zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Eurowings spao sa 40 na samo 4 linije iz Beča

Eurowings je pokrenuo kompaniju Eurowings Europe 2016. godine, te bazirao 12 aviona u Beč, a zbog toga je kompanija preuzela dobar dio linija od Austriana. No, od 2018. Lufthansa Grupa je ponovo promijenila strategiju te je počela oduzimati letove od Eurowingsa Europe i vraćati ih Austrianu, a avione zapošljavati u Prištini, Salzuburgu i Palma de Mallorci.  Na koncu je kompanija prebacila sve avione i sjedište na Maltu 2022. godine.

Eurowings je u jednom momentu imao preko 40 linija iz Beča, niz tih linija je imao i više tjednih polazaka, neke i više od 7. No danas je Eurowings tek blijedi ostatak ostataka u Beču. Kompanija je ukinula bazu u Beču i leti samo četiri linije prema njemačkim gradovima: Cologne, Dusseldorf, Hamburg i Stuttgart. Bitno manje nego kompanija ima iz niza drugih gradova. Ovo je još jedan dokaz kako Lufthansa grupa nema jasno razrađenu strategiju, kako ne zna jel bi kakila ili piškila, te kako ne zna odgovoriti konkurenciji (Ryanairu i Wizz Airu, prije i Levelu). Iskreno ona toliko kajgorati i u samo par godina korijenito mijenja strategije da se ikreno pitam kako uz toliko promjena može uopće preživjeti, te koliko novac nepotrebno gubi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ma Lufthansa. Oni mijenjaju strategije ko ja carape. Koji cudaci. I koliko to kosta kompaniju da ovako jako mijenjaju stvari. Pa nesto uvedu, za 2-3 godine ukunu, pa otvore nesto drugo, pa to zamijene, pa ukinu, pa opet otvore malo drugacije. Eurowings i Discover su tu rekorderi.

Ima dosta tog prepakivanja u LH grupi koje je samo radi ucene pilota kako bi ih manje plaćali.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!