zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Što sa trajno izgubljenom prtljagom

Oko 5% izgubljene prtljage se nikada ne pronađe. Nakon 21 dana kompanije prestaju tragati za prtljagom. Takva prtljaga se u većini država ili daje na aukciju (kupuju obični građani ili specijalizirane osobe za takvu kupnju), ili pak u humanitarne svrhe.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aegean

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Lepo AirTag u kofer i mirni ste.

Kako se izgubljena prtljaga koja se “nikad ne pronađe” daje na aukciju ili štogod već…?

Da smanjite verovatnoću da vam prtljag ne završi u gorenavedenih 5%, ime i trlefon zakacen sa vanjske strane je bitan, ali ne na istoj drsci gde kace i bar kod. Ostavljanje kucne adrese na istom je poziv da vam posete kuću dok ste na odmoru.
Takodje insistirate, sto u većem broju slučajeva rade u evropi sli ne u americi, je da onaj jedan mali odrezak bar koda zalepe negde na torbu u slučaju gubitka velikog bar koda.

Ako imate iPhone, Airtag vam postaje najbolji prijatelj.

Dodao bih samo – uvek poskidajte stare barkod nalepnice sa prtljaga, odmah posle leta. Ako ostavite stare nalepnice, to može da zbuni sistem za automatsko sortiranje prtljaga i da poveća šanse da vam kofer završi negde drugde.

Pa nije bas da je airtag za iphone jedina opcija. Ima tagova i od drugih proizvođača koji su itekako pouzdani, a visestruko jeftiniji.

Imate li preporuke, jer airtag ne radi efikasno gde bluetooth nema domet i iphone nije popularan, imam lični primer iz Egipta

Prtljag se pojavio, ali od trenutka kada sam predao isti do trenutka do kada je usao u avion (verovatno jedan od putnika je imao iPhone) ni traga ni glasa 🙂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!