat prekrasna Ruska prostranstva. Ja vam garantiram da ce do 2027, 300 ovih aviona letjet. Ja cu bit prvi Hrvat koj ce letjet sa MC-21, i najvjerovatnije prvi građanin EU.

Ne sikirajte se, nije rekao da će putovati MAX-om 😜

Ja vjerujem Ruskim inzinjerima i pilotima, tako da nema brige.

Kako je sada MC-21 najbolji putničkim avion današnjice? Zar to nije IL-96-400?

Jedan i drugi su savrseni.

Nećeš, znam za jednog tipa iz Dubrovnika koji je uložio kapital za proizvodnju guma za ruske avione, vjerovatno je on već letio na MC21 😉

Onda cu bit prvi Zagrebcanin i drugi Hrvat.

Nemojte zaboraviti da će veliki broj komponenti Rusi moći da uvezu i iz Azije ali i sa Zapada (preko trećih država) kao i da će Rusija preusmeriti inženjere i naučnike sa drugih projekata na civilno vazduhoplovstvo. A naravno da će “kupiti” inženjere iz Airbusa i Boeinga sa ogromnim platama kao što su sada kupili sa Zapada inženjere za neke projekte. Kineski sistem! Dakle verovatno je 1.000 aviona previše u tako kratkom roku ali će Rusi biti veoma uporni. Molim vas samo da nađete novinske članke sa Zapada od pre godinu ipo kako se sve u Rusiji raspada, kako će doživeti ekonomski kolaps, kako politički i vojni vrh samo što ne umre, kako Rusija nema goriva ni municije 🙂 i onda pogledajte sadašnje stanje… Treba im odati priznanje da su uspeli nešto na ekonomskom planu što verovatno niko ne bi uspeo sa takvim sankcijama, isto ćemo videti i po pitanju aviona!

A to sve zahvaljujući čipovima iz veš mašina… A tek što imaju ubojite lopate… 😜😂🤣

Da da! I mikrotalasne su počeli da koriste i četkice za zube protiv NATOa!!! 😀

Ne

“ali svi će morati trpiti njihove nepodopštine, kašnjenja i probleme.”

Reći ću samo Boeing 737 MAX. Biće da ne trpe samo Rusi nepodopštine avio-industrije. Ubiše 300 ljudi i svi i dalje ćutimo, kompanija pravi profite, avion opet leti iako svi znamo da je pun trulih kompromisa ne bi li se iscedio još pokoji dolar iz aviona koji je projektovan pre 50-60 godina al evo umresmo od brige za bezbednost potencijalnih putnika u Rusiji kad i ako se dese potencijalne greške i potencijalni propusti. Sreća pa živimo u slobodnom društvu gde niko ne može da nam nametne ništa pa smo sami izabrali da letimo nebezbednim avionima i da Boing ne bankrotira zbog jezive greške i gomile mrtvih ljudi.

Moj komentar apsolutno nema veze sa objektivošću Vašeg portala, nego sa činjenicom da strateškim industrijama (pa tako i avio-industrijom) uvek upravlja politika i politički interesi. Tržište i tržišna utakmica je šarena laža za boraniju kao što su ove naše nazovi-države. I isto kao što ruska politika pravi pritisak na svoju avio-industriju da prati potrebe države isto je tako neko u Vašingtonu odlučio da je Boing previše bitan da bi smeo propasti čak i kada je to apsolutno zaslužio zato nemojmo demistifikovati rusko uplitanje politike u odluke industrije kad je to svakodnevna pojava svuda u svetu.

Odličan, objektivan tekst.

Cim prodje ovaj prokleti bratoubilacki rat brzo ce se na zapadu sve zaboraviti, proci ce i sankcije…. I eto zapada ponovo u Rusiji. Jer zapad je licemeram, lova i trzista ih zanimaju a ne kosmicka pravda… Interrsi… A ni Rusi nisu na te stvari alergicni, uopste… Korumpirani kadrovi ce zarad mita unistiti svoje strucnjake i fabrike i eto nas opet gde smo bili pre 10 godina 😉

Samo sto pre da prodje da ne pate neduzni ljudi vise….

To nije bratoubilački rat , to je rat kao i svaki drugi . Desetak pojedinaca se obogati još više i postanu još moćniji , a milioni nedužnih stradaju , tokom rata i poslije rata . Kada ljudi budu svjesni da je religija broj 1 na svijetu novac , onda će razumjeti mnoge stvari . E čuj bratoubilački rat , kakva crna braća , po čemu ?

Pa isti je narod.

Malo teška tvrdnja. Kijevska Rus je prva ruska država koja je kako joj i samo ime kaže nastala u Kijevu pod knezom Rurikom. Moskva kao drugi centar je osnovana kasnije uz blagoslov kijevskog kneza. Istorija se poigrala sa njima pa je Poljsko-Litvanski komonvelt zauzeo današnju zapadnu Ukrajinu i Belorusiju pa su tako nastale jezičke i kulturološke razlike i formiranje tri naroda. Ruska imperija kasnije jača, vraća te prostore pod jednu državu i osvaja dodatne teritorije, Krim i celu crnomorsku obalu i osniva gradove Herson, Odesu i Nikolaev. Posle pada carevine komunistička partija praktično deimperijalizuje carevinu i formira savez republika a granice vuku drugovi kako im padne pod ruku i tako zapadni deo koji de facto ima zaseban nacionalni identitet objedinjuje sa oblastima koje su dominantno ruske i ruskojezične i pravi republiku Ukrajinu (Krajinu) koja do tog trenutka u tom obliku i toj teritoriji nikad nije postojala. E ta podeljenost je i dovela to društvo do krize 2014. i ovog krvavog rata. I da imate bukvalno braću i rođake koji ratuju jedni protiv drugih naravno slažem se za račun korumpiranih elita na obe strane ali to ne umanjuje tragediju običnih ljudi koji jesu jako bliski.

Nisu oni deo moderne ruske nacije, niti ja to tvrdim, nego su i jedni i drugi potomci Kijevske Rusije, potiču iz istog izvora. Ne izvrćite moje reči. I moderni Ukrajinci i moderni Rusi imaju isto poreklo i ravnopravni su naslednici kijevske Rus i naravno da se mogu smatrati bliskim narodima, mnogo su bliži Rusi i Ukrajinci nego bilo ko od njih sa Portugalcima, ne razumem zašto je to nekome sporno? Kao što su Srbi i Hrvati mnogo bliži nego Srbi i Rusi ili Hrvati i Austrijanci. To je činjenica i tu nema ništa loše, niti to znači da su jedni bitniji ili stariji od drugih. Kao što rekoh problem Ukrajine je što su joj granice crtali bez mozga pa su izmešali ljude koji se nacionalno izjašnjavaju kao Ukrajinci, sa onima koji govore današnji ruski jezik i identifikuju se kao Rusi. Dodaš na to političko mešetarenje velikih sila i eto katastrofe.

A što je tu čudno. Naši susjedi i dan danas briju da smo svi mi dio njihove nacije , samo pokatoličeni od zločestog Vatikana….

Kijevska Rusija je ukrajinska država, a ne ruska.

A vidiš da ovi na bliskom istoku imaju neki fetiš na “braću”. A nitko ne želi njima biti brat.

Koji na bliskom istoku? Pričate o Sirijcima ili Iračanima?

Meni je bliski istok preko Drine…

Ovima na bliskom istoku se svakih pedeset godina prikači neko sa wanna be zapada i krene da se bratimi kad treba da ga vidimo iz ***** jer je zaglavio na pogrešnoj strani istorije, hvala bogu kratke smo pameti pa smo već dvaput ispali budale ali cenim da treći put nećemo. 😉

Rusi toliko mrze NATO, EU i Zapad da svi ruski bogataši ne mogu odoliti kupiti tamo nekretnine i poslati svoju djecu na studij. Sram bilo sve ove Rusiji susjedne zemlje što se žele integrirati u navedene institucije.

Većina tih bogataša nisu etnički rusi već hazarski jevreji, isto kao što su u Ukrajini (a od 2014 i kompletna vladajuća struktura), ali u u SAD (89 % svih ljudi na vlasti imaju Izraelski pasoš), i sam Lenjin je bio taj, pa ti sad vidi odakle baš oni da budu svakoj čorbi mirođija i vlasnici preko noći najvećih konglomerata… A to objašnjava i želju za nekretninama izvan “matičnih” zemalja…

Ok.

Hazarski Jevreji koji upravljaju Rusijom su čisti hipokriti.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!