zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Recenzija A220

autor: Alen Foglar, dopisnik (Beč), foto: Airbus

S obzirom da je OU naručila A220 u obije verzije (-100 i -300) te kako sa njima još nisam letio, izuzetno sam bio znatiželjan na moj let Swissom VIE-GVA-VIE. Pa evo kratke, subjektivne recenzije tog aviona:

Let za Genevu bio je sa A220-100 registracije HB-JBF, dok je povratni let odradio A220-300 HB-JCS. Oba aviona imaju raspored sjedala 2-3, kakav su u prošlosti imali na primjer  DC-9/MD80 ili Fokker 70 i 100. U SWISS konfiguraciji -100 ima 25 redova sa ukupno 125 sjedala, dok -300 ima 29 redova sa ukupno 145 sjedala.

Let za GVA sa -100:  Pri ulazu u avion u VIE odmah mi je upalo u oči da je prolaz vrlo širok te da je razmak između sjedala iznenađujuće velik. Kako sam imao “sreću” dobiti sjedalo u sredini, 25E, mogu samo potvrditi da se početni dojam nije pokazao pogrešnim. Sa mojih 190 cm sjedio sam izuzetno ugodno i nisam morao “zabijati” koljena u sjedalo ispred mene.  Jednako tako potvrdio se i dojam o velikoj širini prolaza: putnik je bez problema mogao proći uz kolica za poslugu (o usluzi na letu nešto kasnije). Pretinci za prtljagu su dovoljno prostrani da mogu primiti tri kofera dozvoljene veličine za ručnu prtljagu te na kofere se još mogu polegnuti jakne, kaputi i manje torbice. Negativno je da je poklopac pretinaca kada je spušten vrlo nisko i putnik koji je i manji od mene mora pognute glave doći do svog sjedala. Iako je avion bio gotovo pun, a većina putnika je imala ručnu prtljagu, svejedno su svi veći koferi stali u pretinac. Prozori su izuzetno dobro postavljeni (definitivno je Canadair naučio od loše postavljenih prozora kod CRJ serije), a imam i osjećaj da su veći no kod drugih Airbusa. Oduševio me je i WC u zadnjem dijelu aviona (-100 ima dva, jedan u prednjem i jedan u stražnjem dijelu aviona, dok -300 ima 3: jedan u prednjem i dva u stražnjem) koji je izuzetno prostran, čak prostraniji i od većine WC-a koje sam susretao u velikim avionima, te izuzetno lijepo uređen. Pri startanju motora je buka u zadnjem dijelu kabine veća od mojih iskustava sa drugim modernim uskotrupcima. Također se čuje jedan izuzetno neugodan zavijajući zvuk koji nestaje onoga trenutka kada se avion počne kretati, a ponavlja se svaki puta kada avion kreće te u prvih desetak sekundi pri polijetanju kada su turbine pri punom opterećenju. Mislio sam da je to možda odlika -100, ali to se ponovilo i kod -300 u povratku. U toku leta je buka u kabini po mom subjektivnoj percepciji veća nego kod 320 obitelji. Let je bio u izuzetno dobrim vremenskim uvjetima i bio je jako miran. Oduševili su me i mali ekrančići koji su smješteni svaka dva reda na obije strane aviona i na kojima je, uz nekoliko reklama cijelo vrijeme leta prikazivan položaj na karti, visina leta, brzina aviona te dužina leta do destinacije. Iskreno se nadam da će i OU imati te ekrančiće u svojim avionima.

Let za VIE sa -300: U principu se ponovilo iskustvo iz leta za GVA osim što imam osjećaj da je razmak sjedala u -300 nešto manji. Naime dodijeljeno mi je sjedalo 18E i tu sam gotovo morao zapiknuti koljena u naslon sjedala ispred mene. Kako na sreću avion nije bio kompletno pun, po boardingu sam se preselio na sjedalo 28A dok je C sjedalo ostalo prazno. Neugodan zvuk motora pri pokretanju i kretanju, kako sam već gore napisao, ponovilo se i kod -300. Stoga zaključujem da je to “odlika” PW1524G motora koji pokreću obadvije inačice.

Usluga na letu: odmah po polijetanju, posada (kod obije inačice 3 člana posade) dijeli vodu (već pri recenziji ekonomske klase SWISS-a od prije nekoliko dana, švicarska brendirana voda punjena samo za SWISS). Potom ide servis prodaje jela i pića. Tu su cijene zaista paprene i stoga me zaista začudilo da putnici usprkos tomu dosta kupuju, uglavnom pića (pivo, vino i osvježavajuća pića). Zatim slijedi na europskim letovima već gotovo zaboravljena “Duty Free” prodaja, uglavnom parfemi i cigarete. Kao nepušaču koji definitivno nema pojma koliko cigarete koštaju, vrlo mi je teško zaključiti da li je cijena od 48 švicarskih franaka za šteku cigareta visoka ili niska… Jednaka je stvar i sa parfemima. Nakon prodaje posada dijeli male švicarske čokoladice jednako tako sa SWISS brandom.

Moj osobni fazit: u obije inačice osjećao sam se izuzetno ugodno, nisam imao osjećaj neke skučenosti iako je let za GVA bio gotovo kompletno pun, dok je u povratku bilo nekih stotinjak putnika. Let VIE-GVA traje oko sat i 15 minuta, ali bih se i pri dužem letu osjećao ugodno, u -100 čak i na E sjedalu…

I na kraju nešto što me zaista izuzetno neugodno iznenadilo: i dok je kabina na letu sa  HB-JBF VIE-GVA bila u izvanrednom stanju, u povratku na -300 gotovo svaki 3-4 naslon sjedišta bio je neispravan i nije se mogao “zakočiti” u uspravnom položaju, već je putnik pri naslanjanju sa naslonom “otišao” nekih 5-6 cm na natrag a što je izuzetno neugodno za putnika iza. Također me iznenadila “improvizacija” na mlaznici za zrak u redu 24 AC gdje je lijeva mlaznica, koja je očito falila, jednostavno prelijepljena komadom papira i običnim selotejpom. Kako je datum na papiru bio 1.9. a let je bio 10.9, pretpostavljam da je ta improvizacija “u upotrebi” bila već najmanje 8-9 dana… Da se takvo što dogodi na nekom Croatijinom avionu, već bi internet bio pun negativnih i posprdnih recenzija…

Ne ulazeći ovdje u svrsishodnost i ekonomsku opravdanost kupovine tih aviona od strane Croatie Airlines, mogu svim budućim putnicima obećati vrhunski doživljaj moderne kabine.

62 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Vrhunski ugođaj uz selotep i buku

Lijepo je vidjeti da je OU napokon racionalno postupila pa uzela jedan ovako moderan i udoban zrakoplov.

Da. Novcem. To će riješiti proizvođači.

Pa svaki put do sada je bilo novaca kad su trebali nove avione, mislite da sada nece iznaci rjesenje. Oni su sposobniji nego vi mislite.

OU je skoro bacila novac. Koliko su E195-E2 mogli kupiti za te pare

Slazem se, neki dan se vozio s tim avionom. Veoma udoban. Jedva cekam da dodje u OU i zamijeni Q400!

Vrlo kvalitetna recenzija, hvala.

Isto sam sa Swiss leteo iz Ciriha i drago mi je da nisam jedini kome je buka u kabini veća nego 32O ili 737.

Ostalo je ok, dobar avion ali mi je E195 neprevaziđen u ovoj klasi.

Hvala i Vama!

Sigurno postoje podaci o buci u putničkom kabini u avionu Airbus a220 i Embraer 195

E195 je daleko bolji

Nije.

S obzirom na autora, neočekivano solidna recenzija. Ipak, koja slika ne bi škodila.

Zašto ekonomska klasa? Pa nije valjda kriza sa novcima?

A320 je starješinski zrakoplov !!!

Sve pet, ali ja bih bio sretniji da je CA postupila racionalno, i uzela obitelj Embraera E2.
Samo usput da spomenem, čitam prije neki dan da je i Jadrolinija nabavila novi trajekt, za koji pomorski stručnjaci kažu da uopće ne odgovara Jadroliniji i okruženju u kojem će ploviti…

Tako je

I 10 godina stare A320 🙂

E2 inace muce isti problemi sa PW motorima ko A220

A 10 godina stari A320 su uobičajeno nevjerovatno jeftini.

Uopće nije. Dugoročno gledano pogotovo.

Postoji razlog zašto sve aviokompanije (izuzetak je JU) uzimaju nove avione, a ne polovne i 10 godina stare.

A tko to relevantan kupuje starije avione starije generacije?

Алене, па јер имате ви жнору код Пленковића? Зашто не одржите њему и Бутковићу и осталима из кабинета двосатно предавање с десет картица текста, можда би вас послушали?

A Tenica slusa taticu. A tatica duzan Svabi. A stoka sitnog zuba ce podmirit trosak. A penzici sa kradezeovom iskaznicom ce pisat kako je “dobro da se uzima ovako moderan i udoban zrakoplov”. I svi sretni I zadovoljni.

A znamo i zašto… 😉

Fina recenzija. Cigarete nisu skupe, recimo da bi to bila cena za box u Hrvatskoj, svakako jeftinije nego u Austriji ili Švici.
Jedino mi nešto 1h15min zvuči dosta za let Beč-Ženeva, u mojoj glavi su ti gradovi bliže, mada jesu na suprotnim krajevima država…

Hvala!
Ne, sat i 15 je jedno od kraćih vremena leta. Prosjek je oko sat i 20. Ulogu igra i koja je pista, odnosno koji je smjer u upotrebi.

I naravno smjeru vjetra

Ta zavijajuća buka pri punom opterećenju bi trebala dolaziti od planetarnog reduktora koji pokreće “fan”.
Reduktori općenito zuje, a pri ogromnim snagama i brzinama zujanje prelazi u zavijanje.
Tko je vozio Pintzgauer zna o čemu govorim.

LOL, dobro ste se setili.
Zvuce slicno 🙂

Moram da napomenem da sam ja licno veliki fan 2-3 sedenja i da se unapred nadam da A220 neće biti jedini avion koji će ostati na tome. 🙂

Dobro da nisi zagledao detalnije sedista u
avionu, pogotovo oni hromirani stripovi na njima….

кромиране траке

Da, vidio sam ih. I?

Super potopis. Še več njih v prihodnosti prosim.

delta leti jednom sedmicno s LGA do LAX ovim avionom (toliko sam i moze zbog pravila koja dozvoljaju duge letove samo subotom). ako oni to rade, znaci da imaju povjerenja u udobnost. ja sam letio u prvoj ili drugoj sedmici od lansiranja, i super je osjecaj. hiljadu puta udobniji od recimo 757 koji je veliki avion.

Ja letio prekjucer Air Balticom, prvi put u A223. Sjedala izvrsna, razmak izmedju sjedala velik, ne udara se u sjedalo ispred (za mojih 1,90 to je super), ovo zavijanje mi je isto bilo cudno u startu, zamjerka to i otvoreni pretinci kad se ulazi/izlazi s one strane gdje su 2 sjedala. Stalno ramenom udaram o njih.
SAS A320neo s ranijeg leta je u odnosu na ovaj avion bio uzasan.

A320 neo, LH, AMM-FRA, najneudobniji let u zivotu, a nije bas da sam rijetko u avionu

To je zato što su stavili više sjedala u te avione nego što je standard.

Ne znam da li ste znali, ali po dizajnu srednje sediste (E) u A220 je neznatno sire od vanjskih (D i F)

Hvala na informaciji. Nisam to primijetio, jer je moja pozornost bila usmjerena na razmak između redova.

5-abreast configuration for economy class with wide Economy seats of 18+in
(47 cm), the widest in its class; the middle seats being even wider at 19in
(48.3 cm). Izvor: https://www.airbus.com/sites/g/files/jlcbta136/files/2021-11/EN-Airbus-A220-Facts-and-Figures-Nov2021.pdf

Super idea, nisam primetio. Uvek je srednje sediste ugozeno, osim ako nemate manje osobe oko vas. Ako imate dvoje vecih onda je to “borba” za prostor, obe vas pritiskaju., doziveo sam to pre nekoliko nedelja kada su obe osobe oko mene zaspale.

Mislim da je i u 320 slicna situacija sa srednjim sjedalom, mrvicu sire od bocnih

Sto apsolutno ima smisla i logike, jer kad te stisnu s obje strane ne mozes ni disat a kamoli sto drugo

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!