zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Trebinje postalo parodija

Dakle, Aerodrom Trebinje prestao je biti komedija koja nas sve uveseljava i izbacuje nam smiješak uz jutarnju kavu i posao je istinska parodija. Prvo, zbog čega je parodija je premještanje lokacije aerodroma. U mjesec dana lokacija je prebačena tri puta. Da netko radi šupu u dvorištu i tri puta je preseli puno je, da netko tri puta preseli lokaciju kuća u mjesec dana bio bi predmet isprdavanja susjedstva, a preseliti tako kompleksan objekt kao što je aerodrom već na tri lokacije u mjeseca dana je upravo to što sam napisao: parodija. Slobodna Dalmacija je to odlično opisala: „Sele aerodrom ko pijani domaćin kauče po sobi“.

Još je veća parodija da će Trebinje imati najdužu pistu u regiji, čak 100 metara dužu i od Beograda. Genijalci planiraju pistu od 3500 metara. Za koga, majko mila? Trebinje će imati pistu kakvu nema ni Split, Skopje, Priština, Sarajevo, Podgorica, Tivat, Zadar? Trebinje će biti aerodrom sa najdužom pistom na području bivše Jugoslavije!!! Krista ti boga!

No najveća parodija je izjava koju je dala uprava aerodroma, da se u prvoj godini operiranja, po njima 2023, očekuje promet slijedećih aviona: 86 manjih business aviona, 24 ATR72, 226 Airbusa A220, A319, A320 i A321, te 90 Boeinga 737 i 767. Hahahahahaha. Majko mila. 316 uskotrupaca i široktrupaca godišnje, a ukupno 426 aviona godišnje? Hahahahahaha!!!! Pa ovime će Trebinje biti na razini Niša, Ohrida i Banja Luke, a bitno bolje od Morave, Mostara, Osijeka, Brača. I kako su to samo, majko mila, izračunali da će biti točno 226 Airbusa, a samo 90 Boeinga. Za popišati se, za popišati!!!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Trebinje

700 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Evo jedna nova informacija
https://youtu.be/gz25Wc_zgFk

Slobodna carinska zona, Jadransko jonska cesta, pruga Capljina Niksic ( Sarajevo- Podgorica Pristina) i naravno aerodrom.. sve se sklapa da Trebinje bude cvoriste tog dela regije..

Samo neuki i zlonamerni to ne zele videti

Neće Beograd ali hoće Dubrovnik

Eto vam link, a koja će biti reakcija, prepuštam svakom pojedincu… Ja sam se u svakom slučaju slatko nasmijao!

https://trebinjelive.info/2021/10/29/vec-se-govori-o-imenu-buduceg-aerodroma-najbliza-opcija-medjunarodni-aerodrom-rudjer-boskovic/

Pa da.
Ja sam dobio inf.iz drugog izvora.Ovo o premestanju aerodroma zna svako ko ima veze sa Hercegovinom .

Ma citam ja sve sto napisete nemam ja taj problem.
Ali vi nikako da cujete drugu stranu prvo je ovu inf.iznio pomocnik ministra saobracaja Srbije koju ste vi odbacili i rekli da covek nije kompetentan.A izjavio je da cak postoje delovi projekata sacuvani jos od tad znaci pisani dokumenti.
Da ne spominjem kako sa visine reagujete kad neko iz Trebinja tu pricu iznese.
Sad se javljaju mestani znaci zivi svedoci tog vremena vi opet ne verujete.
Samo uporno ponavljate tezu sta je izavio dir.aerodroma Dubrovnik.

Isto tako je sluzbeno potvrdjena iz vlade Srboje

Aerodrom Rudjer Bošković- Trebinje

Izgleda da je dobio ime.

Boškovići su Hercegovci. To svi znaju.
Pre nego što krenete sa selendra i jeftina radna snaga, pogledajte ko je pobedjivao na lokalnim izborima u DBV pre 2. svetskog rata.

Pa ovo je i dubrovački aerodrom, a kome smeta što je bio katolik?

Opet trčite pred rudu kako se narodski kaze.
Dolazimo do toga da uopšte ne poznajete ovu temu.
Istina da je živeo u Dubrovniku, a svi valjda znamo ko je bio.
Samo ste zaboravili da kažete da je bio Srbin i vidi čuda poreklom iz Popovog polja baš gde se gradi aerodrom .

Ma necemo toliko ima jos poznatih “Hrvata ” koji vuku poreklo iz Trebinja od srpskih porodica .Recimo Drazen Petrovic ili i njegov otac nije iz sela Zagora na planini iznad ovog aerodroma.

Svaki razgovor je dobar uvek se nesto nauci . Isto tako je i otac Rudjera iz Popovog Polja Srbin kao sto mu je majka Italijanka.A on bio svestenik jezuita.

Bodiroga je iz istog sela kao i Drazenov otac i cak su blizak rod.

Pa ajmo opet picajzliti: otac Rudjera Boškovica rodjen je u Orahovom Dolu koje nije u/na Popovom Polju! A jezuiti su što? Muslimani??? I kakve veze ima Dražen Petrović sa aerodromom u Trebinju?

Zasto mi brisete poruke ?

Da ponovim covek je Srbin iz Popovog polja bas gde se gradi aerodrom.
I bas lepo zvuci let sa Nikole Tesle na aerodrom Rudjer Boskovic.
Dva svetska uma a pri tom Srbina.

Moja greska niste mi izbrisali poruku izvinjenje.

Otac mu je iz Hercegovine, rođen 25 km od budućeg aerodroma, a on je rođen 20 km od budućeg aerodroma. Zašto se aerodrom ne bi zvao po njemu?

Za savremene političke nacije je tada još ipak prerano.

Ne razumem taj srednjovekovni argument. Njegoš je bio pravoslavni vladika, pa ima ulicu u Zagrebu. Može slobodno neki aerodrom u Hrvatskoj da ponese ime pravoslavnog sveštenika.

Zapravo, aerodrom u Osijeku mogao bi biti “Milutin Milanković”, pošto je on iz Dalja. A i bio je blizak pravoslavnoj crkvi. Eto.

A kakve veze ima Dubrovnim iz tog doba sa Hrvatskom?

Niste mi odgovorili kakve veze Dubrovnik iz tog vremena ima sa Hrvatskom ?

“mi odgovorili”??? Darko je postavio pitanje u 15.28 a anonymous u 16:18 ponavlja??? Koliko to nikova imamo i trolamo??? Istina polako izlazi na vidjelo. Ali bitno je da sam ja napadnut kada sam spomenuo botove…

Niste u pravu ,jednostavno nisam obratio paznju i ponovo upisao ime .Sto se desilo i malopre kad sam se izvinuo Alenu sto sam pogresio i prozvao ga za brisanje komentara i tu sam opet pisao kao anonimus nisam ni video ali Alen je povezao da sam ja.
Lepo sam vise puta pisao da me ova tema veoma interesuje jer zivim na relaciji Beograd -Trebinje.
A Alena pratim odavno tako da niste u pravu za ovo ako vam ista znači.
A to vam moze i Alen potvrdit poz.

Sada bih se mogao poslužiti retorikom mnogih dolje, ali neću… Neka vam je!

Rista, pusti!!! Vidiš da nas opet navlače na diskusiju da bi mogli ići sa standardnu proceduru! Pusti ih nek sanjaju… Kaj se mene tiče mogu tvrditi da i Ming dinastija vuče korijene direktno od Vlastimirovića…

U Dubrovniku i Boki je bilo i ima i dalje jako puno Srba katolika. I to je tamo najnormalnija stvar već 1000 godina kod starosedelačkih porodica. Pa jedan od retkih katoličkih svetaca sa ovih prostora je Sveti Leopold Mandić iz jednog mesta iznad Herceg Novog. Da nije i on možda Hrvat? Veze nikakve
To što je neko katolik pogotovo u tom delu Dubrovniku i Boki ne znači da je Hrvat. Tako postoje i mnogi pravoslavci koji nisu Srbi. Postoje i mnoge značajne ličnosti u srpskoj istoriji koji nisu Srbi.
Na popisu u Dubrovniku 1890. 9700 od 11 100 stanovnika je reklo da govori srpski u kući.

Dubrovnik kroz istoriju sa Hrvatskom ima tačno toliko kao i neki delovi današnje Srbije sa Srbijom, npr Subotica. Splet istorijskih okolnosti je svuda na svetu takav i to nije ništa loše po ovu ili onu zemlju ili narod.

ps. A Tesla Vam je poreklom od Draganića iz starohercegovačkog, danas crnogorskog plemena Banjani koje se danas nalazi na granici Crne Gore i Republike Srpske između NIkšića i BIleće.

pps. Dubrovnik je postao ekskluzivno hrvatski na isti način kao i Istra, Slavonija, Krajina i Dalmacija.

Odakle su Mandići? Pročitajte. U tom selu i danas postoje Mandići. Realno čisto hrvatsko prezime iz Zagorja.

Vi bi možda želeli da su svi Srbi. Ali nisu, i to je ok. Imamo mi značajne ličnosti koji su Hrvati, i kakve to veze ima.

Mislis na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore ,a ne republike srpske i Crne Gore ?

smešno…

i Mesa Selimovic he bio musliman a Srbin.. inace Dubrovnik je bio pun Srba imao je i sediste Matice Srpske.. no Vama to ne godi cuti..

Isto ka sto je Hajduk osnovan od strane Srba.. to cete mozda poreci hm?

Glupost. Mene su u istoriji učili da je hrvatska kraljevina nastala pre srpske. I kada pričate sa trezvenim ljudima svašta lepo možete čuti o hrvatskoj istoriji do 20. veka.
Sveti Leopold Mandić ima spomenik u Herceg Novom, i oni su jako ponosni na to što je on njihov. Ja samo citiram šta su meni neki Bokelji rekli. Čak tvrde i da su dali jednog Papu, ali sada ne mogu detalja da se setim.
Činjenice su čudo, i ličnim vređanjem se ne mogu promeniti.

Pa naravno… Boze moj svi ste vi pokatoliceni Srbi..

Rista, s obzirom da su Adam i Eva bili Srbi, svi smo mi Srbi. I stoga je svaka diskusija suvišna.

Zemite si jedan Bronhi, lakše se diše…

“Svim Dubrovčanima odmah podeliti lične karte Hercegovine. Budale ih iz nekih drugih delova Hrvatske ih pretvorile u letnji gradić i slepo crevo,”

Ovo kaže Super Portak, samoprozvani “pozitivac” i “ne nacionalist” koji obožava “vežbe pozitivnog razmišljanja”. Lijepo, nema šta.

Svaka čast. Uspeli ste da prokljuvite moje pokvarene namere. 🤣🤣🤣🤣

Cijela ta prica da ce Trebinje profitirati od ovoga je smijesna. Trebinju ce ostati samo ogromni troskovi i dugovi. Sve da je aerodrom besplatan (a sigurno ce ga morati sufinancirati), troskovi održavanja praznog aerodroma su astronomski za jedan tako “siromasan” grad. Ako zazele da neka kompanija leti morat ce ispljunuti jos puste milione za “zdruzenja oglasavanja” itd. Bit ce to medvjedja usluga Trebinju.

Pa neće ga finansirati siromašan grad, nego JP Aerodromi Srbije. Dakle, već vam je napisano ispod više puta, klasičan primer prelivanja para u siromašan kraj.

5 mil EUR novca iz Srbije potrošenog u Trebinju i okolini godišnje. Koliko je to bruto plata – u siromašnom kraju?

Počinjem da razumem zbog čega je Hrvatska zapostavila tolike krajeve: izgleda je vama stran taj koncept da se preliva od onog ko ima više onom ko ima manje.

Hrvatska je neto uplatilac u EU, da bi onda EU (Brisel) raspoređivala pare po Hrvatskoj. Prethodno za sebe uzmu velike plate i konsultantske prevare.
Skroz logično.

Jednom prilikom ste rekli da je HRV neto uplatilac. Aj držite se onoga što kažete…

Uđem ovde par puta dnevno da pročitam komentare, potpuno je urnebesno. Sve je tu, kralj Aleksandar, ban Tvrtko, Njujork i Kina, Zetska banovnina, Socijalistička Republika Hrvatska, NDH, hrenovke iz Lidla, Gospa iz Međugorja. Jednostavno nema dalje

Nepravda je da niko nikada ne spominje partizane 🤣🤣🤣

Samo će 30000 putnika iz bg doći u Trebinje i sletwti kada idu za Dubrovnik ili Crnu Goru želeći da vidi i taj deo Hercegovina.. A to je plan koji je vrlo lako ostvariv. Subvencije Air Srbija Bg Trebinje I gomila onih koji idu na tu stranu će svratitj do Trebinje jednog od najlepših mesta u tom delu Bosne

Pa 30.000 putnika godišnje je nekoliko miliona evra godišnje za ekonomiju Trebinja. Znači veće plate, veći lokalni budžet… u nedovoljno razvijenom području. Nešto manje ljudi će se iseliti, neko će kupiti nekretninu (već se prodaju). Eto.

Neće doći “isti koji bi došli autom ili autobusom”, jer dužina putovanja odbija mnoge potencijalne putnike (kako je centralna Srbija uglavnom naseljena iz Crne Gore i – Hercegovine, takvih je, inače, poprilično). I nije cilj da se “dođe do nule” – cilj je pomoći nedovoljno razvijenom području. A inače, i doseljavanje dodatnog sveta u Beograd i Novi Sad košta, itd.

A ako uzme nešto malo putnika Dubrovniku i Tivtu, pa nije smak sveta, neće se sručiti Srđ na Stradun, niti će se isušiti Boka zbog toga – ionako je sva obala vaša, pustite malo i ove iz krša da živnu, ajde.

to je samo iz Beograda, doci ce jos ljudi, i kada se nakupi naroda i 100000 hiljada je veliki uspeh, jer ce ostaviti makar sto novca i otvoriti neka radna mesta, tipa prevoza do dubrovnika ili Crne gore i tako dalje,. nevidite vi u daljinu ali ajde..

300 do 500 ljudi dnevno, novih u Trebinju ce se itekako osetiti.. a to je samo pocetak.. otkud vi znate da ze 10 godina se nesto ne proeni pa Srbija na kraju ne iskoristi svoju koncesiju i ne vrati je potpunosti? hm?

Ako dodje Jadransko Jonska cesta i autocesta sa druge strane i pruga, sta ce tada biti.. to je sve realno..

Zaboravili ste da je riječ o investiciji od 150 mil. €. Mnogo je to novca za aerodrom kraj aerodroma dovoljnog za sve. Ne znam kako ne shvacate da Trebinje nema problema sa aviopovezanošću jer imaju aerodrom 20 km od sebe. Znači onaj tko hoće da putuje za Srbiju avionom ili onaj tko želi doći do svoje nekretnine u Trebinju avionom to već može učiniti jer im je DBV već u dvorištu.

Samo da znate, nitko u Europi, a ni u svijetu, ne gradi aerodrom od 150 mil. u kraju od manje od 100.000 stanovnika koji ima aerodrom na 20 km dovoljan za sve.

Ja vas stvarno ne kužim. Toliko truda da im objasnite, a oni jednostavno ne žele shvatiti. Pustite ljude da grade…ima se, može se….
Kad je Srbija toliko darežljiva s lovom, a očito je ima toliko da se može ponašati kao pijani miljunaš, ja bih predložio jedan drugi projekt. Zašto Srbija nebi izgradila Zračnu luku Knin? To bi bilo baš lijepo. Ima i tamo poneki Srbin, a možda bi se sa dva do tri dnevna leta Air Serbije još poneki i vratio u svoj kraj. Treba reći i da je Knin u neposrednoj blizini mora te ima neviđeni turistički potencijal, pa bi svakako trebalo potegnuti pistu preko 3000 m sa rulnicama i stajankom sa bar dvije pozicije za širokotrupce. To bi bilo baš super i mislim da bi poboljšalo odnose između HR i Srbije. Molim Alena za analizu potencijalne investicije Republike Srbije u Zračnu luku Knin.

A da možda vi opet napravite ZL Zemun, pa da letite za Rim, Berlin i Tokio?

Pa nismo mi pijani miljarderi kao vi i nemamo pretenzije na Zemun kao vi na jedan gradić u BiH.

ZL Zemun je postojala, za razliku od ZL Knin.

I, nema pitanja “i” za ovoga što je pominjao Knin? Da je napisao i “leteći traktor”, da li bi i tad bio opomenut na regionalnom portalu? Nego “Bravo Nikola”.

Ne ide im tehnika i biznis pa to ne mogu da shvate. Ne znam kako su došli do broja od 20+ hiljada turista. Ja kad god sam tamo bio nigde nisam evidentiran.

Ljudi moji
Ovo je brdoviti balkan. Aerodrom kao takav je apsolutno nebitan.
Bitni su novci.
Aerodrom služi samo kao sredstvo da vladajuće elite iz proračuna ukradu novac.
Dakle iz Srbije dolazi 100 tinjak miliona eura. Vladajući su uspjeli to prikazati kao napredak razvoj nova radna mjesta. Da li je to tako apsolutno nebitno.
Imamo stavku u proračunu. To je bitno.
Novac se prebacuje malo po malo na račun Trebinjskog aerodroma koji ga troši na izgradnju.
Sad treba samo vidjeti čije firme i pod kojim uvjetima dobivaju posao.
To je to. Obični lopovluk.
Od 100 milliona barem pola će nestati.
A onda će se ponovo uključiti vladajuće elite i pod izgovorom promjene situacije upumpati još 100 ako treba.
Za vladajuće garniture to je jedan jako zgodan način da se novcem iz proračuna obogate na usudio bih se reći na skoro pa legalan način.
Pri tome je apsolutno nebitno da li će se aerodrom stvarno izgraditi. On je samom izgradnjom postigao cilj.
A ako se nedaj bože i izgradi i dalje ga se može koristiti za izvlačenje novca iz proračuna i osobno bogaćenje

Sta ne postoji neki poslovni plan koji bi objasnio ulaganje u aerodrom?
za takvu investiciju mora biti objasnjeno kada se ocekuje povrat, od kojih putnika itd. Sigurno pise koliko sada turista ima trebinje, koliko od njih dolazi sa aviodestinacija, te koliko dio tih putnika koji vec sada avionom putuju u trebinje ce aerodrom preuzeti.
jer svi ovi ovdje komentari su suludi i nemaju veze sa razumom

Ne očekuje se povrat, čak je Vučić to i izjavio još kad je počelo o aerodromu da se priča.

Nije ništa toliko neuobičajeno da razvijeniji krajevi ulažu u nerazvijenije i zabite krajeve bez mogućnosti povrata investicije, kako bi tamo više ljudi ostalo i nešto se pokrenulo.

Hoće.

Pa, mislim, prelivanje novca siromašnijim regijama je, bar u EU, poznat princip. Po tom principu Brisel daje tolike pare Hrvatskoj. A ovde Srbi daju Srbima, što ne bi baš ni trebalo da je svetsko čudo kakvim se predstavlja…

…jer to Srbi rade svaki dan, pošto bi u suprotnom npr. plata nastavnika i lekara na jugu Srbije bila dvaput manja nego u Beogradu (tako je npr. u Rusiji), a ista je.

I RS je već dobijala direktnu novčanu pomoć od Srbije.

Jedino što je ovdje riječ o prelijevanju para za aerodrom sa pistom od 3500 m u kraju gdje živi 100.000 ljudi koji pokraj sebe u dvorištu imaju aerodrom dovoljan za sve stanovnike i aviokompanije. Čak i da Trebinju treba aetodrom šta će vam 3500 m piste sa paralelnom rulnicom? Pa ni Split koji je treći najveći aerodrom regije to nema, a što će to Trebinju još uvijek nije nitko objasnio.

Verovatno neće ni objasniti. Možda je ni ne naprave toliku. Ali sad, da se ovoliko i ovako raspravlja o 900 metara dužoj pisti nego što treba i o paralelnoj rulnici… pa OK, nije zabranjeno. A tu je i nekoliko hiljada klikova.

Problem je i u tome što netko gradi aerodrom za 150 milijuna € kraj aerodroma s i više nego dovoljnim kapacitetom u kraju gdje živi 100.000 ljudi. Nitko takvo nešto ne gradi jer je i više nego očito da takav kraj uopće nema dovoljnog potencijala za izgradnju upotpunosti novog aerodroma.

Uzgred, Trebinje je najtopliji grad u BiH, uz to je i na dosta većoj nadmorskoj visini od primorskih aerodroma, pa pista i treba da bude duža. Dobro de, ne mora toliko, ali jaka stvar.

Ne treba imati 3500m. Ali ono stvarno ne treba.

Nije problem u povratu već u svemu ostalom. Kraj od 100.000 stanovnika uopće ne može generirati previše letova, a jedina šansa je oduzimanje putnika iz drugih krajeva koji već imaju aerodrome sa popriličnim brojem Linija i aviokompanija. U najboljem slučaju ovaj aerodrom bi generirao 80.000 ili 100.000 putnika(aerodromi s takvim i višim potencijalom imaju toliko), a onda je pitanje, za koga ova infrastruktura? Najnoviji europski aerodrom se gradi u povijesnom gradu Brasovu u Transilvaniji kojeg posjećuju dosta turista, a i gravitacijsko područje ima i više od 1 mil. stanovnika. Taj aerodrom imat će pistu od 2800m, jedan ulaz na istu, bez rulnice, i manju stajanku za nekoliko aviona. Zašto onolila infrastruktura u Trebinju nemam pojma.

Ljudi, evo nešto gledam na google mapama položaj Ćilipi. Jel zna neko kako je došlo do toga da se tamo pravi aerodrom?
Položaj piste deluje potpuno idiotski. U prilazu pisti prvo tačno preko Cavtata, a onda ti na jednom boku ozbiljno brdo/planina, a na drugom 700 metara vazdušne linije od mora.
A garant su često jezivi bočni vetrovi.

Realno je 50 puta logičnije da su ga odmah napravili tamo gde sada planiraju novi aerodrom Trebinje. Tamo mu je mesto od starta.

A tek onu idiotsku, nekada međurepublički granicu u tom delu između HRV, BIH i CG. Pa ono se neko ozbiljno napio kada je pravio, A sadašnja međuentitetska granica između FBIH i RS u tom delu je isto čudo. Svi sve samo ometaju.

Pa nije SR Hrvatska htela aerodrom u SR BiH, to je normalno za SFRJ, ‘federiranu federaciju’ 6-8 država. Da je ostala Austro-Ugarska, bio bi aerodrom kod Trebinja.

A što je onda SR BiH dozvolila aerodrom za sebe u SR Hrv.
Da je ostala Austrougarska aerodrom bi bio napravljen tačno tamo gde mu je mesto. Ti ljudi su bili najorganizovanija okupatorska organizacija/struktura na ovim prostorima.

Koliko ja znam, dubrovački aerodrom je tada napravljen u Grudi, u Konavlama, a ne na Ćilipima. I bio je tamo do šezdesetih.

Nemam objašnjenje. Zato i pitam. Ne znam. Mogu samo da zamislim u ono vreme kako je to bilo nebezbedno sletanje sa propelercima sa bočnim vetrom a levo onaj kamenjar.

Istorija je čudo, stvarno. Kralja Aleksandar, malo pred atentat naredio pravljenje aerodroma koji će spletom istorijskih događaja završiti u Hrvatskoj. A danas svi u Hrvatskoj ga pljuju….

Ne bi da je on znao da će slobodna Hrvatska biti na tom području za 60 godina. Za njegovo vrijeme to je sve bila Zetska banovina koja je uključivala cijeli taj dio Hercegovine oko Trebinja i Crnu Goru.

A ne pljuju ga bez razloga. Zar ne?

Raspitajte se šta je sve sazidano po njegovim naredbama u Zagrebu.

Ništa previše naprema što se izgradilo za vrijeme Austrougarske i SFRJ.

Još uvijek je bio diktator i naravno da nitko nema pozitivno mišljenje o njemu. Da ne govorimo o tome što je bilo Šuflaju i Radiću.

Stvarno živite u bajkama ako mislite da će se graditi pruga Nikšić-Čapljina ili da će se graditi jadransko jonska autocesta u ubrzo. Niti jedan od ovih projekata ne forsira EU, to su samo planovi i upitno je hoće li se pruga uopće ikad graditi.

Trebate se malo upoznati sa zrakoplovstvom u svijetu. Pogledajte samo aerodrome u Nišu, Oradei, Targu Muresu, Anconi i onda počmite pravdati aerodrom od 3500 m piste pokraj aerodroma sa infrastrukturom dovoljnom za sve.

nemojte vi brinuti o tome ukoliko je Europa dala zeleno svetlo ovim kapitalnim projektima, sto je, to ce se vrlo brzo realizirati.. Druga stvar je sto mi i dalje ne znamo konkretne linije tog aerodroma u svijetu, tako da ce i one mozda praviti razliku. Otkud vi znate da drzava Srbija koja ce pomagati ovaj aerodrom mozda ne zalozi svoj utjecaj kod nekih kompanija i privuce ih subvencijama.. Podsecanm vas da su Cilipe ogranicene, one jesu domnantne ali su ogranicene i ukoliko hocete da regija raste morate imati back up planove…

To sto vi kazete i nis nije imao perspektivu, imajuci Sofiju koja je kapitalac, Beograd, Pristinu i Skoplje pa je opet nacinio bum.. Cijeli deo republike Srpske ce ici tamo. Cijeli, razmislite o tome.. A tek cete vidjeti za Autoceste, smijesno je djelovalo da ce se i u Srbiji praviti koja, aevo vec se uvjeliko mnoge asvaltiraju..

Vidjecete..

Apsolutno se vidi da nemate pojma o čemu govorite.
” Podsecanm vas da su Cilipe ogranicene, one jesu domnantne ali su ogranicene i ukoliko hocete da regija raste morate imati back up planove…”

Čovječe o kakvim ograničenjima pričaš? Je li ti shvacas kakva je infrastruktura tamo? 3200 metara piste te isto toliko paralelne rulnice koja ima 6 izlaza na pistu, stajanka za 26 uskotrupaca ili 20 uskotrupaca i 4 širokotrupca, više od 15 pozicija za manje bussines i školske avione. To je dovoljno za aerodrom od 10 mil. putnika a kamoli nece biti za jedan Dubrovnik.

Niš nije imao perspektivu i ja sam to rekao? Sada se uvaljuju ljudima u usta izjave koje nisu ni izjavili? Niš ima gravitacijsko područje od 1 mil. i više stanovnika, a u regiji Istočna Hercegovina nema ni 100.000 stanovnika. A i još uvijek Niš ima tih (sasvim solidnih za uvjete) 420.000 putnika. Koliko bi onda trebao imati Trebinje uz to što je još na 20 km od drugog aerodroma? 40.000?

U Sarajevu imate aerodrom, u Dubrovniku imate aerodrom, u Podgorici imate aerodrom? Koje će uopće avio-kompanije taj aerodrom privući i za koje putnike?

Jadransko-Jonska autocesta se neće graditi još barem 10 godina.

Šta mislite, ima li šanse da deo hrvatskog vazdušnog prostora bude ustupljen kontroli leta nadležnoj za budući aerodrom Trebinje?

Pa valjda ko i za ostale gde su aerodromi tako blizu. Nije to tako strašno. Oko 30 km udaljenosti.
Ne zaboravite da je Srbija prepustila deo svog vazdušnog prostora Osijeku. A BiH DBV.

Da li u svim tim planovima ima i smjer piste? DBV je 11/29 pa ako i na Trebinju bude otprilike isti smjer, onda se paralelni prilaz obim pistama može lako koordinirati.

Lijepo si ove domoljube doveo do konstruktivne rasprave, svaka čast.

Konstruktivne rasprave? Mi ovdje o čistoj teoriji! A ta u najboljem slučaju 2 ATR-a dnevno ljeti i jedan svaka dva-tri dana zimi će prilazna kontrola DBV obaviti i u snu…

A vi očigledno pojma nemate šta znači riječ “konstruktivno”. Da, konstruktivna, vi evo već i o pravcu piste govorite, vaš drug o kontroli vazdušnog prostora, baš vas je super portak upristojio, nema više “zapišavanja” nego se priča o tehničkim stvarima.

O Bože: fakat ste majstor u provokaciji i zamjeni teza!!! Laku noć i sanjajte o A380 u Trebinju!

A380 u Trebinju je plod vaše “zapišavačke” mašte, njega niko osim vas spomenuo nije.

Pa cilj je trebalo i da bude da se priča na tehnokratski način. Ali pena provrila iz ljudi…
Kažem Vam, moja prva reakcija (skroz skroz dole u prvim komentarima) je bila jako negativna na ideju Trebinja. Mentalna vežba prisilno pozitivnog razmišljanja na neku temu koju ne razumem, mi je pomogla da otkrijem šta tu može ispasti pozitivno.

Apsolutno je irelevantno u ovakvim slučajevima poput gradnje aerodroma hoćete li vi gledati pozitivno ili negativno. Najvažnije je subjektivno sagledati situaciju, bez toga nemate ništa i ne možete sagledati potencijalne kako treba.

*objektivno sam mislio naravno

Zato kažem svaka čast, svaka rasprava treba da bude kulturna i uljudna, da li se neko slaže sa temom to je već druga stvar ali treba da bude konstruktivno. Vi ste školski dvojicu “zapišavača” doveli u normalu jer ih je mučno bilo slušati kako pjene. Evo i posljednji komentar gospodina sa A380 je tipičan primjer destruktivnosti.

Nikola ne nudi ništa konstruktivno.

Naravno da ne, kao uostalom i mnogi drugi. Cijela ova rasprava znalački je poticana provokacijama i to sa sistemom. A ako nema reakcije, kreće se u osobno vrijeđanje ne bi li se ipak izazvalo reakciju. Pa onda ide klasična zamjena teza i izvlačenje dijelova rečenica iz konteksta. Ništa što već nije ( i to ne samo ovdje) viđeno… Primjer: ja napišem da je za dobrobit srpskog naroda u Trebinju daleko bolje da se investira u dugoročna radna mjesta, prvo odgovora nema a onda me se optuži da sam ignorant i nacionalista. A kada sve moje postove zajedno zbrojiš, nema u njima toliko nacionalizma kao samo u jednom jedinom od dotičnog Nikole…. I stoga se ovdje definitivno isključujem iz ove jalove rasprave. Osobno nisam ni zlopamtilo ni netko tko se naslađuje tuđim neuspjehom, ali veselim se komentarima ovih dotičnih kada taj cijeli “projekt” propadne. Bilo da su ukrhali pare i sagradili taj aerodrom, bilo da su napustili projekt. I zanima me tko će im ovaj puta biti kriv!!! Uz uobičajenu ‘belosvetsku zaveru”, vjerojatno i nas dvojica “zapišivača”…

Nitko nama nece biti kriv jer ce taj aerodrom uspeti.. ne znam tko ce vama biti kriv kada vidite da je uspio, jer ste neverovatno, to mere fanaticne ostrascenosti ubedjeni da nece.. a on hoce da uspe jer se uklapa u mnogo veci projekat koji vi nemate volje i zelje da vidite a koji vam se pred nosom radi,

Niste tako negativni bili nikada ali nikada. Ovoliko pene iz Vas nikada nije bilo.
A bilo je mnogo nategnutijih priča poput Brača, Lošinja, Osijeka,….
Koji Vam je?

Aj se bar malo smirite

Super, Popite onda i neku rakiju.

Grešite. To je prava stvar.

Točno. Mislio sam da je možda ipak kome zanimljivo jer tema očito jest.

Pola intervjuisanih i komentatora su u skladu sa ovim prostorima. I ispunili su kvotu.
Meni je jako prijatno kako pola intervjuisanih i komentatora gleda na sve. Imaju ljudi svoj normalni dnevni i životni interes i ne dozvoljavaju da im neke budaletine iz daljine određuju kako da im izgleda kapa.
Meni da neko postavi tvrdu granicu 1 km od kuće, podigao bih bunu. Kakav EU i gluposti…

Pokušajte izvući najbolje iz svega. Nisam mudrac, ali samo okrenite stvari na bolje. Kakvi ratovi, kakva “otimanja” putnika? Žao mi je što se stvari okreću “naopačke”. Nisam mislio da napravim nikakvu raspravu, pogotovo ne na nacionalnoj osnovi. Samo budite pozitivni, nema potrebe za natezanjem i prepirkom.

Biće i lep 1 stop Beograd-Užice-Trebinje.

Šteta kaj nema više Bandića pa da sagradi tramvaj od Trebinja do Dubrovnika!

Može, trasom ćire.
A i tramvaj u Dubrovniku je, kažu stari, bio lepa atrakcija.

Ja sam sa svojih 58 godina premlad da ga mogu znati (ajde da sam i ja još za nešto premlad!!!😂), ali moj otac ga se sjeća. I Ćire i tramvaja! Ali tehnički je izvedivo. Ako vas zanima pogledajte si trasu tramvaja između Santa Cruz i La Lagune na otoku Teneriffa.

Ovo je nonsens koji provali svako ko je bio na Tenerifama! Apsoluntno nema Santa Kruz veze sa Dubrovnikom! Tamo je i drugacija gradnja i drugacije zemljiste i daleko veci grad na daleko vise prostora!
To je kao da poredite Rijeku i Barcelonu!

Trebinje je 275 metara nad morem, La Laguna skoro 600. Moja druga opaska je bila, i to sam i napisao, isključivo vezana uz tehniku. Prva je bila ironična i odnosila se na gradnju tramvaja od ZAG do Kvaternikova trga… Cool down!!!

Pa eno i u Cirihu tramvaj do aerodroma, a u Talinu sam se čak i vozio njime – isto metarski kolosek kao u Beogradu i Zagrebu u oba ta grada, nije to nikakvo čudo. Beše se i do Orlyja pravi tramvaj, ili je već napraviljen.

A mi smo ovde dosta zaostali sa razmišljanjem i poprilično skučenih pogleda. Eto, Dubrovnik će opsluživati dva aerodroma – razlog za paniku i za vređanje prvih komšija. Bože sačuvaj…

Tamo gdje je već odavno krenula: u apsurd!

Ovi analitičari što se polomiše da objasne da Brač i Zadar treba razvijati pored Splita na račun Splita (“Splitu malo a ovima mnogo”) , a Trebinje ne,
da je JU jedan od glavnih problema OU a ne LH, FR itd.,
Koji zapene na sve što ozlazi iz njihove matrice,
Koji ne primećuju da je DBVu bilo potrebno preko 300 miliona evra da se razvija i funkcipniše i pored vrhunskog turizma, a pene na 100 miliona za Trebinje,
imaju velike poteškoće u razumevanju tehnike i velikog biznisa. Za radnju sa mažoretkinjama i studije prava spuštam kapu.

Ubuduće bi idealno bilo da autor napiše članak, i da se onda skroz isključi iz komentarisanja, jer sve pretvori u katastrofu.

Idite napišite još analizu o efikasnosti vakcina i viršli iz Lidla.

tu si u krivu DBV je i prije ovih 300 miliona imao veliki promet, a da ne pricamo da je u bivsoj zemlji bio bolje povezan sa svjetom nego li tadasnji glavni grad Beograd

Zadar ne bi imao buducnosti niti bi kao aerodrom imao smisla da Split ima dovoljno kapaciteta. Ali pošto Split nema dovoljno kapaciteta, aerodrom u Zadru ima smisla.

To je daleko od istine što govorite. Pogledajte malo bolje kakva je infrastruktura u Splitu.

Zadar se nikad ne bi razvio da je Split imao dovoljno infrastrukture da privuče Ryanaovu bazu i dodatne ULCC letove. Ostao bi na 150.000 koliko je i imaonod svojeg otvaranja za vrijeme Jugoslavije.

Jer imaju dogovor sa Ryanom od već prije pandemije. Čak imaju i bazu.

Zadar.

Kažem da se Zadar nikad ne bi razvio koliko i danas da je Split imao dovoljno kapaciteta za više avio-kompanija. Da je Split to imao, dogovorili bi se sa Ryanom i u Splitu bi se širili, a pošto Split nije imao dovoljno kapaciteta oni su se odlučili za Zadar.

Ne govori. Ryanova baza u Zadru je dogovorena bila već u 2019. kada je bila rekordna godina za Split. Svih ovih godina Split nije imao dovoljno kapaciteta za masovnu Ryanovu ekspanziju pa su zato išli u Zadar. A ni Split uopće nema dovoljno kapaciteta za takvo nešto ni sljedeće godine.

Kako ima enormno više kapaciteta? Bome nema za sljedeću godinu. Je li vi shvacate da je Zadar bez Ryana ništa, a da bi Split ima dovoljno kapaciteta mogao bi ponuditi bolje uvjete i sada imati bazu Ryana?

Split nema viška kapaciteta zato ni nemaju volje da potjeraju druge kompanije i dovedu Ryan.

Malo logike ne bi bilo loše.

Uprkos svemu (pre svega autor i njegov imenjak), bilo je nekoliko korisnih argumenata i sugestija. Pa da rezimiramo.

1. Leti, neke letove mrdnuti sa TIV na Trebinje. Nikako sve. Oprezno osluškivati reakcije putnika.
2. Leti, letovi sa DBV da se prebace na Trebinje.
3. Leti a i tokom godine, poređati letove za TGD, TIV i Trebinje tako da idealno pokrivaju Dubrovnik, Boku i prostor od Podgorice do Trebinja tokom celog dana i kasne večeri.
4. Leti, a i tokom godine, vrlo kasnovečernji let uvesti obavezno da ljudi mogu da odu ili da se vrate na kraju dana u/iz Boke, regiona Nikšića, Hercegovine, sa Žabljaka. Biće pun.
5. Ruse nagovoriti da pređu sa DBV na Trebinje.
6. Puno vremena i truda uložiti da se velikim kompanijama objasni da postoji aerodrom pored DBV gde mogu da slete kad god požele, jer slotova ima koliko hoćeš, da obrada leta traje najkraće jer su operacije jednostavne i aerodrom je prazan, da su cene slične, a idealno pokriva prostor dubrovačke županije. I nema bure. I puno lakši za sletanje. Itd…
7. Dovesti Ryan, Easy i Wizz. Ako neko vidi interes nek im plaća subvencije. Aerodrom nikako.
8. Prvih par godina eventualno zatvarati aerodrom u nekim mesecima.
9. Započeti parcelizaciju zemljišta i omogućiti svima da jako lako tamo zidaju nekretnine. Pre svega Dubrovčanima.
10. Strogo voditi računa o troškovima operacija.
11. Na svaki pokušaj gušenja aerodroma tvrdim granicama, asimetrično odgovoriti, i naneti veću štetu onome ko to započne.
12. Nikako ne ići sa nižim taksama od DBV. Ovo treba svima da bude plus. Nikome minus.

I malo nerealne fantazije za kraj 🙂

13. Leti, nagovoriti Kineze da naprave direktan let do Trebinja. Mnogo njih ide danas za DBV uz presedanja.
14. Leti, JU let iz Amerike do Trebinja. Idealno pokriva ogroman prostor i puno obale.

Šta misle drugi komentatori? Imaju li još nekih ideja?

Pozdrav svim pozitivcima. Negativci i nacionalisti da izignorišu moj komentar i ne odgovaraju.

Slažem se, treba biti što je pozitivniji moguće, unatoć svim stvarima koje se dešavaju (ili ti ga “energija privlačenja”, kako msiliš, tako bude). Da sada ostavim filozofiju.
Ne znam koliko bi letovi Trebinje-Tivat bili profitabilni, ali sa dva tjedna polaska preko čitave godine, ne bi trebalo biti puno prolema. Tivat ne treba dirati, a i AIR SRBIJI je važno tržište već godinama.
Takse bi trebale biti malo niže od Dubrovačkih, upravo da bi privukle prevoznike.
Wizzair i Ryanair obavezno dovesti, jer mogu biti vrlo značajni za dijasporu koja živi u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Ne pričam od 30.000, već o 250.000+ hiljada ljudi (Mostar je automobilom isto udaljen kao i od Sarajeva, pa bi se i moglo preuzeti dosta putnika). Uzmite koliko dijaspore ima, WIZZ najbolje pokriva ta tržišta. Ukoliko bi

(slučajno sam pritisnuo enter) Ukoliko bi WIZZ doista bazirao avion, mogao bi doista prevući 300.000 putnika godišnje (pogledajte šta se desilo u Tuzli i Banjoj Luci, ko bi rekao da če u tako kratkom periodu imati 500.000+ hiljada sjedala u prodaji). Ukoliko bi bazirao 2 (što je moguće), lagano ide do 600.000 hiljada. Trebalo bi privući neke tour operatore kao TUI, JET2 i THOMSON. TUI jako puno leti za Njemačku (iz Prištine imaju cjelogodišnje letove), pa zašto ne bi ubacili i tu opciju? Možete rezervirati smještaj, a možete i rezervirati samo i kartu (i imaju dobre usluge). JET2 i THOMSON bi bili dobri preko ljeta. Da ne pričam kada bi se napravili paketi da se za 7 dana obiđu: Trebinje, Mostar, Neum i Međugorje (još su ove destinacije i jeftine). Ovo bi bio ogroman + svima (i ovim gradovima, a i aerodromu, te samoj kompaniji).

Imate dobre ideje. Da sam ja neko u Hercegovini i Dubrovačkoj županiji odmah bih to spojio u prekograničnu regiju. Geografija je jasna. Još jedna ideja:

Svim Dubrovčanima odmah podeliti lične karte Hercegovine. Budale ih iz nekih drugih delova Hrvatske ih pretvorile u letnji gradić i slepo crevo, i hoće da im prave tvrdu granicu na nekim mestima na kilometar od kuće.

Ja ću Vaše komentare ubuduće ignorisati.
Ne samo što Vam tehnika i veliki biznis ne idu od ruke, nego ste nesvesno i ozbiljan nacionalista i negativac. A i vređate ljude. Nikako objektivni hladnokrvni analitičar koji gleda iz svih uglova.

Prijatelju, U unosu gore si napisao:

“Pozdrav svim pozitivcima. Negativci i nacionalisti da izignorišu moj komentar i ne odgovaraju.”

Pa tu kažeš:
“Svim Dubrovčanima odmah podeliti lične karte Hercegovine. Budale ih iz nekih drugih delova Hrvatske ih pretvorile u letnji gradić i slepo crevo,”

A da ti malo dijeliš lične karte BiH stanovnicima Sanđaka, to ti je puno bliže područje.

Kad ste Alene bili u Trebinju?

Sad mi je jasnije zasto imate ovakvo misljenje o Trebinju kao mestu za posetit.
Sadasnje Trebinje sa onim od pre 6-7 god. nema ama bas nikakve veze.

Da li su dobili metro u međuvremenu? 🙂 🙂

Napisali ste da će Wizz sljedeće godine širiti letove za DBV. Odakle vam to? Kad će se znati koje su linije u pitanju?

Da, ta linija je bila najavljena za ovu godinu pa su je samo prebacili. Mislio sam da postoji nešto nivo osim toga.

Generalno sam uvek protiv strategije koja se zasniva na preuzimanju putnika sa drugih aerodroma iz regiona. To se uvek završava ratom cenama i teškim gubicima po sve. Strategija mora da se zasniva na generisanju novih mogućnosti i time novih putnika, kao i kvalitativnih prednosti.

Trebinje zaista može lepo da dopunjuje ostale aerodrome u okolini, i dodatno pokriva prostor od Podgorice do Mostara, istočnu Hercegovinu i Boku.
Ko se nekad vozio kolima tim prostorom sve će mu biti jasno.

Nije slučajno, da su prve lokacije za dubrovački aerodrom bile tu negde otprilike. Ćilipi su ko zna kako upali u igru.

TUI leti cijele godine za PRN??? Ja se osobno za vas nadam da se sa svim ostalim zezate!!!

Apsolutno se slažem. Ja bi još dodao da bi s Trebinjem bile pokrivene NP Plitvice, Postojnska jama, Kopački rit, i Drakulina kuća u Transilvaniji. Win-win za cijelu regiju 🙂 🙂

ja iskreno mislim da ce dijaspora biti tu okosnica tokom zimskih meseci i van sezone, jer je ipak tu mnogo ljudi na radu po Evropi..

Dijasporu Vam rešava Wizz i Ryan.

Aerodrom mora prirodno da funcioniše a ne uz stotine miliona donacija iz EU kao neki.

Trebinje-Beograd, pardon, ne Tivat

Ja sam zamolio da nacionalisti i negativci izignorišu moj komentar.

🤣🤣🤣🤣🤣

Bez brige! Ovo ide toliko “ad absurdum” da je svaki suvisli komentar nemoguć. Ajde vi prvo uopće napravite taj aerodrom, počnite operacije sa ATR za BEG i dalje kako bude. Vaše pare, vaš rizik. Ja osobno se ne bojim ni za budućnost TIV ni DBV…

Tražiti logiku iza političkih odluka je potpuno besmisleno. Jednako tako kako je ovdje besmisleno nekima objašnjavati da je za dobrobit srpskog naroda u Trebinju – a navodno se samo o tome i radi!!! – daleko bolje da se tih 100 milijuna plus uloži u stvaranje radnih mjesta od kojih će cijelo Trebinje dugoročno profitirati (i za tu izjavu te onda proglase negativcem i nacionalistom !!!). Ja sam siguran da se napravi anonimna anketa u Trebinju sa pitanjem “Radije aerodrom ili radna mjesta za 100 milijuna eura?” , da bi rezultat bio poražavajući za aerodrom! Ali njih nitko ni ne pita! I nemojte sada početi sa pričama o radnim mjestima na i sa aerodromom!

Bila je na Zamaaero prije nekog vremena diskusija o olakšavanju prijelaza granice za putnike iz Trebinja koji bi letjeli iz DBV za BEG i ja sam onda rekao da bi trebalo uvesti direktan bus koji će putnike dovesti iz Trebinja direktno do aviona i bez ikakve kontrole (osim sigurnosne) sa hrvatske strane. I interesantno je da me onda nitko nije nazivao nacionalistom i ignorantom! Stoga ja i dalje sumnjam u dobronamjernost svih ovih dolje koji se tako vehementno zalažu za dobrobit stanovnika Trebinja…

U pravu ste za sve, osim za ovo:

13. Nagovoriti Kineze da lete za Trebinje? Kineze koji ne lete ni za Beograd, Zagreb, Dubrovnik će netko nagovoriti da leti za Trebinje. Portak, pa vi ste sve bolji i bolji. Majke mi ovo postaje presmješno!

14. Jednako tako i letovi iz Amerike za Trebinje? Vi niste istna, Isusa mi Boga! Letovi iz SAD-a i Kine za Trebinje? O bog te mazo! A zašto ne i iz Australije, Brazila, Južne Afrike, Tajvana,Filipina, Novog Zelanda, Papue Nove Gvineje, Vanuata…?

Zaboravili ste da je Kinez brat Vučiću, a svi ostali veliki prijatelji, ima da Vučić to riješi jednim tel. pozivom svojoj braći i prijateljima.

“Puno vremena i truda uložiti da se velikim kompanijama objasni da postoji aerodrom pored DBV gde mogu da slete kad god požele, jer slotova ima koliko hoćeš, da obrada leta traje najkraće jer su operacije jednostavne i aerodrom je prazan, da su cene slične, a idealno pokriva prostor dubrovačke županije. I nema bure. I puno lakši za sletanje. Itd…”

Zar vam nije već objašnjeno da Dubrovnik nema problema sa slotovima i da je izgrađena infrastruktura i više nego dovoljna da svak leti čime hoće i kad god hoće? U trenutku može u Dubrovniku stati 20 uskotrupaca i 4 širokotrupaca ili 26 uskotrupaca. Pa to je i za Beograd dovoljno a kamoli neće biti za Dubrovnik. I je li shvacate da nema olujnog nevremena tijekom sezone, već isključivo zimi kada 3 međunarodne kompanije lete za DBV?

Kako mislite maknuti letove iz Tivta u Trebinje? Ako će netko micati letove iz Tivta zbog pre malog kapaciteta prije će to učiniti na najbliži aerodrom, a to je Podgorica. Čak će prije prebaciti letove na Dubrovnik jer je cesta bolja i jer je bliže.

Ja vas sada pitam, ako Trebinje uspije privući neke avio-kompanije da dođu iz DBVa, zar ne mislite da ih Dubrovnik neće pokušati vratiti natrag sa boljim uvjetima i uz pomoć subvencija? A kada se to dogodi, što onda? Za koga će biti aerodrom?

Također vas pitam, kako će ovaj aerodrom koristiti svima ako mu je jedina šansa za privlačenje letova oduzimanje onih koji bi trebali letjeti za Aerodrome Crne Gore i ZL Dubrovnik (naravno Trebinje ne treba baš letova jer je mal gradić)?

I zar ne mislite da ne bi bilo logičnije da taj kraj surađuje kao jedna cijelina, te da koristi već postojeći aerodrom koji je i više nego dovoljnan za sve, i koji je blizu svima, nego da se gradi aerodrom iste veličine kojem je jedina šansa oduzimanje letova drugima da bi se opravdala veličina projekta?

netko ne zeli prizantii sebi da je ce imati konkurenciju iza koje ce stajati cela drzava Srbia.. i to ga plase..

bukvalno ce ceo taj deo republike srpske ici na taj aerodrom.. cili jugoistocni deo ce ici tamo i bogme dobar deo sredisnje bosne. tako da eto logike, i dobar deo crne gore, oko Niksica..

To je ono sto vi ne mozete skuziti, da ce ljudi ipak ici tamo, posebno ovo o cemu vam kazem, taj deo dijaspore.. a to kada krenu subvencije i razne olaksice kao sto su krenule za Nis onda, o kome ste isto imali dvojbi i to ogromnih, to cemo tek vidjeti.. no polako, Alene nemoj te se sikirat 🙂

i jos jedna stvar. Trebinje ce postati slobodna carinska zone.. pa vi vidite..

Naravno da ce ici. No što je sa aviokompanijma?

to mislis da ce Vam dolaziti starosjedioci skandinavci preko ljeta s avionima umjesto auta?
Nikola moj Nikola koje snovi…

I? Kako će to uopće doprinjeti privlačenju putnika?

Mnoga od Vaših pitanja i nedoumice su ispravni. Ono što sam ja rezimirao su ideje, kako da jako brzo doguraju do 10ak letova tokom leta. A konačnu reč će morati da daju oni koji su to odlučili da razvijaju i vode. Niti mi ovde, a još manje tzv. analitičari imamo sve podatke.
Ali kako zamišljate da se neko osloni na DBV u razvoju svoje regije, kada im mnogi iz Vaše zemlje usred Evrope usred 21. veka stalno prete tvrdim granicama, kada su se tzv. hrvatski slobodni mediji uzbunili, vređaju ih da su selendra bez ikakve istorije i jeftina radna snaga, itd.
Činjenica je da nešto mora da se uradi ba tenu Hercegovine. Aerodrom je samo početak.

Pogledajte geografiju i istoriju tog kraja i jasno će Vam biti, šta i kako treba da se radi u tom delu SFRJ. Ne treba njima neki Zagrebčani, Beograđani i Banjalučani da govore šta im je interes i gde treba da bude tvrda granica.

Tko prijeti tvrdim granicama zbog Trebinja? Hrvatska granična policija? Ne, oni će zasigurno postrožiti kontrolu kada uđemo u Šengen, bilo to na Kamenskom ili kod Dubrovnika. Je li prijeti županija? Gradonačelnik? Plenky? Ne, nitko nadležan za to područje nije nikad rekao da će postrožiti granice zbog Trebinja. A niti je itko prijetio iz Dubrovnika ovime, niti ih je itko zvao selendrom. Taj kraj je sada u dobrim odnosima, nitko nikom ne prijeti i ne vidim razlog zašto se ne bi i surađivalo oko aviopovezanosti ako već aerodrom dovoljan za sve tamo postoji.

Politički krugovi na ovim prostorima uvek prvo pronađu “slobodne objektivne medije i analitičare” da im usta pene i da arlauču ono što oni, tako fini i nekorumpirani, ne govore glasno. Mislim ono sa srpsko-ruskom bazom odakle će krenuti ivazija je stvarno bilo neverovatno.
Ako ta šengenska granica bude bila ista kao prema Mađarskoj i Grčkoj, ili kao između Švajcarske i EU, nemam baš ništa protiv toga. U suprotnom ćete od DBV napraviti slepo crevo, što već jeste, i maleni letnji gradić sa starim zidinama. A od zaleđa ispražnjeni kamenjar.
Ni DBV ni Hercegovina ne zaslužuju takvu budućnost i nema nijednog objektivnog razloga za to, osim u bolesnim glavama koje su tako česte i glasne na ovim prostorima.

“Mislim ono sa srpsko-ruskom bazom odakle će krenuti ivazija je stvarno bilo neverovatno.”

Gdje ste vi to uopće pročitali?

Niti jedan političar ili dužnosnik u Dubrovniku nije ništa izjavio o tvrdoj granici zbog Trebinja, većinom su izjave da ih aerodrom ne zanima i da oni imaju svoj. Prelazite iz sfere objektivnosti u sferu subjektivne nacionalističke klasične balkanske paranoje gdje je susjed neprijtelj broj 1.

O kakvoj Mađarskoj i Grčkoj vi? Pa kad se uđe u Shengen neće biti granica između RH i tih zemalja. A prema ostalim se neće kineski zid graditi pobogu, niti će se granica zatvoriti već će se prijelaz voditi po već postojecoj praksi za granične prijelaze.

mislio je na Trebinjelive.info

“Pogledajte geografiju i istoriju tog kraja i jasno će Vam biti, šta i kako treba da se radi u tom delu SFRJ”

Kakva SFRJ? o čemu ti to?

“11. Na svaki pokušaj gušenja aerodroma tvrdim granicama, asimetrično odgovoriti, i naneti veću štetu onome ko to započne.”

BiH može na finjka zapapriti Hrvatskoj na graničnim prelazima?
Mislim da više ne, odnosno, za ovo malo vremena kada Pelješki most bude pušten u promet, BiH može zaboraviti na uvođenje nekih “tvrdih” granica prema HR… a BiH izvoz ide većinom preko HR, tako da ti pusti snovi, i mokre pelene….

”Šta misle drugi komentatori? Imaju li još nekih ideja?”

Ako smijem dodati, svakako biste trebali poraditi da se uvede direktan let Taškent-Trebinje i Dušanbe-Trebinje. Svakako ima potencijala i šteta ga ne iskoristiti.

🙂 🙂 🙂

Puna podrška izgradnji Trebinje internešionala. Ovo je projekt u rangu najvećih vizionara avijacije, što naravno obična raja nemože shvatiti. Ovo vrijedi svaki miljunčić iz proračuna RS i nadam se da će projekt biti gotov u rekordnom roku.

ja i dalje cekam da srpska regionalna kompanija JAL objavi da leti za trebinje i prije nego sto su poceli da grade (na jos neidentifikovanoj lokaciji). odma recimo da krenu sa 777, da ih ne boli glava, jer japanski srbi vole otadzbinu.

Ima ih ANA. Jest da su prvenstveno nabavljeni za letove Japan-Hawaii, ali kaj su Hawaii u usporedbi sa Trebinjem…

Ovo je sve otišlo u razočaravajućem pravcu.
Na zapadnoj strani granice prete tvrdim granicama i pene na bilo kakvu konkurenciju i saradnju.
To je bolesno i imbecilno.
To ni u najjadnijim tabloidima ne možete pročitati, od samoproklamovanih eksperata i analitičara.
Strašno
0

Nitko nadležan za to ne prijeti nikakvim tvrdim granicama. To od hrvatske vlasti, bilo lokalne, županijske ili državne niste čuli. Također to niste čuli ni od hrvatske granične policije, ni od aerodroma Dubrovnik.

Iz ličnog iskustva letos sam najmanje 10-tak puta prelazio granicu na Ivanici i nikad se nisam zadrzao vise od 30 min.Tako da od kad su napravljeni novi prelazi nikakvih problema ni cekanja vise nema.I velika je sreca da ovakve ostrascenosti medju narodom nema kao u virtuelnom svetu.
Trebinje je puno Dubrovackih tablica ja uredno vozim auto sa Bg tablicama i nikad ni najmanju neprijatnost nisam doziveo .
A godinama zivim na relaciji Trebinje-Beograd samo leti dodam i Dubrovnik.
Opustite se malo popijte casu vina i pustite neku muziku.
Poz.

Vjerojatno referirate na jedan od mojih priloga. Ta “tvrda” granica o kojoj pišem nema veze ni sa Srbima, ni sa Hrvatima, niti sa BiH, Srbijom ili Hrvatskom. To će postati vanjska granica Schengena i kao takva ona ima svoja pravila kojih se Hrvatska mora držati. Tu “tvrdoću” jetreba gledati kroz globalnu situaciju nekontrolirane ilegalne migracije prema EU. Stoga ona nije tu da se terorizira bilo koji građanin bilo koje zemlje koji legalno prelazi granicu… Naravno da će upravo taj građanin, opet bez obzira na nacionalnost i pasoš, biti taj koji će ispaštati, …

Odakle si ti ono?Jel živiš ovdje da znaš možda ili si to čitao negdje?

Da baš ćeš ti nekom govorit da je civiliziran. Aj molim te uvati se nečeg produktivnog, a ne srati po drugima.

Danas zanimljiva situacija Čovic u BG kod Vucica a Dodik u Zg kod Milanovica.
I onda se cudimo sto se svako drzi svog pogleda na stvarnost.

jadransko-jonska cesta je izmestena ka Trebinju, blize aerodromu i pravice se i pruga koja ce ici trebinje niksic pa na zapad, oba poduhvata vec imaju projekt. Sa druge strane Buk Bijela se radi, a koliko citam na portalima ocekuje se da JJ cesta ozivi elove Bosne koji su pasivni..

Inace projekt financira Europska komisija..

naravno Alen se da pisati odgovore na neke druge postove, na ovaj ovde ne.. hahaha srce ga boli sto EU financira nesto od cega ce imati koristi RS i Trebinje 😀

ne znam ja Europska komisija ce financirat Jadransko Jonsku cestu, to je fakat a vi mozete se nervirati koliko hocete to je fakat i proverite..

Nije politika nego realnost, ta cesta ide tu, bit ce pored nje aerodrom i tako to 🙂

A vama je krivo pa cete brisati 🙂

ali se nece brisati ono kada nazivas ljude krezavima zar ne?

opet brises aleneeeee 😀 😀 😀 nisi napisao da ce za 500 600 godina umreti krezavi i bit ce nam bolje ahahhaha

Neće nitko ništa pisati jer su broj komentara srpski botovi tipa Nikola digli u nebesa…

kmeeee kmeeee

A vaš drug je kao što vidim sklonio komentar na koji odgovarate, oličje evropske demokratije i slobode govora, zato Nikolini komentari su tu. To govori da je on isti kao i Nikola.

Istina vrlo često boli! Ja sam svoje rekao i to je to! Uživajte, veselite se novom aerodromu, još se više veselite katastrofi koja otvaranjem Trebinja prijeti Dubrovniku i Tivtu, veselite se svim tim silnim milijunima putnika na i za Trebinje, svim tim silnim milijardama eura, dolara ili čega već… I tražite već sada krivce za neuspjeh! Vjerojatno će to na kraju biti gospodin Šćuric… A možda i meni pripadne dio slave…

Pročitajte sve moje današnje komentare pa onda me osudite!!! A i očito je da sam pogodio neke u živac! Laka vam noć!

Ljudi moji, fakat se brinem! Nikola je zadnje bio na forumu u 16.40, sada je 17.50! Da mu se nije štogod dogodilo? A možda je otišao u Trebinje da ne zakasni na otvaranje aerodroma? Ili, što je i najvjerojatnije, mu je isteklo radno vrijeme pa otišao čovjek na zasluženi odmor nakon napornog dana kao bot! Ako je on sutra opet dežuran, veselim se novom “argumentima” u korist gradnje aerodroma!!! Ja sam sutra naime slobodan pa ću uživati cijeli dan…

Ma jok tu sam dao sam vam malo odmora, da spustite tlak i secer, nije Vam dobro jer cemo na 20 kilometara otvoriti aerodrom veci od Dubrovnikovog hahaha.. kuzis manje misto od 30000 ljudi ce imatei vecu cestu no mesto od 42000 u EU

ahahhahah

Nikola odakle si ?
Ako si iz Trebinja onda stvarno živiš u teškoj iluziji , a ako nisi onda pojma nemaš o ćemu pišeš( što je još gore ).

Bome da.
Sto bi to trebalo znaciti?

nesto kao vasa upornost da obesmislite ovaj projekt koji je ugradje u siri projekt financiranog od strane EU

Zaboravili ste napisati da smo i “ljubomorni” zbog bar 5-6 ekadrila Ruska i Kineza na tom aerodromu…. 🙂

O tome je i Politika juce pisala

“U Hrvatskoj postoji ozbiljna zabrinutost zbog izgradnje aerodroma u Trebinju. Hrvatski mediji pišu o opravdanosti ovoga projekta, navodeći da investicija nije isplativa, pre svega što će vazdušna luka kod Trebinja biti previše blizu aerodromima na Čilipima kod Dubrovnika i u Tivtu.

Osim ekonomskih, sagovornici iz Hrvatske u ovom projektu vide i ozbiljne pretnje hrvatskim nacionalnim interesima kao i „aero pipke srpskog ekspanzionizma”.

Tonči Prodan , jeda od sagovornika “Slobodne Dalmacije” govorio o aerodromu kao sredstvu za širenje “srpskog sveta”, ali i nagađa da bi civilni aerodrom, koji će postati motor razvoja Hercegovine, mogao da postane i – ruska vojna baza.”

Dakle, nije njima isplativost projekta ono sto ih svrbi vec ne znaju sta je iza toga.

Isto kao i tonci prodan ahahahha njemu nije do sprdnje ahahha

Trebinje i Hercegovina imaju potencijal za rast i razvoj, jedan aerodrom im to neće obezbediti nego odgovorna i nekorumpirana vlast koja će podsticati slobodu udruživanja i delovanja, preduzetništvo, prekogranične inicijative, turizam, vinogradarstvo, poljoprivredu, univerzitet…
Ovo isto mislim i za Osijek, ali tamo bar pare daje neki Nemac i još 500 miliona ljudi, a ovde treba nas ni 7 miliona da finansira Trebinje, Kraljevo, Užice, Niš, ogromnu administraciju i javna preduzeća, ceo penzioni sistem koji samo raste i milion drugih troškova i investicija koje moja država nije sposobna da servisira nego se konstantno zadužuje.
Odakle, ljudi, da li vi razmišljate malo o tome? Znam da zvuči kao floskula ali da li je moguće da tih 100 miliona (plus godišnje dotacije nakon otvaranja) ne može da bude uloženo pametnije, pa evo i nek bude uloženo u RS iz budžeta Srbije? Zar je moguće da nema ništa važnije i preče u celoj Hercegovini ili Republici Srpskoj od aerodroma u Trebinju?
Srbija i Bosna udišu najgori vazduh u Evropi, ljudi nam umiru zbog toga, je l’ moguće da za ovih 100+ miliona ne može da se napravi nešto da živimo malo kvalitetnije na tom najbazičnijem nivou… Zrenjanin nema vodu! Za 100 miliona mogu da je dovuku iz Rumunije.
Daj progledajte da nas zezaju i mažu oči dok ekipa zgrće enormne pare…

Jaooooo, daje neki Njemac! Dajte molim vas, luj daje neki Njemac, jeste oni su toliko glupi i darežljivi da dijele pare naokolo, pustite te šuplje priče mokim vas, uzeli su oni iz Hrvatske 10 puta više nego što daju.

pa uzeli su i od nas, al ne daju 50 miliona za Trebinje

Mi ne punimo budžet EU kao što to radi Hrvatska i nisu od nas ni blizu uzeli toliko, prođite me tih gluposti o darežljivim evropejcima.

Punimo ali puni više uzmemo nego damo.Evo da vidite što se sve radi po Osijeku.Trenutno EU financira projetke vrijednosti skoro 200 miliona Eura.što je više nego cijeli gradski proračun.

Biće najbolje da Ryanair otvori liniju Zagreb-Trebinje.

Nije li OU ukinula ZAG-OMO?

Jeste.

Ovo će koristiti Dubrovčani;)

Država BiH će blokirati ovaj projekt, ništa od ovoga

Ma da, hoće.

Aerodrom će koristiti cela Hercegovina, dakle i Mostar i Široki Brijeg. Koristiće i Dubrovčani – preko zime nemaju vezu sa Beogradom i habom Er Srbije. Takođe, biće omogućen i noćni povratni let turistima na crnogorskom primorju, što Tivat ne omogućava.

U krajnjoj liniji, u nerazvijenom području otvoriće se izvestan broj solidno plaćenih radnih mesta.

Ne treba pisati sa toliko strasti, a ponajmanje zaključivati tekst zapišavanjem.

a sto vas interesuje 150 milijuna eura srpskih

a zasto se brinete da Srbija to spiska u Trebinje? imate negativan predznak i ismevate to? Kao da mu se radujete ili ne zelite da se desi?

Jeli vas strah od necega?

Pa ne znam, vi se tako ponasate kao da ste prestravljeni pase nekim cudnim ponasanjem i histerijom branite.. Shvatite, aerodrom ce biti tu,

I bolje se naviknite na vrijeme da se ne kidate kasnije 😀

da ali si sam izasao van teme milijun puta, pa si se upleo kao pile u trice i sada si prokazan kao neobjektivan i pristrasan. ali opet tebi na cast. samo pazi zdravlje, kada se spoje Jadransko Jonska cesta aerodrom i pruga, bit ce ti lose heheheh

Iz Herceg Novog se za Tivat mora na trajekt, dok ka Trebinju postoji granica. Jeste bliži Tivat, ali ne baš previše. A let može da bude i u 22 sata – i onda je dosta bolji od tog u 18.30. I koristio bi se i iz Budve.

Naravno, Air Serbia će nastaviti da leti i za Tivat – za Dubrovnik možda i neće. A možda i hoće. Nije ni bitno.

Da se kupam u moru do 18.

Ovaj aerodrom nece biti konkurencija DBV.
Ima DBV podlogu za podizanje kapaciteta. Alen moze napraviti clanak na tu temu, i potraziti aerodrome koji jace rade u EU (GVA npr.) te elaborirati kapacitet parkinga, slotova, itd.
Morate znati, kada EU operator planira let, iz/u EU itekako se pazi da se za alternacije, bilo enroute ili destination, odabiru aerodromi unutar EU. Tu mislim prvenstveno na birokraciju, a onda i na kvalitetu ostalih usluga.
Za dolazni let u DBV bi bilo lako odabrati TIV (zbog nosenja goriva) ili TGD, ALI to nisu aerodromi unutar EU i slijetanje na takvu alternaciju moze stvoriti ogromne probleme prijevozniku.

Jednom ce neki doggy touroperator traziti doggy charter kompaniju da sleti u Trebinje. Mozda i drugi put, ali kad kad pogodi AOG, pa uvoz dijelova, logistika, pa zastoji putnika na Ivanici, kasnjenje letova, zatvaranje destinacija (night curfew, etc), taj nece odraditi ni tu sezonu do kraja.
Krcato letova za Medjugorje nije islo za SJJ, OMO, vec za SPU ili DBV.

Ja kao hrvat mogu samo zaliti sta nam Bosna nije Svicarska. Ujedinjena, a ne podijeljena. Ali tri priprosta i needucirana krezuba naroda ne poznaju nista nego silu. Upravo kako prilici primitivcima. Kojih i ovdje u vecini ima.

Zdravi i veseli bili!

Bravo!!!

Bice Bosna bolja od Svicarske kad izumru ovi krezubi primitivci.

Ovo će biti vojni aerodrom. Još mi smešno da vam nije jasno.

Srpska vojska 15km od DU. 😂

Oni bi da se odcepe 🤣🤣

OStrascen tekst, ostrascenog pisca, sa ostrascenim botovima koji ga brane.. 😀 😀 😀

I sa vašim suvislim, objektivnim i ekonomski argumentiranim odgovorima…

cesto i omalovazavajucim, pomalo sovinistickim, ali gotovo uvek potkovani argumentima koji imaju logiku sa mo za njega.. i jos dva njegova branitelja 🙂

Nažalost do sada nisam u vašim postovima primijetio niti jedan jedini “potkovani argument”…

Dobro je sto se pravi ovaj aerodrom u Trebinju,da nije ne bi se hrvatski analiticari toliko bavili njime.

Ljudi moji
Ovo je brdoviti balkan. Aerodrom kao takav je apsolutno nebitan.
Bitni su novci.
Aerodrom služi samo kao sredstvo da vladajuće elite iz proračuna ukradu novac.
Dakle iz Srbije dolazi 100 tinjak miliona eura. Vladajući su uspjeli to prikazati kao napredak razvoj nova radna mjesta. Da li je to tako apsolutno nebitno.
Imamo stavku u proračunu. To je bitno.
Novac se prebacuje malo po malo na račun Trebinjskog aerodroma koji ga troši na izgradnju.
Sad treba samo vidjeti čije firme i pod kojim uvjetima dobivaju posao.
To je to. Obični lopovluk.
Od 100 milliona barem pola će nestati.
A onda će se ponovo uključiti vladajuće elite i pod izgovorom promjene situacije upumpati još 100 ako treba.
Za vladajuće garniture to je jedan jako zgodan način da se novcem iz proračuna obogate na usudio bih se reći na skoro pa legalan način.
Pri tome je apsolutno nebitno da li će se aerodrom stvarno izgraditi. On je samom izgradnjom postigao cilj.
A ako se nedaj bože i izgradi i dalje ga se može koristiti za izvlačenje novca iz proračuna i osobno bogaćenje

Sjajan komentar!!!

mozda za vas koji pokusavate da relativizujete stvar.. poenta je da ce taj aerodrom itekatko da vam pokupi kajmak, i da razvije taj isti deo republike Srpske.. a Vama kako god bilo lakse 😀

Upravo tako Nikola, kao što je i Hahn “pokupio kajmak” i Frankfurtu i Düsseldorfu i Kölnu, a i šire. I otišao, usprkos 1,5 milijuna putnika u 2019. a u prethodnim godinama još i više, u bankrot. Ali što je regija Hunsrück prema Trebinju i okolici. Pusta sirotinja da par hiljada stanovnika…

hej, mi cemo to bolje od njih da uradimo, jer imamo bolje uvjete i celu drzavu iza nas.

OK – ovaj komentar vas definitivno raskrinkava kao kompletnog ignoranta i neznalicu kojem je isključivi cilj provokacija u nadi da će izazvati reakciju na nacionalnoj osnovi da bi onda mogao krenuti u razglabanje o nekakvoj ugroženosti i mržnji! E pa da vas razočaram i da ne padnem na provokacije… Gradite, trošite pare koje nemate i sanjajte o sjajnoj budućnosti koja je takvom ekonomijom zaista samo san…

Otkud ti znas da nemamo pare? hahah ne padas na provokacije ali se frcis od aerodroma u rebinju i to je fakat 😀 ahahhaha kakva patetika

Znamo li se nas dvojica da smo na ti? Nekako se baš i ne sjećam… Ili gubimo polako lažnu i navučenu pristojnost i pokazujemo svoje pravo lice?

Točno,provokator i neznalica.Da,ovaj komentar ga raskrinkava,ali Vi ste pogrešno protmačili.Upravo je suprotno od onog kako ste razumjeli.Mišljenja sam da je on ipak Vaš zemljak,koji se ovdje lažno predstavlja,a Vi ste se primili na njegovo trolanje.Pozdrav iz SLO.

Ma nisam baš siguran… Ne vidim svrhu zašto bi jedan Hrvat tako provocirao i trolao… Osim toga način slaganja rečenica pokazuje da se radi o “originalcu”… Pozdrav iz Austrije

Hahahhaahhaahahahah, pa ova Bosna je cirkus, ne zna se ko pije, a placa glupi narod… čuj Trebinje, imati ce PSO iz BEG, a i taj ATR ce biti poluprazan…a opet ce isti uzet lovu.

eto sovinizma glup narod.. sram vas bilo… a inace nisam mislio na BiH nego Srbiju 🙂

Trebinje nije srbija , ni geografski ni mentalno. A pravi Srbi iz Srbije , gospoda, itekako se sale na racun “Bosanaca ” iz RS. Tako da to nije šovinizam dragi momče. A BIH ne bitno koje vjere su pokazali kako lokalcni politicari od HDZ, SDA ILI Ovog Dodikovog kako li se vec zove , prave od narode budale…tako da BIH je jedna specificna zemlja sa nevjerovatnom prirodnom ljepotom i mogucnostima, a s druge strane ogranicenim i zatrovanim nacionalizmom ljudima.

ahahahhahaah, Trebinje je Srbija, kao i republika Srpska,.. gde god imas jednog koji je Srbin to je to… a sto se tice beogradske gospode, to tek govori o tvojim kompleksima, kao injihovima.. inace ovo je sovinizam da smatras da su Bosanci glupi.. mene bi bilo sram

Definitivno vas raskrinkava rečenica “…gde god imas jednog koji je Srbin to je to…”. Upravo taj i takav stav donio je neviđene patnje i Srbima… Pitajte obitelji poginulih za tu dogmu! Ponavljam: vi ste ovdje samo iz jednog razloga a to je PROVOKACIJA! I to ne samo Hrvata već i svih normalnih Srba, koji, na svu sreću, još uvijek prevladavaju! Ne na ovom forumu ali to ni nije mjerilo jer se radi o dva ili tri čovjeka sa nekoliko nikova ili anonimaca koji svi postaju sa iste IP adrese… Stoga gospodine Nikola, pišite i dalje, uvjeravanje i dalje sve o svakoga, ali na kraju najviše sama sebe, kako je Trebinje izvanredan potez i projekt stoljeća i kako će taj aerodrom biti motor uspješnog privrednog razvitka ne samo trebinjskoj kraja nego i čitave Hercegovine ali i Hrvatskog Jadrana te Crnogorske rivijere…

pa kako da kazem to kada je iznad napisano to nije vasa drzava to nije vas mentalitet.. gde god imas srbina da se tako izjasnjava to je srbija i to je taj mentalitet i to je ta drazava.. ne vidim sporno nista…

Sta je tu lose?

Mnogo je gore kada neko kvalifikuje ceo narod kao glupe, sto ste vi uradili, ja nisam nikog vredjao niti sta.. da sam hteo da uvredim ja bih rekao citv hrvatski narod je genocidan jer je imao logor za decu, Jastebarsko, ali nisam jer su to radili maloumnici kojih je bilo itkakko podosta ali nikako sav narod.

Ispada da sve pozitivno za Trebinjski aeordrom je za vas provokacija.. Ako je tako, naviknite se, jer ce taj aerodrom da proradi i bic uspesan.

E bravo!!! Samo sam čekao da spomenete daleku prošlost!!! I niste me razočarali. Ja mojim postovima pokušavam dokazati da Srbi NISU glup narod i da će znati spriječiti nesuvislo trošenje vlastitog i krvavo zarađenog novca, dok vi svojim postovima pokušavate dokazati upravo suprotno!!! Ali i opet tipično za vaš mentalni sklop: kada nema argumenata, udarimo u nacionalne i nacionalističke gusle!!! Pa tko padne na tu foru, dobro, a ako ne onda krenimo klasičnim zamjenom teza! Ništa što već nismo vidjeli i doživjeli!

Nikola,jesi li ti bolestan?To sto demonstriras ti je cisti sovinizam i umobolni kvazi patriotizam,uzmi si sendvic i botuj na nekom drugom portalu,prijatno.

Gospodine Foglar,pa zar ne vidite da se lažno predstavlja i provocira?!Onog momenta kad ste mu odgovorili,on je postigao svoj cilj.Zar ne vidite da se radi o najobičnijem podmetanju,a Vi se dali u ozbiljnu raspravu?Kajgod…

I to kaj velite! Ali takvi me dovode do bjesnila jer zagađuju raspravu… S druge strane čim takvi reagiraju na članke, znam da su pogođeni u” sridu” i da su trn u oku Vučićevom režimu… Nije da nisu jednom pokušali ušutkati ovaj forumi njegovog vlasnika…

Joj je!!! Čuj: kad bum idući put došel k tebi, jel mi treba viza?

Svi Srbi u Srbiji su ludi od sreće što smiju svojim krvavo zarađenim novcima financirati jedan aerodrom u Trebinju!!! Eto najavljene su i parade podrške po svim srpskim gradovima…

Nikola
Stvarno neznam kako da vam to nježno kažem.
Ako ste porezni obveznik u Srbiji ili Republici Srpskoj to je vaš novac koji se krade.
Mene bi ta činjenica jako nasekirala

ne krade se, vec se sa njim pravi nesto sto je vrlo ispravno.. ovo je odlican projekat koji vi mislite iskarikirat ili relativizovati takvim “kradjama” Pravi se nesto veoma bitno, morate to da shvatite

Nikola ili je limitiran kao saksija ili je ovaj što ce da dobije komad kolačića, 3. Nema.
I obrazuj se…o geografiji pogotovo

Znam da Irska pretenduje da dbije Hrvate kao nacionalnu manjinu toliko znam o geografiji.. e moj ti,, nemas argument sav si u panici oko jednog pisljivog aerodroma.. sta ce se tek reci kada se cuje da Matijevic kupio pola Slavonije

Koja Irska ? Hahahha a moj stručnjače 🤣🤣🤣🤣, mani se avijacije i aerodroma…za pocetak uredite puteve

dakako ih radimo 🙂 moj ti

Vidim na rf4 na aerodromu Tuzla let Tirana.Zasto su ubacili taj let da li vi znate nekad i ubace Katowice Budimpestu i to

Po broju leta je dislociranje aviona. To rade cesto iz BUD za BEG. Ima raznih kombinacija.

sumirajmo danasnji clanak i pisanje. Gosn Alen, redaktor, je sablaznjen cinjenicom da Srbi koji nisu u EU inace, mogu da naprave nesto sto ce da njih koji su u EU nadmasi ahahhaha..

Idemo dalje, ovde nema ni s od strucnosti niti od objektivnosti,. Zelim Vam sve najbolje, puno ljubavi, a malo manje zlobe na komsije, jer cemo kad vam se isprazne teritorije opet da se vratimo tu.

Pusa

A projekt proširenja aerodroma Beograda se gradi gdje? U Minkenu? Dajte molim vas, zar ne vidite da ovdje nema veze nikakva nacionalna osnova i da je ovdje riječ o ludom projektu.

Vama Ludom, nama ne.. Mi cemo zaadrzati nas korpus ljudi tu, dok se vas iseljava rapidnom brzinom.. i to je cela poenta..PUSa

Aaa znači aerodrom za uhljebljivaje? Pa dobro valjda i vi onda shvacate da tu nema kruha i da je to samo za “radnike”.

neko bi to tako rekao, neko bi rekao okosnica privrede 🙂 zavisi kako je naucen da gleda..privreda se razvije i ljudi ostanu ne?

U kojem to univerzumu je aerodrom okosnica privrede???? Željezničke pruge – da!!! Kvalitetne ceste-da!!! Luke, bilo riječne bilo morske- da!!! Ali samo jedan aerodrom bez ikakve kvalitetne povezanosti sa bližom i daljom okolicom bilo cestom, bilo tračnicama, bilo vodenim putem…

Svaki saobracajni centar je. i kada se napravi aerodrom verlo brzo dodju i druge saobracajnice.. ja rekoh da je turska sa Srbijom potpisala ugovor o auto putu do Sarajeva..Postoji i projekat o desnom kraku Koridora 11 koji se moze sprovesti Požega–Višegrad–Čajniče–Foča–Trebinje… Tako da ne brini ti 🙂

Ponavljam: ne sjećam se da se nas dvojica znamo i da smo na “ti”… A kao drugo: ne znam niti jedan jedini uspješni aerodrom na svijetu koji je napravljen PRIJE nego je riješena njegova povezanost. Svi veliki aerodromi u Europi su građeni ili u neposrednoj blizini važnih cestovnih i željezničkih koridora ili je od početka planirana i već u toku gradnje samog aerodroma izgrađena pristupna infrastruktura. A važnih cestovnih i željezničkih koridora nema ni u blizini Trebinja, a nisu ni planirani. I kako to molim lijepo “Turska potpisuje ugovor sa Srbijom o auto-putu do Sarajeva??? Srbija može potpisati ugovor do međunarodno priznate granice između Srbije i BiH, ali nikako dalje… Ili???

Dobar aerodrom je motor privrednog razvoja samo ako u njegovoj okolici postoje uvjeti za taj razvoj! Ali ako ne postoje, onda je to čisti gubitak. Mostar je druga priča. Mostar ima itekako okolicu koja ima ogroman potencijal – i tu prije svega mislim na Međugorje – ali taj potencijal nije iskorišten. U kontekstu Trebinja: ajde jedan mali aerodrom koji će opsluživati dva dnevna leta ATR-a za BEG plus tih par privatnjaka mjesečno. Ali to se može postići i da 30-tak milijuna eura plus višemilijunski PSO za održavanje te linije. Realno gledajući: za Srbiju bi bilo jeftinije tih par putnika iz Trebinja za Beograd dnevno prevesti helikopterom…

Nikola, koga u EU zanima što Srbi grade ili ne grade? To čak nikoga ni u Hrvatskoj ne zanima! Ili ste negdje našli da “Main Stream” mediji u RH pišu o Trebinju? Možda neki lokalni dio nekih regionalnih novina to i spomene, ali to je to. Mi smo zrakoplovni portal i pišemo o svim temama, kako iz regije, tako i iz svijeta. Analize su uvijek “samo” analize: autor na osnovu postojećih podataka pokušava sagledati cijelu sliku. I nekome će se ta slika svidjeti, drugome neće, treći će pak tražiti viši smisao ili zavjeru iza svakog zareza… Bilo kako bilo: ako Srbija ima te pare VIŠKA da ih ukrka u taj aerodrom, molim lijepo! Bolje nego da ih ukrka u bolnice, škole, nove proizvodne pogone, bitne prometnice i slično od čega bi građani Srbije ZAISTA imali koristi. Jer na kraju krajeva, taj mali srpski čovjek je onaj koji će taj aerodrom platiti!

pa da ne zanima vas vec tri dana puna usta o tome i pokusavate da dokazete kako je parodija, te neisplativo, nepostojece, ruska baza itd ahahahahahha
ne zanima vas ahahaha

Da svakim vaši sljedećim postom sve više dolazi do izražaja da vi ne tražite konstruktivnom dijalog već je isključivi cilj vaši postova provokacija i to uglavnom na nacionalnoj osnovi.

pa vidim da vi na svaki argument imate bas dobar kontraargument.. niste u EU je najcesci, i Treinje je selo.. ahhaha realno

Gdje sam ja samo jednom rekao da BiH nije u EU ??? A što je Trebinje nego malo veće selo???

Predlažem jednu mentalnu vežbu za autora.
Hajde da napišete komentar šta su sve potencijalno pozitivne stvari vezane za novi aerodrom u Trebinju.
Čisto mentalnu vežbu uradite.Zanima me do kojih ćete rezultata doći,

Trebinje Zivi, srba ima, ostatak hercegovine se prazni ahahahha.. eto binga..

tj deo sa Hrrvatima se prazni ne? 😀

i tja samo kazem kakav je realan odnos i sta se radi,, dok mi pokusavamo da spasimo taj deo Hercegovine, vas se prazni.. fakat

Došao si ovdje provocirati i ništa drugo.

nisam, nego sam dosao da te zezam i da te nateram da places jer ce da Srbija profitira i Republika Srpska ojaca..

Kako će i od čega Srbija profitirati izgradnjom aerodroma u Trebinju i kako će time RS ojačati???

a što se onda prazne Niš i južna Srbija, imenjače?

Moraćete češće da radite mentalne vežbe prinudnog pozitivnog razmišljanja. Ne ide Vam, kao ni tehnika, a ni veliki biznis.

Nego čitam gluposti o ruskoj/srpskoj vojnoj bazi koju zli Srbi prave sa ciljem da odatle izvrše invaziju na NATO, a po leđima ih tapše pokvareni ruski šahista. Umirem od smeha koliko ljudi mogu biti tupavi i zadojeni mržnjom, pa mi eto dosadno i nešto odlučim da za promenu razmišljam pozitivno.

Zašto bi Srbija ili bilo ko imao interesa da zida tamo aerodrom, i da li to ipak može imati nekog smisla?

1. Svi avioni JU koji danas lete za Tivat i Dubrovnik se preusmere na Trebinje.
Srbijanski turisti koji idu u Boku i Dubrovačku regiju to neće ni osetiti, čak će im biti lakše.
Ovi što više idu u Budvu i na jug crnogorskog primorja će se preusmeriti na Podgoricu.
U zbiru svi zadovoljni. Tivat je i tako i tako jako ograničen kapacitetima, i slotovima u udarnim terminima. Piloti baš i ne vole sletanje gde ti je Lovćen odmah pored, i gde moraš da praviš manevar neposredno pred sletanje, da bi došao u pravac sa pistom.

2. Verovatno mogu da računaju da će i neki letovi sa leti prezauzetog aerodroma Dubrovnik preći na Trebinje. I tu nema razloga da idu sa niskim aerodromskim taksama. Samo je dovoljno da ponude slotove u udarnim vremenima kada je Dubrovnik pun.

3. Napravi se dil sa Rusima i Belorusima da svi letovi za Dubrovnik i Tivat ubuduće idu preko Trebinja.

4. Mogu da računaju na dane kada je u Dubrovniku i Splitu bura.

5. Svaki američki pilot će Vam reći da je mnogo lepši osećaj sletati u Trebinje nego na Ćilipe gde se mora biti jako pametan i oprezan da ne završiš u onoj planinčini, kao neke njihove kolege pre 25 godina. Stoga bi i tu mogli da računaju na neke širokotrupce u udarnim terminima, kada je Dubrovnik zauzet.

6. Sa aerodromom na ovoj poziciji oni pokrivaju jako dobro turističku regiju od centra Dubrovnika pa na sever do ušća Neretve, kao i kraj oko Trebinja, gde upravo počinje opšte zidanje nekretnina.

7. Postojanje aerodroma će samo po sebi generisati interesovanje za letove.

Ovo je samo par pozitivnih tačaka koje su meni dokonom pale na pamet.

To kada se sabere, ispada da će taj aerodrom bez problema imat bar 20 ozbiljnih letova dnevno tokom leta.

Hajmo malo drugačije i pozitivno da razmišljamo.

Da je SFRJ opstala ili da je uspostavljena neka polukonfederacija poput EU, da nema tupave ostrašćenosti, mržnje i nacionalizma već sada bi se tu zidao novi aerodrom sa ciljem da opslužuje Dubrovnik upravo zato što u Dubrovniku nema slotova u udarnim terminima, zato što je Hercegovina nerazvijena, a jako mnogo bogatih Amerikanaca i Azijata baš vole da polete i slete kada njima odgovara a ne kada Dubrovnik ima slotove, i voleli bi da imaju nekretninu u zaleđu Dubrovnika.

– Ćilippi neće biti na šteti. Iako izgubi neki let, biće popunjen za 7 dana. Mesta za više letova nema.
– Tivat neće biti na šteti. Kada neki let izgubi, slot će biti popunjen za 7 dana. Mesta za više letova nema.
– Američki i azijski razmaženi piloti će radije tamo sletati, jer je mnogo lakše, a na Ćilipima i tako i tako nema slotova u udarnim terminima.
– Dubrovčani i Hercegovci će dobiti nove mogućnosti.
– Republika Srpska/BiH i južna Hrvatska/dubbrovačka županija dobijaju nove mogućnosti, a neko drugi sve plaća.
– Aerodromi Srbije/Srbija dobija novi izvor prihoda i mogućnost širenja po regionu.
– Srpska vlast ovime sprečava da im neko drugi kontroliše cene i slotove za avione JU.
– Rusi dobijaju novo mesto za zidanje nekretnina i provođenje vremena.

Ispada da će svi biti srećni i u plusu….

Nije loše po meni

Šta misle ostali komentatori o ovom scenariju?

ma ne razumes ti to, Alen je rekao da tamo nece niko da leti jer su svi siromasni ahahhahhah

Čekamo oba Alena da se oglase.

Nije loše, većina stvari može proći sa ovog Vašeg spiska. Međutim, ne treba se previše nadati, jer budale vode projekat. Trebinje je dobro jer bi moglo preuzeti potencijalne putnike Mostaru, te uzeti malo Tivatu i Dubrovniku. Bez ikakvih problema može doći do 1.000.000 putnika (pozicija je ključna, blizu Dubrovnik, blitu Tivat, blizu je more općenito, zato bi mogli imati dobre rezultate). Da ne pričam o dijaspori koja se vraća u Hercegovinu svake godine. Također, bio bi dobar “backup” za Sarajevo, Tuzlu i i ostale aerodrome u blizini preko zime, ukoliko bi bio problem sa maglom, vjetrom itd. Preko zime nema puno vjetroava i teških oborina u području Mostara, Trebinja i sl. I konačno, mogli bi se pokrenuti prvi letovi iz Velike Britanije u BiH u ljetnim mjesecima (unatoć vizama), s obzirom da su Jet2 i Thomson imali izuzetan broj putnika na Jadranu. Puno turista dolazi iz tih dijelova Europe u ove krajeve. Tour operatori i LCC bi bili idealni za Trebinje. Hercegovina je predivna i vrijedi je posjetiti, u svako doba godine. Temperatura je uvijek udobna.

Mala korektura. Niko nikome ništa ne oduzima. Svima bolje po ovom scenariju.
I u tom scenariju nema nikakvog snižavanja aerodromskih taksi. Ryan neka dođe ako hoće da plati pošteno ili će to neko umesto njih da uradi, a ako neće ćao.

Iskreno, mislim da je tu dijaspora vrlo bitna i da bi ona bila okosnica u startu, a na to se kasnije sve ovo sto ste Vi napisali nadogradilo.. Narocito zbog turistiickog potencijala i pozvezanosti sa svim bitnijim pozicijama.

U mom scenariju je okosnica prebacivanje svih JU letova iz TIV i DBV.

ne mora doci do milion, neka dodje to 450,000.. odlicno ce biti, a iskreno, po meni ima mnogo bolji potencijal nego li Nis na primer

Au alene kakva omaska? gde ima 3 milijuna oko nisa aj mi reci? Gde?

Druga stvar, imas blizu sofiju koja je mnogo bolje povezana sa Evropom od nisa, imas aerodrom u pristini koji koriste drugi, imas beograd? O cemu pricas,

Druga stvar Nis je 2019 imao 450000 putnika,, u perspektivi neka trebinje koje ima neopisivo bolji potencijal geografsi od nisa ima 400000 to je uspeh, a ima potencijala.

a to sto nis ima 210000 ljudi, pa ne putuje svako drugi avionom odatle..

Kazem opet ali se vi pravite da ne cujete, nije bitno koliko mesto ima ljudi, eto Dubrovnik ima 42000, bitna je cilj.. Tako je u Becu aerodrom nedje po selu nz ni ja gde je vec, ali znam da nema 3,000 ljudim pa putujete do Beca 40 minuta vozom..

Isto i za Trebinje koje ima potencijal mnobo bolji od Nisa.

Da ali ti imas ceo Jadran pred tobom u trebinju a sta imas u Nisu? Panjevac i Vranje?? ostrascen si i neces da priznas da Trebinje ima itekatko perspektive, a sada vec postajes smesan koliko si subjektivan..

Nesto smo ti skrivili mi Srbi pa si se ostrvio na nas

Tek sada sam skužio koji ste bezveznjak: vlakom do grada od VIE 40 minuta??? Ovisi od broja usputnih stanica, put od VIE do bečkog glavnog kolodvora traje između 17 minuta (Railjet) do 25 minuta (S-Bahn da više usputnih stanica). A za podizanje vašeg općeg obrazovanja, “selo” se zove Schwechat..

Nikola, ajde lijepo priznajte. Imate terene oko Trebinja koje biste utržili po super cijeni vlastima za izgradnju aerodroma. 🙂 🙂 Niš omalovažavate, ali Niš je već dogurao do skoro pola milijuna putnika što je za respect. Vjerovatno bi se i bolje razvijao da ga politika puti na miru.

Ni na kraj pameti, ja iz nisa letim redovito.. no Alen je imao bio mnogo sumnji u nis pa su ga dematovali kasnije.. tako ce i sada biti.. Uzece nekog sa Niskog aerodroma i ovaj ce upaliti celu regiju tamo i to je to 🙂

Zasto se nervirate..

Morate da shvatite da je Trebinje jedan od nacionalnih projekata koji ce se subvencionisati.. I onda ce za mnoge kompanije biti pozeljnije da dodju tu, i sami ste to rekli da ce zeleti da dodju gde im je isplativije..

Nemojte se nervirati, komunicirajte civilizirano.

to sto je Trebinje selo, nema nikakve veze jer je bitna krajnja destinacija.. Npr aerodrom u Becu je koliko vani, u selu, ali je bitna krajnja destinacija a ne mesto gde je aerodrom.

Aerodrom u Beču je vani u selu????? A gdje bi trebao po vašem mišljenju biti? Negdje na Opernringu između Staatsoper i Hofburga??? Osim toga vi uspoređujete Beč sa Trebinjem??? Čak i ako uzmemo da će svi, ali baš svi prestati letjeti za DBV i preseliti na Trebinje, Dubrovnik nema taj potencijal kao Beč! Sam Beč kumulira oko 8 milijuna turista godišnje a direktno gravira oko pola austrijskog stanovništva tom aerodromu…

ljudi ce drage volje putovati od Trebinja, do Dubrovnika ili Boke, cak ce i spavati u Trebinju, slusati sevdalinke, jesti prsut i piti lepo vino, i grad ce procvetati, na ustrb Dubrovnika 🙂

Eto već vidim krcate A380 iz svih krajeva svijeta, kako voze ljude na pršut i vino uz sevdalinke za Trebinje!!! Nikola: ovaj vaš post (12.26) dokazuje svo vaše neznanje o turističkim tokovima i time prestaje svaka baza za ozbiljnu diskusiju da vama!

reci meni, diplomiranom Turizmologu ahahahahahhahaha,, ovo je sad bas parodija.. Tvoj post dokazuje frku.. znas frka neprijatno ti je sto ce da se taj deo razvija, ali ne znam zasto..

dipl. turizmolog na isturenom odjeljenju Zvornickog univerziteta u Trebinju?

Kaj je to “turizmolog”???

Opet vi na “ti”… Ali jedno vam moram reći: najbolje za Hrvatsku je da su sve zemlje u njenom okruženju privredno jake, da su ljudi zaposleni i da svi do zadnjega vode pristojan život. Zašto? Zato što sit i zadovoljan čovjek neće u rat, dok je gladnome lako “objasniti’ da je njegov susjed kriv za njegovu nevolju! I onda samo treba jedan dobar provokator vašeg kalibra – a fakat ste dobar provokator i siguran sam da biste u toj ulozi puno postigli i da bi vam nesretni ali naivni ljudi vjerovali – i opet imamo rat na našim prostorima!!! A to nitko pametan neće!!! I stoga meni nije nimalo “neprijatno sto ce da se taj deo razvija” već mi je to u interesu Republike Hrvatske bitno. I stoga bacanje stotina milijuna eura u već u startu na propast osuđeni projekt nekakvog megalomanskog aerodroma versus ulaganja tog istog novca u razvoj lokalne privrede i davanja dugoročne ekonomske perspektive lokalnom stanovništvu, nije za mene alternativa. Za političare jest. Scena kako se Vučić spušta sa A330 na Trebinje daleko je efektnija nego otvaranje nekakvog pogona za proizvodnju… Bitne su slike spuštanja aviona, trijumfalni izlazak Vučića i Brnabića iz aviona praćenog gromoglasnim oduševljenjem narodnih masa te garniranog tisućama srpskih zastava te prigodnim nacionalističkim govorima! To što će Dušan ili Nemanja iz Trebinja i dalje biti više gladni nego siti, politici je svejedno…

Ne slusa se sevdalinka uz prsut i vino.

ne brate, drzavni KG univerzitet… I slusa se itekako, na dasci, ne brini ti Meho uz sta ide Vino i prsut.. znam ja to malo bolje

Eto razloga da ljudi izbjegavaju taj univerzitet.
Vidim ti sve znas bolje od svih ljudi, mashallah.

najbolje da ti znas kako je se pije alkohol. Amin

Ti si expert za sve pa i za bezalkohona i alkoholna pica, cvarke, zarebricu, pihtije itd.
Ali tvoje znanje u oblasti avijacije se ne moze mjeriti pa vjerujem da ce ljudi koji su pokrenuli izgradnju velepnog srpskog aerodroma u neposrednoj blizini srpskog mora iskoristiti tvoje znanje kako bi vec naredne godine Trebinje moglo ugostiti 1 milion kineskih, 400 000 ruskih i pola miliona indijskih turista koji ce nagrnuti da vide svu ljepotu srpskog Trebinja i njegove okoline. Svi oni ce, naravno ako ti preuzmes projekat, doputovati sirokotrupnim avionima koji ce poput srpskih ptica po citav dan rulati najduzom srpskom pistom.

Hvala na Vašim zapažanjima o mojoj malenkosti. Jako cenim povratnu informaciju.

Od Trebinja do bilo gde u Boki ima 40 minuta vožnje.
Samo JU da prebaci sve letove iz TIV i DBV u Trebinje eto Vam između 5 i 10 letova leti.
Rusi tu da nađu interes i eto Vam još 1 do 2 novih letova, i to verovatno širokotrupci.
Hajmo malo i da fantaziramo. Npr. JU tokom leta napravi let od Njujorka do Trebinja usred leta. Ili od Kine do Trebinja.
Eto Vam bar još 3 širokotrupca nedeljno leti.

Svako razuman će radije sletati u Trebinje umesto u Dubrovnik tokom bure. Niko normalan neće ići čak u Split. To Vam je teška glupost. Pitajte bilo kog neostrašćenog pilota OU.

Svako razuman ko ide negde između Dubrovnika i ušća Neretve će leteti preko Trebinja.
A u scenariju da neko uzme da subvencioniše Trebinje kao što je Dubrovnik indirektno subvencionisan od strane Hrvatske i EU, eto opušteno preko 10 letova dnevno leti.

Trebinje će samo po sebi imati niže troškove od Dubrovnika jer taj aerodrom neće biti toliko kompleksan još dugi niz godina. I eto Vam Ryana, Easyja i Wizza očas posla.

A onda kada se probudi i interesovanje za taj deo sveta, biće i novih putnika.

Iskreno, mislim da ste sada previše ograničili svoj pogled na svet, a ostrašćenost Vam peni iz usta. Do pre sat vremena i ja sam bio ograničen, ali sam odlučio da pokušam stvari pozitivno da sagledam, i uopšte nije loše. Vaš posao kao analitičara je da hladne glave posmatrate stvari iz više uglova. Nije naš posao kao čitalaca da Vas na to podsećamo.

ps. Ja Vam ponavljam rečenicu koja nije moja nego jednog Vašeg pametnog sugrađana. Hrvatski glavni interres je da Srbija uđe u EU. Mađari, Grci, Bugari i Rumuni su to shvatili. Da li će i hrvatski čuveni novinari i analitičari to shvatiti?

Inace Srbija gleda zadrzate ljude tu da zive i da razvije taj deo hercegovbine, ne samo da uzme novac.. ali vi to ne mozete shvatiti.. mi smo ucili kako su se vama ispraznili Slavonija i Hercegovina i pokusavamo da sprecimo da se isto desi sa nasom hercegovinom.. no ne vidite vi to

mnogo manje nego kod vas, neuporedivo manje.. desetinama puta manje.. jos malo pa ce sahovnica dobit irsku podlogu

Konzumirao sam jutros kefir i toplu čokoladu. Preskočio doručak, jer sam bio lenj, pa čekam ručak. Hvala na pitanju.

Ali najvažnije, uradio sam mentalnu vežbu, gde sam sebi dao zadatak da u nečemu tražim sve pozitivne stvari, šta god to bilo.
Bez obzira koliko sam sam bio skeptičan ili negativan.
To često radim u svom poslovnom životu, kada vidim nešto što mi deluje totalno idiotski, i ne mogu da ga objasnim iz mog ugla gledanja.

Sve ste pobrkali. Zamislimo da je leto.
E onda ukucajte u Google maps putanju Trebinje-Herceg Novi ili Risan ili Kotor. Ili Trebinje Nikšić, Trebinje-sever dubrovačke županije.

Onaj argument da može da se desi da nekome to ne odgovara pa da pređe zbog toga na YM2 je ispravan. Ali isto tako će biti i ljudi kojima ova ruta može odgovarati. Neko će to odmeriti valjda.

JU sme pokrenuti sve šta hoće ako dobije saglasnost organa BiH, a tu se RS takođe pita. Ako neko proba da sabotira interese RS, isto tako će dobiti sabotažu.

E a ono za TIV je mnogo glup argument. Pa naravno da nije tamo rerutiran, jer kada je bura u DBV onda je vetrovito i u TIV. Stvarno Vam tehnika ne ide od ruke 🙂 🙂 🙂 🙂

Ako je HRV i EU u DBV ubacila 300 miliona evra, pa zar to nije subvencija i politički projekat kojim su hteli neki cilj da ostvare. Sam DBV te pare nema i neće nikada zaraditi. I nije za sve godine vrhunskog turizma uspeo da zaradi. Očigledno aerodromi zahtevaju intervencije države.

Sama činjenica da DBV stalno zahteva direktne i indirektne dotacije, i pare za investicije i održavanje su dokaz da je to nerentabilan aerodrom. A tako nasilnim mešanjem politike u razvoj tog aerodroma su mu garant operacije veoma skupe. Puno skuplje od budućeg Trebinja. MOgao bih sada da Vam objasnim sa prilično dobrom tačnošću koliko knjigovodstveno košta prosečna operacija u DBV i koliko će koštati u Trebunju. Kako su na istoj razdaljini od centra DBV, a jedan je bliži južnom a drugi severnom delu dubrovačke žipanije koji je više naseljen, ja ne vidim tu neku konkurenciju.

Dakle još jednom. SVI ĆE BITI NA DOBITKU.

Na ovo nemam drugi komentar osim reći da baljezgate totalne gluposti i nebuloze.Biti će da je kefir bio pokvaren.

Trebinje je selo od 20 000stanovnika!
Kako se nekad ne mozete kontrolisati.

Trebinje je zvanicno grad sa 31 433 stanovnika po popisu iz 2013.

Ma Trebinje je najmanje bitan deo cele slagalice. Svi će od ovoga imati koristi a pogotovo aviokompanije Dubrovčani i Hercegovci. Samo ostrašćenim poremećenim osobama neće. Oni žive za to da Srbima ili Hrvatima, zavisno iz kog ugla gledaju, bude teže u životu da bi sebi mogli da kažu da su manji jadnici i manje glupi nego ovi drugi.

Dubrovnik 42 hiljada

a dubrovnik prijavljenih ima 42 hiljade ahahahahahhaha….onda je i on selo.. A moj Alene, jesi sega 😀

ne uporedjujem, samo kazem da je selo 😀

Au Vama baš ne ide tehnika i biznis. Pa zar nismo definisali da se aerodrom Trebinje ne zida samo zbog Trebinja. Šta više u onim mojim tamo tačkama se sam grad Trebinje ni ne spominje. Tek nakon 15-20 godina postojanja aerodroma, kada ljudi tamo počnu da zidaju nekretnine i kada se generiše određeni broj novih stanovnika ili putnika koji danas ne postoje, možemo pričati o Trebinju kao o bitnom segmentu tržišta novog aerodroma Trebinje.

Da, baš Dubrovnik ide u istu rečenicu sa Trebinjem. Ovo što ste zabrijali sa argumentima koje odobravaju aerodrom i lupate cifre od 450.000-1.000 000 putnika je horor ako mislite ozbiljno. Bolje si stavite prst na čelo i pitajte se da li je normalno rukovodstvo R. Srbije koje troši vaš novac na tako sulud projekt u tuđoj zemlji. Nema naša Hercegovina niti vaša Hercegoina. Zna se u kojem sastavu države je Hercegovina. Argument da je od Trebinja do Boke 40 minuta vam odmah pada u vodu jer kažite mi, koliko ima od Tivta do Boke? 40 sec, 3 minute ili 13 ako je gužva? 🙂
AirSerbia će prebaciti letove sa Tivta i Dubrovnika na Trebinje? Uf, zamisli tragedije. Prvo, to bi napravili jedino da im Vučić naredi (što nije isključeno, ali to definitivno nije za hvaliti se), a drugo, ne vidim kako bi putnicima iz Srbije za Dubrovnik i Tivat bilo bolje da slete u Trebinje??!! Za to bi rado čuo suvislo obrazloženje. A to da aerodrom u Trebinju pokriva Sarajevo, Tuzlu, Tivat, Dubrovnik i što još nije nabrojano za slučaj lošeg vremena u navedenim aerodromima je ono….. što niste dodali i Budimpeštu, Bari, Solun i Tiranu pa da lijepo zaokružite nonsens… 🙂 🙂

Trebinje je u Republici Srpskoj, u kooj zive Srbi.. kad tad nefunkcionalna tvorevina BiH ce se razdeliti, jer ne mozes da teras jedan narod da zivi u nekoj drzavi kada nece. kako je moglo Kosovo otici tako ce i RS.. tako da ne brinite sa RS niti za Aerodrom u Trebinju, vec oko toga kako Vam je Komsic predstavnik u BIH doveden tu glasovima nehrvata.

I jedva cekam da Vam vidim vilice do poda kada dodju u to trebinje razni loukosteri, znaci vec vidim kako vam nije dobro 😀 😀 😀 😀

He, pa 2023.g je tu, brzo će se vidjeti tko je u pravu. A ako se dogodi Vaš scenarij, ja prvi ću Vam čestitati.

Naravno da su priče o vojnim bazama glupost, protiv međunarodnog zakona je graditi vojne aerodrome na tolikoj udaljenosti od međunarodnd granice.

Ne shvacate da je Dubrovnik relativno malen aerodrom, barem za europske pojmove, i da od aerodroma koji je na svom vrhuncu imao 2.8 milijuna putnika ne možete gotovo ništa putnika preuzeti. Nije ovo Barcelona, Milano ili Venecija da imate potrebu za alternativnim aerodromima koji će također solidno poslovati. Imate slučaj u Rumunjskoj gdje se za vrijeme socijalizma izgradilo 2 aerodroma na 90km udaljenosti. To su aerodromi Cluj i Targu Mures, a rezultat? Targu Mures pokušava nešto putnika preuzeti od Cluja putem Wizza, ali kada se Cluj nagodi sa Wizzom odmah se dogodi peteroznamenkasti pad. Jednostavno aerodromi na toj udaljenosti smisla nemaju.

Slotovi? Dubrovnik je aerodrom sa 2.8 milijuna putnika koji je izgradio pistu dužine 3200 metara te širine 60, paralelnu rulnicu iste dužine sa 6 ulaza/ izlaza na pistu, stajanku koja je u mogućnosti primiti 26 uskotrupnih komercijalnih aviona ili 20 uskotrupaca + 4 širokotrupca u trenutku. Ovo je i više nego dovoljno za dubrovačke potrebe te uopće nema problema sa slotovima.

Baš će aviokompanija pitati pilote gdje im je bolje slijetati.A i ti američki piloti slijeću na Tocontin a kamoli neće moći bez problema slijetati u Dubrovnik. Pogotovo kad nema olujnog nevremena, a nema ga u proljeće i ljeto.

Imate i aerodrom u Mostaru koji bi po vašoj logici imao milijun prednost. Rezultat? Koje letove to Mostar generira? Mislim da znate.

Mislim da sam na sve stavke ponudio odgovore.

Delimično se slažem sa Vama. Ali
1. Mostar iza sebe nema JU. 2. Mostar nema političku podršku za razvoj. 3. Nije toliko blizu DBV.

Trebinje bolje opslužuje prostor od DBV na sever. Odlično pokriva Boku Kotorsku i Staru Hercegovinu (region Crne Gore oko Nikšića). Hajde pogledajte malo bolje u udarnim terminima leti kakva je situacija u Dubrivniku. Raspitajte se koliki su troškovi rada tako kompleksnog aerodroma kao što je DBV. Ryan, Easy i Wizz jedva čekaju da ulete u dubrovački region.

NIKO NE GUBI NIŠTA. SVI U PLUSU.

Mostar je podeljeni grad, i nema perspektive za razliku od Trebinja koji je itekatko povezan sa Niksicem, sa Bokom i ostalim regijama, posebno dijaspora..
I zapamtite on se ne pravi da preuzme vec da donese nove putnike.. no ne mozete to skapirati.. a kad drzava stane iza njega i pocnu subvencije.. jurice i Dubrrovnik i tivat narod dzabe da slecu kod njih. 🙂

Mostar nije sedište hrvatskog korpusa. Bar ne vidim po avionskim letovima da to jeste. A svakako ne po tome šta je neko uradio za taj region.

A JU će u Trebinju napraviti što? Otvoriti bazu ili?

Nije važno je li ima ili nema, tvrdite kako će kopmanije doći u Trebinje jer će vidjeti aerodrom i navede potencijale. Aerodrom u Mostaru postoji, potencijali su još veći. A ima li aviokompanija?

Trebinje bi pokrivalo Boku Kotorsku daleko lošije od Tivata te Dubrovnik daloko lošije od DBVa. Tu su prednosti 0.

Hajdmo reći da će otvaranjem Trebinja Ryanair početi letjeti tamo jer Dubrovnik ne nudi dobre uvjete Ryanu. I Wizz također. Vi stvarno mislite da će DBV samo to gledati i ne raditi ništa? Vi stvarno mislite da će takse ostati onolike kolike su u DBVu dok će aerodrom imati i više nego dovoljno infrastrukture? Naravno da neće. Ako Dubrovnik ponudi jednake uvijete koliko i Trebinje Ryanu, što onda? Za koga će onda biti aerodrom od zasigurno 150mil. €?

e ovakva diskusija mi se dopada. Sa nekim Vašim argumentima bih se donekle složio. Ali…
Ako DBV ponudi Ryanu Easyju i Wizzu neke uslove, onda će ovi ostali malo pobenaviti i tražiti iste ili bolje uslove. I na kraju će DBV abnormalno para izgubiti.

DBV geogradski bolje pokriva prostor južno od DBV. TIV odlično pokriva Boku, ali nema prostora za širenje, niti para za uvošenje noćnih letova. Tu nije ništa sporno.

Ali ako JU i poneki Rus na nagovor više sile krene da forsira Trebinje, mogu se tu generisati letovi koji će biti sasvim dovoljan razlog za postojanje tog aerodroma i za obnovu celog tog kraja.

Po mom scenariju DBV, TIV i Trebinje ne otimaju ništa jedan drugom nego se dopunjuju na opštu korist svih spomenutih.

ljudi shvatite da jak DUbrovnik=jaka Hercegovina i obrnuto. Jaka Srbija=jaka BiH (i RS time)=jaka Crna Gora=jaka Hrvatska i obrnuto.

Mađari, Rumuni, Bugari i Grci to shvatili. Ali veleumni hrvatski novinari i analitičari baš i nisu.

Ne bih se složio da bi Dubrovnik sa boljim uslovima izgubio novce. Ne gubi ih ni Bari ni Palermo koji su ponudili bolje uslove ULCCima. Zar ne? A osim toga uvijek lokalna zajednica može sudjelovati u subvencijama, pogotovo ako se takve stvore na aerodromu Trebinje. A u tom slučaju Dubrovnik definitivno neće ništa profita izgbiti.

Proširenje u Tivtu je upitno, no koliko saomo vidio oni imaju neke planove. No Hajdemo sada reći da se taj aerodrom ne može širiti. Kada dođe do maksimuma tog aerodroma, aviokompanije će početi tražiti alternativnu no hoće li tu Trebinje profitirati? Upitno je jer će kompanije tražiti aerodrom u relativnoj blizini Tivtu, Kotoru i Budvi, a to će definitivno biti Podgorica. A tek nakon toga bi došli DBV i Trebinje. Neće od toga profitirati baš Trebinje koje je manje konkurentno po tom pitanju čak i od DBVa (u slučaju gradnje na Taleži), a kamoli od Podgorice.

Kada već spominjemo alternativne aerodrome, navest ću i primjer Girone. Taj aerodrom se dobro razvijao na temelju jeftinije alternative Barceloni, no otkad se Barcelona proširila i ponudila bolje uvjete Ryanu taj aerodrom stagnira i broj putnika mu je upitan. Ovo bi se moglo dogoditi i Trebinju, možete vi živjeti jedno vrijeme zbog viskoih taksi na konkurentnskom aerodromu, no što kada taj aerodrom ponudi jednake uvjete? Ključ u bravu? I ne zaboravite da ovdje nije riječ o prenamjeni postojeće infrastrukture, već o izgradnji kompletno nove za zasigurno 150 mil.

Pa i Nis nije u EU pa je stigao to 400000 ahahha .. Kakva poredjenja.. vama je to mantra nije u EU i ne moze da bude profitabilno hahaha 😀 odlican odgovor

Autor je htio reći da ako ćete se boriti za EU tržište (konkretno turizam u Dubrovniku) daleko će više prednosti imati aerodrom koji se već nalazi u EU, a ubrzo i Shengenu, nego onaj koji je izvan EUa te izvan Shengena.

Ozbiljno ste ostrašćeni. Ni sanjao nisam da će ova moja mentalna vežba pozitivnog razmišljanja toliko pene izazvati kod Vas.

NIKO NEĆE BITI U MINUSU. SVI IDU U PLUS. NIKO NE ODUZIMA PUTNIKE DBV i TIV.

Svima će biti bolje. Zbog takvog razišljanja je taj Bogom dani deo sveta postao zbir jednog gradića od 40 000 ljudi koji ima tamo neke zidine i zamke, a bez toga je 0, i drugog koji ima 30 000, koji se bori da nastavi da postoji.

Nije baš da svi idu u plus, netko će trebati platiti taj aerodrom koji 150 mil. € u području koje već ima 4 aerodroma i tek 5.2 mil. putnika. Neće se to baš isplatiti kako neki misle.

Neko je platio i 300 miliona za DBV i most na Pelješcu, i uložio abnormalne pare. Nije sporno. Uvek neko mora da plati.

Ako neko zamišlja da će postavljanjem tvrde granice da bi sprečio razvoj Hercegovine sebi nešto pomoći, treba da zna da će samo biti najveći bednik i slepo crevo EU.

A ima jako puno kvalitetnih ideja kako ogovoriti na takvo ponašanje i napraviti čak i veću štetu.

au kakvo uterivanje ovde ahahahahha

Aerodrom u Dubrovniku je profitabilan projekt jer je to postojeći aerodrom koji radi profit i koristi tom području.

Aerodrom u Trebinju definitivno neće raditi profit, a neće ni puno koristiti lokalnoj zajednici jer već i sada imaju aerodrom poprilično blizu, jedino će generirati nešto zaposlenih, a i taj je broj upitan kada aerodrom sam po sebi zbog Dubrovnika nema potencijala.

Ako vi već pričate o tome da ne bi trebalo biti tvrdih granica u tom području i da to područje treba surađivati kao jedna cijelina zbog jačeg razvoja, čemu onda još jedan aerodrom ako je ovaj i više nego dostatan i za sve letove i za sve stanovnike te regije? Zar nije logičnije da se novac uloži u nešto drugo ako već u toj regiji, gdje lokalci dobro i surađuju, a ne u aerodrom ako već jedan postoji? Evo primjera aerodroma Basel/ Mulhose, 3 zemlje ga koriste, a nalazi se u jednoj i nitko ne planira izgradnju još aerodroma u okolici.

Ovo mi više zvuči kao popis želja.Mogli bi vidjeli bi,probali bi…I to sve za milione i mlione Eura.Tako se sigurno i Švicarska obogatila.

Neverovatna je subjektivnost ove koja prelazi, Bogme u otvoreno vredjanje na malo perfidan nacin..

Frka vam je oko ovg aerodroma jer hteli vi to da priznate ili ne otkinuce deo kolaca Dubrovniku,, i pride sto ce da malo para ostavi i tu od ljudi koji lete..Srbija ce definitivno da tu malo subvencionise letove, a i uslovice da se razvije na razne druge nacine..

Vama je to parodija. ne razumem sto, mozda vam je frka a ne parodija. Vazi aerodromi su prepuni i dobro rade zbog toga sto se dosta iselljava u Irsku, i na zapad, u mnogo vecem obimu nego kod nas..Bolje o tome vodite racuna a ne da vredjate ovako nesto..

Provejavaju razni licni stavovi, te siromasan predeo, te niskoobrazovan, te ruralan.. pa sto se brinete toliko i pridajete znacaja ako je sve to tako, U tom slucaju cete oduvati konkurenciju obrisati je kao gumicom..

Ali nije to to,.. realnost je da vas je frka uhvatila.. polako tek ce.

p.s. udjete na gugl maps i vidite da je Trebinje na cvoristu raznoraznih puteva.. udjite pa pogledajte.

Nekako ne umires od smeha nego od frke i zavisti, pre bih to rekao.. Isto tako zato sto zapadnoeuropski putnik gleda gde mu je jeftinije i racionalnije, a posto su cene u Trebinju manje nego u Dubrovniku, i sto ce biti verovatno zbog loukostera, njemu ce draze biti da sleti tu i da putuje po sata ili sat do Dubrovnika ako se tamo zaution..

Nelogicno vam je da zapadnoeuropski putnici slecu tu? zaasto ? sto je ovamo EU a ovamo BIH? njemu to nema veze isti mu je djavo jer moze ici bukvalno svuda kao da je u EU..

Nego, ostrasceni ste.. a Inace taj aerodrom se pravi jer se u buducnosti planiraju i kapitalni projekti kao sto su izdradnja Buk-Bjela hidroelektrane koja ce zahtevati podosta cirkulacije..

I zato sto je Trebinje na cvoristu puteva za taj region tu.. I kada jos drzava stane iza tog aerodroma vrlo brzo ce se on uzdici nista ne brinite.. Bice sve kako treba. cmok

Gospodine, EU putnicima je bitno da ustede novac koga sada imaju manje no ranije, jer da nije tako ne bi postojali lou kosteri, vec bise putovali biznis klasom svuda. Isto tako kada krene da radi aerodrom u neko trenutku, sve ce se pojednostaviti jer nikom nije u cilu da gubi novac. sva uska grla se ocas otklone.

Isto tako, nece svi ici u Dubrovnik, ici ce se u CG isto kao i navise na sever.Jelte ne vrti se sve oko Dubrovnika tu zar ne?

I na kraju?

ukoliko je tako kako vi kazete zasto ste opsednuti ovim aerodromom koji ne postoji i gde jedna lopata nije zakopana a vi vec imate koliko tekstiva o njemu?

Zasto mu posvecujete i vi i hrvatski mediji paznju? Pa zato jer vas frka.

Pa pazite juce slobodna dalmacija danas ti, te sprdnja te ovo, u SD pisu Rusi dolaze i to 😀 😀 Smejurija majke mi..

Inace dolazice de im se stvore uslovi,.,.. Sletece i tu ako imaju neki sadrzaj koji mogu da konzumiraju pa nastave dalje u Hrvatsku ili CG.. moras shvatiti nije sve kako tvoja ostrascenost nalaze..

Zasto ne sleteti u trebinje uzivati jedan dan pa produziti dalje.. Jeftino sve, sadrzaj solidan, lepa priroda i kuhinja, taman sve sto treba.

ti si dokaz da si u panici, meni dovoljno to.. parodija a ovamo se ovde tri sata upinjes sa nama i i dalje si tu.. da je parodija isao bi da pijes kavicu, ali jok, frka je 😀

Po mom scenariju opisanom gore, niko nikome ne oduzima deo kolača, nego je svima bolje.

Naravno da je bolje, ali ipak kada se pogledaju resursi, i perspektiva, Trebinje ce imati potencijal da dosta oduzme okolnim aerodromima. Sa raznim infrastrukturnim projektima, i nekoj persepktivi koja se otvara kada bi se ono spojilo sa autoputem koji ce spojiti Sarajevo sa ostalim autoputevima u Srbiji za sta je Turska vec namenila novac sa Srbijom, to je veliki plus i izuzetan potencijal za rast i razvoj.

prica se za daleku buducnost, ali vi karikirate.. no dobro nema veze, vise hrvite sa vasim problemima mi cemo sa nasim pa cemo videti kako to izleti..

Nikola zaboga, nama predbacujete nekakvu zaslijepljenost i zadrtost, a vaš komentar vrvi od toga. Gospodine: gradite što se mene tiče i kozmodrom u Trebinju, potrošite što se mene tiče i 5 milijardi eura, sagradite terminal za 10 milijuna putnika, napravite i 5 km dugu i 120 metara široku pistu. Tržište je ono koje će na kraju odlučiti, a ono ne ide vašim teorijama u prilog. Dati ću vam primjer iz moje svakodnevnice: slažemo se svi da će Trebinje prvenstveno opsluživati leisure letove. Znate li što je zapadnom turisti najvrijednije? Vrijeme!!! I za njega je spreman platiti. Stoga ako netko ide na dubrovačku rivijeru teško je da će se odlučiti na let koji doduše jednako dugo traje ali gdje mu treba najmanje trostruko vrijeme da dođe od aerodroma do hotela: prvo formalnosti na ulazu u BiH, zatim transfer busom i prelazak još jedne granice – koja će ulaskom RH u Schengen postati još tv