zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

UMJESTO INTERVJUA: Fotke Zagreba prije 22 godine

autor: Alen Šćuric, foto: Alen Šćuric (analogne)

U Zagrebu su se u VII. i VIII. mjesecu 1999. održavale 2. svjetske vojne igre. Na igrama je sudjelovalo preko 10.000 vojnika-sportaša iz cijelog svijeta. Stoga je na ZL Zagreb bilo opsadno stanje. Ogroman broj aviona različitih egzotičnih kompanija, kao i velik broj trasportnih vojnih aviona okupirao je stajanku. Neki od aviona bili su nakon iskrcaja putnika stacionirani u Puli, Rijeci i Zadru, a za potrebe operacija korištena je i vojna stajanka.

Osobno sam vodio službu prijema i odlaska svih sportaša i vjerujte mi bio je mrtvi kaos. Ovo je bilo posebno izraženo u odlasku kada su u tri dana korišteni baš svi odlazni gateovi i to od 4 sata ujutro.

Stoga uživajte u fotkama od prije 22 godine, uz napomenu da su sve fotografije analogne (tada još nije bilo digitalnih aparata).

 

34 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Vrlo interesantna analiza zrakoplovstva u Zagrebu prije dvadesetak godina ( pogotovo za nas malo starije).
Zanima me dali biste mogli otići još dvadeset godina unazad i analizirati stanje oko tadašnjih kompanija PAN ADRIA i TRANS ADRIA kao faze u razvoju zrakoplovstva u Hrvatskoj (i sam sam bio sudionik, tj. zaposlen u TRANA ADRIA-i).

Unaprijed hvala

Imam i ja, ogromnu uokvirenu fotografiju iz 1995 ,na stajanci sa džambo džet Tower . Taj stalno dolazio u Zagreb , mislim da američke vojnike vozio?! Ovaj nesretni Macedonia Airlines me interesira i šta znamo o toj kompaniji pošto to sigurno nije bila Makedonska?! Vidim da su grčka slova. To me podsjeća na najljepše godine mog života kad sam bio direktor austrijske firme u Skoplju 1996 do 98. A u Solun sam dolazio bar 15 puta godišnje i svugdje bile razglednice I love Solun & I love Macedonia. Grčki teror je nažalost označio i razvoj Croatia Airlines daleke 1992 godine. O tome drugom prilikom predugačko je.

Super!!

Šta je ovaj Virgin tada vozio?

Evo našao i sam

Zanimljivo Brussel-Zagreb

Zar nije redovna linija?

A dobre fotke. Scuric, svaka cast.

Jel moze reportaza o Anic Airi? Jako me zanima..

Puno Hvala

Ja koji najviše mogu reći o Anić Airways, uz mog prijatelja Svena Kapića koji je bio glavni direktor , blokiran sam na ovom portalu ! Kako da ja napišem istinu o Anić Airways??

U doba kad je nastao Anić Airways, ja sam bio šef međunarodnog zračnog prometa ministarstvo prometa. Još uvijek sam bio zaposlenik Croatia Airlines ali kako je počeo žestoki rat i prestao se letjeti svi smo bili na čekanju a ja sam bio u hrvatskoj vojsci. Te dajem otkaz Croatia Airlines i dolazim u ministarstvo prometa a tada je pomoćnik bio najveći stručnjak za tehničke elemente aerodrome možda i u Jugoslaviji ,profesor doktor Stanislav Pavlin.

Nas dvojica smo se kao intelektualci založili i za izrazito liberalizaciju zračnog prometa u Hrvatskoj, što nas je na koncu, koštalo glave obadvojicu. Anić Airways je tražio dobre linije kao Zagreb Beč Rijeka Budimpešta ali sam ja imao strašne probleme da dobiju dozvole od austrijskih vlasti na primjer. Samo pet dana pred početak proljetnog reda letenja mislim 1992 ili 1993 prije će to biti austrijsko ministarstvo mi je posao red letenja U kojim Croatia Airlines i Austrian Airlines lete svaki radni dan a anić Airways subotom i nedeljom. Zato sam se ja žestoko pobunio i rekao da ja neću odobriti letenje Austrian Airways ako oni neće odobriti barem dva radna dana u tjednu za Anić Airways. Na koncu su popustili pred mojom ucijenom, ali to mene sve koštalo. Što se tiče linije Rijeka Tirana , je se ja ne sjećam ali znadem koja je bila ideja. Jer je i Croatia Airlines letjela Zagreb Tirana , potpuno neuspješno load Factor ispod 30% , a kopirala Adria Airways i liniju Ljubljana Tirana koja bila prepuna.

Kasnije ću otkriti da je na liniji Ljubljane bilo strahovito puno vozača šlepera koji su ostavljali šlepere na brodovima u Draču u Albaniji i vraćali se nazad avionom makar mi sad fali drugi smjer Ljubljana Tirana tko je to pak punio. To je tako kad se kopira linija , a ne prouči se , zbog čega netko ima kao Slovenci punu liniju. Sve je bilo ispaliti sirano tih godina nije se mogao disati doslovno od Matije Katičić antuna vrdoljaka i toga da je sve hrvatsko samo Croatia Airlines. Glavni direktor anić Airways bio je moj veliki prijatelj i cimer u Croatia Airlines Sven Kapić.

Visoko moralni i etički čovjek koji je pred mojim očima odbio potpisati 1991 zahtjev lufthansi za dvije besplatne avionske karte za antuna vrdoljaka i njegovu suprugu na liniji Zagreb Frankfurt akapulko Meksiko?? Od tada nije čak ni bio u nadzornom odboru gracijano iz i Sven je to rezolutno odbija i onda je mišetić držao to nad mojom glavom i onda su mu javi hitno Pa šta ti pada na pamet tako ti to hoćeš onda ti to isto i potpiši zašto lupio šakom u stolu i potpisao.
Mi smo bili crne ovce koji smo dali otkaz Croatia Airlines i misli svojom glavom a to se nije tada cijenilo i kažnjavalo se.

Da vam dočaram ovu situaciju ,moram objasniti da je to bila jedina kancelarija u Croatia Airlines koja je bila spojena bočnim vratima s drugom. Znači Ivan Mišetić koji je sam sjedio u kancelariji a bočna vrata koja su vodila u našu sobu su bila otvorena tako da ja nisam morao ni ustati da ga nešto pitam , nego sam viknuo kroz vrata jer je sjedio 3 m dalje od mene!!! To su bile ratne godine i teško je pričati tu pametno i objasniti danas kako je to nekad izgledalo. Baš se sjećam kad je poznati hrvatski pilot iz Ploča, došao posjetiti prijatelja Ivana Mišetić, a istresao na njegov stol 2 specijalne kratke puške. Tad mi je rečeno da je to izraelski uzi a ja sam ostao zapaljen kako neko može proći na recepciji poslovnog tornja Zagrepčanka sa dva uzija???

Često sada razumijem svog mladog prijatelja marka cvijina kad odbija ovaj ti ti redovne linije i inzistira na čarter linijama. To nisu više ratne godine i po ratne godine kad mi netko digao glavu kao da mi ranić ili Mihajlo Cvijin a Croatia Airlines se srušila svom snagom na njega preko svojih veza u ministarstvu prometa. Sjećam se tako kad je moje bivše ministarstvo zabranila letenje Mihajlu cijenu i Trader jer nije prijavio promjenu motora na Fokker u 100! Izvješće maradin inspektor zabranio. A kad sam se žestoko pobunio pokojni roman gebauer koje možda i najviše znao avijacije u Hrvatskoj rugao se mom Mihajlu Cvijinu i rekao mi da je taj inspektor Maradin, alijas Maradona, agent 007 James Bond za njega??
To je bio moj zadnji razgovor nekad velikim prijateljem geboren s kojim sam igrao tenis pa doručkovao kod njega kući i otišli smo na posao Croatia Airlines koliko smo bili dobri.

Ali nije bio moralan čovjek i nije bio dobar čovjek i zato sam na komemoraciji sa šokom gledao kako Jure Kapetanović plače za njime , a kao pas i mačka su se svađali pred mojim očima godinama.

Koji su Vama najčitaniji članci od početka?

A tvojih komentara je vide nego pola.. mnogoo vise..

Lijepa arhiva. Odlično je da ste sačuvali ovo. Jako malo ima ovakvih slika, pogotovo danas.

Nema veze, svakako su mi simpatičnije od ovih novih fotografija. Znam da su očajni ti stari aparati, pola slika se ni ne spasi kako treba.

Ne bih se potpuno složio sa Vašim tvrdnjama u vezi sa kvalitetom foto-aparata.Ni slučajno nisu bili toliko lošiji da bi fotke bile ovako slabe.Nešto drugo je u pitanju.Možda bi Vam neki od spotera objasnio o čemu se radi jer meni sigurno nećete verovati,iako sam na svom terenu što se toga tiče.Pozdrav.

Da, analogna tehnika u nekim aspektima uopce ne zaostaje za digitalnom, cak stavise. Tako da je ovdje vjerovatno u pitanju vjestina (ili izostanak vjestine) osobe koje je pravila fotografije.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!