zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Hrvatska nabavlja dva DHC-515 za 105 milijuna EUR

Hrvatska je naručila dva DeHavilland Canada DHC-515 (Viking Air) amfibijska protupožarna aviona. DHC-515 je osuvremenjena varijanta starijeg Canadaira CL-415 koji će osim suvremenije opreme aviona imati i veće tankove od CL-415. Hrvatska danas u floti ima šest ovih aviona, dočim će ih sada imati osam. Jedan od starijih CL-415 će se kanibalizirati za održavanje ostalih aviona, pa će Hrvatska zapravo imati sedam ovih aviona. Hrvatska je prije CL-415 imala starije CL-215. Avioni će koštati 105 milijuna EUR, no iste će u potpunosti financirati Europska Unija.

Ukupno u Europskoj Uniji nabavit će se 24 ovih aviona (12 iz fondova EU i 12 iz fondova država) i to će uz Hrvatsku ove aviona nabaviti još i Grčka, Italija, Španjolska, Portugal i Francuska. Ovime će DeHavilland konačno iznaći sredstava i snage da proizvede novi model protupožarnog aviona koji već jako dugo čeka na proizvodnju, dok CL-415 stare i polako trebaju zamjenu. DeHavilland intenzivno radi na pribavljanju narudžbi diljem svijeta, a očekuje se da će avione naručiti Kanada, SAD, Maroko i Indonezija. Za sada je naručeno 36 ovih aviona. Avioni će se isporučivati između 2029. i 2030.

Istovremeno Hrvatska je nabavila i dva Subaru Bell 412EPX koji će služiti za traganje, spašavanjem, te medicinske evakuacije. Isporuka ova dva helikoptera očekuje se u V. mjesecu. Helikoptere će koristiti HGSS i civilna zaštita. I ovi helikopteri su nabavljeni novcem Europske Unije.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: De Havilland Canada

47 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

To je najsuperiorniji protupožarni avion na svetu.

A ne Berijev 200?

Ne, jer je preglomazan i nema ni približno manevarske sposobnosti.

Eh da je svet savrsen,barem kako ga ja zamisljam…
Treba nabaviti 50 tak ovakvih aviona i 100 helikoptera za celu ex Yu,i kad zatreba pomagati svakoj drzavi.
Isto tako u ljudstvu i tehnici i kraj price.
Sve vise imamo prirodnih nepogoda i pomazemo se stalno.
Formirari profi ekipu u ljudstvu i tehnici i to je to.

Jeadn avion je neefikasan, morate imati navalni talas, to radi HRZ, jer u tom slucaju ne dozvoljavate vatri a se rasplamsa i mnogo brze je gasite jer imate interval od 5 minuta ili manje.
Ako bi CG uzimala avione, dva bi bila minimum uz dodatak bar jednog traktora na postojece

50 ovih aviona? Za koga pobogu. Hrvatska ih treba 6, Crna Gora možda jednog, svi ostali eventualno jednog. Za koga bi letjelo tih 50 aviona, majko mila.

—————————————————————————————————————————–

Crna Gora bi trebala imati barem 2 CL 415/515 i jedan Air tractor. Po ljeti svjedočimo dosta destruktivnim požarima na crnogorskom primorju tako da je jedan CL 415/515 premalo.

Slovenija bi trebala imati barem jedan CL 515, iako niti dva nebi bila višak. Sjetimo se onog mega požara iz 2022.g. kada im je izgorilo preko 3500 hektara šume na Krasu…. Nije da njih baš muči puno požara po ljeti, ali klima se mijenja i to je nešto sa čime treba računati u budućnosti….

BIH bi mora imati barem 3-4 CL 415/515. Oni imaju također jako puno požara, a mnoge od njih jednostavno niti ne gase jer nemaju sa čime.

Za Srbiju i Sj. Mkd ne znam koliko bi ima odgovarali kanaderi i da li imaju mjesta gdje bi mogli refilati vodu….

A gdje bi BiH to punila. I odakle im 200 milijuna EUR za 4 aviona? Isto tako odakle Crnoj Gori 100 milijuna za dva aviona?

———————————————————————————————————————————–
Što se BIH tiče, punili bi tamo gdje pune i Hr. kanaderi kada odu u BIH na intervenciju….Maltene svake godine su naši kanaderi po BIH….

Što se financija tiče; ništa nije skupo ako je alternativa spaljena zemlja.

Kanaderi su već punili vodu na Jablaničkom i Buškom jezeru u BiH. Takođe na sjeveru ima najveće jezero Modrac. Međutim za BiH su idealni višenamjenski helikopteri i Air tractori.

Kanaderi su se punili i na Buškom jezeru kada je gorjelo na Čvrsnici, čisto da se zna.

Kao da to hrvatska ne radi šaljemo naše kanadere u druge zemlje a nemamo ih dovoljno ni za nas.

Lijepa vijest, i potrebno je. Ali užasava ta financijska ovisnost o sredstvima eu. Više ni wc ne možemo napraviti bez eu sredstava. Ispada kao da je eu neka altruistička institucija koja eto, rado i izdašno pomaže, ali nije ona nama ništa dala. Dala je sebi, jer nas posjeduje.

Propustili ste najvažnije, a to je da će imati mogućnost rada noću.

Lepa vest, čestitam! Ti avioni su preko potrebni tokom letnje sezone.

Odlična nabavka. Prava mašina za potrebe Hrvatske, još ako su izvučene pare za nabavku iz EU fondova, savršeno.

,,Intenzivno radi na prikupljanju narudžb…”Prosto nevjerovatno. Godinama traje midernizacija popularnog ,,Kanadera” i nikako da se završi. Pitanje je koliko su dorasli tom poslu? A kada ćete biti prve isporuke…?

Viking odradjuje posao i radi proizvodnju Twin Ottera u Kalgariju.

CL se radio u North Bay-u (+ Montreal) i na zalost vecina ljudi se nije preselila u Calgary, tako da pocinju maltene iznova na postojecim crtezima. Isto su uradili sa DHC-6, tako da ne sumljam da nece napraviti dobar proizvod.

Zaista neuspešno i neodgovorno. Toliko vremena da bi se modernizovao stari ,,Kanader”? Čak ni djelova nema. Kanibalizovati gotov avion da bi se održavali drugi je užasan čin. A nesmeta im da unaprijed uzimaju pare za nešto čega nema. To mi sve više liči na naše, već viđene balkanske prevare.

Oduvijek su se narudzbe za Kanadere skupljale u buntove, i tek kada se skupi minimalni bunt od 12 kom. islo se u proizvodnju serije. Pojedinacne narudzbe nisu mogle biti ubacivane u proizvodnju, zbog organizacije “pokretne trakel u fabrici.
Mozda se sada bude nesto mijenjalo sa min.kolicinom, ali kako to nije standardni avion za prevoz, onda nece biti bas stalne proizvodnje ni ubuduce.

Posto je u pitanju zrakoplov visoko specijalizirane namjene to ima svu logiku. Nelogicno bi i bilo da postoji klasicna serijska proizvodnja jer je njegova namjena usko ogranicena, a potencijalni korisnici jos ograniceniji.

Izuzetno potrebno. Bravo, sasvim logican potez.

Ostaje žal da nismo naručili 3-4 kom kada EU plaća a znajući kako su nam 1-2 kom trenutna navodno već sad u očajnom stanju

Ne daj Bože da mi nešto kupimo svojim novcem…

Lijepo pročitati pozitivne vijesti od hr administracije da su nešto pozitivno za društvo napravili. Nismo navikli.

Generalno je lepo čitati pozitivne vesti, naročito u ovom našem regionu. Nekako mi mučno koliko je sve polarizovano i dočekano sa nekom skepsom. kritika je zdrava, ali ako je konstruktivna, mi često skrenemo u kritiku radi kritike. ovo je svakako odlična vest, samo da je više takvih.

Pa mislim da je to sasvim dovoljno,s obzirom da je Hrvatska pomagala mnogim susjednim drzavama u gasenju pozara, da su njeni Kanaderi cak bili i u Izraelu. Treba uzeti u obzir i ekonomske mogucnosti RH mislim da je to sasvim ok.

Bili su u Izraelu, Grčkoj, Crnoj Gori, BIH, Sloveniji, Italiji, Portugalu….
Nezz da li sam još koju zemlju izostavio…

Protupožarna avijacija je jedan od rijetkih segmenata javnih službi koji je u javnosti doživljen kao uređen i funkcionalan. Ddovoljno je financiran, nema nekih afera (osim remonta u ZTC, ali to nije samo vezano uz kanadere) i svi osjećamo ponos i sigurnost kada nam lete iznad glave i gase požare dok mi ležimo na plažama. Još kada su prije par godina bile one snimke iz Izraela kada su tamo gasili, stvarno sam bio ponosan što sam Hrvat i što imamo tako efikasnu službu, Da je bar više takvih primjera.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!