zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Lyon 9 letova u regiji

Prema zamaData za Lyon su u IV. mjesecu (promatrani tjedan 8-14.4.) letjeli iz:

  • Dubrovnika Volotea 2 leta i easyJet 1 let = 3 leta tjedno
  • Beograda Air Serbia 2 leta
  • Splita Volotea 2 leta
  • Tivat Air Montenegro 1 let
  • Podgorica Air Montenegro 1 let tjedno

Ovo znači da Lyon ima 9 letova iz regije tjedno (u prosjeku 1,3 dnevno) koje lete 3 kompanije. Najviše letova ima Volotea, njih 4 (u prosjeku 0,6 dnevno).

dopisnik: Mladen Radić (Osijek), foto: Aerodrom Lyon

26 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Još jednom o Croatiji, I u Srbiji i u Crnoj Gori domaći prevoznici imaju račun da voze neku liniju dok u Hrvatskoj to nije slučaj. Strani prevoznik ima račun, domaći nema čak ni Zagreb.

Da pojasnim. Iz Podgorice leti Montenegro, iz Beograda leti Air Serbia a Croatia nije našla račun da leti ni iz Zagreba a kamoli Dubrovnik i Split. Ti vaši upitnici mogu da znače jedino šta se ja tu čudim na Croatijinu inertnost.

Smatram da bi Tolouse mogao, kao jedan od rijetkih francuskih gradova, funkcionirati kao linija iz naše regije

AirMontenegro je za Lion iz Tivta odradio samo par cartera,a redovni letovi iz Podgorice idu svake subote.

оће бит Тоулоусе?

Drago mi je da je Lion opstao u mreži JU, jer je pre nekoliko godina Wizz pokušao i vrlo brzo odustao. Ukoliko Easyjet ukine Ženevu iz Beograda, koja je alternativa Lionu, eto novih putnika Air Srbiji.

Pa iskreno, pitanje je kako radi ta linija. Imaju sreću pa je u2 skup iz Beograda na liniji za gva, koju koriste i gastarbajteri iz Liona. Pa im se verovatno više isplati da lete direktno za svoj grad tj Lion. Ne zaboravimo da je francuska bez Pariza izuzetno rizična za ju. W6 ih je šutnuo sa nce, a odmah potom su dali sebi autogol u Mrs. Prema tome, videćemo kako će opstati lis, 2pw nije dobra opcija. W6 je pobegao i sa nue, pa otišla jadna Er Srbija da ih zameni sa 2pw. Ali ajde da im još neko vreme damo šansu. Ne bi imalo smisla da počnu da ukidaju tolike linije. Voleo BiH da je i lis i nue daily, priznajem.

LIS je Lisabon, ako vec hocete da koristie te skracenice.

Ne vidim zasto je Air Serbia jadna sem u vasoj fantaziji.

Volio bih imati let za Lyon iz Sarajeva. Ne zato što mislim da bi bio pun, već zato što je Lyon prelijep, i ne bi mi bilo mrsko ići redovno direktnim letom.

Zašto neće, sve je moguće.

Niste mi jasni Alene, prvo hvalite aerodrom Sarajevo da je super, da napreduje, da je stigao Zadar, Podgoricu i Ljubljanu, da nema problema sa sezonalnosti, mnogo različitih prevoznika za razliku od Skopja i Tirane koji jaja stavljaju u jednu košaru.

A onda pišete komentare da ništa nije realno od linija, da interesa nema, kao da je u pitanju zadnja rupa na svirali, a ne glavni grad države koji vapi za linijama, ima možda najviše da ponudi uz Beograd, aerodrom kojem gravitira pola države zbog lokacije i svašta nešto.

Umjesto da kažete je realno, zašto ne bi bila linija za Lyon koji je interesantan i turistima iz BiH, Sarajevo interesantno Francuzima, također ima i dijaspore, što ne probati, vi kritikujete da je to nemoguće, a da Priština ili Skopje kažu da je moguće rekli biste naravno, to su ipak veliki aerodromi. Treba gledati u budućnost, Sarajevo će vrlo brzo biti rame uz rame s takvim destinacijama, poglavito ako se Tuzla i Mostar ne dignu.

Što to znači da sarajevski putnici neće putovati za Lyon direktnim letom, ukoliko ne postoji linija za Paris?

Jasno da je tako u teoriji, ali kako onda aerodromi imaju letove za Dortmund i Karlsruhe prije Minhena/Memmingena, Frankfurta i Berlina? Valjda kompanije rade neku studiju izvodljivosti i uklapaju rotacije aviona za maksimiziranje profita. Pa tako umjesto da se traže sedme slobode da easyJet ide do Ženeve mogu se uvesti Basel Mulhouse ili Lyon

Vi mislite da ima kruha na letovima za Helsinki koji je manje interesantan turistima iz BiH od Lyona ili Monaca ili Ženeve, a ima i višestruko manje dijaspore. Bosanaca ima dovoljno unutar 100km od Lyona za tu liniju.

Jasno da bi Pariz imao smisla i da je već bio tu kad ga je Wizz operirao dosta uspješno. Vjerovatno će i Ryanair razmisliti o tome na kraju svoje prve sezone u Sarajevu, do sada su ispitivali teren. Nažalost dosta kompanija kao i Wizz je pogođeno P&W problemima pa im uvođenje ruta van svojih baza nije prioritet.

Jesu ti letovi celogodišnji ili sezonski? Ta informacija bi mi više značila nego 0,4 leta dnevno.

Iz Hrvatske je velika većina letova sezonska.

Jasno kao dan. Hrvatska i je sezona a destinacija.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!