zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

2 milijuna posjeta na zamaaero

Zamaaero je prešla dva milijuna posjeta na portalu, točnije 2.003.370. Ovu brojku smo planirali dostići tek u godinu dana od pokretanja portala, no, eto, dostigli smo je u samo 8 mjeseci.

U prošlom mjesecu smo imali čak 424.924 posjeta, a u prošlom tjednu 104.598. Portal dnevno ima između 14.000 i 20.000 posjeta, osim vikenda kada ima nešto manje. Do 11. mjeseca mogli bi dostići i 3 milijuna posjeta.

40 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da ne ostane samo na cestitkama evo jedne kritike: stvarno je mucno citati prepucavanja ispod nekih clanaka. Alene, time sta se dajete navuci u beskrajna objasnjavanja onima kojima se nista objasniti ne moze, pucate si u nogu. Zasto jednostavno ne maknete svaki svađalacko intonirani komentar? Ali bas svaki. Strogo.
Izbjegavam razne portale da takve stvari ne citam a onda ovdje, na avio portalu, nalazim nacionalisticki obojane komentare!?
I ovo “Anonymous” bi trebalo maknuti, tesko je pratiti ponekad tko je sto rekao i tko je koga citirao. Tko god zeli komentirati, lako ce se registrirati za to.

Zelim vam uspjeha u daljnjem radu, ali dajte rijesite te mrlje kojima nikako nije mjesto ovdje. Pa da se ne moze npr. napisati da jedan aerodrom ima vise prometa od drugoga bez da se ne povrijedi neciji nacionalni ponos – nevjerojatno.

Alene svaka cast na portalu. 2 milijuna posjeta je samo 9 mjeseci je stvarno velika posjeta. Svaka cast.

Čestitke i o mene. Ne čudi me ovaj broj posjeta. Portal je istinski dobar i ljudi su se navukli na njega. Od kada ste se riješili ovih bolesnika i užitak ga je čitati.

Alene svaka cast i iskrene cestitke. Puno odlicnih tekstova smo procitali, ovaj portal mi je postao svakodnevna jutarnja zanimacija. Vise bez njega ne bih mogao. Hvala vam puno na svemu.

Sve cestitke autoru i celom timu na uspehu.
Drzite se samo profesije i nema “zime”.
Puno srece i samo napred.

Cestitam!

samo nastavite

Lepo, zaista!

Kako se računa posjet, kao jedan ili svaki put kada otvaram da pročitam pojedinačnu vijest ili kako?

Ako uzmemo Google Analytics kao referentan izvor – poseta ili “session” je vise interakcija koje korisnik uradi u odredjenom vremenskom periodu. Ako vi dodjete sada i otvorite i procitate 20 clanaka u narednih pola sata, to ce se racunati kao jedna poseta. Ako dodjete popodne i otvorite samo jedan clanak, to ce se racunati kao druga poseta. Obicna se jedna poseta zavrsi/okonca nakon 30 minuta neaktivnosti. I druge platforme racunaju posete na veoma slican, ako ne i identican nacin.

Ako kucate F5 možete dići posjetu. Svaki klik na F5 daje novu posjetu

To jednostavno nije tacno

Ovakve stvari se dokzuju preko google analitics, čisto da bi stvari bile transparentne 😉

Javnosti, čitateljima. Pogledajte statistiku indexa, jutarnjeg i sl. kija je javno dostupna.

Šta će Vam onda potreba pisanja teksta, ako ne poštujete čitatelje?

Obrisao je moj komentar u kojem sam napisao da je tih 2 miliona zapravo 200 – 300k pojedinacnih posjetitelja. Ne znam zašto mu to ne odgovara. I to je velika brojka, mada sam pretjerao. Broj je bitno manji. Ja naprimjer dnevno otvorim neki od tekstova, komentara između 10 i 15 puta, nekada i više kada se zahukta situacija na nekoj temi. To je mjesecno samo mojih 500 – 600 posjeta.

Ne razumem cemu ovo maliciozno pisanje. Postoje standardi kako se racunaju posete, i to nema veze sa ovim portalom. Npr. ako posecujete portal i otvorite jednu (ili vise) vesti svakih 45 minuta, to ce se racunati kao vise poseta. Ako ste vi ceo dan na portalu i na svakih 25 minuta otvorite neku vest, pogledate komentare ili uradite bilo koju drugu akciju na sajtu (naravno sve sa istog racunara), sve to ce se racunati kao jedna poseta. I to je tako svejedno da li ste na zamaaeru ili cnn.com
I ako vec svaki dan posetite ovaj sajt 10-15 puta dnevno, to znaci da vam je sadrzaj zanimljiv, i samim tim bi ste mogli malo vise postovanja da pokazete osnivacu istog. Jedino ako ste mazohista, pa dolazite 10 puta na dan da citate nesto sto vam se ne svidja. Neretko se desi da se ne slazem sa Alenovim stavovima, ali veoma postujem rad celog njegovog tima, i nikako ne mogu da podrzim vredjanja na licnom nivou. Ako ne volite sadrzaj portala, ili ga ne posecujte, ili mozda cak napravite svoj, koji ce biti bolji od ovoga.

Ja nikoga ne napadam, Alena poštujem i njegov rad i naravno redovno čitam i posjećujem portal. Međutim, profesionalno bi bilo (zar ne?) da kada se objavi ovakva vijest i neko vas prozove da to dokažete to i učinite. Stvar je jednostavna i kad već ima potreba za informacijom o broju posjeta smatram da bi bilo bolje uz to transparentno objaviti i dokaz da je to tako i ne ostavljati prostora za raspravu.
Ja ništa ne pišem zlonamjerno i da izazivam neku prepirku i svađu. Jednostavno ne mogu prihvatiti niti je to tačna informacija kada se napiše vijest da je neka linija otkazana, a nije bilo ni planirano da se dalje leti. Profesionalni novinari (kojima je jedan od glavnih predmeta na fakultetima jezik, pravopis i gramatika) ne smiju sebi dozvoliti niti jednu jedinu grešku u objavljenoj vijesti od par rečenica. Treba držati nivo.
Ovo je sve dobronamjerno i ako vi ovo shvatite kao neko izrugivanje i slično onda zaista imate problem i ne prihvatate činjenice.
“Nije svačije kroz selo pjevati” davno su rekli narodi na našim prostorima.
Sve najbolje i pridružujem se čestitkama.

Ovo nisu uvrede?

Baš mi žao. Iskreno se izvinjavam.

Hvala Vam

Bosanac, grozno ste dosadni, naporni i samo vrijeđate. Čovječe dajte radite nešto kreativno a ne tražite sam sitnice nad kojima kvocate u beskraj. Baš ste naporni. Jako.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!