zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Da li mali aerodromi na jadranskim otocima?

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Brač

Sredinom devedesetih kada je otvoren Aerodrom Brač naveliko se pričalo o otvaranju aerodroma i na drugim otocima. I da, Brač nije bio prioritet. To je svakako trebao biti Hvar. Naime, Hvar je tek neznatno manji otok od Brača po broju stanovnika, ima približno isto turista, a Hvar je i bitno udaljeniji od Splita (do Brača trajekt vozi 50 minuta, do Hvara 2 sata). Stoga bi i hvarski aerodrom bio uspješniji od onog Bračkog.

U ovom momentu Hrvatska ima aerodrome na tri svoja otoka: na Braču (Bol), na Krku (Omišalj) i na Lošinju (Mali Lošinj). Brač ima 13.931 stanovnika, Lošinj i Cres 12.666 stanovnika, dok Krk ima 19.916 stanovnika, no mostom je povezan sa Rijekom, pa je ovo Zračna luka Rijeke, grada od 107.964 stanovnika. Krk (Rijeka) je u 2023. imala 154.367 putnika, Brač 19.073 putnika, a Lošinj 1756 putnika. To mora biti bitno bolje. Rijeka bi morala imati bar 400.000 putnika, Brač bar 70.000, a Lošinj bar 35.000 putnika da postoji sluha i logike u hrvatskoj vlasti i kvalitete lokalnog managementa. Rijeka ima uzletno-sletnu stazu (USS) od 2500 metara, Brač od 1760 uz planove da se produži na 2350 metara, dok Lošinj ima 900 metara uz planove da se ista produži. Postoji i letjelište Hvar koje ima travnatu USS i travnatu stajanku te minijaturni objekt uz stajanku.

Na koji način druge države imaju riješene aerodrome na otocima? U Grčkoj ogroman broj aerodroma na otocima. Tako Mikonos ima isto stanovnika kao i Hvar no ima aerodrom koji opsluži 1,7 milijuna putnika i ima USS od 1900 metara. Zakhyntos ima četiri puta više stanovnika od Hvara, ali i aerodrom sa 2,1 milijun putnika i USS od 2228 metara. Santorini ima tek neznatno stanovnika više od Hvara i ima aerodroma sa 2,8 milijuna putnika i USS od 2197 metara. Kos ima tri puta više stanovnika od Hvara no aerodrom mu ima 3,0 milijuna putnika, uz USS od 2400 metara.

U Škotskoj postoji ogroman broj aerodroma, čak i na otočićima koji imaju manje od 1000 stanovnika, tj. manje od 10% stanovnika Hvara. Primjerice otok Tiree ima tek 653 stanovnika, Bara 1174 stanovnika, Banbekula 1283 stanovnika, Stornway 4800 stanovnika…  Tamo je osnovna ideja da se otoci povežu sa maticom bar dva puta dnevno, pa da lokalno stanovništvo može obaviti sve što treba u Škotskoj (zdravstvo, edukacija, administracija, sudstvo…) ili pak da na otok odlaze sve službe jednom ili dva puta tjedno što prekida iseljavanje sa otoka. Tako jednom ili dva puta tjedno na otoke dolaze specijalizirani liječnici, religijski službenici, administracija (sve moguće administrativne službe), poslovnjaci (poput bankara, odvjetnika, javnih bilježnika…), čak i suci. Na otoke tako dolaze i profesori osnovnih i srednjih škola. Logika je da je za državu jeftinije da profesor dođe jednom tjedno na otok i onda obavi tamo sva predavanja, nego da djeca odlaze u Škotsku na školovanje gdje im se onda mora plaćati skupi dom (smještaj, prehrana, odgajatelji, pomoćni radnici…). Na isti način funkcioniraju letovi za Irski Inismore, Inishmaan i Inisher. Svi ovi letovi se rade sa minijaturnim avionima koji primaju tek desetak putnika poput Britten Normana Islander BN2, ili tek nešto većim de Havilland DHC-6 koji prima 19 putnika. U Njemačkoj aerodrom na otoku Sylt ima 119.763 putnika iako otok ima tek 21.000 stanovnika. U Norveškoj aerodrom Longyerbyer ima 154.000 putnika iako otok ima tek 2500 stanovnika, Leknes ima 102.000 putnika iako je na otoku sa samo 21.000 stanovnika, Svolver ima 75.000 putnika iako otok ima tek 24.500 stanovnika, Stokmarknes ima 93.000 putnika iako otok ima tek 15.000 stanovnika, Rost je otok koji ima samo 435 stanovnika. Aerodrom Bornholm u Danskoj ima 236.000 putnika iako otok ima samo 39.000 stanovnika. Itd. itd.

Dakle, postoje dva osnovna modela funkcioniranja aerodroma. Prvi je da se napravi mali aerodrom sa uzletno-sletnom stazom od 900 metara (dostatno za avione do 30 putnika) ili najviše 1450 metara (za Dash 8-400), minijaturnom stajankom za dva aviona, sa tek jednom rulnicom, minijaturnim terminalom i tek 10-15 zaposlenika. Takav aerodrom se povezuje jednom ili dva puta dnevno radnim danom i eventualno jednom dnevno vikendom sa Zagrebom, sa 1 ili 2 stopa (npr. Vis-Hvar-Zagreb ili Vis-Brač-Zadar-Zagreb). Eventualno neka komercijalna kompanija otvori i neki let prema inozemstvu, kao što to rade Croatia, Helvetic, Luxair i SkyAlps u Braču ljeti. Time bi aerodrom imao nekih 30-40.000 putnika i imao bi trajnu povezanost što je i te kako bitno za lokalno stanovništvo i prekid iseljavanja. Kako ovakve linije zbog velike frekvencije i malih aviona nisu financijski isplative iste se moraju financirati kroz PSO. I da, PSO bi upravo na tim otocima imao smisla, a ne na visokokomercijalnim linijama poput Dubrovnika i Splita na koje se troše milijuni EUR godišnje.

Drugi model je da se napravi USS od 2400 metara koji može primati avione A320 obitelji i 737, sa nešto većim stajankama sa tri pozicije, bitno većim terminalima i 20-25 zaposlenika, te se otvore brojne leisure linije i charteri. No, tada bi naši otoci morali, kao i Grčki, imati daleko više hotela, a što nije realnost u idućih puno godina.

Stoga je za Hrvatsku primjereniji prvi model. Otoci na kojima bi se trebali otvoriti takvi aerodromi su u prvom redu Hvar (10.678 stanovnika) i Korčula (15.522 stanovnika), a kasnije Vis (3133 stanovnika) i Rab (9.328 stanovnika). Linije koje bi imale smisla bi bile Vis-Brač-Zadar-Zagreb i Hvar-Lošinj-Pula-Zagreb i Korčula-Rab-Zagreb. A avion koji bi imao smisla bio bi de Haviland Canda DHC 6-300 lii 6-400 koji prima 19 putnika. Takav avion bi se mogao koristiti i za ostale PSO linije poput Osijek-Rijeka-Split, Osijek-Dubrovnik-Pula, Osijek-Dubrovnik-Zadar i Rijeka-Osijek-Dubrovnik.

75 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Poštovani,
Moje mišljenje je da bi se trebala smanjiti karta avionska Zg-Bol, jer na ovaj način je neisplativa veza, kada zna biti po 3 putnika. A vjerujem da bi ih više putovalo da je manja cijena, a i bilo bi isplativije. Svi na dobitku.

Da jako malo putnika bude u 4 mjesecu,
Totalno je glupo govoriti o 5678 mjesecu kada je popunjenost izuzetno dobra,
Cesto se desi da avion bude rasprodan….
Ali slazem se da je cijene karte osla u nebo…
Vjerujem da bi cijenu karte trebalo dodatno smanjiti.kroz 4 i 5 mjesec, da bi se putnici dodatno stimulirali da lete u tim mjesecima,jer
Ipak i smanjenjem cijene karata croatia nece nista da izgubi na tim letovima

Prošle godine sam bio na talijanskoj Elbi. Isto imaju ovakvu zračnu luku kako predlažete, a imaju brdo hotela i tri brodara koji dnevno voze valjda 30 trajektnih linija za otok.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Marina_di_Campo_Airport

Pa ipak Elba ima godisnje oko 3 mio. turista…

Mislim da bi trebalo otoke povezati hidroavionima.
Potrebna Infrastruktura je puno jednostavnija, fleksibilnija i jeftinija.
Nema potrebe graditi piste i terminale.
Hidroavioni su manji i odgovali bi potrebama otoka.

U Novalji još danas stoji ponton od ECL.

ECL je to odlično počeo prije 10ak godina, ali su naprasno prekniuli sa svim operacijama.
Znate li možda zašto su prekinuli s radom?

Gos.Folgar vi ste vec nekoliko puta putovali za zracnu luku rijeka,medutim,ukoliko ne volite direktne letove,i vise zabave vam rade presijedanja i dodatna putovanja bilo autobusom,katamaranom ili trajektom….
Zasto onda npr,kada ljetujete u gradu rijeci ili pak okolici,
Ne koristite zracnu luku ljubljana,
Ona vam je nekih 1.45 h od grada rijeke,pa s obzirom da vama to ne predstavljam problem,mogli bi za promjenu korisiti ljubljanu….

@anon 01.01: ja u životu nisam na ljetovanje u Hrvatsku došao avionom nego isključivo autom. Uz to jednako tako nisam nikada ljetovao niti u Rijeci, niti u njenoj okolici (osim na Krku, a i tu sam došao autom). Što vam to znači “vise zabave vam rade presijedanja i dodatna putovanja bilo autobusom,katamaranom ili trajektom….”? Koja je to zabava? I koja to dodatna putovanja? Niti jedan normalan turist neće zahtijevati da mu je aerodrom na 5 minuta od hotela. Čak štoviše: ako je, većina neće bukirati.

Odlična tema za raspaljivanje mašte i induciranje depresije.
Mislim da je nerealno ikada očekivati aero turizam j našoj zemlji jer mi svaku aktivnost samo.podređukemo uliuivanju glasačima. Naravno da je idealan gost kojk doleti avionom i plaća sve, od vodr do večere. Ali, onda iznajmljivači jazbina ne bi masno.zaradili. i platili GODIŠNJI paušal koji zarade u dvije noći! A osratak 50% bruto plaće. Ali to prolaz na izborima. Jer sa svim ovim idejama o aerodtomkma, gdje su tu cimer fraj???

Steta je sto CA nema vise adekvatne transfer mogucnosti iz Zapadne Evrope (LHR, CDG, AMS, BRU) prema BWK. Do prije 2 godine je to bilo super sa kratkim cekanjem u Zagrebu, a sada izuzev FRA srijedom, u povrtaku se mora nociti u Zagrebu.

Zasto mi ne odgovorite za Zeljavu?

Rekli ste pre dosta vremena da cete ukloniti Trip Reports sa sajta. Kada ce biti to?

Endpoint idalje postoji.

https://zamaaero.com/trip-report/

Nije izbrisano sa portala, ako skrolujete na dno postoji dugme “Pošaljite trip report” koje vodi na https://zamaaero.com/trip-report/

To što je link u meniju izbrisan ne znači i da je stranica izbrisana, samo više nije dostupna putem menija.

Zašto ste obrisali taj dio?

Zašto ste odlučili maknuti trip report dio? Nikakva kritika samo me zanima

Mislim da Mikonos i Hvar nisu za poredjenje. Mikonos poseti godišnje 2 miliona turista, a Hvar oko 300 hiljada. Slično je i sa ostalim grčkim ostrvima.

U Hrvatskoj se dopustio drugi oblik turizma; devastacijski… To su ljudi koji uglavnom dolaze autima u betonare… Društvo je iz poreza sagradilo autoputeve i aerodrome , kanalizaciju, elektro distributivni sustav, ceste, svu infrastrukturu, da bi se pojedincima omogućilo da izbjegavaju plaćanje poreza i ostvaruju akumulaciju na teret društva. Zauzvrat osim rečene evazije poreza kroz neproporcionalni povrat, tu je naravno i najnakaradnija urbana devastacija neviđena u novijoj povijesti i ne manje bitna inflacija cijena nekretnina kao posljedica.
Bravo.
Samo naprijed.

A joj…..koliko je ovo točno!!!!

Sve je rečeno.

Meni je draži takav, kako vi kažete “devastacijski turizam” jer od njega štogod vi mislili ostaje novac ili džepovima lokalnih ljudi koji su to izgradili i ne ide u ruke Falkensteiner, Rixos, Valamar, Hilton ili ne znam kojim bogatim stranim lancima!

Možda to zvuči glupo ali mislim da ste u pravu.
Zato to žulja razne igrače koji hoće nametnuti porez na nekretnine.
Ps. nemam nekretnine ni na moru

Nazalost izgleda na uprava zracne luke Brac tu ne radi dobar posao,nema ih nigdje na nikakvim sajmovima,cak vise nemaju ni facebook ni instagram stranicu,tako naprimjer ne postoji ni kanal na kojem bi obavijestili putnike o novim linijama i bili u redovnom kontaktu sa putnicima,cak ni na web straninici nemaju novosti,jedino u redu letenje mozete vidjeti odakle bi trrbalo da se leti…
Program poticaja,koji su napravili prije nekoliko godina nije urodio plodom,sto znaci da ga je vec odavno trebalo mijenjati i sastaviti novi.
Nazalost sve linije prema Bwk otvaraju Gruber i njegovi parteneri turoperateri,i uglavnom za njegov hotel,
Zalosno je,da je vlasnik zracne luke Bwk ujedno i vlasnik nekoliko hotela na bracu, vise njih u makarskoj i okolici ,te od nedavno cijele grupacije suncanog hvara,sto je jako veliki kapacitet gostiju,a nazalost ni jedne jedine charter ili redovne linije za svoje goste direktno preko zracne luke Bwk nisu dogovorili,Iako gruber sa svojim jednim hotelom ima u ovom trenutku cak 6 linija plus luxair s kojim takoder suraduju,iako ja kapacitet gruberovog hotela samo nekih 600 injak gostiju…
Samim time bi Blusan hoteli,trebali da ima minimlano 10ak vlastitih linija,medutim tu se vidi ne postoji zdrava komunikacija,izmedu direkotrice zracne luke brac,direktora blusan hotela, njihovih turoperatera kao i samog vlasnika cijelog Blusana….ocekivalo se ce nakon kupnje blusana od Arapa zracana luka imati jaci rast i biti iskoristena barem minimlano,ali se to do dan danas nazalost nije desilo…
Ove godine se luxair vraca na Bwk,ali se treba zapitati zasto samo luxairturs,nudi aranzmane sa direktnim letovima prema zracnoj luci Brac iz luxemburga,zasto isti nije dao mjesta na letovima i ostalim turoperaterima,kao sto je u slucaju na njihovim letovima prema Zadru i Dubrovniku..
Pa tako cesto mozete naci u ponudi ostalih turopertera aranzman za Brac sa direktnim letom,i onda kasnije vidite da je to zapravo let za Zadar,.a vecina ostalih turoperatrora nudu aranzmane za bwk sa jednim ili dva presjedanja i sljetanjem u zracnu luku Kastela…
Zracna luka Brac treba da se jako aktivira,da naprave nove novi cjenovnik,nove popuste,sudjelovanje na sajmovima,vlastitu facebok i instagram stranicu,koje se redovito azuriraju,promocijama novih linija,pa isto tako i reklamu vlastitih hotela u aranzmanih njihovim turopertera sa letovima prema zracnoj luci Brac

Nakon sto je oso Peovic stvari se bas i nisu promjenile na bolje, njegova zamjenica a sadasnja direktorica,nije napravila bas nesto,i dalje su popusti kakvi su bili prije,a prijevoznike redovne privukli nisu,
Takoder nisu upijeli vratiti tui,
Novih kompanija,u redovnom prometu nema…sve sto na Bwk trenutno dolazi je zasluga odredenih turoperatera ,i njihov trud aranzman da ponude putnicima vise,i bolje…
Takve liniji nisu i nikad nece biti zasluga menagmenta zracne Luke….
Neka mi netko navede barem 1 liniju u redovnom prometu koja je dosla zaslugom programa poticaja,i same zracne luke Brac…

Ako već pričate na tu temu,ne bi trebalo zaboraviti i Dugi Otok.

Hvar i Brač su blizu tako da brza brodska veza preko Braca bi mogla pokriti obadva otoka.

Vis i Lastovo bi morali imati mali aerodrom za avion profila DHC-6 i dve dnevne veze jer put do njih je ipak dalek, tu ide i Korcula

Udaljenost izmedu jelse i hvara ja samo 30
Ak kilometara,sto znaci nekih 40 minuta,a prijevoz bol jelsa 20 minuta…
Realno oko sat vremena bi trebalo putniku da sa bola dode do grada hvara preko jelse…
Iako bi puno bolje bilo da se putnici prevoze na liniji brac stari grad,i onda dalje po otoku….

Pa tu se moraju raditi konektora e veze , svugde u evropi kada imate konekcije bus voz ili voz voz peroni su blizu ili jedan pored drugog tako da ne morate se ubijete od trčanja. Pored toga ako jedna linija kasni druga strana sačeka putnike

Grčki turistički proizvod je bitno drugačiji od hrvatskog i u grčku ide drugačija kategorija turista. Kod nas daleko najveći broj turista dolazi svojim automobilom, turizam se zasniva na smještaju u apartmanima, a imamo i bezbroj jako dobrih kampova. Grci, suprotno tome, svoj turizam baziraju na paket aranžmanima i avio prijevoz je apsolutno dominantan u takvom proizvodu. Zbog toga imaju gomilu aerodroma. Osim toga, Grčka je zemljopisno sasvim drugačija od Hrvatske, gomila, u bukvalnom smislu gomila otoka je rasuta na ogromnom prostranstvu Egejskog mora. U Hrvatskoj su svi otoci poslagani uz obalu, takoreći na domet pogleda. Znači, autom ste na otoku za čas. U Grčkoj se od Herakliona vozite trajektom cijelu noć. Dakle, aerodrom u Heraklionu je apsolutni prioritet, aerodrom na Hvaru bi služio samo kao modni dodatak hvarskom turizmu. A što se tiče pravnika i učitelja, sav narod s otoka ionako ide u školu i na fakultet u Split, Zadar, Šibenik, Rijeku, ili u san svih neurbanih hrvatica i hrvata, čarobni Zagreb. Svaka država ima svoje čarolije i magične moći, Škotska ima svoje, Grčka svoje, naši otoci su naša čarolija i aerodromi ni u kom slučaju nisu prioritet.

Potpisujem! Trend turizma na hrvatskom Jadranu ide definitno u smjeru “auto turizma” pogotovo sada kada je Hrvatska u Schengenu. Uz to SPU ima idealnu luku uz sam aerodrom i da ima pameti, turisti bi se vozili iz Divulja za otoke. Time bi se s jedne strane grad Split jako rasteretio, a s druge strane bi transfer do Bola trajao samo sat i 15, Hvara sat i pol, Vis sat i pol. Ostaje i dalje problem trajektne luke ali to je druga tema…

Svi zaboravljate da je Spu u kastelima.,i da u sezoni tokon dana iz kastela do splita treba barem jos 1 sat vremena….svi oni koji dolaze preko spu u sezoni na cekanje predane prtljage gube barem 25 minuta,nakon toga kad izade cekaju buss jos barem 20 minuta….u konacnici,sve sa predanon prtljagom koji slete u kastela,od trenutka sljetanja aviona do dolaska u splitsku trajetnu luku gube i do 2 h vremena….

Oni koji imaju rucnu prtljagu dobivaju malo na vremenu,uz srecu da odmah ulove bus za split…

@anon 13.01: ponavljam. SPU ima luku na 600 metara od terminala i da je pameti bilo bi od tuda direktna brodska veza za otoke. Pa i da samo naprave brodsku vezu Divulje-tajektna luka i onda prekrcavaju turiste na trajekt, opet bi bilo i brže i jeftinije no raditi aerodrome na otocima (od Divulja do trajektne luke su točno 12 km, znači nekih 25 minuta sa katamaranom)

Vi uporno zaboravljate da je split ljeti prebukiran,a da je moderno svugdje gdje je moguce letjeti direktno….ta matematika na papirima je jedno a u stvarnosti nesto totalno drukcije…
Postojali su katamarani izmedu zracne luke kastela i splita,kao i otoka…pored toliko putnika stabslijece na spu, nisu uspijeli…a vi bi i dalje uporno forsirali to…
Vi ne zivite u hr,i vama turizam nista ne znaci,vi ste od onih koji bi putovali lcc za malu lovu i onda im servirali jos sve na gotovo,mozda jos i besplatno da bude…
Pa vidite ja nisam…i smatram da hr treba ponuditi vise i bolje,a na kraju to bude i skuplje,pa tako bi i veci otoci trebali imati i vlastiti aerodrom,preko kojeg bi dolazili gosti koji su spremni platiti vise za luksus ili jednostavnos i brzinu dolaska na destinaciju….
A takvih gostiju bi bilo,i tim gostima trrba da se pune otoci…
Ne s onima koji dolaze vlastitim automobilima,i donesu cijelu zimnicu dok su na odmoru ,a na samom odredistu trose jako malo.i nista….
Tu samo dobit ima jadrolinija,i poneki vlasnici apartmana…

Bogme da!

@anon 00.32: meni turizam ništa ne znači? Gospodine ili gospođo: ja od turizma živim, i to od emitivnog. I stoga sam daleko bolje upoznat sa trendovima nego vi, čak štoviše: ja trendove daleko prije uočim nego vi u receptivnom sektoru. A taj je prema Jadranu, htjeli vi to ili ne, auto turizam. Ja sam već prije dvije godine rekao da će i PUY i RJK stagnirati i to se i dogodilo. Ja prognoziram i stagnaciju ZAD a u idućim godinama, ukoliko se trend ne promijeni, i SPU.

Ta mantra o nekakvom elitnim turizmu je divna i krasna na papiru, ali ona u stvarnosti u Hrvatskoj ne funkcionira i neće nikada funkcionirati. Imali mi na svakom otočiću aerodrom ili ne. I ne samo u Hrvatskoj. Vi imate u cijelome svijetu izuzetno malo ciljeva koji su isključivo elitni. Uostalom pogledajte Brač: koliko je “elitnih” turista došlo iz Wiener Neustadt-a sa onim ekskluzivnim letovima? Ako govorimo o 200-300, puno je.

A što se tiče dužine transfera, tu ste kompletno u krivu. Najbolji primjer za to su Maledivi gdje transfer do nekih otoka traje i satima (po slijetanju u Male, presijedanje na let za recimo Gan i onda još od Gana do otoka sat sa brodom). I tu govorim o otocima gdje samo smještaj tjedan dana po osobi košta 3, 4 ili 5000 eura… I koga to smeta? Nikoga. A onih par kojih to smeta mogu iznajmiti hidroavion. Da ima puno takvih u Hrvatskoj, bez brige da se ne bi mogao organizirati transfer helikopterom. Ili hidroavionima… Što je u Hrvatskoj slavno propalo (da, znam: “pali” su na održavanju, ali da je zaista bilo interesa, došli bi drugi)..

I da, i dalje tvrdim da su Divulje dio rješenja.

Vi bi digli cijene? Ma naprosto genijalno! Hrvatska je ionako već preskupa u usporedbi sa direktnim konkurentima i do sada je profitirala isključivo od krize drugih. Za sada ta “strategija” pali, ali kako dugo, veliko je pitanje.
Vi velite da turisti sve nose sa sobom? Ja ne znam sa kojim turistima vi to radite. S druge strane ako su u trgovinama po malim mjestima cijene dvostruke od onih u lancima, onda se ne čudim ako ljudi nešto i ne ponesu. Jednako tako ako kuglica sladoleda košta 2,5…

I baš me nasmijaste vašom “tvrdnjom” da ja putujem sa LCC za malu lovu i sve bih besplatno. Za vašu informaciju: ja u životu još nisam letio niti jednim jedinim LCC-om i u njih ću sjesti samo ako se bude radilo o životu i smrti a u tom trenutku neće biti drugog izbora. O hotelima u kojima ja odsijedam, ne bih. Ali jednako tako vrlo rado iznajmim apartman ili kuću ako sve štima. Kao recimo lani na Braču.

Uživajte u vašim snovima i pustite odrasle da se bave poslom u realnim okvirima.

Trend do 2019. je bio u smjeru aviona. Od plandemije se trend jako promijenio, pogotovo ulaskom Hrvatske u Schengen. Uvodjenjem poreza na letove (po “uzoru” na Njemačku) te povećanjem CO2 cijene, doći će do daljnjeg pada potražnje. Stoga ako PUY ostane na oko 400.000 u idućim godinama, puna šaka brade… Uz to Istra kao turistička zajednica nema apsolutno nikakvog interesa ulagati u stimulacije za avioprijevoznike, jer su kapaciteti ionako puni do vrha a gotovo sva za Istru važna emitivna tržišta su udaljena doslovno nekoliko sati autom (recimo za istarski turizam daleko je važnija izgradnja punog profila autoceste od Rijeke do Pazina, druga cijev tunela Učka kao i novi način naplate cestarine koji će – koliko god ga ja smatram kretenskim – eliminirati duga čekanja na naplatnim kućicama nego PUY. Takodjer i druga cijev tunela kroz Karavanke je za Istru vrlo bitna). Uz to Rusi su na PUY bili jaki i oni itekako fale. Osobno mislim da će se oni izuzetno brzo vratiti (ne bih se nimalo začudio da to bude već iduće godine ili najkasnije 2026.) ali trenutno fale.

Ima, stari, ima. Trendovi su se izuzetno jako u izuezno kratko vrijeme promijenili. Jer da nisu, značilo bi to da je Istra poluprazna. A ona je KRCATA…

A što da management napravi? Čak i da ponudi nekoj kompaniji sve za badava, opet ta neće letjeti jer neće biti putnika. Stari moj, plandemija je turističko tržište kompletno ispretumbala… Ja sam u branši više od 35 godina i do sada niti jedan jedini globalni događaj (a u mom životu ih je bilo puno: prvi zaljevski rat, drugi zaljevski rat, 9/11, financijska kriza, brdo kriza na Bliskom istoku, pokušaj izazivanja plandemije sa svinjskom grupom koja je slavno propala,…) nije toliko utjecao na turistička kretanja, pogotovo prema Hrvatskoj. Hrvatska je u plandemiji sjajno prošla jer su mjere bile izuzetno blage odnosno nisu gotovo ni postojale, pogotovo u odnosu na naša najjača emitivna područja (recimo u Njemačkoj je policija autima ganjala mlade po parkovima jer su se usudili izaći i sresti!!!). I ta navika od ljeta 2020. + 2021. je ostala: ljudi sjednu u auto i dođu (u tim godinama bez šikaniranja raznim mjerama i maskama i testovima i cijepljenjem, …). Ja imam vrlo mnogo klijenata koji su prije putovali po svijetu, a sada iznajme vilu sa bazenom na Jadranu i dolaze autom. Kaj misliš zašto ima toliko novih luksuznih vila po obali?

да не велим да и ми Хрвати носимо сарме и кобасице и шпек на скијање али не волимо да нам Чеси доносе парадајз и паштету

Morate pripaziti sto pisete jer ja nigdje nista nisam tvrdio,i da jako ste veliki i upoznati s poslom,kada mozete usporedivati Brac i maldive…
Samo vi tvrdite za divulje,kao sto kazete da su valjale,opstale bi medutim nisu…
Naravno u vecini slucajeva je puno jeftinije iznajmiti apartman nego sobu u hotelu,barem sto se braca tice😉
Logicno je da su cijene u malim kvatrovskim ducanima nesto vece nego.u velikim marketima,
A vas nitko ne tjera da kupiti sladoled od 2.5 e
Imate i jeftinijih sladoleda u ponudi….
Takoder kugla sladoleda u njemackoj se takoder krece oko 2 e,a negdje i vise….
Jedan obican sladoledni amarena kup u njemackoj je sad cc 10 eura,a
Ne zaboravite koliko je standard u njemackoj veci nego u hr,
Sto se ostalih cijena u hr tice,
Nista vise od odtalih trzista nisu puno vece ,ako pogledamo spanjju njene cijene,i sto za te cijene dobijete,
Hrana u lokalima kao i pice je u vecini slucajeva skuplje nego u hr,
Naravno ukoliko se vi samo bazirate na cijene koje daje lokali na elitnim lokacijama i hrvatskim gradovima….
Ali isto ti gradovi imaju i normalne kafice,barove i restorane sa normlanim cijenama…
Svaki si u hr moze naci ono sto si svojim budetom moze priustiti….
Nemojte izokrecati moje rijeci,jer sam ja reko ono sto leti direkntim letom je uglavnom i skuplje od presijedanja i dodatnih transfera,
Vjerojatno u hrvatskoj ne postoji toliko dobar hotel da bi vi mogo vas da ugosti…
A izjavom o lccima dovoljno ste rekli o vama,kao sto te na indirektni nacin,ponizili putnike koji koriste lcc usluge..
Ti letovi koriste se iskljucivo za putnike hotela lemon garden,i nemaju u ponudi druge hotele,ni aranzmane…
A lemon garten je jedan,ako ne i najskuplji hotel na bracu,jako malog smjestajnog kapacite,
Naravno da ce sve luke doci nekad do nekog limita …za luke u rijeci i istri to nije tesko pogoditi,s obzirom na blizinu njemacke ,austrije italije,odakle najvise turista uglavnom i dolazi…..

@anon 14.25: majko Isusova ali ga nadrobiste bez točke i sa zarezima na krivim mjestima… Stoga samo nekoliko primjedbi:
-za gdje sam ja usporedio Brač i Maledive? Ja sam Maledive spomenuo u kontekstu da većini gostiju dužina transfera nije toliko bitna
-iz čega zaključujete da sam “indirektno ponizio” sve putnike koji koriste LCC?Time što ja nikada njima nisam letio niti to želim? Od kada je jedno subjektivno i osobno mišljenje poniženje za druge? Evo vam još materijala: ja nisam nikada bio u Australiji i neću tamo nikada ići jer me Australija jednostavno ne zanima. Ponizujem li time sve koji tamo putuju?
-vi pokušavate poniziti mene izjavom da je na Braču “puno jeftinije iznajmiti apartman nego sobu u hotelu”. E pa da vam na to odgovorim. Ja sam na godišnjem individualist i ima vrlo malo hotela kojima ću ja dati prednost pred kućom ili kvalitativno visokim apartmanom. Lemongarden je zaista uspjela kombinacija staroga i novoga, i da na Brač dođem na svega dva ili tri dana, odsjeo bih tamo (taj hotel nije ekskluzivan i možete ga bukirali i preko booking.com). Ali mene nećete sresti niti u jednoj Bretanidi ili Elaphusi, nećete me sresti niti u Supetru u recimo ulici 1. Svibnja u jednom od onih silnih kuća sa apartmanima, ali sresti ćete me u Bobovišćima na moru u nekoj kućici direktno na obali. Kao što me nećete sresti u Poreču ili Rovinju ma kako hotel bio luksuzan, ali sresti ćete me negdje u unutrašnjosti Istre na jednoj mirnoj lokaciji u zelenilu u nekoj kućici… Ili kada već spominjete Španjolsku: recimo u listopadu 2019. sam iznajmio malu kućicu sa vrtom i bazenom kod Sa Pobla na Mallorci… Hoteli koje ja biram za godišnji nažalost su jako rijetki u Europi. U Aziji je već situacija drugačija. Ako vas zanima koje ja hotele preferiram, pogledajte si hotel Royal Pita Maha na Baliju pa će vam puno toga biti jasnije (barem se nadam).
I da: ima puno hotela u Hrvatskoj u kojima sam odsjeo i odsijedam, ali samo ako je boravak do maksimalno 3 -4 dana. Sve dulje od toga ja ne volim biti u hotelu. I obožavam ovakve kao što ste vi, kojem je boravak u hotelu vrhunac! Eto, meni nije…
O ovome što ste nadrobili o cijenama, o standardu, … , ne bih jer me takve jalove diskusije zamaraju.

Ti koji idu na otoke ne nose nista sa sobom osim keša. Licno ne pada mi na pamet da vucem ista iz BiH na Brač u vlastiti stan i koji je full opremljen. Čak ne zelim ni da spremam obroke u stanu osim kafe i sto nekad zapalim rostilj i pravim ribu. Ima brdo restorana i uplatim klopu za tih petnaest dana odmora. Došao sam na odmor a ne da rintam u kuhinji.
I na otocima ima devedeset posto stranaca sto se tiče turista kao npr Mađari koji isto tako ne tegle hranu sa sobom već odu u market tipa Lidla pa eventualno spremaju rucak a to je isto kao domaće stanovništvo ili neko ko je iz Slavonskog Broda dosao u svoj apartman pa sprema rucak.
Te insinuacije o paradajz turistima ostavite za Makarsku rivijeru na kojoj nisam bio od 1988 godine.
A sto se tiče aerodroma po ostrvima samo nam objasnite gdje naći oko minimum 100 000 000 eura za neki manji aerodrom I to pod pretpostavkom da ima povoljna lokacija bez previše eksproprijacije i sa korisnik pravcem prilaza bez bočnog vjetra.
Maksime moj.
Ovo sto Foglar govori je idealno, uvesti brodski transport iz zone aerodroma prema ostrvima i bombona.
Čak ima i privatnih transporta sa Brača na aerodrom (50€ ili nešto manje nisam siguran).

BREAKING

Produzena koncesija BEG-a za 18 meseci zbog ublazavanja uticaja COVID-a!

Bravo Alene. No, najveća razlika izmedju Hrvaratske i Grčke je duljine trajanja putovanja do otoka : dok je u Hrvatskoj to najduže 4-5 sati u ekstremnom slučaju Lastova i u prosjeku oko 1.5h, u Grčkoj je skoro pravilo da su otoci udaljeni 6+ sati brodom od najbliže luke na obali. Ono što bi najvise pomoglo otočanima i turistima juga, a kostalo bi najmanje, su brzobrodske linije do Splitskog aerodroma.

No, slažem se da Korčula i Hvar svakako trebaju aerodrome na dugom planu. No brzobrodske linije direktno do SPU morale bi biti prioritet.

Splitska zracna luka je i ovako preopterecena,nju treba rasteretili,
A najbolje bi ju bilo prepomjestiti na drugu lokacijju gdje moze da se normalno siri i razvija…
A.
Na ovom mjestu napraviti hotelski kompleks,s privatnim aerodromom gdje si letjeli samo oni koji placaju vise…

Nitko ne kaze da se ucas skupi,ali je izvedivo,i bolje je napraviti novu i siriti se normlano,nego ulagati brdo dodatnohmg novaca u sadasnju,uz limitirano i ograniceno sirenje….
Takoder dio novca za novu doso bi od same zracne luke,drugi dio od prodaje trenutne ,a treci dio bi mogo doci iz zupanije,rh kao i europske unije….
S tako velikim ljetnim prometom Spu moze bez problema doci i do potrebnog kredita za ostatak koji bi falio….

G.Alene bilo bi zanimljivo da napravite usporednu cijena zracne luke Split i zracne luke Brac pa bi vam bilo jasno zasto kompanije biraju spu a ne bwk,cak i kad su im jedini aranzmani na letovima na otoku Bracu..
Samim time bi dobili rezultate koliko kompanija spara novaca na samom jednom letu kad leti za spu,za razliku od onog kad bi letjela za bwk,
Uz to sto je standardni cijenik zracne luke split jeftiniji od zracne luke brac,jako puno,
Zracna luka spu daje dodatne popuste za nove linije,i na putnicke taxe i na sljetanje,kao i sto daje kompaniji na kolicinu prevezenih putnika…
Samim time malo tko ce se odluciti da uvede nesto za bwk…
Brac hitno treba da promijeni redovni cijenik,i ubaci dodatne popuste,kao sto je npr napravio dubrovnik….
Uglavnom da cijene sljetanja na bwk bude malo niza od one u spu,i da popusti kompanijama traju barem 5 godina,s ciljem da ni nakon 5 godina cijena i putnicka takse i usluge sletanja i poljetanjab ne budu vece
od onih u splitu,nego uvijek malo niza….
Produzenje popusta nakon 5 godina,moze da vazi i dalje ukoliko se kompanija svake godine bude razvijala za odredeni postotak novih linija i putnika..

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!