zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Thai prodao svoje A380

Thai Airways je izjavio da je prodao svoje Airbuse A380. Kompanija je u floti imala 6 ovih aviona. Ukupno Thai u floti ima 75 aviona i 77 naručenih. Najveći avion u floti im je B777-300ER.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Thai Airways

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mozda su u rusiji? Tamo gorivo nije problem

Koja šteta, uz Concorde najveće tehnološko dostignuće u području putničkog zrakoplovstva

Preveliki su to i rastrošni debeli bumbari. Još ih Emirates drži na životu, ali ne vjerujem da će ih i oni dugo imati. A tko zna, možda kojem nadobudnom EU političaru padne na pamet da i on ima svoj europski Air Force One.

To vrlo ima smisla. Nabavili su ih. Bazirali mrežu na njima a imaju jeftino gorivo u bazi.

Skoro sam leteo sa Suvarnabhumi, bilo je žalosno videti toliko prizemljenih Thaievih aviona, ne samo A380… Nadam se da će se izvući, odlična su kompanija.

Izgleda da ih nisu odrzavali u poslednjih nekoliko godina, tesko da ce ponovo poleteti.

Možda ih je kupio Global Airlines?

Prilika za Croatiu , Zagreb – New York da se ubiju pare .

Za Croatiu ne bi bila loša ideja uzet jednog širokotrupca i operirat Zagreb – Kathmandu (Nepal). Za Nepal gotovo da i nema iz Europe letova (možda je razlog kratkoća piste, no slijeću širokotrupci).

Ne treba gledati samo potrebe Hrvata, hrvatske građane čini sada i pozamašan broj Nepalaca. 2 ili 3 leta tjedno garantirano puni letovi bi bili. Filipini slična priča.

🤣🤣🤣🤣🤣

Naj verovatnije idu na rezanje.
A komponente služiće za održavanje onih A380 koji nastavljaju da lete.

Baš me zanima tko ih je kupio?

Takve avione kupuju kompanije koje se bave recikliranjem neupotrebljivih aviona, možda će biti parkirani u pustinji Mojave, tamo se odlažu avioni koji se ne koriste. S njih se zatim skidaju motori i prodaju kao rezervni dijelovi, također se prodaju i ostale komponente koje eventualno zatrebaju. Problem je u tome što je A-380 toliko usko specijaliziran da za njega zapravo i nema tržišta na koje bi se plasirali polovno dijelovi. Koristi ga samo nekoliko kompanija, od kojih jedino Emirates ima neki značajan broj tih aviona.

Pre nekoliko dana sam procitao da je Thai radio samo minimalno odrzavanje aviona od kada su objavili da ce ih prodati. Konkretno, nisu uradili potpunu konzervaciju (conservation) i takodje i C2 i C3 kontrole (nemam pojma o cemu se radi). Ako te provere nalazu i zamenu nekih delova, tesko da ce avioni leteti do Mojave.

Mozda ih bas EK i uzme, ako je cena dobra, mozda im par komada posluži za delove a možda par vrate u letno stanje. Njima Arapima bar gorivo nije poseban trošak…

Ode slast u propast 😩

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!