zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Kome će služiti simulator A320 u Beogradu

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Serbia

Srbija nabavlja simulator za Airbus A320. Isti će doći za godinu dana. Hvale vrijedno. No, simulator ne nabavlja Air Serbia, već ga nabavlja Vazduhoplovna akademija. Vazduhoplovna akademija ima tri smjera. Prvi je Srednja škola (Petar Drapšin) kojoj simulator sigurno ne treba ni na koji način. Potom ima pilotsku školu u Vršcu (PPL) koja školuje na avionima Cessna 172S, Cessna 152, Cessna 310T, Piper Cheyenne PA-31T i Beechcraft King Air 350. Kako se ovdje piloti školuju na malim avionima tu simulator nema baš previše logike. Treći obrazovni profil je Visoka škola strukovnih studija. Visoka škola ima tri studija Zračni promet, Zračni strojarski studij i Kontrola letenja. Prvi studij između ostalog obrazuje i pilote aviona. Ovdje može biti potreba za simulatorom ovisno o obrazovnom programu. No, na ovom trogodišnjem studiju prima se tek 15-18 studenata za pilote helikoptera i aviona, a upiše ih se i manje od toga (10-15 studenata po godini u prosjeku). Stoga simulator za ovako mali broj studenata nikako nema smisla. On je puno preskup za tako mali broj polaznika. Simulatori koštaju između 8 i 11 milijuna EUR, a potom je i njihov hladni pogon, te troškovi operacija vrlo skup.

E sad potražnja na simulatorima je ogromna, termini se čekaju mjesecima, oni se plaćaju zlatom, u uporabi su sedam dana u tjedno po 16 i više sati dnevno. Ako će Vazduhoplovna akademija iznajmljivati te simulatore Air Serbiji i drugim kompanijama po komercijalnim osnovama onda će isti i te kako biti isplativi za Akademiju i donosit će joj ozbiljan novac.

No, hoće li biti tako? Air Serbia će svakako uštedjeti na simulatoru u Beogradu. Svaki pilot Air Serbia ide na simulator tri puta godišnje po najmanje četiri sata. To znači da piloti flote A320obitelji trebaju nekih 1560 sati na simulatoru. To je malo manje od 1/3 kapaciteta simulatora (godišnje se odradi 5600-6500 sati na simulatoru). No, Air Serbia i te kako treba simulatore za type rating i školovanje mladih pilota (oko 40 sati po pilotu). To znači da bi Air Serbia mogla imati i polovicu svih sati na simulatoru, poglavito ako poveća flotu A320 što se i najavljuje. Ono što je odlično za Air Serbiu što će sa simulatorom u Beogradu uštedjeti na hotelskim troškovima za pilote (hotel bar 4****), na hrani, na avionskim kartama do simulatora, na dnevnicama (jer sada pilot troši samo 4 sata umjesto 3 dana na destinaciji), kao i na radnim satima jer pilot će simulator odraditi u dijelu jednog dana, a ne troši više 3 dana uključujući i put.

Dakle to je ogroman benefit za Air Serbiu. I sve će biti OK ako će Air Serbia plaćati simulator po komercijalnim cijenama. Ako neće, nego će imati enormne popuste, i ispod cijene komercijalnog sata, onda je to indirektno financiranje kompanije od Republike Srbije. Jer simulator će platiti Vazduhoplovna akademija, dakle država, osoblje plaća Akademija, režije plaća akademija, akademija plaća održavanje i hladni pogon. Znači realno troškove tog simulatora može plaćati Srbija za potrebe svog nacionalnog prijevoznika.

Kako god Vazduhoplovnoj akademiji simulator je potpuno neisplativ, ona će ga iznajmljivati samo je pitanje kome i pod kojim uvjetima, poglavito Air Serbiji koja će biti većinski korisnik simulatora.

87 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sve ce to platiti polaznici tog kursa na Akademiji, kakva Srbija, kakvi bakraci. Tako je I na svim fakultetima Univerziteta. Kad god Srbija pocne kasniti sa uplatom materijalnih troskova skoce upisnine studenata van budzeta. A ako ni to nije dovoljno, povecaju broj upisanih.

Прање пара

Naravno da će simulator biti iznajmljivan. Prevashodno Air Serbia-i ali i ostalima.

Skoro je poceo da mi izlazi vas sajt i skoro nisam video ovoliko zlobe i trazenja problema tamo gde ih nema . Prvo zbog simulatora ce dolazati i madjari kao i ostalne okolne drzave placati hotel trositi novac ovde kao i sve sto ide uz to. Ima tu dosta stvari koje niste objasnili kako pozitvno mogu da uticu na ekonomiju uopsteno . Sve u svemu odlican potez koji nikako nije samo vezan za air Srbiju . Pride flota a 320 a 330 ce se samo siriri .

@anon10.44: ovoliko zlobe i traženja problema gdje ih nema? Gospodine ili gospođo: s obzirom na način na koji pišete (gramatičke i stilske pogreške i baš svakoj rečenici) vjerojatno se u vašem slučaju radi o botu i to sa one najniže razine. I samo usput: ovdje ćete pročitati daleko više pozitivnoga JU nego o recimo OU. A prešutiti negativno je naprosto glupo. Ako vam je samo do pozitivnoga, onda idite na EX-YU. Tamo je svaka kritika strogo zabranjena i dozvoljeno je samo kovanje u zvijezde. Jednako tako interesantno je da se ovakvi kao vi nikada ne javljaju kada kritizirano OU, RH i hrvatske aerodrome… A to činimo daleko žešće no ikada JU/BEG/RS

Ovakav simulator je do skoe bio postavljen u muzeju vazduhoplovstva, i mogao se testirati za 2k dinara za 10min

Ma ne, nije ni približno takav. Žuvićev simulator u muzeju je njegova domaća samogradnja, predviđen za dosta originalno igranje dostupno svakome tko uspije ući u njega. Nema pokretanje platforme (Motion), predstavlja cockpit B-737-800. Sam simulator je dosta vjerno izrađen, Žuvić se pošteno potrudio da napravi svoj kućni simolator prilično bolji od komercijalnih ponuda, koje se izvade iz kutije i sastave. Međutim, ne može se koristiti za školovanje jer nema pokretanje platforme. To se zove Fixed Base Training Device. Jedna moja poznanica je prije nekih 7-8 godina imala privatnu školu za kabinsko osoblje, pa su polaznici škole išli na Žuvićev simulator raditi dio praktične obuke.

Za pilote je ove godine raspisan konkurs za 24 studenta, e sad što se na budžetu prima njih 5 samo a ostali plaćaju to je već razlog malog broja polaznika jer cena finansiranja nije mala ni za jedan smer.
Za simulator mislim da nažalost ništa to neće biti studentima namenjeno jer i mašinskom sektoru je bila najavljena praksa odnosno rad na motoru PW koji je stigao kao donacija al bez neophodne dokumentacije tako da samo stoji tu kao ukras.

кома

Nikakav simulator A-320 nije namijenjen studentima, nego samo kandidatima koji se školuju za pilote na tom avionu, nakon što plate iznos školovanja. Studenti imaju 3D naprave, čitav niz virtualnih trenažera, a simulator je jako, jako preskup da bi studenti bilo što na njemu dodirivali. Tijekom školovanja će imati u Vršcu jedan dio instrumentalne obuke na Alsim uređaju koji je tamo postavljen, to rade u okviru Multiengine IFR školovanja. A simulator A-320 će ih čekati samo ako se budu školovali za kopilote na tom avionu.

Алене, хоћете ли водити прославу Динамовог наслова, ту се ипак сенфа ништа не пита?

значи зајец вас не перципира као мамићевог човјека?

ма сад кад су и Перасицу отпустили, мислио сам да вас више нитко ни не зна из нове гарнитуре

па ви нема с ким нисте добри, колико имате пријатеља на фацевооку ако није тајна? ја сам пак чуо да сте у Динаму најбољи били с антолићем

Glavni korisnik AIR Serbia. Plaća ga država. EU ne može napasti Srbiju da daje finansijske inekcije AIR Serbiji i time krši neka pravila a ipak joj pomaže. Drugi korisnici će svojim plaćanjem pokrivati troškove. Tako ja vidim. Država je dala pare AIR Serbiji a u stvari nije joj dala ni dinara! Tako je bilo i za vreme Covid pandemije. AIR Serbia je dobila dobre pare od države jer je vozila maske i respiratore, izvukla se iz krize al to je bila vanredna situacija i drugačije se posmatra, i t.d. i t.d. Tako ja vidim ovo.

Croatia Airlines nece placati za obuku pilota na svom A220 simulatoru. Ali ce morati platiti novi A220 simulator. Ali Croatia je drzavna firma, sve mi se cini da ce drzava Hrvatska ili EU dati pomoc za platiti taj simulator. Sve legalno, tako ce reci.

бојим се да нисте у криву.

Simulatori su u celoj Evropi toliko zaguseni tako da postoji realna potreba za dodatnim kapacitetima. Er Srbija će biti jedan od korisnika a ne vidim na koji naći Er Srbija to može koristiti besplatno. Njima će se isplatiti da plaćaju istu cenu kao i u Parizu, Sofiji ili Pragu. Uštedece na hotelima, kartama i ostalim putnim troškovima što nije malo. S druge strane u svojoj bazi će moći da koriste SIM što donosi i veliku uštedu vremena.
VA će SIM, pored Er Srbije koja ce dugorocno imati Airbus A320 u svojoj floti i skolskih potreba, moci da iznajmljuje eksterno, da od toga generiše dodatni prihod za školu. Šta je tu loš potez ?

Kolika je komercijalna vrednost po vama?

VA je državna ustanova… AS takođe. Ako uopšte nešto budu plaćali.. a ostali, po cenovniku ili nekom drugačijem dogovoru.

Ne znam po kom pravopisu koristite dvostruku negaciju.
Zar nije lakse napisati “Bojim se da ste u pravu” nego koristiti dvostruku negaciju?
Nemojte shvatiti ovu kritiku kao nesto lose, ovo je samo dobronameran savet da Vam tekstovi i odgovori na komentare budu razumljiviji.
Pretpostavljam da ovaj portal citaju i ljudi sa drugog govornog podrucja i zamislite kad ovaj Vas odgovor stave u google translate – cela silicijumska dolina dobije alarm jer se nisu nikad sretali sa dvostrukim negacijama. 🙂

A sada da odgovorim i ja na komentar – ako se VA isplati da sate simulatora daje i za dzabe to se nas ne tice, najbitnije je da ne koriste novac poreskih obveznika za saniranje minusa.

Nadamo se da nece, ali iskreno nisam optimista.

Dvostruka negacija je u srpskom pravilna, nije to engleski.

све ми се чини да сте у праву

Mehanicari sto pustaju motore isto treba praksa u simulatorima & refresher

Potreba mehaničara za simulatorom je isključivo za engine run up, kad se to završi jednom, ne ide se ni na kakav refresher

Odlicna vijest za JU je to sto ce Austrian smanjiti VIE-ORD sa 6 na samo 4 nedeljna leta ove zime. Pa to je 34% manje letova nego prosle zime! Katastrofa.

Ovo je simulator za A320, ne wide-body.

@anon 06.50: ja vam garantiram da niti jedan jedini Austrijanac neće za ORD preko BEG nego preko MUC/FRA/ZRH. Stoga za JU kompletno nebitno.

A čime to garantujete?? Cena karte je odlucujuci faktor. A imace i dalje direktan let koji će biti skuplji, ali za nekoga je to presudno. Živite u prošlosti

Cijena karte je samo dio faktora. Sve već vidim navalu na konekciju preko BEG kraj svih drugih mogućnosti i to nekoliko puta dnevno iz Beča:
LH/OS via MUC
LH/OS via FRA
OS/LX via ZRH
AF via CDG
KL via AMS
IB via MAD
BA via LHR
AC via YYZ
OS/UA via JFK
OS/UA via IAD
I upravo će onda Austrijanac uzeti preko BEG gdje mu se može dogoditi da mu BEG-ORD bude otkazan i da zaglavi 3 dana u BEG.
Da, sigurno će biti nekoliko njih koji su zbog uštede od par eura to napraviti, ali.ogromna većina neće.
Objasnite zašto ja “živim u prošlosti”!

BEG-ORD je otkazan samo jednom od kada je pokrenuta linija. To je ispod 1% letova.

JU vec ima putnika iz VIE za JFK tako da ne vidim zasto neko ne bi isao preko BEG. A ovo smanjenje je odlicno za JU jer je OS manje konkurentan u TIA, SKG, ATH, SOF, OTP, BUD… gde i JU i OS konkurisu za transfere ka ORD.

Evo i LH najavljuje ozbiljna rezanja dugolinijskog saobracaja ove zime. ORD jedan od dva leta ima manji kapacitet posto A340 zamenjuje B748.

@anon 09.45: je baš. Zaboravljate da oni i dalje sa tih aerodroma mogu preko MUC/FRA/ZRH za ORD…

Dobro a zasto onda niz ljudi leti VIE-BEG-JFK ako je to sto tvrdite logicno i tacno?

Nije poenta da austrijanci putuju preko BEG, nego da Srbi ne putuju preko VIE. Totalno ste omasili fudbal.

Ako je tacno to sto tvrdite, zasto onda JU tvrdi da ima transferne putnike iz VIE do JFK, na primer?

npr.zbog cene karte

JU nudi u osnovnoj ceni 2x23kg kofer, dok Star Alliance kompanije ne nude prtljag uopste na letovima za SAD.

Dakle putnik na LH/OS/LX letu mora doplatiti jos 110 EUR da bi imao 1 kofer od 23kg.

Kada se to uracuna, JU je u dosta slucajeva jeftinija opcija. I zato ljudi biraju to.

Pa eto ipak ljudi lete VIE-BEG-JFK. Kako to objasnjavate?

Ta informacija je zvanicna i saopstena iz JU.

@anon 11.58: JU može tvrditi što hoće iako tvrdnja “da ima transfere putnike iz VIE za JFK” može značiti i dva putnika. A Srbima je svejedno išli li BRG-VIE-ORD ili pak BEG-MUC/FRA/ZRH-ORD ako su se već odlučili presijedati.

JU kao i vi moze da tvrdi sta hoce samo sto se njima u ovom trenutku da vise verovati nego vama ciji je glavni argument zasnovan na trust me bro.
Otkud vi znate sta je Srbima svejedno i sta Srbi vise vole da rade? Sada ste postali strucnjak i za Srbe?

A sto se otkazivanja tice, pa veca je verovatnoca da ce im LH Group otkazati let zbog strajka nego JU iz bilo kog razloga. Cinjenica ostaje da i LH i OS ozbiljno smanjuju ORD ove zime. Sta nam to govori? Da imaju manje putnika, posebno OS.

BEG je bio ogroman izvor putnika za ORD za obe kompanije. Sa JU u igri to se ozbiljno promenilo a tek ce se promeniti kako JU nastavlja da raste i da se siri.

Ne, jer JU kada otkaze let prebaci putnika na drugu kompaniju.

Stoga, ako se dogodi otkazivanje BEG-ORD, a sto se dogodilo samo jednom do sada, putnik ce biti prebacen na LH/LX/OS/TK/AF/BA/KL/LO – dakle opcija na tonu.

Stoga putnik nece ostati u BEG 3 dana.

Mozda im JU otima kolac iz balkana 🙂

Natavno Ne al sa 159 leta u regije za Bec sigurno im nije mali procenat

Tako je, veliki broj putnika je sa Balkana i JU i OS se sada utrkuju na tom trzistu.

Pa Bec je uvijek bio najbolje povezan sa jugoistocnom Europom i ti putncii su mu uvijek bili target za daljnje konekcije. Ili se nesto promijenilo pa sam ja prespavao? Tako da ovo je znakovito, sad da li je to posljedica Er Srbije o tome bi se dalo raspravljati.

Balkanci mozda cime mali broj svih putnika ali kada su letovi za ORD u pitanju onda tu Balkanci cine apsolutnu vecinu putnika. Zato je za OS problem BEG-ORD. Dobili su konkurenciju sa trzista odakle su vukli veliki broj putnika.

Ocigledno da ni OS ni LH ne posluju dobro u ORD. Pobogu OS smanji broj letova za 34% a LH smanjila avion sa 748 na A340!

Jok nego ko je? Pre nekoliko godina u intervjuu je njihov direktor rekao da je 60% putnika za ORD transfer. Sigurno nisu sa Graca, Lica, Kopenhagena itd.
Vecina je sa Balkana i to svi znaju koji su kao ja leteli tim letom.

A sto onda OS smanjuje ORD za 34%, a LH smanjuje avion – sa 364 mesta na 281 mesta. To je dakle smanjenje od 22,8%.

Vazduhoplovna akademija ce gotovo izvesno imati fiksan cenovnik po satu koji vazi za sve kompanije uz mogucnost popusta ukoliko kompanija kupi veci broj sati. Naravno – sto vise sati to veci popust. Vrlo slicno kao i kod aerodroma – sto vise letova i putnika to veci popust na takse.

Ukoliko bi jedinicna cena po satu bila drugacija za JU i druge korisnike dolazimo do nepostene konkurencije i tu drugi korisnici imaju pravo na tuzbu. Iz tog razloga ce jedinicna cena biti fiksna za sve korisnike.

Sasvim logicno da ce JU placati najmanje jer ce kupiti najveci broj sati, ali to ne sprecava i druge kompanije da kupe vise sati i dobiju popust na jedinicnu cenu. Sasvim pravedna politika.

I to nije nikakvo finansiranje kompanije, vec tako funkcionise trziste. Popusti ce biti dostupni svima.

Bitno je da su isti popusti dostupni svima, tako da nema nepostene konkurencije.

U kakvim vi zabludama živite….. Koja to država u današnjem svijetu ne radi protekciju svojih proizvoda i usluga? Tržišna privreda je korporativna laž. Tržište nikad neće biti regulirano ponudom i potražnjom, to je mazanje očiju. Dakle, AS bi trebala dobiti bolje uvjete za simulator i to je potpuno OK. Vidite samo primjer Boeinga ili privatnih banaka 2008. Ali znam i priču o Jupiteru i volovima, također…

I vi opet nikada nećete znati koliko plaćaju sat simulatora, sve u svemu akademija školuje osoblje koje će vrlo verovatno raditi za AS, tako da, ruka ruku mije…

Iznajmljivace ga za Trade Air, Wizz, Easyjet, Congo International, United Airlines, Great China Air, Pragusa i svima koji imaju para.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!