zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Air Dolomiti više neće imati talijanske domaće linije

Air Dolomiti više neće imati talijanskih domaćih linija već se isključivo fokusirati na feedanje Minhena i Frankfurta. Air Dolomiti više ni nisu talijanska kompanija. Iz Verone i drugih aerodroma više ne lete brojne inozemne linije, već samo prema dva Lufthansina huba, a svoju bazu imaju u Minhenu. Oni su zapravo samo drugačije obojani avioni Citylinea.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Dolomiti

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Eto sad vi vređate Italijane kad ih zovete Talijanima! Ako to nije uvreda onda nije ni uvreda kada Hrvate zovu Rvati, ili Albance Šiptari( na albanskom jeziku oni svoju državu zovu Shiptaria). Zamislite da se Mađari uvrede što ih zovemo Mađari a ne Hungari(država im se zove na engleskom Hungaria, na mađarskom Magarosag)

A kako kažete na Hrvatskom za njihovu državu : Talija ili Italija? Od Talije mogu biti građani nazvani Talijani. Baš me zanima po kom pravopisnom pravilu iz hrvatskog jezika možete građane Italije nazvati Talijani, a ne Italijani.
Kaže se i u srpskom jeziku Talijan ali u pežorativnom smislu, nikako se ne kaže po pravilima gramatike niti to iko piše u zvaničnim objavama, bilo štampanim bilo pisanim.

Izvinjavam se, nije mi bila namera nikoga da uvredim, samo sam tumačio gramatička pravila na osnovu gramatike srpskog jezika, misleći da ista pravila važe i u hrvatskom jeziku. Očigledno su različita gramatička pravila. Pogledao sam na sajtu: rjecnik.hr i zaista tamo postoji reč talijanski : talìjānskī
prid. 〈G talìjānskōg(a); ž. talìjānskā, s. talìjānskō〉 1. koji se odnosi na Talijane i Italiju 2. 〈u im. funkciji〉 〈jd. m.〉 jez. službeni jezik u Italiji, San Marinu, Vatikanu i dijelu Švicarske te narodni jezik Talijana i dijela Švicaraca

Ovo je za veliki nauk Italijanima da ni pod razno ne daju vise nista Lufthansi i jedan veliki prozor u buducnost kako bi ITA izgledala da dodju pod Lufthansino otkrilje.

Mada sam svakako misljenja da bi zbog italijanskog mentaliteta to svakako bila jedna neuspesna prica.

Kakav veliki nauk pa nije ovo nikada ni bila značajna aviokompanija po pitanju povezivanja gradova unutar Italije. Ovo govorite ne bi li da je odlučeno da će ITA isključivo feedati LH.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!