zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

I Air Seychelles u ozbiljnim problemima

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Seychelles

Sve Etihadove akvizicije Air Berlin, Darwin, Alitalia, Jet, Virgin Australia su otišle u bankrot, a preživjele su samo Air Serbia i Air Seychelles. No, sada je i Air Seychelles objavio da je u ogromnim financijskim problemima i da razmišlja da u floti ostavi samo male regionalne avione te leti samo između otoka, domaće letove.

Kompanija je akumulirala 90 milijuna USD dubova, a od države traži 5,2 milijuna USD da isplati plaće i osnovne dugove. Air Seychelles je u vlasništvu Seišela (60%) i Etihada (40%), za što je Etihad dao 20 milijuna USD, te 25 milijuna USD konvertibilne pozajmice. Kompanija, kao i Air Serbia, duguje 72 milijun USD za pozajmice Etihad Partnersa.

Kompanija u floti ima dva A320 sa kojima leti u Johannesburg, Mauricijus, Bombaj i Tel Aviv. Uz to kompanija ima pet DHC 6-400 sa kojima leti domaće letove unutar otoka. Uz to Seišeli imamu manju kompaniju IDC, koja ima Do228 i dva Beech 1900D za domaće letove unutar otoka. Etihad je u jednom momentu u kompaniji planirao postaviti 6 Airbusa A320neo, a operirao je čak i dva širokotrupca A330 prema Abu Dhabiu, Parizu i drugim long-haul destinacijama.

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!