zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Trebinje postalo parodija

Dakle, Aerodrom Trebinje prestao je biti komedija koja nas sve uveseljava i izbacuje nam smiješak uz jutarnju kavu i posao je istinska parodija. Prvo, zbog čega je parodija je premještanje lokacije aerodroma. U mjesec dana lokacija je prebačena tri puta. Da netko radi šupu u dvorištu i tri puta je preseli puno je, da netko tri puta preseli lokaciju kuća u mjesec dana bio bi predmet isprdavanja susjedstva, a preseliti tako kompleksan objekt kao što je aerodrom već na tri lokacije u mjeseca dana je upravo to što sam napisao: parodija. Slobodna Dalmacija je to odlično opisala: „Sele aerodrom ko pijani domaćin kauče po sobi“.

Još je veća parodija da će Trebinje imati najdužu pistu u regiji, čak 100 metara dužu i od Beograda. Genijalci planiraju pistu od 3500 metara. Za koga, majko mila? Trebinje će imati pistu kakvu nema ni Split, Skopje, Priština, Sarajevo, Podgorica, Tivat, Zadar? Trebinje će biti aerodrom sa najdužom pistom na području bivše Jugoslavije!!! Krista ti boga!

No najveća parodija je izjava koju je dala uprava aerodroma, da se u prvoj godini operiranja, po njima 2023, očekuje promet slijedećih aviona: 86 manjih business aviona, 24 ATR72, 226 Airbusa A220, A319, A320 i A321, te 90 Boeinga 737 i 767. Hahahahahaha. Majko mila. 316 uskotrupaca i široktrupaca godišnje, a ukupno 426 aviona godišnje? Hahahahahaha!!!! Pa ovime će Trebinje biti na razini Niša, Ohrida i Banja Luke, a bitno bolje od Morave, Mostara, Osijeka, Brača. I kako su to samo, majko mila, izračunali da će biti točno 226 Airbusa, a samo 90 Boeinga. Za popišati se, za popišati!!!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Trebinje

700 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Evo jedna nova informacija
https://youtu.be/gz25Wc_zgFk

Slobodna carinska zona, Jadransko jonska cesta, pruga Capljina Niksic ( Sarajevo- Podgorica Pristina) i naravno aerodrom.. sve se sklapa da Trebinje bude cvoriste tog dela regije..

Samo neuki i zlonamerni to ne zele videti

Neće Beograd ali hoće Dubrovnik

Eto vam link, a koja će biti reakcija, prepuštam svakom pojedincu… Ja sam se u svakom slučaju slatko nasmijao!

https://trebinjelive.info/2021/10/29/vec-se-govori-o-imenu-buduceg-aerodroma-najbliza-opcija-medjunarodni-aerodrom-rudjer-boskovic/

Pa da.
Ja sam dobio inf.iz drugog izvora.Ovo o premestanju aerodroma zna svako ko ima veze sa Hercegovinom .

Ma citam ja sve sto napisete nemam ja taj problem.
Ali vi nikako da cujete drugu stranu prvo je ovu inf.iznio pomocnik ministra saobracaja Srbije koju ste vi odbacili i rekli da covek nije kompetentan.A izjavio je da cak postoje delovi projekata sacuvani jos od tad znaci pisani dokumenti.
Da ne spominjem kako sa visine reagujete kad neko iz Trebinja tu pricu iznese.
Sad se javljaju mestani znaci zivi svedoci tog vremena vi opet ne verujete.
Samo uporno ponavljate tezu sta je izavio dir.aerodroma Dubrovnik.

Isto tako je sluzbeno potvrdjena iz vlade Srboje

Aerodrom Rudjer Bošković- Trebinje

Izgleda da je dobio ime.

Boškovići su Hercegovci. To svi znaju.
Pre nego što krenete sa selendra i jeftina radna snaga, pogledajte ko je pobedjivao na lokalnim izborima u DBV pre 2. svetskog rata.

Pa ovo je i dubrovački aerodrom, a kome smeta što je bio katolik?

Opet trčite pred rudu kako se narodski kaze.
Dolazimo do toga da uopšte ne poznajete ovu temu.
Istina da je živeo u Dubrovniku, a svi valjda znamo ko je bio.
Samo ste zaboravili da kažete da je bio Srbin i vidi čuda poreklom iz Popovog polja baš gde se gradi aerodrom .

Ma necemo toliko ima jos poznatih “Hrvata ” koji vuku poreklo iz Trebinja od srpskih porodica .Recimo Drazen Petrovic ili i njegov otac nije iz sela Zagora na planini iznad ovog aerodroma.

Svaki razgovor je dobar uvek se nesto nauci . Isto tako je i otac Rudjera iz Popovog Polja Srbin kao sto mu je majka Italijanka.A on bio svestenik jezuita.

Bodiroga je iz istog sela kao i Drazenov otac i cak su blizak rod.

Pa ajmo opet picajzliti: otac Rudjera Boškovica rodjen je u Orahovom Dolu koje nije u/na Popovom Polju! A jezuiti su što? Muslimani??? I kakve veze ima Dražen Petrović sa aerodromom u Trebinju?

Zasto mi brisete poruke ?

Da ponovim covek je Srbin iz Popovog polja bas gde se gradi aerodrom.
I bas lepo zvuci let sa Nikole Tesle na aerodrom Rudjer Boskovic.
Dva svetska uma a pri tom Srbina.

Moja greska niste mi izbrisali poruku izvinjenje.

Otac mu je iz Hercegovine, rođen 25 km od budućeg aerodroma, a on je rođen 20 km od budućeg aerodroma. Zašto se aerodrom ne bi zvao po njemu?

Za savremene političke nacije je tada još ipak prerano.

Ne razumem taj srednjovekovni argument. Njegoš je bio pravoslavni vladika, pa ima ulicu u Zagrebu. Može slobodno neki aerodrom u Hrvatskoj da ponese ime pravoslavnog sveštenika.

Zapravo, aerodrom u Osijeku mogao bi biti “Milutin Milanković”, pošto je on iz Dalja. A i bio je blizak pravoslavnoj crkvi. Eto.

A kakve veze ima Dubrovnim iz tog doba sa Hrvatskom?

Niste mi odgovorili kakve veze Dubrovnik iz tog vremena ima sa Hrvatskom ?

“mi odgovorili”??? Darko je postavio pitanje u 15.28 a anonymous u 16:18 ponavlja??? Koliko to nikova imamo i trolamo??? Istina polako izlazi na vidjelo. Ali bitno je da sam ja napadnut kada sam spomenuo botove…

Niste u pravu ,jednostavno nisam obratio paznju i ponovo upisao ime .Sto se desilo i malopre kad sam se izvinuo Alenu sto sam pogresio i prozvao ga za brisanje komentara i tu sam opet pisao kao anonimus nisam ni video ali Alen je povezao da sam ja.
Lepo sam vise puta pisao da me ova tema veoma interesuje jer zivim na relaciji Beograd -Trebinje.
A Alena pratim odavno tako da niste u pravu za ovo ako vam ista znači.
A to vam moze i Alen potvrdit poz.

Sada bih se mogao poslužiti retorikom mnogih dolje, ali neću… Neka vam je!

Rista, pusti!!! Vidiš da nas opet navlače na diskusiju da bi mogli ići sa standardnu proceduru! Pusti ih nek sanjaju… Kaj se mene tiče mogu tvrditi da i Ming dinastija vuče korijene direktno od Vlastimirovića…

U Dubrovniku i Boki je bilo i ima i dalje jako puno Srba katolika. I to je tamo najnormalnija stvar već 1000 godina kod starosedelačkih porodica. Pa jedan od retkih katoličkih svetaca sa ovih prostora je Sveti Leopold Mandić iz jednog mesta iznad Herceg Novog. Da nije i on možda Hrvat? Veze nikakve
To što je neko katolik pogotovo u tom delu Dubrovniku i Boki ne znači da je Hrvat. Tako postoje i mnogi pravoslavci koji nisu Srbi. Postoje i mnoge značajne ličnosti u srpskoj istoriji koji nisu Srbi.
Na popisu u Dubrovniku 1890. 9700 od 11 100 stanovnika je reklo da govori srpski u kući.

Dubrovnik kroz istoriju sa Hrvatskom ima tačno toliko kao i neki delovi današnje Srbije sa Srbijom, npr Subotica. Splet istorijskih okolnosti je svuda na svetu takav i to nije ništa loše po ovu ili onu zemlju ili narod.

ps. A Tesla Vam je poreklom od Draganića iz starohercegovačkog, danas crnogorskog plemena Banjani koje se danas nalazi na granici Crne Gore i Republike Srpske između NIkšića i BIleće.

pps. Dubrovnik je postao ekskluzivno hrvatski na isti način kao i Istra, Slavonija, Krajina i Dalmacija.

Odakle su Mandići? Pročitajte. U tom selu i danas postoje Mandići. Realno čisto hrvatsko prezime iz Zagorja.

Vi bi možda želeli da su svi Srbi. Ali nisu, i to je ok. Imamo mi značajne ličnosti koji su Hrvati, i kakve to veze ima.

Mislis na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore ,a ne republike srpske i Crne Gore ?

smešno…

i Mesa Selimovic he bio musliman a Srbin.. inace Dubrovnik je bio pun Srba imao je i sediste Matice Srpske.. no Vama to ne godi cuti..

Isto ka sto je Hajduk osnovan od strane Srba.. to cete mozda poreci hm?

Glupost. Mene su u istoriji učili da je hrvatska kraljevina nastala pre srpske. I kada pričate sa trezvenim ljudima svašta lepo možete čuti o hrvatskoj istoriji do 20. veka.
Sveti Leopold Mandić ima spomenik u Herceg Novom, i oni su jako ponosni na to što je on njihov. Ja samo citiram šta su meni neki Bokelji rekli. Čak tvrde i da su dali jednog Papu, ali sada ne mogu detalja da se setim.
Činjenice su čudo, i ličnim vređanjem se ne mogu promeniti.

Pa naravno… Boze moj svi ste vi pokatoliceni Srbi..

Rista, s obzirom da su Adam i Eva bili Srbi, svi smo mi Srbi. I stoga je svaka diskusija suvišna.

Zemite si jedan Bronhi, lakše se diše…

“Svim Dubrovčanima odmah podeliti lične karte Hercegovine. Budale ih iz nekih drugih delova Hrvatske ih pretvorile u letnji gradić i slepo crevo,”

Ovo kaže Super Portak, samoprozvani “pozitivac” i “ne nacionalist” koji obožava “vežbe pozitivnog razmišljanja”. Lijepo, nema šta.

Svaka čast. Uspeli ste da prokljuvite moje pokvarene namere. 🤣🤣🤣🤣

Cijela ta prica da ce Trebinje profitirati od ovoga je smijesna. Trebinju ce ostati samo ogromni troskovi i dugovi. Sve da je aerodrom besplatan (a sigurno ce ga morati sufinancirati), troskovi održavanja praznog aerodroma su astronomski za jedan tako “siromasan” grad. Ako zazele da neka kompanija leti morat ce ispljunuti jos puste milione za “zdruzenja oglasavanja” itd. Bit ce to medvjedja usluga Trebinju.

Pa neće ga finansirati siromašan grad, nego JP Aerodromi Srbije. Dakle, već vam je napisano ispod više puta, klasičan primer prelivanja para u siromašan kraj.

5 mil EUR novca iz Srbije potrošenog u Trebinju i okolini godišnje. Koliko je to bruto plata – u siromašnom kraju?

Počinjem da razumem zbog čega je Hrvatska zapostavila tolike krajeve: izgleda je vama stran taj koncept da se preliva od onog ko ima više onom ko ima manje.

Hrvatska je neto uplatilac u EU, da bi onda EU (Brisel) raspoređivala pare po Hrvatskoj. Prethodno za sebe uzmu velike plate i konsultantske prevare.
Skroz logično.

Jednom prilikom ste rekli da je HRV neto uplatilac. Aj držite se onoga što kažete…

Uđem ovde par puta dnevno da pročitam komentare, potpuno je urnebesno. Sve je tu, kralj Aleksandar, ban Tvrtko, Njujork i Kina, Zetska banovnina, Socijalistička Republika Hrvatska, NDH, hrenovke iz Lidla, Gospa iz Međugorja. Jednostavno nema dalje

Nepravda je da niko nikada ne spominje partizane 🤣🤣🤣

Samo će 30000 putnika iz bg doći u Trebinje i sletwti kada idu za Dubrovnik ili Crnu Goru želeći da vidi i taj deo Hercegovina.. A to je plan koji je vrlo lako ostvariv. Subvencije Air Srbija Bg Trebinje I gomila onih koji idu na tu stranu će svratitj do Trebinje jednog od najlepših mesta u tom delu Bosne

Pa 30.000 putnika godišnje je nekoliko miliona evra godišnje za ekonomiju Trebinja. Znači veće plate, veći lokalni budžet… u nedovoljno razvijenom području. Nešto manje ljudi će se iseliti, neko će kupiti nekretninu (već se prodaju). Eto.

Neće doći “isti koji bi došli autom ili autobusom”, jer dužina putovanja odbija mnoge potencijalne putnike (kako je centralna Srbija uglavnom naseljena iz Crne Gore i – Hercegovine, takvih je, inače, poprilično). I nije cilj da se “dođe do nule” – cilj je pomoći nedovoljno razvijenom području. A inače, i doseljavanje dodatnog sveta u Beograd i Novi Sad košta, itd.

A ako uzme nešto malo putnika Dubrovniku i Tivtu, pa nije smak sveta, neće se sručiti Srđ na Stradun, niti će se isušiti Boka zbog toga – ionako je sva obala vaša, pustite malo i ove iz krša da živnu, ajde.

to je samo iz Beograda, doci ce jos ljudi, i kada se nakupi naroda i 100000 hiljada je veliki uspeh, jer ce ostaviti makar sto novca i otvoriti neka radna mesta, tipa prevoza do dubrovnika ili Crne gore i tako dalje,. nevidite vi u daljinu ali ajde..

300 do 500 ljudi dnevno, novih u Trebinju ce se itekako osetiti.. a to je samo pocetak.. otkud vi znate da ze 10 godina se nesto ne proeni pa Srbija na kraju ne iskoristi svoju koncesiju i ne vrati je potpunosti? hm?

Ako dodje Jadransko Jonska cesta i autocesta sa druge strane i pruga, sta ce tada biti.. to je sve realno..

Zaboravili ste da je riječ o investiciji od 150 mil. €. Mnogo je to novca za aerodrom kraj aerodroma dovoljnog za sve. Ne znam kako ne shvacate da Trebinje nema problema sa aviopovezanošću jer imaju aerodrom 20 km od sebe. Znači onaj tko hoće da putuje za Srbiju avionom ili onaj tko želi doći do svoje nekretnine u Trebinju avionom to već može učiniti jer im je DBV već u dvorištu.

Samo da znate, nitko u Europi, a ni u svijetu, ne gradi aerodrom od 150 mil. u kraju od manje od 100.000 stanovnika koji ima aerodrom na 20 km dovoljan za sve.

Ja vas stvarno ne kužim. Toliko truda da im objasnite, a oni jednostavno ne žele shvatiti. Pustite ljude da grade…ima se, može se….
Kad je Srbija toliko darežljiva s lovom, a očito je ima toliko da se može ponašati kao pijani miljunaš, ja bih predložio jedan drugi projekt. Zašto Srbija nebi izgradila Zračnu luku Knin? To bi bilo baš lijepo. Ima i tamo poneki Srbin, a možda bi se sa dva do tri dnevna leta Air Serbije još poneki i vratio u svoj kraj. Treba reći i da je Knin u neposrednoj blizini mora te ima neviđeni turistički potencijal, pa bi svakako trebalo potegnuti pistu preko 3000 m sa rulnicama i stajankom sa bar dvije pozicije za širokotrupce. To bi bilo baš super i mislim da bi poboljšalo odnose između HR i Srbije. Molim Alena za analizu potencijalne investicije Republike Srbije u Zračnu luku Knin.

A da možda vi opet napravite ZL Zemun, pa da letite za Rim, Berlin i Tokio?

Pa nismo mi pijani miljarderi kao vi i nemamo pretenzije na Zemun kao vi na jedan gradić u BiH.

ZL Zemun je postojala, za razliku od ZL Knin.

I, nema pitanja “i” za ovoga što je pominjao Knin? Da je napisao i “leteći traktor”, da li bi i tad bio opomenut na regionalnom portalu? Nego “Bravo Nikola”.

Ne ide im tehnika i biznis pa to ne mogu da shvate. Ne znam kako su došli do broja od 20+ hiljada turista. Ja kad god sam tamo bio nigde nisam evidentiran.

Ljudi moji
Ovo je brdoviti balkan. Aerodrom kao takav je apsolutno nebitan.
Bitni su novci.
Aerodrom služi samo kao sredstvo da vladajuće elite iz proračuna ukradu novac.
Dakle iz Srbije dolazi 100 tinjak miliona eura. Vladajući su uspjeli to prikazati kao napredak razvoj nova radna mjesta. Da li je to tako apsolutno nebitno.
Imamo stavku u proračunu. To je bitno.
Novac se prebacuje malo po malo na račun Trebinjskog aerodroma koji ga troši na izgradnju.
Sad treba samo vidjeti čije firme i pod kojim uvjetima dobivaju posao.
To je to. Obični lopovluk.
Od 100 milliona barem pola će nestati.
A onda će se ponovo uključiti vladajuće elite i pod izgovorom promjene situacije upumpati još 100 ako treba.
Za vladajuće garniture to je jedan jako zgodan način da se novcem iz proračuna obogate na usudio bih se reći na skoro pa legalan način.
Pri tome je apsolutno nebitno da li će se aerodrom stvarno izgraditi. On je samom izgradnjom postigao cilj.
A ako se nedaj bože i izgradi i dalje ga se može koristiti za izvlačenje novca iz proračuna i osobno bogaćenje

Sta ne postoji neki poslovni plan koji bi objasnio ulaganje u aerodrom?
za takvu investiciju mora biti objasnjeno kada se ocekuje povrat, od kojih putnika itd. Sigurno pise koliko sada turista ima trebinje, koliko od njih dolazi sa aviodestinacija, te koliko dio tih putnika koji vec sada avionom putuju u trebinje ce aerodrom preuzeti.
jer svi ovi ovdje komentari su suludi i nemaju veze sa razumom

Ne očekuje se povrat, čak je Vučić to i izjavio još kad je počelo o aerodromu da se priča.

Nije ništa toliko neuobičajeno da razvijeniji krajevi ulažu u nerazvijenije i zabite krajeve bez mogućnosti povrata investicije, kako bi tamo više ljudi ostalo i nešto se pokrenulo.

Hoće.

Pa, mislim, prelivanje novca siromašnijim regijama je, bar u EU, poznat princip. Po tom principu Brisel daje tolike pare Hrvatskoj. A ovde Srbi daju Srbima, što ne bi baš ni trebalo da je svetsko čudo kakvim se predstavlja…

…jer to Srbi rade svaki dan, pošto bi u suprotnom npr. plata nastavnika i lekara na jugu Srbije bila dvaput manja nego u Beogradu (tako je npr. u Rusiji), a ista je.

I RS je već dobijala direktnu novčanu pomoć od Srbije.

Jedino što je ovdje riječ o prelijevanju para za aerodrom sa pistom od 3500 m u kraju gdje živi 100.000 ljudi koji pokraj sebe u dvorištu imaju aerodrom dovoljan za sve stanovnike i aviokompanije. Čak i da Trebinju treba aetodrom šta će vam 3500 m piste sa paralelnom rulnicom? Pa ni Split koji je treći najveći aerodrom regije to nema, a što će to Trebinju još uvijek nije nitko objasnio.

Verovatno neće ni objasniti. Možda je ni ne naprave toliku. Ali sad, da se ovoliko i ovako raspravlja o 900 metara dužoj pisti nego što treba i o paralelnoj rulnici… pa OK, nije zabranjeno. A tu je i nekoliko hiljada klikova.

Problem je i u tome što netko gradi aerodrom za 150 milijuna € kraj aerodroma s i više nego dovoljnim kapacitetom u kraju gdje živi 100.000 ljudi. Nitko takvo nešto ne gradi jer je i više nego očito da takav kraj uopće nema dovoljnog potencijala za izgradnju upotpunosti novog aerodroma.

Uzgred, Trebinje je najtopliji grad u BiH, uz to je i na dosta većoj nadmorskoj visini od primorskih aerodroma, pa pista i treba da bude duža. Dobro de, ne mora toliko, ali jaka stvar.

Ne treba imati 3500m. Ali ono stvarno ne treba.

Nije problem u povratu već u svemu ostalom. Kraj od 100.000 stanovnika uopće ne može generirati previše letova, a jedina šansa je oduzimanje putnika iz drugih krajeva koji već imaju aerodrome sa popriličnim brojem Linija i aviokompanija. U najboljem slučaju ovaj aerodrom bi generirao 80.000 ili 100.000 putnika(aerodromi s takvim i višim potencijalom imaju toliko), a onda je pitanje, za koga ova infrastruktura? Najnoviji europski aerodrom se gradi u povijesnom gradu Brasovu u Transilvaniji kojeg posjećuju dosta turista, a i gravitacijsko područje ima i više od 1 mil. stanovnika. Taj aerodrom imat će pistu od 2800m, jedan ulaz na istu, bez rulnice, i manju stajanku za nekoliko aviona. Zašto onolila infrastruktura u Trebinju nemam pojma.

Ljudi, evo nešto gledam na google mapama položaj Ćilipi. Jel zna neko kako je došlo do toga da se tamo pravi aerodrom?
Položaj piste deluje potpuno idiotski. U prilazu pisti prvo tačno preko Cavtata, a onda ti na jednom boku ozbiljno brdo/planina, a na drugom 700 metara vazdušne linije od mora.
A garant su često jezivi bočni vetrovi.

Realno je 50 puta logičnije da su ga odmah napravili tamo gde sada planiraju novi aerodrom Trebinje. Tamo mu je mesto od starta.

A tek onu idiotsku, nekada međurepublički granicu u tom delu između HRV, BIH i CG. Pa ono se neko ozbiljno napio kada je pravio, A sadašnja međuentitetska granica između FBIH i RS u tom delu je isto čudo. Svi sve samo ometaju.

Pa nije SR Hrvatska htela aerodrom u SR BiH, to je normalno za SFRJ, ‘federiranu federaciju’ 6-8 država. Da je ostala Austro-Ugarska, bio bi aerodrom kod Trebinja.

A što je onda SR BiH dozvolila aerodrom za sebe u SR Hrv.
Da je ostala Austrougarska aerodrom bi bio napravljen tačno tamo gde mu je mesto. Ti ljudi su bili najorganizovanija okupatorska organizacija/struktura na ovim prostorima.

Koliko ja znam, dubrovački aerodrom je tada napravljen u Grudi, u Konavlama, a ne na Ćilipima. I bio je tamo do šezdesetih.

Nemam objašnjenje. Zato i pitam. Ne znam. Mogu samo da zamislim u ono vreme kako je to bilo nebezbedno sletanje sa propelercima sa bočnim vetrom a levo onaj kamenjar.

Istorija je čudo, stvarno. Kralja Aleksandar, malo pred atentat naredio pravljenje aerodroma koji će spletom istorijskih događaja završiti u Hrvatskoj. A danas svi u Hrvatskoj ga pljuju….

Ne bi da je on znao da će slobodna Hrvatska biti na tom području za 60 godina. Za njegovo vrijeme to je sve bila Zetska banovina koja je uključivala cijeli taj dio Hercegovine oko Trebinja i Crnu Goru.

A ne pljuju ga bez razloga. Zar ne?

Raspitajte se šta je sve sazidano po njegovim naredbama u Zagrebu.

Ništa previše naprema što se izgradilo za vrijeme Austrougarske i SFRJ.

Još uvijek je bio diktator i naravno da nitko nema pozitivno mišljenje o njemu. Da ne govorimo o tome što je bilo Šuflaju i Radiću.

Stvarno živite u bajkama ako mislite da će se graditi pruga Nikšić-Čapljina ili da će se graditi jadransko jonska autocesta u ubrzo. Niti jedan od ovih projekata ne forsira EU, to su samo planovi i upitno je hoće li se pruga uopće ikad graditi.

Trebate se malo upoznati sa zrakoplovstvom u svijetu. Pogledajte samo aerodrome u Nišu, Oradei, Targu Muresu, Anconi i onda počmite pravdati aerodrom od 3500 m piste pokraj aerodroma sa infrastrukturom dovoljnom za sve.

nemojte vi brinuti o tome ukoliko je Europa dala zeleno svetlo ovim kapitalnim projektima, sto je, to ce se vrlo brzo realizirati.. Druga stvar je sto mi i dalje ne znamo konkretne linije tog aerodroma u svijetu, tako da ce i one mozda praviti razliku. Otkud vi znate da drzava Srbija koja ce pomagati ovaj aerodrom mozda ne zalozi svoj utjecaj kod nekih kompanija i privuce ih subvencijama.. Podsecanm vas da su Cilipe ogranicene, one jesu domnantne ali su ogranicene i ukoliko hocete da regija raste morate imati back up planove…

To sto vi kazete i nis nije imao perspektivu, imajuci Sofiju koja je kapitalac, Beograd, Pristinu i Skoplje pa je opet nacinio bum.. Cijeli deo republike Srpske ce ici tamo. Cijeli, razmislite o tome.. A tek cete vidjeti za Autoceste, smijesno je djelovalo da ce se i u Srbiji praviti koja, aevo vec se uvjeliko mnoge asvaltiraju..

Vidjecete..

Apsolutno se vidi da nemate pojma o čemu govorite.
” Podsecanm vas da su Cilipe ogranicene, one jesu domnantne ali su ogranicene i ukoliko hocete da regija raste morate imati back up planove…”

Čovječe o kakvim ograničenjima pričaš? Je li ti shvacas kakva je infrastruktura tamo? 3200 metara piste te isto toliko paralelne rulnice koja ima 6 izlaza na pistu, stajanka za 26 uskotrupaca ili 20 uskotrupaca i 4 širokotrupca, više od 15 pozicija za manje bussines i školske avione. To je dovoljno za aerodrom od 10 mil. putnika a kamoli nece biti za jedan Dubrovnik.

Niš nije imao perspektivu i ja sam to rekao? Sada se uvaljuju ljudima u usta izjave koje nisu ni izjavili? Niš ima gravitacijsko područje od 1 mil. i više stanovnika, a u regiji Istočna Hercegovina nema ni 100.000 stanovnika. A i još uvijek Niš ima tih (sasvim solidnih za uvjete) 420.000 putnika. Koliko bi onda trebao imati Trebinje uz to što je još na 20 km od drugog aerodroma? 40.000?

U Sarajevu imate aerodrom, u Dubrovniku imate aerodrom, u Podgorici imate aerodrom? Koje će uopće avio-kompanije taj aerodrom privući i za koje putnike?

Jadransko-Jonska autocesta se neće graditi još barem 10 godina.

Šta mislite, ima li šanse da deo hrvatskog vazdušnog prostora bude ustupljen kontroli leta nadležnoj za budući aerodrom Trebinje?

Pa valjda ko i za ostale gde su aerodromi tako blizu. Nije to tako strašno. Oko 30 km udaljenosti.
Ne zaboravite da je Srbija prepustila deo svog vazdušnog prostora Osijeku. A BiH DBV.

Da li u svim tim planovima ima i smjer piste? DBV je 11/29 pa ako i na Trebinju bude otprilike isti smjer, onda se paralelni prilaz obim pistama može lako koordinirati.

Lijepo si ove domoljube doveo do konstruktivne rasprave, svaka čast.

Konstruktivne rasprave? Mi ovdje o čistoj teoriji! A ta u najboljem slučaju 2 ATR-a dnevno ljeti i jedan svaka dva-tri dana zimi će prilazna kontrola DBV obaviti i u snu…

A vi očigledno pojma nemate šta znači riječ “konstruktivno”. Da, konstruktivna, vi evo već i o pravcu piste govorite, vaš drug o kontroli vazdušnog prostora, baš vas je super portak upristojio, nema više “zapišavanja” nego se priča o tehničkim stvarima.

O Bože: fakat ste majstor u provokaciji i zamjeni teza!!! Laku noć i sanjajte o A380 u Trebinju!

A380 u Trebinju je plod vaše “zapišavačke” mašte, njega niko osim vas spomenuo nije.

Pa cilj je trebalo i da bude da se priča na tehnokratski način. Ali pena provrila iz ljudi…
Kažem Vam, moja prva reakcija (skroz skroz dole u prvim komentarima) je bila jako negativna na ideju Trebinja. Mentalna vežba prisilno pozitivnog razmišljanja na neku temu koju ne razumem, mi je pomogla da otkrijem šta tu može ispasti pozitivno.

Apsolutno je irelevantno u ovakvim slučajevima poput gradnje aerodroma hoćete li vi gledati pozitivno ili negativno. Najvažnije je subjektivno sagledati situaciju, bez toga nemate ništa i ne možete sagledati potencijalne kako treba.

*objektivno sam mislio naravno

Zato kažem svaka čast, svaka rasprava treba da bude kulturna i uljudna, da li se neko slaže sa temom to je već druga stvar ali treba da bude konstruktivno. Vi ste školski dvojicu “zapišavača” doveli u normalu jer ih je mučno bilo slušati kako pjene. Evo i posljednji komentar gospodina sa A380 je tipičan primjer destruktivnosti.

Nikola ne nudi ništa konstruktivno.

Naravno da ne, kao uostalom i mnogi drugi. Cijela ova rasprava znalački je poticana provokacijama i to sa sistemom. A ako nema reakcije, kreće se u osobno vrijeđanje ne bi li se ipak izazvalo reakciju. Pa onda ide klasična zamjena teza i izvlačenje dijelova rečenica iz konteksta. Ništa što već nije ( i to ne samo ovdje) viđeno… Primjer: ja napišem da je za dobrobit srpskog naroda u Trebinju daleko bolje da se investira u dugoročna radna mjesta, prvo odgovora nema a onda me se optuži da sam ignorant i nacionalista. A kada sve moje postove zajedno zbrojiš, nema u njima toliko nacionalizma kao samo u jednom jedinom od dotičnog Nikole…. I stoga se ovdje definitivno isključujem iz ove jalove rasprave. Osobno nisam ni zlopamtilo ni netko tko se naslađuje tuđim neuspjehom, ali veselim se komentarima ovih dotičnih kada taj cijeli “projekt” propadne. Bilo da su ukrhali pare i sagradili taj aerodrom, bilo da su napustili projekt. I zanima me tko će im ovaj puta biti kriv!!! Uz uobičajenu ‘belosvetsku zaveru”, vjerojatno i nas dvojica “zapišivača”…

Nitko nama nece biti kriv jer ce taj aerodrom uspeti.. ne znam tko ce vama biti kriv kada vidite da je uspio, jer ste neverovatno, to mere fanaticne ostrascenosti ubedjeni da nece.. a on hoce da uspe jer se uklapa u mnogo veci projekat koji vi nemate volje i zelje da vidite a koji vam se pred nosom radi,

Niste tako negativni bili nikada ali nikada. Ovoliko pene iz Vas nikada nije bilo.
A bilo je mnogo nategnutijih priča poput Brača, Lošinja, Osijeka,….
Koji Vam je?

Aj se bar malo smirite

Super, Popite onda i neku rakiju.

Grešite. To je prava stvar.

Točno. Mislio sam da je možda ipak kome zanimljivo jer tema očito jest.

Pola intervjuisanih i komentatora su u skladu sa ovim prostorima. I ispunili su kvotu.
Meni je jako prijatno kako pola intervjuisanih i komentatora gleda na sve. Imaju ljudi svoj normalni dnevni i životni interes i ne dozvoljavaju da im neke budaletine iz daljine određuju kako da im izgleda kapa.
Meni da neko postavi tvrdu granicu 1 km od kuće, podigao bih bunu. Kakav EU i gluposti…

Pokušajte izvući najbolje iz svega. Nisam mudrac, ali samo okrenite stvari na bolje. Kakvi ratovi, kakva “otimanja” putnika? Žao mi je što se stvari okreću “naopačke”. Nisam mislio da napravim nikakvu raspravu, pogotovo ne na nacionalnoj osnovi. Samo budite pozitivni, nema potrebe za natezanjem i prepirkom.

Biće i lep 1 stop Beograd-Užice-Trebinje.

Šteta kaj nema više Bandića pa da sagradi tramvaj od Trebinja do Dubrovnika!

Može, trasom ćire.
A i tramvaj u Dubrovniku je, kažu stari, bio lepa atrakcija.

Ja sam sa svojih 58 godina premlad da ga mogu znati (ajde da sam i ja još za nešto premlad!!!😂), ali moj otac ga se sjeća. I Ćire i tramvaja! Ali tehnički je izvedivo. Ako vas zanima pogledajte si trasu tramvaja između Santa Cruz i La Lagune na otoku Teneriffa.

Ovo je nonsens koji provali svako ko je bio na Tenerifama! Apsoluntno nema Santa Kruz veze sa Dubrovnikom! Tamo je i drugacija gradnja i drugacije zemljiste i daleko veci grad na daleko vise prostora!
To je kao da poredite Rijeku i Barcelonu!

Trebinje je 275 metara nad morem, La Laguna skoro 600. Moja druga opaska je bila, i to sam i napisao, isključivo vezana uz tehniku. Prva je bila ironična i odnosila se na gradnju tramvaja od ZAG do Kvaternikova trga… Cool down!!!

Pa eno i u Cirihu tramvaj do aerodroma, a u Talinu sam se čak i vozio njime – isto metarski kolosek kao u Beogradu i Zagrebu u oba ta grada, nije to nikakvo čudo. Beše se i do Orlyja pravi tramvaj, ili je već napraviljen.

A mi smo ovde dosta zaostali sa razmišljanjem i poprilično skučenih pogleda. Eto, Dubrovnik će opsluživati dva aerodroma – razlog za paniku i za vređanje prvih komšija. Bože sačuvaj…

Tamo gdje je već odavno krenula: u apsurd!

Ovi analitičari što se polomiše da objasne da Brač i Zadar treba razvijati pored Splita na račun Splita (“Splitu malo a ovima mnogo”) , a Trebinje ne,
da je JU jedan od glavnih problema OU a ne LH, FR itd.,
Koji zapene na sve što ozlazi iz njihove matrice,
Koji ne primećuju da je DBVu bilo potrebno preko 300 miliona evra da se razvija i funkcipniše i pored vrhunskog turizma, a pene na 100 miliona za Trebinje,
imaju velike poteškoće u razumevanju tehnike i velikog biznisa. Za radnju sa mažoretkinjama i studije prava spuštam kapu.

Ubuduće bi idealno bilo da autor napiše članak, i da se onda skroz isključi iz komentarisanja, jer sve pretvori u katastrofu.

Idite napišite još analizu o efikasnosti vakcina i viršli iz Lidla.

tu si u krivu DBV je i prije ovih 300 miliona imao veliki promet, a da ne pricamo da je u bivsoj zemlji bio bolje povezan sa svjetom nego li tadasnji glavni grad Beograd

Zadar ne bi imao buducnosti niti bi kao aerodrom imao smisla da Split ima dovoljno kapaciteta. Ali pošto Split nema dovoljno kapaciteta, aerodrom u Zadru ima smisla.

To je daleko od istine što govorite. Pogledajte malo bolje kakva je infrastruktura u Splitu.

Zadar se nikad ne bi razvio da je Split imao dovoljno infrastrukture da privuče Ryanaovu bazu i dodatne ULCC letove. Ostao bi na 150.000 koliko je i imaonod svojeg otvaranja za vrijeme Jugoslavije.

Jer imaju dogovor sa Ryanom od već prije pandemije. Čak imaju i bazu.

Zadar.

Kažem da se Zadar nikad ne bi razvio koliko i danas da je Split imao dovoljno kapaciteta za više avio-kompanija. Da je Split to imao, dogovorili bi se sa Ryanom i u Splitu bi se širili, a pošto Split nije imao dovoljno kapaciteta oni su se odlučili za Zadar.

Ne govori. Ryanova baza u Zadru je dogovorena bila već u 2019. kada je bila rekordna godina za Split. Svih ovih godina Split nije imao dovoljno kapaciteta za masovnu Ryanovu ekspanziju pa su zato išli u Zadar. A ni Split uopće nema dovoljno kapaciteta za takvo nešto ni sljedeće godine.

Kako ima enormno više kapaciteta? Bome nema za sljedeću godinu. Je li vi shvacate da je Zadar bez Ryana ništa, a da bi Split ima dovoljno kapaciteta mogao bi ponuditi bolje uvjete i sada imati bazu Ryana?

Split nema viška kapaciteta zato ni nemaju volje da potjeraju druge kompanije i dovedu Ryan.

Malo logike ne bi bilo loše.

Uprkos svemu (pre svega autor i njegov imenjak), bilo je nekoliko korisnih argumenata i sugestija. Pa da rezimiramo.

1. Leti, neke letove mrdnuti sa TIV na Trebinje. Nikako sve. Oprezno osluškivati reakcije putnika.
2. Leti, letovi sa DBV da se prebace na Trebinje.
3. Leti a i tokom godine, poređati letove za TGD, TIV i Trebinje tako da idealno pokrivaju Dubrovnik, Boku i prostor od Podgorice do Trebinja tokom celog dana i kasne večeri.
4. Leti, a i tokom godine, vrlo kasnovečernji let uvesti obavezno da ljudi mogu da odu ili da se vrate na kraju dana u/iz Boke, regiona Nikšića, Hercegovine, sa Žabljaka. Biće pun.
5. Ruse nagovoriti da pređu sa DBV na Trebinje.
6. Puno vremena i truda uložiti da se velikim kompanijama objasni da postoji aerodrom pored DBV gde mogu da slete kad god požele, jer slotova ima koliko hoćeš, da obrada leta traje najkraće jer su operacije jednostavne i aerodrom je prazan, da su cene slične, a idealno pokriva prostor dubrovačke županije. I nema bure. I puno lakši za sletanje. Itd…
7. Dovesti Ryan, Easy i Wizz. Ako neko vidi interes nek im plaća subvencije. Aerodrom nikako.
8. Prvih par godina eventualno zatvarati aerodrom u nekim mesecima.
9. Započeti parcelizaciju zemljišta i omogućiti svima da jako lako tamo zidaju nekretnine. Pre svega Dubrovčanima.
10. Strogo voditi računa o troškovima operacija.
11. Na svaki pokušaj gušenja aerodroma tvrdim granicama, asimetrično odgovoriti, i naneti veću štetu onome ko to započne.
12. Nikako ne ići sa nižim taksama od DBV. Ovo treba svima da bude plus. Nikome minus.

I malo nerealne fantazije za kraj 🙂

13. Leti, nagovoriti Kineze da naprave direktan let do Trebinja. Mnogo njih ide danas za DBV uz presedanja.
14. Leti, JU let iz Amerike do Trebinja. Idealno pokriva ogroman prostor i puno obale.

Šta misle drugi komentatori? Imaju li još nekih ideja?

Pozdrav svim pozitivcima. Negativci i nacionalisti da izignorišu moj komentar i ne odgovaraju.

Slažem se, treba biti što je pozitivniji moguće, unatoć svim stvarima koje se dešavaju (ili ti ga “energija privlačenja”, kako msiliš, tako bude). Da sada ostavim filozofiju.
Ne znam koliko bi letovi Trebinje-Tivat bili profitabilni, ali sa dva tjedna polaska preko čitave godine, ne bi trebalo biti puno prolema. Tivat ne treba dirati, a i AIR SRBIJI je važno tržište već godinama.
Takse bi trebale biti malo niže od Dubrovačkih, upravo da bi privukle prevoznike.
Wizzair i Ryanair obavezno dovesti, jer mogu biti vrlo značajni za dijasporu koja živi u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Ne pričam od 30.000, već o 250.000+ hiljada ljudi (Mostar je automobilom isto udaljen kao i od Sarajeva, pa bi se i moglo preuzeti dosta putnika). Uzmite koliko dijaspore ima, WIZZ najbolje pokriva ta tržišta. Ukoliko bi

(slučajno sam pritisnuo enter) Ukoliko bi WIZZ doista bazirao avion, mogao bi doista prevući 300.000 putnika godišnje (pogledajte šta se desilo u Tuzli i Banjoj Luci, ko bi rekao da če u tako kratkom periodu imati 500.000+ hiljada sjedala u prodaji). Ukoliko bi bazirao 2 (što je moguće), lagano ide do 600.000 hiljada. Trebalo bi privući neke tour operatore kao TUI, JET2 i THOMSON. TUI jako puno leti za Njemačku (iz Prištine imaju cjelogodišnje letove), pa zašto ne bi ubacili i tu opciju? Možete rezervirati smještaj, a možete i rezervirati samo i kartu (i imaju dobre usluge). JET2 i THOMSON bi bili dobri preko ljeta. Da ne pričam kada bi se napravili paketi da se za 7 dana obiđu: Trebinje, Mostar, Neum i Međugorje (još su ove destinacije i jeftine). Ovo bi bio ogroman + svima (i ovim gradovima, a i aerodromu, te samoj kompaniji).

Imate dobre ideje. Da sam ja neko u Hercegovini i Dubrovačkoj županiji odmah bih to spojio u prekograničnu regiju. Geografija je jasna. Još jedna ideja:

Svim Dubrovčanima odmah podeliti lične karte Hercegovine. Budale ih iz nekih drugih delova Hrvatske ih pretvorile u letnji gradić i slepo crevo, i hoće da im prave tvrdu granicu na nekim mestima na kilometar od kuće.

Ja ću Vaše komentare ubuduće ignorisati.
Ne samo što Vam tehnika i veliki biznis ne idu od ruke, nego ste nesvesno i ozbiljan nacionalista i negativac. A i vređate ljude. Nikako objektivni hladnokrvni analitičar koji gleda iz svih uglova.

Prijatelju, U unosu gore si napisao:

“Pozdrav svim pozitivcima. Negativci i nacionalisti da izignorišu moj komentar i ne odgovaraju.”

Pa tu kažeš:
“Svim Dubrovčanima odmah podeliti lične karte Hercegovine. Budale ih iz nekih drugih delova Hrvatske ih pretvorile u letnji gradić i slepo crevo,”

A da ti malo dijeliš lične karte BiH stanovnicima Sanđaka, to ti je puno bliže područje.

Kad ste Alene bili u Trebinju?

Sad mi je jasnije zasto imate ovakvo misljenje o Trebinju kao mestu za posetit.
Sadasnje Trebinje sa onim od pre 6-7 god. nema ama bas nikakve veze.

Da li su dobili metro u međuvremenu? 🙂 🙂

Napisali ste da će Wizz sljedeće godine širiti letove za DBV. Odakle vam to? Kad će se znati koje su linije u pitanju?

Da, ta linija je bila najavljena za ovu godinu pa su je samo prebacili. Mislio sam da postoji nešto nivo osim toga.

Generalno sam uvek protiv strategije koja se zasniva na preuzimanju putnika sa drugih aerodroma iz regiona. To se uvek završava ratom cenama i teškim gubicima po sve. Strategija mora da se zasniva na generisanju novih mogućnosti i time novih putnika, kao i kvalitativnih prednosti.

Trebinje zaista može lepo da dopunjuje ostale aerodrome u okolini, i dodatno pokriva prostor od Podgorice do Mostara, istočnu Hercegovinu i Boku.
Ko se nekad vozio kolima tim prostorom sve će mu biti jasno.

Nije slučajno, da su prve lokacije za dubrovački aerodrom bile tu negde otprilike. Ćilipi su ko zna kako upali u igru.

TUI leti cijele godine za PRN??? Ja se osobno za vas nadam da se sa svim ostalim zezate!!!

Apsolutno se slažem. Ja bi još dodao da bi s Trebinjem bile pokrivene NP Plitvice, Postojnska jama, Kopački rit, i Drakulina kuća u Transilvaniji. Win-win za cijelu regiju 🙂 🙂

ja iskreno mislim da ce dijaspora biti tu okosnica tokom zimskih meseci i van sezone, jer je ipak tu mnogo ljudi na radu po Evropi..

Dijasporu Vam rešava Wizz i Ryan.

Aerodrom mora prirodno da funcioniše a ne uz stotine miliona donacija iz EU kao neki.

Trebinje-Beograd, pardon, ne Tivat

Ja sam zamolio da nacionalisti i negativci izignorišu moj komentar.

🤣🤣🤣🤣🤣

Bez brige! Ovo ide toliko “ad absurdum” da je svaki suvisli komentar nemoguć. Ajde vi prvo uopće napravite taj aerodrom, počnite operacije sa ATR za BEG i dalje kako bude. Vaše pare, vaš rizik. Ja osobno se ne bojim ni za budućnost TIV ni DBV…

Tražiti logiku iza političkih odluka je potpuno besmisleno. Jednako tako kako je ovdje besmisleno nekima objašnjavati da je za dobrobit srpskog naroda u Trebinju – a navodno se samo o tome i radi!!! – daleko bolje da se tih 100 milijuna plus uloži u stvaranje radnih mjesta od kojih će cijelo Trebinje dugoročno profitirati (i za tu izjavu te onda proglase negativcem i nacionalistom !!!). Ja sam siguran da se napravi anonimna anketa u Trebinju sa pitanjem “Radije aerodrom ili radna mjesta za 100 milijuna eura?” , da bi rezultat bio poražavajući za aerodrom! Ali njih nitko ni ne pita! I nemojte sada početi sa pričama o radnim mjestima na i sa aerodromom!

Bila je na Zamaaero prije nekog vremena diskusija o olakšavanju prijelaza granice za putnike iz Trebinja koji bi letjeli iz DBV za BEG i ja sam onda rekao da bi trebalo uvesti direktan bus koji će putnike dovesti iz Trebinja direktno do aviona i bez ikakve kontrole (osim sigurnosne) sa hrvatske strane. I interesantno je da me onda nitko nije nazivao nacionalistom i ignorantom! Stoga ja i dalje sumnjam u dobronamjernost svih ovih dolje koji se tako vehementno zalažu za dobrobit stanovnika Trebinja…

U pravu ste za sve, osim za ovo:

13. Nagovoriti Kineze da lete za Trebinje? Kineze koji ne lete ni za Beograd, Zagreb, Dubrovnik će netko nagovoriti da leti za Trebinje. Portak, pa vi ste sve bolji i bolji. Majke mi ovo postaje presmješno!

14. Jednako tako i letovi iz Amerike za Trebinje? Vi niste istna, Isusa mi Boga! Letovi iz SAD-a i Kine za Trebinje? O bog te mazo! A zašto ne i iz Australije, Brazila, Južne Afrike, Tajvana,Filipina, Novog Zelanda, Papue Nove Gvineje, Vanuata…?

Zaboravili ste da je Kinez brat Vučiću, a svi ostali veliki prijatelji, ima da Vučić to riješi jednim tel. pozivom svojoj braći i prijateljima.

“Puno vremena i truda uložiti da se velikim kompanijama objasni da postoji aerodrom pored DBV gde mogu da slete kad god požele, jer slotova ima koliko hoćeš, da obrada leta traje najkraće jer su operacije jednostavne i aerodrom je prazan, da su cene slične, a idealno pokriva prostor dubrovačke županije. I nema bure. I puno lakši za sletanje. Itd…”

Zar vam nije već objašnjeno da Dubrovnik nema problema sa slotovima i da je izgrađena infrastruktura i više nego dovoljna da svak leti čime hoće i kad god hoće? U trenutku može u Dubrovniku stati 20 uskotrupaca i 4 širokotrupaca ili 26 uskotrupaca. Pa to je i za Beograd dovoljno a kamoli neće biti za Dubrovnik. I je li shvacate da nema olujnog nevremena tijekom sezone, već isključivo zimi kada 3 međunarodne kompanije lete za DBV?

Kako mislite maknuti letove iz Tivta u Trebinje? Ako će netko micati letove iz Tivta zbog pre malog kapaciteta prije će to učiniti na najbliži aerodrom, a to je Podgorica. Čak će prije prebaciti letove na Dubrovnik jer je cesta bolja i jer je bliže.

Ja vas sada pitam, ako Trebinje uspije privući neke avio-kompanije da dođu iz DBVa, zar ne mislite da ih Dubrovnik neće pokušati vratiti natrag sa boljim uvjetima i uz pomoć subvencija? A kada se to dogodi, što onda? Za koga će biti aerodrom?

Također vas pitam, kako će ovaj aerodrom koristiti svima ako mu je jedina šansa za privlačenje letova oduzimanje onih koji bi trebali letjeti za Aerodrome Crne Gore i ZL Dubrovnik (naravno Trebinje ne treba baš letova jer je mal gradić)?

I zar ne mislite da ne bi bilo logičnije da taj kraj surađuje kao jedna cijelina, te da koristi već postojeći aerodrom koji je i više nego dovoljnan za sve, i koji je blizu svima, nego da se gradi aerodrom iste veličine kojem je jedina šansa oduzimanje letova drugima da bi se opravdala veličina projekta?

netko ne zeli prizantii sebi da je ce imati konkurenciju iza koje ce stajati cela drzava Srbia.. i to ga plase..

bukvalno ce ceo taj deo republike srpske ici na taj aerodrom.. cili jugoistocni deo ce ici tamo i bogme dobar deo sredisnje bosne. tako da eto logike, i dobar deo crne gore, oko Niksica..

To je ono sto vi ne mozete skuziti, da ce ljudi ipak ici tamo, posebno ovo o cemu vam kazem, taj deo dijaspore.. a to kada krenu subvencije i razne olaksice kao sto su krenule za Nis onda, o kome ste isto imali dvojbi i to ogromnih, to cemo tek vidjeti.. no polako, Alene nemoj te se sikirat 🙂

i jos jedna stvar. Trebinje ce postati slobodna carinska zone.. pa vi vidite..

Naravno da ce ici. No što je sa aviokompanijma?

to mislis da ce Vam dolaziti starosjedioci skandinavci preko ljeta s avionima umjesto auta?
Nikola moj Nikola koje snovi…

I? Kako će to uopće doprinjeti privlačenju putnika?

Mnoga od Vaših pitanja i nedoumice su ispravni. Ono što sam ja rezimirao su ideje, kako da jako brzo doguraju do 10ak letova tokom leta. A konačnu reč će morati da daju oni koji su to odlučili da razvijaju i vode. Niti mi ovde, a još manje tzv. analitičari imamo sve podatke.
Ali kako zamišljate da se neko osloni na DBV u razvoju svoje regije, kada im mnogi iz Vaše zemlje usred Evrope usred 21. veka stalno prete tvrdim granicama, kada su se tzv. hrvatski slobodni mediji uzbunili, vređaju ih da su selendra bez ikakve istorije i jeftina radna snaga, itd.
Činjenica je da nešto mora da se uradi ba tenu Hercegovine. Aerodrom je samo početak.

Pogledajte geografiju i istoriju tog kraja i jasno će Vam biti, šta i kako treba da se radi u tom delu SFRJ. Ne treba njima neki Zagrebčani, Beograđani i Banjalučani da govore šta im je interes i gde treba da bude tvrda granica.

Tko prijeti tvrdim granicama zbog Trebinja? Hrvatska granična policija? Ne, oni će zasigurno postrožiti kontrolu kada uđemo u Šengen, bilo to na Kamenskom ili kod Dubrovnika. Je li prijeti županija? Gradonačelnik? Plenky? Ne, nitko nadležan za to područje nije nikad rekao da će postrožiti granice zbog Trebinja. A niti je itko prijetio iz Dubrovnika ovime, niti ih je itko zvao selendrom. Taj kraj je sada u dobrim odnosima, nitko nikom ne prijeti i ne vidim razlog zašto se ne bi i surađivalo oko aviopovezanosti ako već aerodrom dovoljan za sve tamo postoji.

Politički krugovi na ovim prostorima uvek prvo pronađu “slobodne objektivne medije i analitičare” da im usta pene i da arlauču ono što oni, tako fini i nekorumpirani, ne govore glasno. Mislim ono sa srpsko-ruskom bazom odakle će krenuti ivazija je stvarno bilo neverovatno.
Ako ta šengenska granica bude bila ista kao prema Mađarskoj i Grčkoj, ili kao između Švajcarske i EU, nemam baš ništa protiv toga. U suprotnom ćete od DBV napraviti slepo crevo, što već jeste, i maleni letnji gradić sa starim zidinama. A od zaleđa ispražnjeni kamenjar.
Ni DBV ni Hercegovina ne zaslužuju takvu budućnost i nema nijednog objektivnog razloga za to, osim u bolesnim glavama koje su tako česte i glasne na ovim prostorima.

“Mislim ono sa srpsko-ruskom bazom odakle će krenuti ivazija je stvarno bilo neverovatno.”

Gdje ste vi to uopće pročitali?

Niti jedan političar ili dužnosnik u Dubrovniku nije ništa izjavio o tvrdoj granici zbog Trebinja, većinom su izjave da ih aerodrom ne zanima i da oni imaju svoj. Prelazite iz sfere objektivnosti u sferu subjektivne nacionalističke klasične balkanske paranoje gdje je susjed neprijtelj broj 1.

O kakvoj Mađarskoj i Grčkoj vi? Pa kad se uđe u Shengen neće biti granica između RH i tih zemalja. A prema ostalim se neće kineski zid graditi pobogu, niti će se granica zatvoriti već će se prijelaz voditi po već postojecoj praksi za granične prijelaze.

mislio je na Trebinjelive.info

“Pogledajte geografiju i istoriju tog kraja i jasno će Vam biti, šta i kako treba da se radi u tom delu SFRJ”

Kakva SFRJ? o čemu ti to?

“11. Na svaki pokušaj gušenja aerodroma tvrdim granicama, asimetrično odgovoriti, i naneti veću štetu onome ko to započne.”

BiH može na finjka zapapriti Hrvatskoj na graničnim prelazima?
Mislim da više ne, odnosno, za ovo malo vremena kada Pelješki most bude pušten u promet, BiH može zaboraviti na uvođenje nekih “tvrdih” granica prema HR… a BiH izvoz ide većinom preko HR, tako da ti pusti snovi, i mokre pelene….

”Šta misle drugi komentatori? Imaju li još nekih ideja?”

Ako smijem dodati, svakako biste trebali poraditi da se uvede direktan let Taškent-Trebinje i Dušanbe-Trebinje. Svakako ima potencijala i šteta ga ne iskoristiti.

🙂 🙂 🙂

Puna podrška izgradnji Trebinje internešionala. Ovo je projekt u rangu najvećih vizionara avijacije, što naravno obična raja nemože shvatiti. Ovo vrijedi svaki miljunčić iz proračuna RS i nadam se da će projekt biti gotov u rekordnom roku.

ja i dalje cekam da srpska regionalna kompanija JAL objavi da leti za trebinje i prije nego sto su poceli da grade (na jos neidentifikovanoj lokaciji). odma recimo da krenu sa 777, da ih ne boli glava, jer japanski srbi vole otadzbinu.

Ima ih ANA. Jest da su prvenstveno nabavljeni za letove Japan-Hawaii, ali kaj su Hawaii u usporedbi sa Trebinjem…

Ovo je sve otišlo u razočaravajućem pravcu.
Na zapadnoj strani granice prete tvrdim granicama i pene na bilo kakvu konkurenciju i saradnju.
To je bolesno i imbecilno.
To ni u najjadnijim tabloidima ne možete pročitati, od samoproklamovanih eksperata i analitičara.
Strašno
0

Nitko nadležan za to ne prijeti nikakvim tvrdim granicama. To od hrvatske vlasti, bilo lokalne, županijske ili državne niste čuli. Također to niste čuli ni od hrvatske granične policije, ni od aerodroma Dubrovnik.

Iz ličnog iskustva letos sam najmanje 10-tak puta prelazio granicu na Ivanici i nikad se nisam zadrzao vise od 30 min.Tako da od kad su napravljeni novi prelazi nikakvih problema ni cekanja vise nema.I velika je sreca da ovakve ostrascenosti medju narodom nema kao u virtuelnom svetu.
Trebinje je puno Dubrovackih tablica ja uredno vozim auto sa Bg tablicama i nikad ni najmanju neprijatnost nisam doziveo .
A godinama zivim na relaciji Trebinje-Beograd samo leti dodam i Dubrovnik.
Opustite se malo popijte casu vina i pustite neku muziku.
Poz.

Vjerojatno referirate na jedan od mojih priloga. Ta “tvrda” granica o kojoj pišem nema veze ni sa Srbima, ni sa Hrvatima, niti sa BiH, Srbijom ili Hrvatskom. To će postati vanjska granica Schengena i kao takva ona ima svoja pravila kojih se Hrvatska mora držati. Tu “tvrdoću” jetreba gledati kroz globalnu situaciju nekontrolirane ilegalne migracije prema EU. Stoga ona nije tu da se terorizira bilo koji građanin bilo koje zemlje koji legalno prelazi granicu… Naravno da će upravo taj građanin, opet bez obzira na nacionalnost i pasoš, biti taj koji će ispaštati, …

Odakle si ti ono?Jel živiš ovdje da znaš možda ili si to čitao negdje?

Da baš ćeš ti nekom govorit da je civiliziran. Aj molim te uvati se nečeg produktivnog, a ne srati po drugima.

Danas zanimljiva situacija Čovic u BG kod Vucica a Dodik u Zg kod Milanovica.
I onda se cudimo sto se svako drzi svog pogleda na stvarnost.

jadransko-jonska cesta je izmestena ka Trebinju, blize aerodromu i pravice se i pruga koja ce ici trebinje niksic pa na zapad, oba poduhvata vec imaju projekt. Sa druge strane Buk Bijela se radi, a koliko citam na portalima ocekuje se da JJ cesta ozivi elove Bosne koji su pasivni..

Inace projekt financira Europska komisija..

naravno Alen se da pisati odgovore na neke druge postove, na ovaj ovde ne.. hahaha srce ga boli sto EU financira nesto od cega ce imati koristi RS i Trebinje 😀

ne znam ja Europska komisija ce financirat Jadransko Jonsku cestu, to je fakat a vi mozete se nervirati koliko hocete to je fakat i proverite..

Nije politika nego realnost, ta cesta ide tu, bit ce pored nje aerodrom i tako to 🙂

A vama je krivo pa cete brisati 🙂

ali se nece brisati ono kada nazivas ljude krezavima zar ne?

opet brises aleneeeee 😀 😀 😀 nisi napisao da ce za 500 600 godina umreti krezavi i bit ce nam bolje ahahhaha

Neće nitko ništa pisati jer su broj komentara srpski botovi tipa Nikola digli u nebesa…

kmeeee kmeeee

A vaš drug je kao što vidim sklonio komentar na koji odgovarate, oličje evropske demokratije i slobode govora, zato Nikolini komentari su tu. To govori da je on isti kao i Nikola.

Istina vrlo često boli! Ja sam svoje rekao i to je to! Uživajte, veselite se novom aerodromu, još se više veselite katastrofi koja otvaranjem Trebinja prijeti Dubrovniku i Tivtu, veselite se svim tim silnim milijunima putnika na i za Trebinje, svim tim silnim milijardama eura, dolara ili čega već… I tražite već sada krivce za neuspjeh! Vjerojatno će to na kraju biti gospodin Šćuric… A možda i meni pripadne dio slave…

Pročitajte sve moje današnje komentare pa onda me osudite!!! A i očito je da sam pogodio neke u živac! Laka vam noć!

Ljudi moji, fakat se brinem! Nikola je zadnje bio na forumu u 16.40, sada je 17.50! Da mu se nije štogod dogodilo? A možda je otišao u Trebinje da ne zakasni na otvaranje aerodroma? Ili, što je i najvjerojatnije, mu je isteklo radno vrijeme pa otišao čovjek na zasluženi odmor nakon napornog dana kao bot! Ako je on sutra opet dežuran, veselim se novom “argumentima” u korist gradnje aerodroma!!! Ja sam sutra naime slobodan pa ću uživati cijeli dan…

Ma jok tu sam dao sam vam malo odmora, da spustite tlak i secer, nije Vam dobro jer cemo na 20 kilometara otvoriti aerodrom veci od Dubrovnikovog hahaha.. kuzis manje misto od 30000 ljudi ce imatei vecu cestu no mesto od 42000 u EU

ahahhahah

Nikola odakle si ?
Ako si iz Trebinja onda stvarno živiš u teškoj iluziji , a ako nisi onda pojma nemaš o ćemu pišeš( što je još gore ).

Bome da.
Sto bi to trebalo znaciti?

nesto kao vasa upornost da obesmislite ovaj projekt koji je ugradje u siri projekt financiranog od strane EU

Zaboravili ste napisati da smo i “ljubomorni” zbog bar 5-6 ekadrila Ruska i Kineza na tom aerodromu…. 🙂

O tome je i Politika juce pisala

“U Hrvatskoj postoji ozbiljna zabrinutost zbog izgradnje aerodroma u Trebinju. Hrvatski mediji pišu o opravdanosti ovoga projekta, navodeći da investicija nije isplativa, pre svega što će vazdušna luka kod Trebinja biti previše blizu aerodromima na Čilipima kod Dubrovnika i u Tivtu.

Osim ekonomskih, sagovornici iz Hrvatske u ovom projektu vide i ozbiljne pretnje hrvatskim nacionalnim interesima kao i „aero pipke srpskog ekspanzionizma”.

Tonči Prodan , jeda od sagovornika “Slobodne Dalmacije” govorio o aerodromu kao sredstvu za širenje “srpskog sveta”, ali i nagađa da bi civilni aerodrom, koji će postati motor razvoja Hercegovine, mogao da postane i – ruska vojna baza.”

Dakle, nije njima isplativost projekta ono sto ih svrbi vec ne znaju sta je iza toga.

Isto kao i tonci prodan ahahahha njemu nije do sprdnje ahahha

Trebinje i Hercegovina imaju potencijal za rast i razvoj, jedan aerodrom im to neće obezbediti nego odgovorna i nekorumpirana vlast koja će podsticati slobodu udruživanja i delovanja, preduzetništvo, prekogranične inicijative, turizam, vinogradarstvo, poljoprivredu, univerzitet…
Ovo isto mislim i za Osijek, ali tamo bar pare daje neki Nemac i još 500 miliona ljudi, a ovde treba nas ni 7 miliona da finansira Trebinje, Kraljevo, Užice, Niš, ogromnu administraciju i javna preduzeća, ceo penzioni sistem koji samo raste i milion drugih troškova i investicija koje moja država nije sposobna da servisira nego se konstantno zadužuje.
Odakle, ljudi, da li vi razmišljate malo o tome? Znam da zvuči kao floskula ali da li je moguće da tih 100 miliona (plus godišnje dotacije nakon otvaranja) ne može da bude uloženo pametnije, pa evo i nek bude uloženo u RS iz budžeta Srbije? Zar je moguće da nema ništa važnije i preče u celoj Hercegovini ili Republici Srpskoj od aerodroma u Trebinju?
Srbija i Bosna udišu najgori vazduh u Evropi, ljudi nam umiru zbog toga, je l’ moguće da za ovih 100+ miliona ne može da se napravi nešto da živimo malo kvalitetnije na tom najbazičnijem nivou… Zrenjanin nema vodu! Za 100 miliona mogu da je dovuku iz Rumunije.
Daj progledajte da nas zezaju i mažu oči dok ekipa zgrće enormne pare…

Jaooooo, daje neki Njemac! Dajte molim vas, luj daje neki Njemac, jeste oni su toliko glupi i darežljivi da dijele pare naokolo, pustite te šuplje priče mokim vas, uzeli su oni iz Hrvatske 10 puta više nego što daju.

pa uzeli su i od nas, al ne daju 50 miliona za Trebinje

Mi ne punimo budžet EU kao što to radi Hrvatska i nisu od nas ni blizu uzeli toliko, prođite me tih gluposti o darežljivim evropejcima.

Punimo ali puni više uzmemo nego damo.Evo da vidite što se sve radi po Osijeku.Trenutno EU financira projetke vrijednosti skoro 200 miliona Eura.što je više nego cijeli gradski proračun.

Biće najbolje da Ryanair otvori liniju Zagreb-Trebinje.

Nije li OU ukinula ZAG-OMO?

Jeste.

Ovo će koristiti Dubrovčani;)

Država BiH će blokirati ovaj projekt, ništa od ovoga

Ma da, hoće.

Aerodrom će koristiti cela Hercegovina, dakle i Mostar i Široki Brijeg. Koristiće i Dubrovčani – preko zime nemaju vezu sa Beogradom i habom Er Srbije. Takođe, biće omogućen i noćni povratni let turistima na crnogorskom primorju, što Tivat ne omogućava.

U krajnjoj liniji, u nerazvijenom području otvoriće se izvestan broj solidno plaćenih radnih mesta.

Ne treba pisati sa toliko strasti, a ponajmanje zaključivati tekst zapišavanjem.

a sto vas interesuje 150 milijuna eura srpskih

a zasto se brinete da Srbija to spiska u Trebinje? imate negativan predznak i ismevate to? Kao da mu se radujete ili ne zelite da se desi?

Jeli vas strah od necega?

Pa ne znam, vi se tako ponasate kao da ste prestravljeni pase nekim cudnim ponasanjem i histerijom branite.. Shvatite, aerodrom ce biti tu,

I bolje se naviknite na vrijeme da se ne kidate kasnije 😀

da ali si sam izasao van teme milijun puta, pa si se upleo kao pile u trice i sada si prokazan kao neobjektivan i pristrasan. ali opet tebi na cast. samo pazi zdravlje, kada se spoje Jadransko Jonska cesta aerodrom i pruga, bit ce ti lose heheheh

Iz Herceg Novog se za Tivat mora na trajekt, dok ka Trebinju postoji granica. Jeste bliži Tivat, ali ne baš previše. A let može da bude i u 22 sata – i onda je dosta bolji od tog u 18.30. I koristio bi se i iz Budve.

Naravno, Air Serbia će nastaviti da leti i za Tivat – za Dubrovnik možda i neće. A možda i hoće. Nije ni bitno.

Da se kupam u moru do 18.

Ovaj aerodrom nece biti konkurencija DBV.
Ima DBV podlogu za podizanje kapaciteta. Alen moze napraviti clanak na tu temu, i potraziti aerodrome koji jace rade u EU (GVA npr.) te elaborirati kapacitet parkinga, slotova, itd.
Morate znati, kada EU operator planira let, iz/u EU itekako se pazi da se za alternacije, bilo enroute ili destination, odabiru aerodromi unutar EU. Tu mislim prvenstveno na birokraciju, a onda i na kvalitetu ostalih usluga.
Za dolazni let u DBV bi bilo lako odabrati TIV (zbog nosenja goriva) ili TGD, ALI to nisu aerodromi unutar EU i slijetanje na takvu alternaciju moze stvoriti ogromne probleme prijevozniku.

Jednom ce neki doggy touroperator traziti doggy charter kompaniju da sleti u Trebinje. Mozda i drugi put, ali kad kad pogodi AOG, pa uvoz dijelova, logistika, pa zastoji putnika na Ivanici, kasnjenje letova, zatvaranje destinacija (night curfew, etc), taj nece odraditi ni tu sezonu do kraja.
Krcato letova za Medjugorje nije islo za SJJ, OMO, vec za SPU ili DBV.

Ja kao hrvat mogu samo zaliti sta nam Bosna nije Svicarska. Ujedinjena, a ne podijeljena. Ali tri priprosta i needucirana krezuba naroda ne poznaju nista nego silu. Upravo kako prilici primitivcima. Kojih i ovdje u vecini ima.

Zdravi i veseli bili!

Bravo!!!

Bice Bosna bolja od Svicarske kad izumru ovi krezubi primitivci.

Ovo će biti vojni aerodrom. Još mi smešno da vam nije jasno.

Srpska vojska 15km od DU. 😂

Oni bi da se odcepe 🤣🤣

OStrascen tekst, ostrascenog pisca, sa ostrascenim botovima koji ga brane.. 😀 😀 😀

I sa vašim suvislim, objektivnim i ekonomski argumentiranim odgovorima…

cesto i omalovazavajucim, pomalo sovinistickim, ali gotovo uvek potkovani argumentima koji imaju logiku sa mo za njega.. i jos dva njegova branitelja 🙂

Nažalost do sada nisam u vašim postovima primijetio niti jedan jedini “potkovani argument”…