zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Nove linije među aerodromima regije

Ove godine konačno imamo i pet novih linija među arodromima regije: Beograd-Ohrid (Air Serbia), Split-Skopje (Croatia), Osijek-Zadar i Rijeka-Zadar (obije Trade Air u PSO), te pokusne letove na liniji Ljubljana-Priština (Trade Air). Prve dvije linije su se operirale prije puno godina. Osijek-Zadar ima svog smisla ovog svijeta ali je nonsens da ima tek jedan let tjedno i da je sezonska. Rijeka-Zadar je najgluplja i potpuno nepotrebna linija. Priština-Ljubljana je operirala Adrija do IX. mjeseca 2019. Zadnje linije koja su uvedene u regiji su bile Zagreb-Podgorica (Ryanair 2021.), Tivat-Banja Luka (2021.) i Morava-Tivat (2022.).

Naravno svi prijevoznici su obnovili linije koje su imali prije Covida-19. MyWings je pokušao pokrenuti liniju Zagreb-Priština no ista je brzo i neslavno propala, u prvom redu zato što je otvorena tijekom zime. Ljeti bi ona sigurno bila uspješna.

Ono što još svakako nedostaje u regiji je povezivanje Zagreba sa Mostarom, Tuzlom i Prištinom, Beograda sa Bračem, Mostarom, Portorožom i Mariborom, te Ljubljane sa Skopjem, Sarajevom i Prištinom (tek treba vidjeti hoće li ova linija saživjeti). Jednako tako logične linije bile bi Pula-Priština, Pula-Sarajevo, Zadar-Niš, Split-Ljubljana, Dubrovnik-Ljubljana, Dubrovnik-Skopje, Sarajevo-Podgorica, Sarajevo-Skopje, Podgorica-Skopje, Podgorica-Morava.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

26 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je najjači YU portal, definitivno. Ali, poštovani uredniče, ovo je već 2023. i jedno su želje i igrarije tipa, lako je s tuđim k po koprivama mlatiti. Ovdje se radi o velikim iznosima novaca, jasno, tuđih, pa Vas nije briga napisati Portorož-BG ili Brač-BG, a onda je vrh Niš-Zadar. Još je nekoliko linija koje nemaju puno smisla. Stavite se u poziciju avioprijevoznika i onda pokrenite takve linije. Nije Vam palo na pamet napisati npr. Brač-Rim, Brač-Pisa, Split-Ancona, Zadar-Ancona i sl. nego brinete o Srbijancima koji imaju nekretnine u zaleđu Zadra. Takvih je malo, dio ih je po Srbiji u ne baš situaciji kupovati skupe avio-karte, a veći dio ih je u inozemstvu, pa ionako bi letili iz EU destinacija, a ne preko BG. Napišite kako nisam u pravu, ali kao što Vi imate svoje mišljenje, tako i ja imam svoje.

Pa koliko je bitan beograd brac,toliko je bitan i brac rim..uz novu direktoricu nadajmo se da ce se i stanje na bwk poboljšati

U vezi eventualne linije Tuzla – Zagreb, mislim da je znatno življa linija bila Tuzla – Ljubljana (eventualno Maribor). Više eventualnih putnika i nešto veća udaljenost.

Air Serbia mora da uvede:

Beograd – Maribor i to kao celogodišnju liniju sa 2 do 3 rotacije nedeljno, što zbog konekcija što zbog posete Beogradu.

Beograd – Mostar i to kao celogodišnju liniju sa 2 do 3 rotacije nedeljno, što zbog konekcija što zbog posete Beogradu.

Beograd – Split mora što pre da iz sezonske prevede u celogodisnju liniju. Split je drugi grad u Hrvatskoj, Beograd je dovoljno daleko, Split zimi ima jaki malo letova, konekcije su dragocene a i povezanost sa Beogradom kao najvećem ex yu centrom u svakom smislu, pre svega turističko privrednom je ogromna.

Neophodne su sezonske linije iz Beograda za Portorož i Brač.

Neophodna je dnevna linija Niš – Beograd zbog konekcija.

Neophodna je sezonska linija Niš – Podgorica jer je Tivat predaleko za Sutomore, Bar i Štoj i Čanj gde juznjaci imaju vikendice, prijatelje i rođake.

Air Serbia treba da razmisli o nabavljanju ATR 42, jer je Atr 72 600, sa 72 putnika prevelik za mnoge rotacije.

Jednog dana kada politička situacija dozvoli linija Beograd – Priština bi bila Neophodna, mislim da ni 2 rotacije dnevno ne bi bile dovoljne.

Ja znam da je ATR 42 nekonomičan u odnosu na ATR 72 ista poseda, slična potrošnja goriva a bitno manje putnika, ali je bolji za kratke piste tipa Portorož, za svakodnevne rotacije Niš – Beograd, itd.

Alene ja Vas jako poštujem kao analitičara, inače sam iz Niša. Prošlog leta sam leteo iz Beograda za Zadar. Aliiii vaša preporuka linija Niš Zadar nema ama baš nikakvog smisla. U letnjoj sezoni i to kraće u odnosu na druge destinacije na Jadranu (primera radi Pula, Split i Dubrovnik) leti Air Serbia iz Beograda za Zadar, mislim 3 leta nedeljno, popunjenost na letu je oko 70 %. Ja sam u Zadar putovao kod prijatelja moje prijateljice. Zadar I hrvatsko primorje su preskupi sa prosečnog turisti i putnika sa Juga Srbije. Možda nekada linija poput Niš Split ili Niš Pula, koje su u mislima juznjaka daleko veće TOP destinacije u odnosu na Zadar. Veliki pozdrav iz Nisa.

Ja bih voleo da se ta linija ostvari jednog dana. Do tada Ryanair i Wizz moraju da porade na mreži sezonski mediteranskih linija iz Niša, pre svega Krit, Rodos (veoma popularni medju turistima sa juga a predaleko za putovanje kolima i trajektom), mislim da bi linija za Barselonu u top sezoni uspela, kao eventualno još neko grčko ostrvo.

Sta je pokusni let?

Ok,hvala

Morava-Ohrid 🤣 Hit!

Gdje vi vidite Morava-Ohrid?

Moj bad… morava-tivat. Svejedno mi je ozarilo lice na rano jutro 🙂

s obzirom koliko Srba posecuje Ohridsko jezero u toku ljeta ova sezonska (ATR) linija bi mogla biti i uspesna

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!