zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Smartavia sklizunula iz piste

Avion Boeing 737 kompanije Smartavia koji je obavljao let Sankt Peterburg – Perm je jutros oko 06:30 iskliznuo sa piste prilikom sletanja usled susnežice i klizave piste. Koeficijent trenja je bio 0.35 sto predstavlja srednju vrednost pri kočenju i što može da prouzrokuje promenu putanje prilikom sletanja aviona. Niko od putnika nije stradao i svi su bezbedno prebačeni u aerodromsku zgradu. Prema izveštaju bilo je ukupno 186 putnika.

Avion je ubrzo vračen na betonsku podlogu i prevučen je na stajanku aerodroma. Na vazduhoplovu nema vidljivih oštećenja. Aerodrom je zbog ovog incidenta bio zatvoren za saobraćaj nekih 4 sata tako da je nekoliko vazduhoplova bilo poslato na alternativne destinacije dok se pista nije oslobodila.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva)

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Off-topic:
U Hjustonu (Houston Hobby Airport) dva privatna džeta su se sudarila (tačnije okrznuli jedan drugog) tokom poletanja/sletanja. U pitanju su avioni sa registracijama N510HM i N269AA. S obzirom koliko je bilo incidenata u SAD u poslednje vreme, ovo je bilo samo pitanje trenutka kada će se desiti. Nadam se da će nadležni sad malo ozbiljnije preispitati šta je razlog ovolikom broju incidenata sa neautorizovanim ulaskom/prelaskom piste i sl. Nažalost, s obzirom da opet nije bilo težih posledica, plašim se da opet neće doći do neke ozbiljnije reakcije i da ćemo posle čekati da se desi nešto zaista katastrofalno da bi neko krenuo da se pita šta je uzrok svemu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!