zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Amsterdam će imati 483.000 letova u 2024.

Amsterdamski Schiphol ima limit od 500.000 letova godišnje, koje su regulatori pokušali smanjiti na 440.000. No, nisu uspjeli. Stoga će ove godine aerodrom imati 483.000 letova, tijekom ljeta 13.000 više nego 2023.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Amsterdam Airport

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja radim u NL više od 4 godine. Stanujem na oko 15 minuta od aerodroma. Nekada imaju 3 leta Amsterdam-Beograd i to puno znači meni, mojim kolegama i firmi u kojoj radim. Ako bi smanjili broj letova, sigurno bi smanjili broj letova za Beograd i cene karata bi bile veće.

Za grad od ni milion stanovnika, sa oko 2.5 miliona u metro regiji, ovo je strašan broj letova. Nije čudo što žele da smanje.

da malo vise razmisljate i o onima koji zive u blizini aerodroma i o ekologiji nebi imali takvo jednosmjerno razmisljanje ! pitam se dali bi tako razmisljali da zivite par km od nekog aerodroma da vam uljepsavaju dane ?

Alene, covek govori o pola miliona operacija godišnje za nekog tamo ko živi u blizini Šipola, a Vi o nekoliko stotina ili par hiljada godišnje nadletanja iznad Zadra…

Aerodrom se siri a kuce se neprave nego ih aerodrom potiskuje.

“da se to izdrzati” naravno sve se moze “izdrzati” ako se mora ! ali niko normalan nije zeljan da svaki dan bude uznemiren “bukom” volim i ja avione ali iskreno ne bi volio da mi svaki dan iznad kuce prelijecu prvo zbog buke ali i zbog zagadjenja. Blago vama ako vam to ne kvari zivot ali vjerujte da vecina ne podose,napravite istrazivanje pa bi dobili da preko 90% bi bili za da se umanje letovi.lijep pozdrav.

@anon 12.58: većina velikih europskih aerodroma nalazi se na današnjim mjestima već više od 40 godina. Da li vi razmišljate o svima onima koji su gradili kuće u neposrednoj blizini već postojećih aerodroma a danas su najglasniji protivnici tih istih? Pogledajte MUC kao najmlađi od velikih, otvoren 1992. godine pa pogledajte koliko je novih naselja niknulo oko aerodroma iza 1992.. I sada bi se zbog tih ljudi koji su kuće gradili NAKON otvaranja aerodroma, tim istim aerodromima trebalo ograničavati promet? Ma najte me…

Nije ovo istina, u S23 imali su 303.000 slotova raspolozivih, a u S24 oko 293.000. Ovo su sluzbeni podaci koji su objavljeni.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!