zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Oneworld otvara svoju prvu ložu

Oneworld ima plan da otvori svoje lože na aerodromima koji nisu hubovi alijanse i tako pokrije potrebe kompanija koji su mu članovi. Program je krenuo 2019. no stao je zbog Covida-19. Prvotni plan je bio da prva oneworld loža bude na Moskvi Domodedovu, no zbog Rusko-ukrajinskog rata i sankcija Rusiji od toga se odustalo.

Stoga je oneworld za Novu godinu otvara svoju prvu ložu u Seoulu Incehonu. Loža će biti na Terminalu 1 blizu gatea 28, prostirat će se na 550 kvadratnih metara i imat će kapacitet 140 putnika. Ložu će koristiti American, Cathay Pacific, Finnair, Malaysian, Qantas, Qatar i SriLankan. Oneworl ima planove otvoriti lože u Berlinu i Sao Paulu.

Za razliku od oneworlda Star Alliance i SkyTeam već imaju niz svojih loža diljem planete. Star Alliance ima lože u Amsterdamu, Parizu, Rimu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru i Los Angelesu. SkyTeam pak ima svoje lože u Istanbulu, Dubaiu, Santiagu, Sao Paulu, Vancouveru i Sydneyu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: oneworld

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

SkyTeam tkodje ima lozu u Torontu YYZ Terminal 3 i Montrealu YUL

AF i KLM imaju jako prisustvo na obadva aerodroma i njihov logo je dominantan na ulazu u Montreal. ( retko letim sa T3 u Torontu) Delta je na ovim aerodromima u zasebnoj zoni jer se U.S granica prelazi na kanadskim aerodromima i na destinaciju sleće te kao lokalni let.

Prema tome moguće je da je AF/KLM loza sa mogucnosti ulazka drugih putnika, slično sto imate i npr u Londonu gde AC ima lozu koju koriste i LH putnici.

Ispravka, u pravu ste nije loza od alijanse nego member airline.
Sada sam malo pogledao, Toronto je KLMova loza sa pravom pristupa par članova alianse (AF Delta Aeromexico Chinaeastern and Korean). U Montrealu je AF loza sa pristupom KLMovih putnika, sto je logično jer jedino ove dve članice lete sa medjunarodnog dela. (Delta leti iz US zone)

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!