zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

AerCap prodao Rusiji 92 aviona

Najveća lizing kuća svijeta AerCap je napravila sporazum sa Rusijom. Istim je prodano ruskim kompanijama 92 aviona, od čega S7 45 aviona, Aeroflotu 28 i Uralu 19. AerCap je za isto dobio 2,06 milijardi USD. Za avione je platio Ruski Fond Nacionalnog Blagostanja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: AerCap

41 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Plaćaju “ukradene” avione, i to iz zemlje koja nema para…

Svašta

Pa ova što je uništena sankcijama

Vidis kako moze

I kako je ovo moguce? Stalno citamo o sankcijama i blokiranom platnom prometu. Kako je onda izvrseno placanje od 2 milijarde dolara??

Дубаи 95%

Знајући Швајцарце – 5%

Ima stara izreka, para vrti gdje burgija neće. Nisu baš na zapadu previše gadljivi na ruske pare koliko na ruse

Ah da, sankcije! Nikada vise nece trgovati sa Rusijom niti pristati na ucene. Kad ono…

Ovo je fora daj šta daš. Verovatno ovi avioni kada bi se kupovali regularnim putem koštali bi najmanje duplo ili čak više od toga. A320 nov košta oko 100 miliona nečega. 92 aviona nova bi koštala oko 9 miliardi dadu novi. Ovi su korišćeni, minus loše održavanje sa sumnjivim delovima u poslednje 2 godine. Da nema sankcija to bi koštalo najmanje 6 ili možda 7 miliardi

Ако је просек старости десетак година, онда је вероватно реална цена.

Ако није реална цена, то значи да је Русија у бољем положају за цењкање што значи да санкције против Русије не делују.

У сваком случају лоше по Запад.

To je ta dvoličnost trulog zapada.

Kakti uvedu se nekakve sankcije, a onda potiho trguješ i čudiš se kak još nisu propali zbog

sankcija.

Što je slijedeće: prodaja F16, F18, F35…?

A imate li možda podatke o tome šta je ukradeno od Rusije?

Украла или блокирала? Колико су досад откупили? Да ли ће руска блокирана средства бити одблокирана?

Pa i avioni će biti vraćeni

Pa i “zamrznuti” ruski novci će biti višestruko obrtani bez da se Rusiji isplati kamata za to. Samo mi nemojte pisati kako te pare stoje u sefu i niko ne sme da ih takne.

Alene vi mislite da novac koji vi recimo imate u banci stoji i ceka na vasem racunu?

Eh, nemojmo to nazivati “krađom”, neki drugi termin

Pa to nije pravo ime. Pravo ime je “nacionalizacija”.

Ti avioni ce biti vraceni vlasnicima nakon rata.

Алене, како то мислите “izraubani”? Па зар нису ” “izraubani” авиони који се тренутно користе, који су стари можда и 30 година, па служе лети се њима, а има и људи који седну у њих па се одвезу тамо где су наумили да стигну. Нису вероватно ни у великим компанијама баш сви авиони у цвету младости. А замислите да се од неке велике фабрике са хиљадама запослених наруче делови од 100 милиона евра, и да они једноставно окрену главу и да их не занима где ће на крају да заврше. Неће да пристану да их продају, а можда криза закуца на врата, и због тога треба да отпустају раднике а у том случају и милион је поприлично велики. А људи на челу било које државе не воле да им се комеша, да људи почну да незадовољство искаљују на улицама, а избори се ближе? А менаџери тих компанија би волели да стрпају у џеп шестоцифрене, седмоцифрене бонусе. Ма и то са одржавањем ће кад тад да се среди, на овај или онај начин. Знате има и она веома јака и паметна изрека “пара врти где бургија неће”

Читао сам два, три пута и не прочитах Ваше аргументе. Ако су Ваши аргументи да ВИ тако мислите, не мора да буде морање па да и лезори ТАКО МИСЛЕ (не дерем се, само да нагласим). ‘
‘Ајте да Вам предложим нешто.
Ако имате пара, које су Вам наравно потребне, а ако их немате баш на гомили продајте све оно сем онога што би требало да Вам остане у случају за не дај Боже, Вам због дугова не подлеже пленидби. Е све те паре ћу да Вам узмем, нећемо да се договарамо када ћу да Вам све то вратим, али вратићу Вам дајем часну реч. Да то је Ваше не спорим Вам то’ ал ја сам предатор и може ми се.
А ко би узео авион са нелегално уграђеним деловима назад? Алене,свака роба има своју цену ( авиони, камиони, тенкови) и своје купце. И ти авиони ће наћи купце, уз ” повољну цену”. Одете код Кинеза у продавницу, знате да то није квалитет, па ипак купите нешто. Та роба “Ш” квалитета има своје купце, Ви, ја, онај, она. Алене, 737max вероватно су били супер одржавани, сертификовани делови, овлашћени сервиси , падоше три летилице и побише људе. Назовимо то како ‘оћемо људи изгибоше

Алене, Ви сте правник по струци, вероватно је и Вама јасно да право и правда нису исте ствари који иду руку под руку, а то је у данашње време нешто што се подразумева. Језик силе је једино што се данас подразумева, због тога сви воле да имају атомске бомбе, макар десет комада. Да је правде на овом свету, НАТО главешине би одавно биле на местима где решетке стоје вертикално у великом броју. И да се тако радило 40, 50 година у назад не бисмо имали данас све страхоте Украјини, Сирији, Либији и где све не по свету, Почешали би се по глави разни диктатори и предатори пре него би и размислили да ли да њихова чизма згази на туђу земљу. А то да руске паре не сmе нико да пипне, не знам да ли се шалите или сте озбиљни?

I da, Rusima ce isto vrijediti za 3 godine kao sto je vrijedio prije 2 dvije…

A vas nešto čudi? Tako to ide kod “moćnih” zapadnjka, sve može za pare.

Uvek bilo i biće.. A najgore što se taj Aerocap nije ni pitao da li se njemu uvode sankcije, oni se ljudi bave avijaciom a ne ratovanjem… Ali sta je tu, koliko toliko win win za obe strane.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!