zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Icelandair letio let od 8 minuta

Izuzetno nevrijeme uz vjetar od preko 100 km/h i ogromne nanose snijega je zatvorio gotovo sve ceste na otoku. Istim je i zračna luka Keflevik bila odsječena od ostatka otoka. Samim time su i lokalni putnici koji lete na regionalni aerodrom Reykjavik ostali odsječeni i nisu mogli uloviti svoje konekcije prema Europi i SAD-u iz Keflevika. Naime kompanije Icelandiar, Eagle Air i Norlandair lete iz 8 malih aerodroma na Islandu i okolnim otočićima na Reykjavik.

Stoga je Icelandair poduzeo jedan vrlo čudan, ali i logičan potez, te je poslao Boeing 757-200 sa Keflavika da pokupi sve putnike na Reykjaviku. Ove dvije zračne luke su udaljene tek 40 km. Let je trajao svega 8 minuta. Avion je preveo i dvije tone hrane za restorane na Keflaviku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Icelandair

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Negdje 2000-ih letio je Continental redovnu liniju Houston Intercontinental – Houston Hobby turbopropom, nekih 30 milja razdaljine, ili 20-tak minuta gate to gate. To znam jer mi je nudjena ta opcija. Nema nikakvog smisla p2p, ali za konekcije je mozda imala.

Bio sam i u Rejkjaviku i na Keflaviku.

Obicno je voznja izmedju ta dva aerodroma vrlo mirna delimicno uz obalu mora jako dobrim putem, ali da je ta cela regija bila toliko zavejana da je avion morao leteti sa jednog na drugi aerodrom to zaista nisam znao.

Hvala na vrlo zanimljivoj vesti.

Ovo je bolje od Victoria BC – Vancouver BC gde je prosecan let 63 km i jednim delom leti preko teritorije USA. Cruise altitude im je izmedju 3000 i 5000 ft a prosecna duzina leta 15 minuta (Dash 8 300).

Pa da.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!