zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Hrvatska u X. mjesecu 922.000 putnika

Hrvatske zračne luke su u X. mjesecu ostvarile 922.000 putnika. Najviše putnika imao je Zagreb (321.046) koje ima 34,8% putnika Hrvatske, pa Split (241.350) i Dubrovnik (217.751). Za usporedbu drugo najveće tržište regije, Srbija imala je 557.228 putnika. 93,1% putnika Srbije leti iz Beograda.

autor: Mladen Radić, dopisniki (Osijek), foto: Alen Šćuric

35 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ако аутор каже да се увек треба држати наслова, чак и у коментарима, зашто се онда овде помиње Србија и Београд, пошто не пише ни у наслову Србија. Ако измислите правило, ви га први поштујте. Не можете ви у Хрватској без Србије и Београда.

Ništa bez Srbije i Beograda. Koliko je to procentualno u odnosu na 2019 godinu putnika u Srbiji i Hrvatskoj, fali taj podatak a bio bi interesantan jer pokazuje oporavak tržišta!?

Ugrubo Srbija nekoliko % iznad, oba tržišta su na nekih 90-95%

I šta nam to govori? U julu je Beograd imao bitno više od Zagreba a onda je bio bolji i u Avgustu i Septembru.

Šta je tema poređenja? Ja sam razumeo Srbija i Hrvatska u oktobru? Svakako su drugačiji rezultati za celu godinu, za pojedine aerodrome itd…

Putnika će imati više ali će postotak u odnosu na 2019 biti bolja Srbija tj oporavak će biti bolji u Srbiji.

Kako nije, Alene? Rezultati nekoliko aerodroma u Hrvatskoj su dosta loši, na oko 50% prometa iz 2019, to sve zajedno u sumi daje nešto lošiji % oporavka.

To što govorite nije istina da Hrvatska ima bolji oporavak za 1 postotni bod. Prva tri kvartala je Srbija imala uspješniji oporavak za 4,2 postotna boda i nemoguće je da je u oktobru došlo do takve promjene.

Možete vi objaviti šta hoćete ali to da je Hrvatska 1 postotni bod bolja od Srbije u oporavku u odnosu na 2019 godinu jednostavno nije istina. Prva tri kvartala je Srbija bolja i nema šanse da je u oktobru mogla da se desi takva promjena od 5 postotnih bodova jer je ukupno gledajući i u oktobru Srbija bila bolja i razlika je još veća od 4,2 postotna poena.

Mislim da bi to vi trebali da uradite i da shvatite da pričate napamet jer ja sam to već uradio a vi očigledno niste.

Koji je to članak? Dajte link da vidim.

To mi je čudno, ali ne isključujem. Do septembra je Srbija imala 3-4% više, to bi značilo da se u oktobru desio veleobrt, nisam siguran da je tako.

То је зато што су се пакет аранжмани продавали за ситне паре. Ко је имао пара ишао је у Грчку, Шпанију, Португал. Сиротиња у Хрватску, Турску, Тунис, Сенегал…

Zavisi. Ako je Srbija na par % iznad u oporavku celog tržišta (a mislim da jeste), onda će razlika između broja putnika u Hrvatskoj i u Srbiji biti nešto manja.

Jbt. ljudi o cemu vi raspravljate u 20 komentara 😂😂😂

Ма да Алене друже али је разлика у томе што када дође зима Хрватска се успава и да нема бекпекера који дођу Рајанером за кикирики не би било живе душе док се Чеси и Енглези не врате да се напију за мале паре. Хрвати не путују вани на летовање, они са Босанцима и Албанцима одеседају у приватном смештају дуж обале након што се сјуре Фликсбусом низ аутоцесту упитног квалитета.

Toliko nesreće pokazujete u komentaru. A čemu to? Da li se sad bolje osjećate?

Ovo nije lose bato..

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!