zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Eurowings pada u regiji

Zašto Eurowings stagnira u Zagrebu? Ne raste ni jednog jedinog leta. Ovog ljeta ima 4 leta za Cologne, 4 za Stuttgart i 3 za Dusseldorf. Ovo je dakle tek 11 tjednih letova za Zagreb. Isto toliko Eurowings je imao i 2023. godine.

Zimi kompanija ima 2-3 leta tjedno za Stuttgart i Cologne, te za Dusseldorf leti samo oko Nove godine i od kraja II. mjeseca. Ove zime ima nešto više letova nego prošle (nema rupa u zimi kada je bez letova) no to je još uvijek vrlo simbolično.

Te količine letova nisu ni blizu količini letova koje je kompanija za Zagreb imala 2019. godine. Iskreno Eurowings bi morao imati bar svakodnevne letove za Cologne, pet tjednih letova za Stuttgart, tri tjedna leta za Dusseldorf i bar dva tjedna leta za Hamburg ljeti. Jednako tako Eurowings bi morao imati bar pet tjednih letova za Cologne, tri tjedna leta za Stuttgart i dva tjedna leta za Dusseldorf cijele zime. To je 17 tjednih letova za Zagreb ljeti (spram sadašnjih 11), te 10 tjednih letova zimi (spram sadašnjih 4 do 8 tjedno).

U regiji Eurowings ima 52 tjedna leta ovog IV. mjeseca. Prošlogodišnjeg IV. mjeseca kompanija je imala i dva leta više, ukupno 54. U IV. mjesecu 2022. godine Eurowings je imao 57 tjednih letova, čak 5 više nego ove godine. Stoga se i te kako treba pitati zašto kompanija smanjuje broj letova u regiji, za razliku od drugi kompanija koje su broj letova u zadnjih dvije godine i te kako značajno povećale.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Eurowings

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kad smo već kod Eurowingsa, Alene, zamolio bih Vas za Vaše mišljenje zašto linije ZAG-STR i ZAG-CGN postoje u kontinuitetu još od dolaska bivšeg Germanwingsa u ZAG, bok je ZAG-SXF godinama već ukinut ? Koja je to snaga/popularnost/putnici na tim linijama dok za Berlin od 4 milijuna stanovnika nema direktne linije, osim sada CTN preko ljeta. Mislim STR ima 615.000 stanovnika, a niti je nekakav Hub ? Hvala !

Nemojte zaboraviti da je u i oko STR izuzetno jaka hrvatska dijaspora i da oni zaista dobro pune te letove.

Ne pada Eurowings… Pada regija jer je tržište trash…

Treba se OU ubaciti na ZAG-DUS.

Kompanija koja slijeće na sve njemačke aerodrome, ima potencijal razviti najveću mrežu u ex-yu državama, uzeti najveće poticaje i pokupiti najviše putnika. Nažalost, nešto sve to sprječava.

Gledajući njihove cijene letova iz ZAG negdje sa presjedanjem u STR za neku daljnju destinaciju, cijene su im bezobrazno visoke u usporedbi sa LH cijenama za istu destinaciju, no sa presjedanjem u WIE, što mi je potpuno nebitno. K tome, za te novce nemaju ni bussiness klasu jer se vode pod LCC, a od LCC-a niti L. Dakle sama majka LH ih upropaštava. Ništa drugo. Dobro je još da imaju ikakve letove iz ZAG. Dok je bio originalni Germanwings često sam putovao ZAG- Berlin SXF, no to je odavno ukinuto, a danas s LH ZAG-BER možeš naći za 120 eura bez problema, u pravilu su to cijene OS-a.

Aerodrom Tuzla na Routes razgovarao sa Eurowingsom i sa EasyJet,Norwegian,Wizz,Pegasus…
Alene sta mislite ima li ikakve sanse s ovim?

Zasto tako mislite, mozete li pojasniti, nije bas toliko TZL zaglibila, i nema im povratka?

Direktor ce objaviti da samo sto nisu poletele sve kompanije.

Da li je to Michael O’Leary danas u Banja Luci? Avion registracije M-ABEU sletio iz Londona.

Ne, avion na letu za FMM, imao tehničkih problema, pa su iz London Stansteda dosli mehaničari, i otklonili kvar na avionu!

Ne, avion iz FMM, prijavio tehnički kvar, mehaničari dosli iz Londona, i otklonili kvar, nikakav O’ Leary nije bio na BNX-u!

па зар мислите да има потенцијала да не би повећали летове и покупили додатни профит?

A kada pada u Splitu kažete da Split nema potencijala.

Skupi su kao i legacy a dodatno imaju konkurenciju u Ryanairu iz Zagreba. Veće pitanje je zašto sve te linije nisu ozbiljnije razvili dok Ryanair nije letio. Taj odgovor je vjerojatno počlitika Lufthanse, tako da ovo sadašnje stanje uopće nije iznenađujuće. Čudo je da pored svega i ne reduciraju.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!