zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

UKRAJINA UPDATE 15

Vietnam Airlines je prekinuo letove iz Hanoia za Moskvu. Ovo će najviše naškoditi turistima koji su svake godine sve više putovali između dvije države. U 2019. čak 650.000 Rusa posjetilo je Vijetnam.

United Aircraft će ponovo uvesti u proizvodnju Tupolev Tu-214 kako bi pomogao ruskim kompanijama tijekom sankcija. Tu-214 se proizvodi još samo u cargo varijanti i ima narudžbu za 8 ovih aviona. Ruski zamjenik premijera Yuri Borisov je posjetio tvornicu u Kazanu kako bi ustanovili za koliko bi se proizvodnja mogla obnoviti i proširiti. Tupolev je izgradio samo 89 Tu-204 i Tu-214. S7 je već odlučio u flotu ubaciti Ilyushinove cargo avione i to tri Il-86 i dva Il-96. Ovo će biti prvi puta da Il-86 ponovo leti od 2011. godine.

EASA je suspendirala ruske MRO Part 145 certifikate, Third Country Operator certifikate. EASA je ukinula sve ruske certifikate na avione, rezervne dijelove, uređaje i proizvode.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Vietnam Airlines

42 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Bogte oni ce letjet sa Tu-214, Il-86 i Il-96. Majko mila. Odose oni u tri mile…

Za ruske potrebe sasvim dosta. Tupolev 214 i Yak 42 i nisu tako losi za prijevoz putnika i robe. Pogotovo sto su napravili novi motor PD14 a neka specijalna oprema za instrumentalno letenje i nije potrebna . Tu je i novi MC21 za pocetak imaju dosta za svoje potrbe. Pozdrav.

Zato da se trose novci. Ono sto je zapad ulozio u Rusiju to su Rusi vratili kroz kupovinu aviona i slicnih stvari.

Mislio sam na kupovinu Boeinga i Airbusa pa su vlastitu proizvodnju lagano zapustili. Linija manjeg otpora. Zapadni avioni su bili brzi za isporuku.

MC21 koji nije ni blizu proizvodnje i dalje zahtjeva zapadne komponente (čak i ruski motori). Znaci – back to the drawing board.
SSJ je isto nemoguće proizvesti a ni održavati bez zapadnih komponenti.

Mogli bi od Cubane uzeti i one Il-18 koji stoje u Havani… Ili od Air Koryo! Ti su čak i u letnom stanju!

ludilo mozga. naročito za Part 145

Sukob traje od 2014. Steta sto su neki saznali tek 2022.

Ukrajina nije suverena zemlja.

U cpckom svetu

Suverena zemlja ima vlast na celoj svojoj teritoriji i nezavisno donosi odluke koje važe za svaki pedalj njene teritorije.

Znači ni vi niste suvereni? Prema vašem komentaru vi ste odustali od Kosmeta i smatrate ga nezavisnom državom (vlast na celoj teritoriji)?

Gledam FL24 i vidim da i Hrvatska i Srbija imaju daleko više preleta, pogotovo azijskih kompanija na putu za Zapadnu Europu, no prije zatvaranja ruskog zračnog prostora. Ima li već nekih podataka koliko je od početka rata porastao promet?

Negde sam video pre neki dan da i Srbija i Hrvatska imaju +19% preleta

Ako ja to dobro citam, obe zemlje su na +19% preleta u analiziranom periodu (izvor: Eurocontrol).

Za Srbiju predviđaju do +35%, a trenutno je 19%, tako rekoše u medijima.

A najveci profiteri Madjaraka i Rumunija. Neverovatan broj preleta preko te dve drzave.
Cudo ih vec neko ne prozove da su “ratni profiteri” jer pre konflikta nisu imali ovoliki volumen preleta.

Ne znam otkud ovi zakljucci, ali Rumunija sa 4% povecanja broja preleta, ostvaruje manje povecanje u odnosu i na Srbiju i na Hrvatsku (+19%), ali i manje od +29% kojeg ostvaruju Madjarska i Slovacka, +33% u Severnoj Makedoniji, ili pak +76% u Gruziji i +97% u Jermeniji.

hahahaha

Pa niste ukapirali sustinu. Sustina je da su tako optuzivali da je Air Serbia ratni profiter i da zaradjuje na krvlju dece Ukrajine.

A posto sada i druge zemlje zaradjuju vise zbog obilaska Rusije da nije to indirektno zaradjivanje na krvlju te dece? Jer tih aviona toliko ne bi bilo da nije doslo do konflikta.

Pa te zemlje zapravo služe da se obiđe Rusija, a ne da pomažu Ruse sa direktnim letovima za Moskvu ako AS. Potpuno obrnuta situacija.

Pomazu Rusiju? Cime? 144 putnickih taksi? 😂😂😂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!